Jos Rumora!

Sve vezano za ovaj tabletop wargame.

Moderators: Telion, Hypodermic

Post Reply
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Re: Jos Rumora!

Post by Hypodermic »

Procitah, neke informacije su i dalje malo u fazonu wishlista, neke i dalje fale. Nista, i dalje cekamo kodeks...
Pendargon wrote:...po toj logici, mogao bih da isecem lepih 10 kockastih komada stiropora, na devet zalepim bolter i bolt pistolj, i granate, i mali nozic, jednom zalepim powerfist da viri, a na jednog zakacim lasscannon, i imam savrsenu jedinicu chaos space marinaca....
Image Image :badger: :badger: :badger:
Pendargon
Moderator bez portfelja
Location: Between Heaven and Hell... In Heaven they don't want me, but the Devil doesn't want a competition

Post by Pendargon »

Narocito je off ovaj crv is dine:
Monstrous creature koji se automatski pojavi i stavi veliku pitu snage 6 ap3 svaki krug bilo gde na tabli....
Ma da... Sta daju tim amerima: ekstazi u jutarnjoj kafi :lol: :lol:
Image
ImageImageImageImageImage
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

kao, stavlja svaki drugi ;) posto ne moze da se pojavi u potezu kad nestane (barem, tako pise u rumorima. Ako moze, gospode boze :D)
Pendargon wrote:...po toj logici, mogao bih da isecem lepih 10 kockastih komada stiropora, na devet zalepim bolter i bolt pistolj, i granate, i mali nozic, jednom zalepim powerfist da viri, a na jednog zakacim lasscannon, i imam savrsenu jedinicu chaos space marinaca....
Giga

Post by Giga »

Pa pazite ljudi, ja mislim da ovo uopste nije wishlista, nego da je upravo priblizno onome sto treba ocekivati.

Jedino sto mi je totalno nekarakteristicno i nefluffy i ne bih voleo da se nadje u kodexu je ovaj terrorfyx kuracpalac koji puca dvaput snagom 10 ap 4, i to na 48". To mi je nesto sto odgovara Tauima ili imperijalnoj gardi, a ne nidzima. Sto se tice samog balansa, ta buba je BS3 i verovatno ce kostati boga oca, tako da to i nije tako strasno.

Inace, mislim da je sve ostalo sasvim okej. To je u sustini ono sto je i trebalo uraditi sa tiranidima, dati im da budu fizicki jaci i da kostaju manje, ali da pate od kratkog dometa, da imaju slab ranged anti-tank (ovaj heavy venom cannon je maltene i losiji nego stari, posto je large blast, znaci da se u proseku sketeriju 3-4 incha, sto znaci da ce vozila u glavnom udarati sa pola snage) i da vise nemaju armywide eternal warrior. Taman gomila S6 oruzja je super stvar, posto im omogucava da ranjavaju pesadiju dobro, a da opet budu u stanju da glancuju ili cak probiju transporte, mada da opet ne mogu da se oslone na to.

Pritom, ako uporedite ovaj rumor ovde, vidite da su i SC-ovi i sve potpuno "in line" sa SW i IG kodexom. Vidi se da je slicna dizajn filozofija.

Ah da, do jaja mi se svidja i ovo da nidzi imaju HQ-ove i jedinice koje jedne drugima dodaju bonuse. To i jeste poenta da tyranid swarm bude efektivna celina.
Image
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Gigo, oni sada imaju bolji ranged anti-tank nego po starom codex-u. Sada paljba vozilima moze da uradi NESTO. Naravno, kostace bog otac i svetog petra kajgana, ali ce makar pruziti neki fire support dok tvoji (usporeni, bez eternal warrior, t4, non-leaping warriori, i non-leaping hormagaunti.. smrc, pa-pa 12" charge) cc hitteri ne stignu.

Citao sam malo topic na warseeru odakle je ovo poteklo, dosta je covek ispravio kasnije, jer em vadi iz nemacke verzije, em je ludak kucao po secanju u 3 ujutru.
-without numbera nema. Ali, imas bubu koja radja druge male.
-warp lance je str10 ap2 lance.. dometa 18 incha.. ouch, ok, jeste i dalje 18 incha, ali sada vozilima radi na 3+ nesto :D
-carnifexi su ipak str9 a ne str6, ne zna se da li ce im crushing claws davati +1 na snagu.
-Mawloc ima neki ridiculosly mali Ws (3 valjda) i nigde nisu napisali posebna pravila za njegov swallow hole (i da li ga ima uopste) (i molim bez pogresnog tumacenja ove izjave :D :D).
-sve konfiguracije oruzja koje imamo na svim nasim bubama (ukljucujuci i boltafoddu) su i dalje validne, samo se postavlja pitanje koliko su efektivne (sladoledzija config je sada utterly useless, jer puca 4 a ne 8 puta). Warriori jedini ne mogu vise izgleda da imaju TL oruzja, i ne zna se da li velika oruzja mogu da budu TL na velikim bubama.
-Ima abnormalno mnogo dezinformacija na spisku jer je covek prevodio na brzaka, a prevodjenje mu ide koliko i kirganu interpunkcija (ispravljali su ga barem 5 puta samo na prvoj strani).
ZergLord

Post by ZergLord »

Bice vrlo zanimljivo citati novi kodeks, u svakom slucaju.
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Necu cekam januar ocu da ga citam sadaaaaaa!!! :cry: :cry: :cry: (totalno sam prso :D) pretrazivaci mi vec ispisuju poruku "ne, nije nista novo uploadovano od pre pet minuta" koliko sam nestrpljiv :P kako je krenulo, izgleda cu ga pre pazariti u HS_u nego sto ce biti okacen (nekako je logicno da bude obrnuto...)

Bice i totalno zanimljivo sklapati nove bubice, koliko bitzeva...
ZergLord

Post by ZergLord »

Image
Pendargon
Moderator bez portfelja
Location: Between Heaven and Hell... In Heaven they don't want me, but the Devil doesn't want a competition

Post by Pendargon »

^^
Ha, kako ce ovva grozna buba grozno umreti od ovih Iron warriora, nije ni svesna :-D
Image
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Zivi bili pa uskoro videli dule ;)
Giga

Post by Giga »

Gigo, oni sada imaju bolji ranged anti-tank nego po starom codex-u. Sada paljba vozilima moze da uradi NESTO. Naravno, kostace bog otac i svetog petra kajgana, ali ce makar pruziti neki fire support dok tvoji (usporeni, bez eternal warrior, t4, non-leaping warriori, i non-leaping hormagaunti.. smrc, pa-pa 12" charge) cc hitteri ne stignu.
Pa da, ja to maximalno podrzavam. Ja smatram da nidsi treba da imaju neki short-ranged anti-tenk da bi probili te transporte i assaultovali ono sto je unutra. Bukvalno identicno kao orkovi. Takodje smatram i da je sasvim u redu da umiru od instant deatha (oni i treba da ginu ko stoka i da ih metlom sklanjas sa stola, ali da ih zato bude toliko puno da opet budu veliki problem).

Zato mi je jedino nejasan ovaj 48" s10 ap4 assault 2 djavo. To mi je potpuno izvan svakog smisla i po fluffu i po gejm balansu.

Mnogo mi se svidja ovaj drop pod za nidse, i ovaj fazon sa trygon tunelom. Mislim da GW radi pravu stvar (pod pretpostavkom da ovo nije samo neciji wishlist).

Inace, ovaj trygon je toliko veliki da NIKADA nece imati cover save. To ga taman lepo balansira. :D
Image
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Isti rumori su sada isplivali i na BoLS, ali ovaj put malo sredjeniji i citljiviji. Linkic: http://www.belloflostsouls.net/2009/12/ ... inues.html

skrecem paznju na sledece:
Carnifexes: Unit size: 1-3. Must have the same loadout. Cannot boost initiative, probably cannot improve armor past 3+. Gain +1 I when charging. Adrenaline glands give I:4 and S:10. Basic WS:3 S:9, W:4 2 pairs of scything talons, A:4.
ZergLord

Post by ZergLord »

To su stariji rumori.
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Interesanto je da ti stari rumori imaju i od ovih novih... meh, ce da vidimo :)
ZergLord

Post by ZergLord »

Image
Image
Image
Image
Image

zomg
Megabaja
Baja

Post by Megabaja »

Ovo je najbrutalnije iskopirani Hydralisk iz starkrafta...
Pamti, pa vrati...

Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix

Pazi, vidi, kockica ima 6 strana, a terminator gine samo na 1... by Chomie
PeraNekron

Post by PeraNekron »

A svi ostali iz starcrafta kopije iz 40k. :)
Mind Uploader wrote:... Kazem ja da je Pera isti Darth Vader, samo bez te moralne dubine...
Hypodermic wrote:Da nije robotech-a ne bih bio ovakakv kakav jesam!
Giga wrote:Realno, sasvim je logicno da mogu bez problema da ih bace sa par stotina metara i da budu prilicno sigurni da tom land raideru nece biti nista
igor wrote:jako je tesko uzimati puno poena jer se igra po knjizi.
ZergLord

Post by ZergLord »

Trygon je samo dzinovski Ravener:

Image

A ja sam cuo interesantnu pricu da je GW stvorio Ravenera namerno kao kopiju Hidraliska. :whistle:
Giga

Post by Giga »

Pa pazi, ne mozes kriviti GW zbog toga, kada je Blizzard prakticno napravio karijeru na kopiranju GW-ovih ideja iz fantasy-a i 40k. :D

Mada opet, i GW je pokrao svoje ideje iz milijardu drugih izvora, tako da... Boze moj. :D
Image
Dexter

Post by Dexter »

^Pa da, pa i nasi narodnjaci besomucno prepevavaju egipcane i grke, i mlate lovu na isti nacin! Bilo kako bilo, Trygon mi je neverovatno gotivan, i ja ga hocem! :geek:
"Jebes ti Cak Norisa kad Jelena Karleusa spava a budna je sasvim!" - Hitler

"On the first day, Man created the machine in his own image." - Library keeper, Animatrix
Mrzimsvee

Post by Mrzimsvee »

Pokusajmo se drzati teme.
"They shall be my finest warriors, these men who give of themselves to me. Like clay I shall mould them, and in the furnace of war forge them. They will be of iron will and steely muscle. In great armour shall I clad them and with the mightiest guns will they be armed. They will be untouched by plague or disease, no sickness will blight them. They will have tactics, strategies and machines so that no foe can best them in battle. They are my bulwark against the Terror. They are the Defenders of Humanity. They are my Space Marines and they shall know no fear."
Emperor of mankind – on the Creation of the Space Marines.

"By reason. By truth. I have learned how your hearts and minds function. With that lore, I brought peace to this culture."
"--At the cost of freedom."
"Peace reigns, as I reign. I wouldn't expect your to understand. You are a little man, with little dreams."
"--You've ushered in the peace of the graveyard. Peace, at the cost of surrendering all choice, all freedom. The city lies in terror, forced to live by the standards you place upon our shoulder."
"Yes...yes."
"--But every sin...is punished, but punished by death, no matter the crime. No matter the scale of the sin. The people of the city live in silence, lest a single word earn them death for speaking out against you."
"Yes. Listen. Listen to the sound of raw silence. Is it not serene?"
- Night Haunter addressing a gathering of Nostraman nobles

"Your presence does not surprise me, Assassin. I have known of you ever since your craft entered the Eastern Fringes. Why did I not have you killed? Because your mission and the act you are about to commit proves the truth of all I have ever said or done. I merely punished those who had wronged, just as your False Emperor now seeks to punish me. Death is nothing compared to vindication."
BoltaFodda

Post by BoltaFodda »

Memni i dalje nije nista jasno oko novih tiranida. Jedino znam da cu morati da cerecim moje carnifexe i hvalim ono malo prostora u ormanu koje mi dozvoljava da zadrzim bitzeve.
I myself am a self-proclaimed expert, if I do say so myself.
ZergLord

Post by ZergLord »

Rumori oko Tiranidskih oruzja:
Venom Cannon
R:36 S:6 AP:4 Assault 1 Blast
-1 modifier on the vehicle damage chart

Heavy Venom Cannon
R:48 S:9 AP:4 Assault 1 Blast
-1 modifier on the vehicle damage chart

Barbed Strangler
R:24 S:4 AP:6 Assault 1 Large Blast

Stranglethorn Cannon
R:36 S:6 AP:4 Assault 1 Large Blast

Spinefist
R:18 S:4 AP:5 Assault X
(X= bearer's number of attacks), twin-linked

Fleshborer
R:18 S:4 AP:5 Assault 1

Sting Blaster
R:12 S:5 AP- Assault 1

Spike Blaster
R:18 S:5 AP:5 Assault 4

Texorin Bug
3 fire modes, may be fired additionally to all other weapons
-Template S:* AP- Assault 1, wounds on 2+ vs. non-vehicles
-Template S:5 AP:5 Assault 1
-Template S:3 AP:6 Assault 1, Rending

Death Blaster
R:18 S:5 AP:5 explosive

BIOMORPHS

Toxin Sacs
ALL units may buy these. Grants Poison attacks (4+)

Adrenal Gland
ALL units may buy these. Grants Furious Charge

Spore Launcher
Big bugs only. Grants Frag granades

Injectors
To-wound rolls of 6 cause the loss of all wounds instead of one

Flesh Hooks
R:6 S:5 AP- Assault 2

Toxic Blood
When the model loses a wound in assault the model causing the wound must pass an I check or lose a wound with no armor save allowed. Vehicles suffer a glancing hit on a 4+

Toxic Miasma
Enemy models in assault range pass a T check or lose one wound with normal armor saves allowed

Lashwhips
All enemy models in assault are reduced to I:1

Chitin Upgrades
From 6+ Armor save to 2+, with several variants

Boneswords
A model suffering a wound tot he weapon must pass an Ld test or is killed outright. If the bearer has a pair of Boneswords the Ld test is made on 3D6.

Scything Talons
Reroll to-hit rolls of 1 in assault, models with a pair of talons reroll all failed to-hit rolls

Rending Claws
Grant Rending USR in assault

Crushing Claws
Model I is lowered to 1, +D3 Attacks

Regeneration
At the start of each turn the model regains a lost wound on a 6

Wings
Model counts as Jump Infantry
Death Blaster
R:18 S:5 AP:5 explosive
Moji Deathspitter Warriori su nerfovani. :cry:
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Pa dobro sad, sto si ih pravio 12 :D ja lepo 4-5 komada, sta ce mi vise :D
BoltaFodda

Post by BoltaFodda »

Hm. Bih rekao da kakve god tiranide ranije imali, moracemo da kupimo 3/4 armije za novo izdanje.

Hive guard je obavezan. Hive tyrant previse zavisi od poena/konfiguracije da bi znali vredi li ili ne (krila ili guards? Pucanje ili cc?). Posto su devoureri oslabljeni, dakkafexova vise nema (usput, zasicenje sa puno pucanja je bio tiranidski nacin da se izadje na kraj sa npr th/ss terminatorima. Kako to sad?) Tervigon ispada maltene obavezan. Sto znaci da kovertujemo dakkafexe u istog, i da moramo da se nakupujemo termagaunta, niko ih nema koliko jedan tervigon iziskuje. Gunfex bi mogao da bude i dalje vredan, zavisno od poenaze. fex za blisku borbu znaci da ima da se scratchbuilduje spore drop pod za njega, a cak i tako predvidjam da ce ga Trygon nadvisiti u efektivnosti. Za Mawlock jedino ostaje nada da ce biti efektivan. Warriorsi ne vrede bogzna sta. Stealeri takodje. Kako god okrenes, ima da se kupuje i rastavlja pa sastavlja. Sto i ne zvuci lose, ako ste vise modelar nego gamer. U svakom slucaju, pravila bolje da procure sto pre.
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Kako warriori i stealeri ne vrede bogznasta? Vrede, kao i uvek, masa stealera ce da boli. Gunfex je totally useless - neces moci dva velika razlicita oruzja na karnifekse koliko ja znam.
Zerg, da te obradujem, bocabube kao sto vidis, su i dalje u opticaju ;)
i da moramo da se nakupujemo termagaunta, niko ih nema koliko jedan tervigon iziskuje
Err... ovaj... kako bre nemas? ja ih imam 70ak... :D
milosh

Post by milosh »

A jel procurila negde slika ovog Tervigona (ako uopšte model postoji). A ako ne postoji zna li neko kako orjentaciono treba da izgleda, tj od kojih figura bi bilo najpovoljnije da se konvertuje.
Image
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Ne postoji model, ima slika u knjizi (artistik impershuneshn), ali kazu da je dosta mracna i mutna. Lici na kombinaciju tyranta i ravenera ili tako nesto...
BoltaFodda

Post by BoltaFodda »

warriori nisu imuni na instant death, troop su, sto znaci da se nadmecu sa gauntima za mesto, a oni su ti koji bi trebalo da im obezbedjuju sinapsu... i pucanje i cc im je oslabljeno... rekao bih da ne vrede. Stealeri... pa, imaju manje opcija, f. tendrils ide samo na ymgarl (elite) stealere. Mozda i dalje vrede, ali zbog max oklopa od 5+ i nekonsolidovanja u sledecu borbu, mislim da ce ubiti jednu stvar i zatim biti ubijeni u najboljem slucaju. Mozda broodlord po jedinici izvadi stvar. Ostaje da se vidi.
Problem je drzanje objektiva, do sad je to resavano sa without number gauntovima. Posto toga nema vise, kako? Gauntovi kad umru (t3, nece im puno trebati) su beskorisni. Stealeri takodje. Warriori su pruzali tracak nade, ali instant death... Jedino tervigon ostaje. Ukoliko se uzme sa gaunt broodom, racuna se u troops. Trebalo bi da je standardni MC, 4w t6 3+sv, ako ga ne guras u frku trebalo bi da prezivi. Plus spawnuje dodatne gaunte i psychic power bi trebalo da ukljucuje sinapsu i feel no pain. Nije savrseno, ali izgleda kao jedini objective holder koji tiranidi imaju. Ne smem da pomislim koliko poena odnosi.

Boca buba bi trebalo da je bese t7, 5w, as 2+? Toga NEMA u novom codexu prema rumorima. Svi koji imamo carnifexe cemo morati da ih rascerecimo.

Nigde nisam video da fex ne moze da uzme 2 pucacka oruzja, samo da devourer moze da se uzme u jednom paru. Jos ima nade za gunfex. Slabe doduse...

Milose, sacekaj malo sa farbanjem buba. Mozda ni ovi spinegaunti koje si odradio nisu optimalno resenje.

Kad ce vise da procuri codex?
PeraNekron

Post by PeraNekron »

Mislim da novi codex stavlja akcenat na hordu zgadije pracenu sa nekoliko masnih buba plus neke specijalizovane stvari. Ne zurite sa sklapanjem/cupanjem biomorpha, sacekajte knjigu pa onda vidite.
Mind Uploader wrote:... Kazem ja da je Pera isti Darth Vader, samo bez te moralne dubine...
Giga wrote:Realno, sasvim je logicno da mogu bez problema da ih bace sa par stotina metara i da budu prilicno sigurni da tom land raideru nece biti nista
deka
Medved ili Jeti? Odlučite sami.

Post by deka »

BoltaFodda wrote:warriori nisu imuni na instant death, troop su...
Čekaj malo, to hoćeš da kažeš da (ćeš da) imaš wariore kao trupe, ali ti smeta što nisu imuni na instan death? a to što bi oni trebalo da imaju po tri rane, nikom ništa?
Sve marinačke trupe iamju samo 1 ranu, i takođe nisu imuni na instant death. Ustvari osim onih par karaktera (Calgar, Lysander) koji imaju ethernal warior pravilo niko nije imun na instant death...

Stvarno ste Vi vube neskromni...

Nastranu to što dobijate (drugi) novi kodeks, a siroti Pera, oću reći Nekroni su i dalje zaglavljeni u trećoj ediciji :lol: :lol: :lol:
Image Image
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Boltafoddo, da ne skrecem od teme mnogo, recicu samo ukratko da ni zerg ni ja nismo imali probleme sa drzanjem objectiva do sada. Ako nas neko pokolje na istom, without number nam nista ne sluzi.

On topic:
Da citiram momka sa BoLS Trygons. Giant. Plastic. Coming from the ground to eat your Land Raider since early 2010.
PeraNekron

Post by PeraNekron »

@Boltafodda : Ako imas problem sa drzanjem objectiva, nemoj izvoditi 6 carnifexa i 2 tyranta, nego investiraj malo u one male bube. A to sto ce warriori biti podlozni instantu deathu, ali zato trupe sa jos 3 rane preko svega toga....to je fenomenalno, bre! Ja bih to u svako doba uzimao umesto 2 rane + eternal warrior + elite/hq/fast attack choice. Sad ima smisla drzati te warriore u zapecku na objectivu, umesto da budu dadilje sa cattle-prodovima za zgadiju.

On topic : Imam kolekciju viskija, sto skotskih, sto irskih. Kada izadje nekronski codex, otvaramo jednu bocu. :D 15 godina star, da se lepo zalije. I jos uvek vazi moja opklada sa Pendargonom ;) I ocemo plasticnog Tyranta! :D I drago mi je sto su genestealeri elita.
Pendargon
Moderator bez portfelja

Post by Pendargon »

jos uvek vazi moja opklada sa Pendargonom
Naravno... Chaos pre terminaor robota, ili pljeka u duff-u!!
Image
BoltaFodda

Post by BoltaFodda »

Stealeri nisu elita; Ymgarl stealeri (posebna stavka) su elita, sto znaci da nece biti korisceni (previse boljih stavki pod elitom).

Boco, mislim da previse jednostavno gledas na drzanje objektiva... armija koja misli u 5. da bude kompetitivna mora da ima izdrzljivu komponentu koja drzi objektiv. Bilo kroz 3+ oklop (marinci, CSM) ili brojnost (IG, Orks) ili nesto trece (plaguebearers). Tau to nema i zato se smatra nekompetitivnom. Ako tvoji ne-WoN gaunti samo sede na objektivu dovoljno je da ih protivnik dalekometnom vatrom zbrise (IG to radi jako dobro) i sacuva svoj objektiv. Znam da Zerg u jedinoj partiji koju smo igrali je drzao nesto termica i zoantrop na svom objektivu i mislim da je to bila slaba tacka njegove partije (mada sam izgubio istu). Pomoglo bi da cujem tvoj metod.
orome pancevo

Post by orome pancevo »

A kako su eldari onda vrlo kompetativni?
Po tvojoj teoriji,bili bi jedna od najslabijih armija, a nisu.
Kad igras na objective,zauzmes 1 i cuvas ga zivotom,ostale negiras raznim infiltratorima,bikovima...tako bi i tiranidi mogli.Kad sedne boca buba na objectiv makni je ti odatle(ili po novoj knjizi ovaj guster-buba).
audaces fortuna iuvat
Shunka wrote:Upravo sam se setio da sam ja mod ovde!
Aman bre ljudi ne preterujte u zajebavanju coveka!
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Ako hocete da raspravljamo kako tiranidi drze objective otvorite novi topic! Samo rumori ovde!
BoltaFodda

Post by BoltaFodda »

Eldari sede u holofield tenku. Boca buba i guster buba (Trigon?) nisu scoring, ako si zbrisao scoring jedinice sa objektiva, nije vazno sta sedi na istom.

Ajde da otvorim novi topic. Boco, pisi!
Giga

Post by Giga »

@ Boltafodda

Termose ubijas na isti nacin kao sto to orkovi rade. Assaultujes ih sa gomilom boyza (ili u tvom slucaju onih close-combat gaunta, valjda hormagaunta), sto ce rezultovati u tome da termosi bacaju jedno 20 sejvova pre nego sto uopste zamahnu. Dakle statisticki umre 3-4 termosa (mada u 20 kocki verovatno svi pomru, s obzirom da koristimo banana kocke), i ovih par preostalih ubiju neke bube, i izginu u sledecoj assault fazi.

Sta ces, TH/SS termosi su napravljeni da sjebavaju velika cudovista, vozila, i elitnu pesadiju. Protiv hordi im slabo ide. Zato, drzi svoje tyrante i warriore podalje od njih, i bacaj im gaunte. ;)

Inace, to sto su warriori 3 wound ali nisu imuni na instant death ce ih uciniti taman lepo izbalansiranim, posto ce se tako dobro uklopiti u papir-kamen-makaze balans. To jest, bice do jaja otporni na pucanje malokalibarskog oruzja i close-combat jedinice koje ne nanose instant death, ali ce zato biti veoma ranjivi na high str pucnjavu i anti-heavy infantry stvari kao sto su klasicni leman russ i th/ss termosi. To je sve sasvim u redu, posto to najbolje resavas tako sto natrpas dosta zajebanih ciljeva, pa da protivnik nesme tek tako sve svoje high str naoruzanje da uperi u tvoje jadne male 3 wound warriore. :D

A za drzanje objektiva nemoj nista da se brines. Ako orksi mogu da za 180 poena uzmu 30 ork boyza sa sve nobom sa powerclawom, siguran sam da ce i nidsi lako moci da kupe neku slicnu jedinicu, koja ce pritom biti fearless dok god je u sinapsi. Stavis objektiv u teren, i njih sa objektivom da imaju cover save na 3+ kada rade go to ground, i nema te sile koja ce to lako oterati sa objektiva.
Da citiram momka sa BoLS Trygons. Giant. Plastic. Coming from the ground to eat your Land Raider since early 2010.
Ako naprave tiranidima da imaju stvari koje assaultuju iz deep strikea, to ce biti do jaja glupo. Mislim da je cela ta deepstrike+assault mehanika retardirana i da oduzima od taktike.

EDIT: Pih, sad videh da ste otvorili novu temu. :geek:
Image
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Ali tiranidi vec imaju liktora koji radi assault iz deep strike-a :) sto ne bi i tyrgon? :D
Post Reply

Return to “Warhammer 40k: Živ je Slaneš, umro nije”