Hello!
Evo kako izgleda moja zamisljena Italianska lista ... vredi li ista?
Italian Compagnia Carri List - 1500 pts
HQ
M13/40 or M14/41
COMBAT
Carri Platoon
5 x M13/40 or M14/41
Carri Platoon
5 x M13/40 or M14/41
SUPPORT
Armoured Car Platoon
2 x AB41
Artillery Battery
HQ Section
Staff team
Observer team
4 x 100/17 gun
Artillery Battery
HQ Section
Staff team
Observer team
4 x 75/27 gun
Heavy Anti-tank Platoon
HQ Section
2 x 88/56 gun
Large Crew
Gun Shiels
Army List - Italian Company Carri
Moderator: Moderators
Re: Army List - Italian Company Carri
da li ti trebaju 2 arty baterije?
ali sta uzeti umesto njih...
mozda minobacace cisto zbog dima...
2 baterije su tu jer se obe (zajedno) nalaze u jednom Box-u :-)Chempress wrote:da li ti trebaju 2 arty baterije?
- Duc d' Elchingen
Lično ja bih umesto jedne baterije uzeo L6/40. Odlični su u tamanjenju pešadije.
bar su takvi preliminarni nalazi...
razmisljao sam o njima ali ne vidim sta oni rade bolje od obicnih tenkica ... jedina prednost je da kostaju manje ...Duc d' Elchingen wrote:Lično ja bih umesto jedne baterije uzeo L6/40. Odlični su u tamanjenju pešadije.
ali obicni tenkic bar moze da se nada da ce povrediti shermana ili neki PIII ili PIV ... takodje ima i dosta vise mitraljeskih kockica u pucanju ...
mozda i tri Carri Platoon-a? to bi bilo interesantno za igru...? 

- Duc d' Elchingen
6 za 200 umesto 5 za 300. Prednost M14/41 je u pucanju dok je L6/40 bolji u tuči.žubor wrote:razmisljao sam o njima ali ne vidim sta oni rade bolje od obicnih tenkica ... jedina prednost je da kostaju manje ...Duc d' Elchingen wrote:Lično ja bih umesto jedne baterije uzeo L6/40. Odlični su u tamanjenju pešadije.
ali obicni tenkic bar moze da se nada da ce povrediti shermana ili neki PIII ili PIV ... takodje ima i dosta vise mitraljeskih kockica u pucanju ...
Mislim kao i sve u FoW zavisi od scenarija, protivnika, terena...
Lično protiv pešadijskih četa koristio bih L6/40
Uz sve uvazavanje navedenog razloga mislim da su dve pune prave artiljerije previse za ovu (a verovatno i za bilo koju) listu... Onaj recon platun je bezvredan za bilo sta osim da navuces 1500 poena a combat platuni se svode na 10+1 tenkova sto je malo... Predlog umesto jedne artiljerije (i mozda recona) ubaciti one lake tenkove za obracun sa pesadijom ili neke sapere/demolishere za borbu protiv tenkova... mozda ostane poena i za kakve minobacace ili HMG?2 baterije su tu jer se obe (zajedno) nalaze u jednom Box-u
[lock by zubor jer je lista on hold :-)]
opsidiannight wrote:Nema svrhe da ga osudujemo sto prodaje figure jebo je u stisci.