jedan pravi turnir u bojenju i konvertovanju?
- sto mu gromova
turnir u bojenju i konvertovanju ce se odrzati u hobby store-u u okviru prvenstva srbije u warhammer-u. tachan datum ne znam ali o tome cete saznati na warhammer delu foruma. josh se nismo dogovorili oko cene ucheshca i nagrada ali o tome cu vas obavestiti u neko skorije vreme. mogu samo da kazem da cu se ja potruditi da to bude maximalno korektno ocenjivano i totalno nepristrasno.
-
Има код нас фигура, односно читавих војски, у распону од невероватних 2 или 6мм, па све до 20 или 25/28мм, за разна раздобља историје. И могу да се набаве. Има и људи који врло добро боје - али је већи проблем што је код "историчара", с обзиром на то да су војске значајно веће од фантазијских, битнија употребљивост фигуре од минуциозног извођења (свакако, част изузецима) уз битну напомену да ретко ко историјске битке игра необојеним фигурама или "глумцима" - док је у фантазији готово обратно.Balder wrote:... Problem je sto kod nas nigde ne mogu da se kupe istorijske figure u vecim razmerama, a glupo je ocenjivati bojenje figure u 15mm...
...
Ако се уопште разматра учешће "историчара" на таквом турниру, с почетка би требало у званично такмичење уврстити појединачне фигуре/возила без рашчлањавања на нижа историјска раздобља.
-
- Blago kluba Zmaj
- sto mu gromova
-
- Blago kluba Zmaj
- sto mu gromova
-
- Blago kluba Zmaj
- bojan
- WH rulesmaster
Mislim da bi trebalo 5x5 kao na GD-u. Ima divnih mini-diorama uradjenih na 5x5 od kojih su neke i osvajale GD-e (Empire lik koji lezi iza prevrnutog stola i puca na pacova koji skacce preko recimo)...sto mu gromova wrote:minimalna velichina za dioramupa shta ja znam.... mozda 10x10cm.
CYNIC, n.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
- bojan
- WH rulesmaster
Internacionalni turnir u oktobru...Pendargon wrote:Warhammer prvenstvo srbije? Kakvo warhammer prvenstvo srbije? Muuuu?
CYNIC, n.
- sto mu gromova
Pitam zato sto se povodom ovog farbaskog "turnira" vodim nacelom "vazno je ucestvovati", pa bih da se privalim u sto vise kategorija. Dakle mozete ocekivati od mene jednu 5x5 (ili slicnih razmera) dioramicu, ako u medjuvremenu ne kazem drugacije...
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
Ja sam tek sad ovo primetio...
Jako lepo što se neko potrudio da to organizuje u Beogradu. Mi u provinciji smo već polako počeli da se spremamo za sledeći Uprising koji će naravno biti veći i bolji od svih prethodnih :D .
U planu je pravljenje jedinstvenog postolja, kao neke velike diorame na kojoj bi stajale sve pojedinačne figure koje se izlažu. Trenutno su u raspravi 2 ideje o kojima za sada ne smam ništa dalje da otkrijem 8) .
Voleo bi da takmičenje u HS-u bude potpun uspeh i da nam posle prenesete pozitivna i (ako ih bude bilo) negativna iskustva kako bismo mi unapredili Uprising.
Valhala kao klub nažalost neće organizovano učestvovati na ovoj manifestaciji ali će neki naši članovi verovatno doći i ja im želim da nam donesu neku medalju!!!!
Pozdrav svima!
Jako lepo što se neko potrudio da to organizuje u Beogradu. Mi u provinciji smo već polako počeli da se spremamo za sledeći Uprising koji će naravno biti veći i bolji od svih prethodnih :D .
U planu je pravljenje jedinstvenog postolja, kao neke velike diorame na kojoj bi stajale sve pojedinačne figure koje se izlažu. Trenutno su u raspravi 2 ideje o kojima za sada ne smam ništa dalje da otkrijem 8) .
Voleo bi da takmičenje u HS-u bude potpun uspeh i da nam posle prenesete pozitivna i (ako ih bude bilo) negativna iskustva kako bismo mi unapredili Uprising.
Valhala kao klub nažalost neće organizovano učestvovati na ovoj manifestaciji ali će neki naši članovi verovatno doći i ja im želim da nam donesu neku medalju!!!!
Pozdrav svima!
Archibald Redoak, Grand Trabbar of Waukeen, Overgold of Eninok, Financial Minister of Bothwelian Duchy
www.valhala.eu
www.valhala.eu
- sto mu gromova
ljudi, kao shto ste svi upoznati (valjda) internacionalni turnir u warhammeru se blizi, pa se spremite da donesete ono najbolje shto imate. ostalo je par nedoumica oko cene ucheshca i oko izbora sudija.
ja bih hteo da sudim ali bih i da uchestvujem. da li bi neko imao neshto protiv toga? ne bih sudio u kategorijama u kojima bih uchestvovao (2 kategorije najverovatnije) a bio bih 100% nepristrasan. za ostale sudije predlazem kirgana i lord warriora zato shto mislim da su ljudi koji su videli bezbroj svakakvih radova i zato shto ne pate od onih dechijih bolesti (kompleksi, ljubomora, i ono "on mi je antipatichan, dacu mu keca".) ako imate josh nekoga kao predlog recite.
shto se tiche cene ucheshca, bilo je predloga da bude 200, 250, 300, dinara. nekima je 200 malo, nekima je 300 mnogo. shta kazete da napravim pool pa da izglasamo? mislim da bi to bilo najprihvatljivije.
ja bih hteo da sudim ali bih i da uchestvujem. da li bi neko imao neshto protiv toga? ne bih sudio u kategorijama u kojima bih uchestvovao (2 kategorije najverovatnije) a bio bih 100% nepristrasan. za ostale sudije predlazem kirgana i lord warriora zato shto mislim da su ljudi koji su videli bezbroj svakakvih radova i zato shto ne pate od onih dechijih bolesti (kompleksi, ljubomora, i ono "on mi je antipatichan, dacu mu keca".) ako imate josh nekoga kao predlog recite.
shto se tiche cene ucheshca, bilo je predloga da bude 200, 250, 300, dinara. nekima je 200 malo, nekima je 300 mnogo. shta kazete da napravim pool pa da izglasamo? mislim da bi to bilo najprihvatljivije.
-
- Blago kluba Zmaj
Daklem ponavljam pitanje posto je poslednji odgovor bio (barem meni) neprecizan:
Da li mogu da istu figuricu prijavim u dve kategorije? tj pesadijska figurica + u diorami . . .
Da li mogu da istu figuricu prijavim u dve kategorije? tj pesadijska figurica + u diorami . . .
There is no problem a cannon* can't solve.
*Zbog promene sistema koji igram, ovo treba citati kao "combined late US veteran artillery barage of 12 or more barrels with first roll to range in success"Dzon Vejn wrote:Ali uopste nije poenta u tome... poenta je da ti:
1. Nemas veru u Sigmara, i zato ti Hellblaster ne radi protiv goblina, kostura, itd.
2. Verujes u tamo neke tenkove, i ostale alternativne metodologije imperijalne borbe, dok je u stvarnosti Hellblaster osnova svega :D - dakle topovi, mortari, handugnneri, tenkovi - to sve dodje i prodje; jedino je Hellblaster siguran posao.
- sto mu gromova
-
Kakav ce biti nacin ocenjivanja?
Evo jedan primer
Each minature has a 100 pt scale.
10 pt - Flesh and Hair
15 pts - face/expression
10 pts - weapon
10 pts - clothing/Armor
15 pts - details – leathers, bottles, books, tattoos,
10 pts – unique entrant
15 pts - base
15 pts - overall color use
100 pts total scale.
Evo jedan primer
Each minature has a 100 pt scale.
10 pt - Flesh and Hair
15 pts - face/expression
10 pts - weapon
10 pts - clothing/Armor
15 pts - details – leathers, bottles, books, tattoos,
10 pts – unique entrant
15 pts - base
15 pts - overall color use
100 pts total scale.
- bojan
- WH rulesmaster
Mislim da ne treba da postoji univerzalni nacin ocenjivanja vec da sudije (kao i na GD-u) donesu svoju odluku. Mislim ono sa poenima je malo glupavo - video sam fenomenalno ofarbanih figura koje jednostavno nemaju neki smek koje su imale druge...Ko, jel' ja? wrote:Kakav ce biti nacin ocenjivanja?
CYNIC, n.
- sto mu gromova
Razlike u kategorijama:
Scratchbuilt - model napravljen iz nule bez koriscenja ikakvih delova vec postojecih figura (imam dobru nameru da pobedim u ovoj kategoriji, mada bi mi takodjer bilo drago da vidim i da me neko nadmasi)
Konverzija - sve ostalo. Dakle bilo sta sto ukljucuje koriscenje vec postojecih delova.
Mozda ne bi bilo lose promeniti nazive kategorija, da bude jasnije o cemu se radi.
Sto se tice postojanja scratchbuilt kategorije, mozda ne bi bilo lose da se na licu mesta vidi ima li nas dovoljno koji bi prijavili figure za ovo, pa ako nas ne bude bar troje, preusmeravamo se na kategoriju konverzija... Ima li ko jos sem Boce i Dervisa da je zainteresovan?!?!
Scratchbuilt - model napravljen iz nule bez koriscenja ikakvih delova vec postojecih figura (imam dobru nameru da pobedim u ovoj kategoriji, mada bi mi takodjer bilo drago da vidim i da me neko nadmasi)
Konverzija - sve ostalo. Dakle bilo sta sto ukljucuje koriscenje vec postojecih delova.
Mozda ne bi bilo lose promeniti nazive kategorija, da bude jasnije o cemu se radi.
Sto se tice postojanja scratchbuilt kategorije, mozda ne bi bilo lose da se na licu mesta vidi ima li nas dovoljno koji bi prijavili figure za ovo, pa ako nas ne bude bar troje, preusmeravamo se na kategoriju konverzija... Ima li ko jos sem Boce i Dervisa da je zainteresovan?!?!
rekurzivno glupilo
- Dervish the neki
uf, zbog haosa sa stvarnim zivotom i hirurgije u avgustu, ja nisam nista zavrsio. Ali, bogami ce Borisov zmaj da se takmici za scratchbuilt model. Jerbo ako se ne bude takmicio slomicemo mu (borisu) noge :P
U stvari, sto zbog ispita, sto zbog zdravlja, ja sam jako malo stigao i da bojim. Sigurno cu imati nesto za ucesce u single model, pesadijsko postolje, mozda single model lardje postolje, a mozda i unit. Ko ce ga znati...
--
Dervish the operisani (od stvarnosti)
U stvari, sto zbog ispita, sto zbog zdravlja, ja sam jako malo stigao i da bojim. Sigurno cu imati nesto za ucesce u single model, pesadijsko postolje, mozda single model lardje postolje, a mozda i unit. Ko ce ga znati...
--
Dervish the operisani (od stvarnosti)
There really isn't a polite way to say:
"your game fucking sucks and I'm going to take my chances with the Rifts game run by the autistic kid"
When I play doctor, I play to win.
"your game fucking sucks and I'm going to take my chances with the Rifts game run by the autistic kid"
When I play doctor, I play to win.
-
- Blago kluba Zmaj
Znas, iskreno bi voelo da se takmici JOS NEKO u scrachbuilt sem mene i shunke, jer su nam ciljane grupe kompletno razlicite - on pravi organski model (koa ona beastemnak, brrr sot je dobra), dok ja pravim pretezno tehnicki model sa uglavnom pravim uglovima.
Sem ako se en predomislim u poslednjem momentu pa napravim i ja nesto organic
Nego, Sunka, moze li neki hint sta pravis?
Sem ako se en predomislim u poslednjem momentu pa napravim i ja nesto organic

Nego, Sunka, moze li neki hint sta pravis?
- sto mu gromova
-
- Blago kluba Zmaj
Sta pravim za scratchbuilt?!
Pravo da ti kazem, nemam pojma.
Mozda nesto za svoje Wolfenke, mozda nesto za svoje Beastmene...
Ozbiljniji radovi nece krenuti pre kraja oktobra
Ali nesto organsko, sta vise, vrlo zivotinjasto! Nisam ljubitelj tehnike.
Zmaj je veliko zlo i bice izazov uraditi nesto podjednako kvalitetno (iako nema ni najmanje sanse da ce biti podjednako impresivno)!
Pravo da ti kazem, nemam pojma.
Mozda nesto za svoje Wolfenke, mozda nesto za svoje Beastmene...
Ozbiljniji radovi nece krenuti pre kraja oktobra

Ali nesto organsko, sta vise, vrlo zivotinjasto! Nisam ljubitelj tehnike.
Zmaj je veliko zlo i bice izazov uraditi nesto podjednako kvalitetno (iako nema ni najmanje sanse da ce biti podjednako impresivno)!
rekurzivno glupilo
-
- Blago kluba Zmaj
za scratchbuilt organic ne znam, nisam jos tolik odobar. Moji radovi krecu pre kraja oktobra, stavise krecu negde tokom sledece nedelje cim zavrsim tehnicki crtez i kupim materijal (ja tome malo ozbiljno pristupio).
Ako ostane vremena mozda stignem i pored scratchbuilt i monster converzije, da prijavim i squad pod konverzije i farbanje.
Ako ostane vremena mozda stignem i pored scratchbuilt i monster converzije, da prijavim i squad pod konverzije i farbanje.
-
- Blago kluba Zmaj
- sto mu gromova
takmichenje se odrzati u sklopu internacionalnog turnira u warhammer-u, pretpostavlja se da ce biti u vojnom muzeju na kalemegdanu (ako dodje do eventualnih promena bicete obaveshteni).
1. peshadijsko postolje
2. konjichko i monster postolje
3. velike figure
4. mashine i vozila
5. jedinica 5-10 modela
6. konverzije
7. diorame
(?)8. crratchbuild, handmade, ili kako god...?
(?)9. razno?
sigurno je da ce biti kategorija od 1 do 7. ako se pod stavkama 8 i 9 ne prijavi dovoljno ljudi za kvorum, modeli ce biti rasporedjeni po zelji uchesnika u kategorijama od 1 do 7.
ucheshce za ovaj turnir u bojenju i konvertovanju je besplatno, tako da je to josh jedan razlog vishe da dodjete svi i da donesete vashe najbolje radove. obezbedjene su i vrlo lepe nagrade za pobednike po kategorijama a najbolji rad ce biti nagradjen po uzoru na golden deamon.
1. peshadijsko postolje
2. konjichko i monster postolje
3. velike figure
4. mashine i vozila
5. jedinica 5-10 modela
6. konverzije
7. diorame
(?)8. crratchbuild, handmade, ili kako god...?
(?)9. razno?
sigurno je da ce biti kategorija od 1 do 7. ako se pod stavkama 8 i 9 ne prijavi dovoljno ljudi za kvorum, modeli ce biti rasporedjeni po zelji uchesnika u kategorijama od 1 do 7.
ucheshce za ovaj turnir u bojenju i konvertovanju je besplatno, tako da je to josh jedan razlog vishe da dodjete svi i da donesete vashe najbolje radove. obezbedjene su i vrlo lepe nagrade za pobednike po kategorijama a najbolji rad ce biti nagradjen po uzoru na golden deamon.
-
- Blago kluba Zmaj
A sto konjicko i monster postolje zajedno? Koje sanse ima konj pored monstera, kada je jasno da monsteri imaju vise detalja, vece su figure....?
Takodje da li jedan ucesnik ima pravo na da ucestvuje u vise kategorija, i da li ima pravo da ima vise figura unutar jedne kategorije (interesuje me konkretno za jedinice)?
Ko ocenjuje figure? Po kojim kriterijumima ce se voditi? I gde su sva ta pravila na jednom mestu?
Takodje da li jedan ucesnik ima pravo na da ucestvuje u vise kategorija, i da li ima pravo da ima vise figura unutar jedne kategorije (interesuje me konkretno za jedinice)?
Ko ocenjuje figure? Po kojim kriterijumima ce se voditi? I gde su sva ta pravila na jednom mestu?
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.
Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.
And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.
Glory to Arstotzka!
-
- Blago kluba Zmaj
Figure ocenjuje ziri po sopstvenom nahodjenju i nepristranosti (citaj, kako im volja) i ziri trenutno cini valjda samo kirgan. I vidak bi trebalo da je u istom, i ako nadjemo i trecu osobu, odlicno.
Konjicko i monster postolje bi stvarno trebalo da se odvoji, ali jedino ako ima jako puno prijavljenih (sta znam, mozda bude jedan heroj na konju a sve ostalo monsteri, onda bi mogli da tog heroja stavimo u drugu kategoriju ili slicno).
Mozes da prijavis PO JEDAN model ZA SVAKU kategoriju.
Konjicko i monster postolje bi stvarno trebalo da se odvoji, ali jedino ako ima jako puno prijavljenih (sta znam, mozda bude jedan heroj na konju a sve ostalo monsteri, onda bi mogli da tog heroja stavimo u drugu kategoriju ili slicno).
-
- Blago kluba Zmaj
EDIT:
Damn! Dupli post. Moze li neki moderator da obrise jedan?
Figure ocenjuje ziri po sopstvenom nahodjenju i nepristranosti (citaj, kako im volja) i ziri trenutno cini valjda samo kirgan. I vidak bi trebalo da je u istom, i ako nadjemo i trecu osobu, odlicno.
Damn! Dupli post. Moze li neki moderator da obrise jedan?
- sto mu gromova
nije potrebno da se prijavljujete ovde. prijavljivacete se direktno na turniru.
shto se tiche onoga :"zashto konjichko i monster zajedno"? evo ti objashnjenja
http://www.klubzmaj.org.yu/forum/viewto ... c&start=60
ovo je najprihvatljivija konkurencija medju modelima
a kakve shanse ima peshadijsko postolje protiv konjichkog?
figure ce ocenjivati:
lord warrior
kirgan
ja (ne uchestvujem kao takmichar)
kriterijum ocenjivanja ce biti takav da ce se u svakoj kategoriji izdvojiti tri najbolja modela i na kraju cemo detaljnom analizom kompletnog rada proglasiti pobednika.
ako nekog bude interesovalo, ja cu napraviti bodovni sistem slichan onom koji je predlozio "ko, jel' ja?", i svaku figuru cu oceniti do maximalnih 70 bodova, pa cete moci da vidite i tachan redosled i bodovnu vrednost svakog modela. tabela ce se sastojati iz sledeceg:
1-10 poena - koza i kosa, brada
1-10 poena - detaljnost lica i ochi
1-10 poena - oruzje, zastava, instrument, shtit
1-10 poena - odeca, oklop
1-10 poena - detalji (kaishevi, knjige, bochice, tetovaze...)
1-10 poena - postolja
1-5 poena - kolor shema
1-5 poena - originalnost
u svakom sluchaju cu postovati ove rezultate pa se nadam da ce time nesuglasice biti svedene na minimum. naravno, ova tabela ce biti samo mojih ruku delo i uradicu je nezavisno od kirgana i lorda.
shto se tiche onoga :"zashto konjichko i monster zajedno"? evo ti objashnjenja
http://www.klubzmaj.org.yu/forum/viewto ... c&start=60
ovo je najprihvatljivija konkurencija medju modelima
a kakve shanse ima peshadijsko postolje protiv konjichkog?
figure ce ocenjivati:
lord warrior
kirgan
ja (ne uchestvujem kao takmichar)
kriterijum ocenjivanja ce biti takav da ce se u svakoj kategoriji izdvojiti tri najbolja modela i na kraju cemo detaljnom analizom kompletnog rada proglasiti pobednika.
ako nekog bude interesovalo, ja cu napraviti bodovni sistem slichan onom koji je predlozio "ko, jel' ja?", i svaku figuru cu oceniti do maximalnih 70 bodova, pa cete moci da vidite i tachan redosled i bodovnu vrednost svakog modela. tabela ce se sastojati iz sledeceg:
1-10 poena - koza i kosa, brada
1-10 poena - detaljnost lica i ochi
1-10 poena - oruzje, zastava, instrument, shtit
1-10 poena - odeca, oklop
1-10 poena - detalji (kaishevi, knjige, bochice, tetovaze...)
1-10 poena - postolja
1-5 poena - kolor shema
1-5 poena - originalnost
u svakom sluchaju cu postovati ove rezultate pa se nadam da ce time nesuglasice biti svedene na minimum. naravno, ova tabela ce biti samo mojih ruku delo i uradicu je nezavisno od kirgana i lorda.
Nekako je moje licno misljenje da model treba bar polovinu poena da zaradi utiskom stecenim pre zagledanja detalja iz blizine.
Mnogo bitnije od svih detalja pojedinacno je kako se oni uklapaju i medjusobno interaguju na modelu kao celini, a po takvom sistemu bodovanja ne postoji takva stavka, osim ako se uracuna "kolor sema" koja nosi 5 poena...
Mada svidja mi se izbor sudija. Tako, da, sveukupno, imam veru u pravilan izbor...
Mnogo bitnije od svih detalja pojedinacno je kako se oni uklapaju i medjusobno interaguju na modelu kao celini, a po takvom sistemu bodovanja ne postoji takva stavka, osim ako se uracuna "kolor sema" koja nosi 5 poena...
Mada svidja mi se izbor sudija. Tako, da, sveukupno, imam veru u pravilan izbor...
rekurzivno glupilo
- sto mu gromova
kao shto sam rekao, poensku tabelu cu uraditi ja nezavisno od lorda i kirgana i ta tabela ce biti chisto da bi se video redosled izvodjacha.Shunka wrote:Nekako je moje licno misljenje da model treba bar polovinu poena da zaradi utiskom stecenim pre zagledanja detalja iz blizine...
o pobednicima po kategorijama i pobedniku pobednika cemo se dogovarati nas trojica zajedno.
Gledam sada ovu poentazu i evo sta sam primetio:
jedna od stavki u kojoj bih ja verovatno doneo neku figuru je konjicko postolje. Moj bretonski konjanik nema kozu, ni lice, vec samo oklop, i sav je u njemu. Kako ce se to regulisati? Nije fer da nekoj figuri ne dajes neke poene samo zato sto ona nema te detalje, i tako je izbacis iz konkurencije...
jedna od stavki u kojoj bih ja verovatno doneo neku figuru je konjicko postolje. Moj bretonski konjanik nema kozu, ni lice, vec samo oklop, i sav je u njemu. Kako ce se to regulisati? Nije fer da nekoj figuri ne dajes neke poene samo zato sto ona nema te detalje, i tako je izbacis iz konkurencije...
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.
Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.
And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.
Glory to Arstotzka!
- sto mu gromova
to pitanje bi moglo da se postavi i za vecinu modela za 40k. to je samo prikaz eventualnih stavki koje bi skoro svaka figura mogla da ima. definitivno cu vishe ceniti modele koji imaju sve stavke kojima je posvecena paznja nego nekom modelu u jednobojnom oklopu. to su sad neke stvari o kojima ne treba prichati zato shto bi mogla da se stvori neka bespotrebna diskusija.Dzon Vejn wrote:Moj bretonski konjanik nema kozu, ni lice, vec samo oklop, i sav je u njemu. Kako ce se to regulisati?
znachi, svaka figura ce moci da osvoji maximalno 70 poena i postoji verovatnoca da za neke stavke nece dobiti ni jedan poen zato shto nema odredjenih stavki (ruke, obucu, glavu...).
ukratko, ne budite bukvalisti. ionako ja to nameravam da uradim nezavisno od lorda i kirgana, zabave radi i te ocene nece imati nikakvog uticaja na izbor pobednika. verujte da ce ocenjivanje biti pravedno i nepristrasno. za kraj, evo nekih modela koji nemaju neke stavke sa tablice a o njihovom kvalitetu je suvishno troshiti rechi.
http://www.coolminiornot.com/71269
http://www.coolminiornot.com/102238
http://www.coolminiornot.com/119497
http://www.coolminiornot.com/112904
http://www.coolminiornot.com/63324
http://www.coolminiornot.com/88638
http://www.coolminiornot.com/135286
http://www.coolminiornot.com/87757
itd, itd...