jedan pravi turnir u bojenju i konvertovanju?

Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

sorry, u brzini kucanja nisam video sta sam postovao. Hdedoh reci da izgleda na pravljenje necega ni od cega - kao sto je pravljenje modela srednjevekovnih brodova. Ti za to dobijes samo plan, sve delove sam seces od sperploce i balze.
Pendargon wrote:...po toj logici, mogao bih da isecem lepih 10 kockastih komada stiropora, na devet zalepim bolter i bolt pistolj, i granate, i mali nozic, jednom zalepim powerfist da viri, a na jednog zakacim lasscannon, i imam savrsenu jedinicu chaos space marinaca....
Image Image :badger: :badger: :badger:
Balder

Post by Balder »

Ako mogu da se donesu 54mm figure, onda sam ja za :D
Jedini problem je sto se u sustini Historical figure daleko slabije highlightuju od fantasy-ja... Naravno, to nije pravilo, ali je cesto tako... Sto moze da odluci u izboru lepse obojene figure... [na jednu ili drugu stranu, u zavisnosti od sudije]
bojan
WH rulesmaster

Post by bojan »

Lepo resenje za "ostale" figure - kao i na GD-u napravis Open kategoriju gde moze da se sve donese (bese ono jedne godine neki Srbin iz kanade doneo Haos Space marinca od ~1m?)...
CYNIC, n.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
lord warrior
Server Admin
Server Admin

Post by lord warrior »

Posto je jr broj zainteresovanih ljudi relativno mali, mislim da bi trebalo dozvoliti i ziriju da ucestvuje, uz restrikciju da ne smeju glasati za svoju figuru.
Neki sstem ocenjivanja mi je pao na pamet:
Svaki clan zirija u svakoj kategoriji bira najbolju figuru i njoj daje 5 poena, drugoj 4, trecoj 3, cetvrtoj 2 i petoj 1 (ovo nije zapisano u kamenu, ovde je samo da bi ilustrovalo moguci nacin ocenjivanja). Ni u jednoj kategoriji clan zirija ne sma dati poene svojoj figuri. Dodela poena je u potpunosti subjektivna.

More to come...
Deception is a Right · Truth is a Privilege · Innocence is a Luxury
Megabaja
Baja

Post by Megabaja »

Ne moraju da glasaju samo clanovi zirija, mogu svi ucesnici da glasaju po tom principu za sve figure.
Pamti, pa vrati...

Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix

Pazi, vidi, kockica ima 6 strana, a terminator gine samo na 1... by Chomie
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

OK, za sada nas oficijalno ima dvojca za modelovanje! Ako nadjemo i treceg zahtevacemo otvaranje adekvatne kategorije. Naravno, uz uzlov - nisu dozvoljeni nikakvi delovi drugih figura...
Dervis - hoces i ti?! We need you, man!
BTW onaj FIMO radio posao, postovacu vec i ostale stvari koje sam uradio...
Nego, vratimo se clanovima zirija koji po mom misljenju ne bi smeli da se prijavljuju u svojoj kategoriji! Mada nije da mene neko nesto pita...
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
Balder

Post by Balder »

@lord warrior: Preporucujem da se uradi kao na Maketarskim Takmicenjima... Ljudi iz zirija mogu da ucestvuju, ali ne mogu da budu ziri u kategorijama u kojima ucestvuju...
Ta tvoja ideja da ne moze da glasa za svoju figuru ga mnogo "sakati"... On ce onda, ma kakvu figuru imao izgubiti glas od jednog, dok neki drugi koji nije iz zirija, dobija od svih... Onda mora da se uradi nesto kao sto je Megabaja rekao, da se odradi da svi ucesnici glasaju, sto opet sa jedne strane nije losa ideja, jer ce tesko doci do "namestanja"... Medjutim, sa druge strane, dosta njih nece znati kako da glasa... Ja npr, nikada ne bih mogao da dam maximalan broj bodova figuri koja mi se ne svidja, makar bila i savrseno obojena... Zato na CMONu nikada ne glasam za te figure, jer osecam da je nepravedno da dam 8-9, iako one svojim radom zasluzuju 10, ali u mojoj glavi ne stvaraju tu impresiju kao neke fantasticno lepe figure :)

Ala sam se nasr'o :D
Dervish the neki

Post by Dervish the neki »

ok, shunka, ubediJo si me! Ili u da zavrsim nesto sto sam vec poceo ili cu da napravim nesto novo, zanimljivo :P

--
Dervish the ubedjeni
There really isn't a polite way to say:
"your game fucking sucks and I'm going to take my chances with the Rifts game run by the autistic kid"

When I play doctor, I play to win.
Megabaja
Baja

Post by Megabaja »

ma ljudi pravila ne moraju da budu toliko rigorozna - pa sta ako nekome neces dati sve poene jer ti se figura ne svidja - takmicenje ne moze biti objektivno od pocetka, pa sam tim nije lose da pobedi i neko cija se figura svima svidja, a bojenje je nesto losije - ako ima i najvise poena. Bice i drugih takmicenja, pa ce onaj ko dobro boji sigurno pobediti na jednom.
Pamti, pa vrati...

Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix

Pazi, vidi, kockica ima 6 strana, a terminator gine samo na 1... by Chomie
sto mu gromova

Post by sto mu gromova »

Balder wrote:Ala sam se nasr'o :D
jesi 8)

bash zbog toga i tome slichnih stvari bi bilo bolje da u ziriju bude 4-5 chlanova koji bi mogli medjusobno da se konsultuju. kakva je to ideja da zbog ne znam ni ja kojih razloga ne ocenish adekvatno dobro obojen ili konvertovan model....
ili josh gore neshto tipa: "ovaj djura mi je antipatichan pa ga necu uzeti ni u obzir-dacu mu 0 bodova".

verovatno ima ljudi koji bi hteli da budu ziri a da se ne takmiche.
'ajde ljudi ne budite lenji, javite se.
bilo bi u redu da se javi neko iz ona tri kluba koje sam predlozio kao eventualnu lokaciju tog takmichenja.
Balder

Post by Balder »

kakva je to ideja da zbog ne znam ni ja kojih razloga ne ocenish adekvatno dobro obojen ili konvertovan model....
Takvo je jednostavno moje misljenje... Na mene taj model ne ostavlja dovoljan utisak zbog svog izgleda, iako znam da je super obojen, i kako je neke stvari tesko/lako obojiti...
Zato sam i preporucio da se radi ziri kao na Maketarskim Takmicenjima... Moze i neko ko se takmici, ali jednostavno ne sme da glasa u toj kategoriji u kojoj se takmici...

Mada iskreno, ako bi glasali svi ucesnici, jedan ili dva glasa ne bi mnogo odlucivala... Jer, ja shvatam koliko je nesto tesko/lako uraditi, i dao bih lep broj poena necemu sto mislim da je tesko uraditi, a da dobro izgleda, ma kakva figura bila... Mada verovatno ne maximum, ako mi se bas ne svidja...
Kirgan
Ser

Post by Kirgan »

Zato ja volim da budem objektivan da bi bar mogao sebe ujutro da pogledam u oci kad ustanem :twisted:
Josef Quartjin (Enemy Within):

"Zbogom Wittgendorf-e na k...c te nabijem" Sommerzeit 13. 2512.
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Ja se zalazem da ustanovimo ziri, za svaku kategoriju, pa da se oni lepo izdogovaraju medjusobno, ili da svako za sebe dodeljuje poene (nije mnogo bitno), i da ne mogu da ucestvuju u kategoriji koju ocenjuju...
Dakle, imacemo i kategoriju sratch-built figura!!! Huey, Saucer, huey, huey!!!
rekurzivno glupilo
sto mu gromova

Post by sto mu gromova »

'ajde bar da vidimo koliko ima zainteresovanih... da li vredi pokushati da se to organizuje.
kazite za shta bi se ko prijavio, bar orijentaciono.
ja bi najverovatnije uchestvovao u kategoriji monster postolja i jedinica (5 modela).
Balder

Post by Balder »

Stvarno ne bih ucestvovao protiv vasih figura sa mojim 28mm, tako da bih prijavio samo jednu istorijsku figuru u 54mm... :)
Sad, koja je to kategorija, zavisi od vas :)
Dervish the neki

e, ja sigurno dolazim - mala figurica i scratchbuilt nesto, a mozda i jedan wolfen za veliku... sto da ne :P

--
Dervish the prijavljeni
"your game fucking sucks and I'm going to take my chances with the Rifts game run by the autistic kid"

sto mu gromova

Post by sto mu gromova »

Balder wrote:Stvarno ne bih ucestvovao protiv vasih figura sa mojim 28mm...
daj choveche zashto si tako samokritichan. pa ja bih prvi otishao na golden deamon kao uchesnik iako znam da tamo ljudi donose takve radove da je to strah gledati, ali shta...... pa sa takvim stavom nikad nishta necesh uraditi. dacu ti jedno poredjenje koje mozda nije adekvatno ali ima poentu.
kakve shanse ima nothingam forest protiv chelsea... realno nikakve, ali momci ipak igraju.
ja mislim da je vazno uchestvovati. daj sve od sebe i pokazi da mozesh koliko-toliko ravnopravno da uchestvujesh.
Balder

Post by Balder »

@sto mu gromova: Hvala na ohrabrivanju, ali sumnjam... Mada, ako ce takmicenje da bude tek za 2 meseca (u septembru), mozda dotle uradim nesto vredno vece paznje... :)
Uostalom, kao sto rece, vazno je ucestvovati, a ne pobediti...
Dervish the neki

balderu, evo ti ohrabrenja - ja ne znam da pravim scartchbuilt figure... do sada sam napravio jednu ipo. I lose su. Ali svejedno ucestvujem zato sto ce me to naterati da malo poradim na tome ovog leta. So there. gledaj na to kao na izazov da uradis nesto zanimljivo do septembra i naucis/savladas neku novu tehniku.

--
Dervish the ohrabrujuci

Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

Ja bih mozda ucestvovao u nekim kategorijama, ali jos ne znam kakav cu biti sa slobodnim vremenom... Generalno sam zainteresovan, ali ne mogu da obecam ;)

edit: eh da, sigurno ne bih ucestvovao u scratch build, i vrlo verovatno ne bih u monster figurama (osim ako u medjuvremenu ne konvertujem nekog zmaja sto sam ja zamislio)
That was a hazardous consultation of the Libre Mortis my Lord. An ordeal of high and low doom. The moment I approached the book, it bit me most ferociously.
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.

Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.

And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.

Glory to Arstotzka!
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Ja ucestvujem u scratch built, monster (do tada ce biti ovo moje cudo od carnifexaofarbano), i videcu za jos nesto (tipa squad, i/ili diorama,tj da squadbude an diorami).

Pitanje: da li ce modelmoci da se prijavi na vise kategorija?
Pendargon wrote:...po toj logici, mogao bih da isecem lepih 10 kockastih komada stiropora, na devet zalepim bolter i bolt pistolj, i granate, i mali nozic, jednom zalepim powerfist da viri, a na jednog zakacim lasscannon, i imam savrsenu jedinicu chaos space marinaca....
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Evo ja se prijavljivam za scratchbuilt model, pesadijsko i konjicko postolje. Ako bude u septembru, mozda i konverziju i dioramu.
rekurzivno glupilo
sto mu gromova

Post by sto mu gromova »

@hypodermic
naravno da ne mozesh jedan model da prijavish u vishe kategorija.

samo bih napomenuo da bi konjichka i monster postolja podrazumevala:
konjica
ogrovi
trolovi
dreadnought
deamon prince
tiranidi ( ravener, lictor, warriors)
2 c'tana
kroxigors
salamander
treeman
wolfeni
devoureri
kiklop
elementali............
otprilike to bi bilo to.

velike figure bi podrazumevale:
zmajeve
dzin
greater demons
manticore
hippogriff
griffon
hydra
stegadon.......

eto chisto da ne bude zabune.
mislim da je ova podela u redu?
shta kazete na ovo?
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Apsolutno se slazemo. Ili prostije: sve sto neide na standarndo malo kvadratno postolje ili malo okruglo postolje se tretira kao monster/konjica. Svi veliki modeli (mislim, stvanro veliki modeli) idu pod velike modele.

Notes:
Kocije - konjica ili veliki modeli? Ili ratne masine?
Small catapult ili slicno nesto - gde ovo svrstati?

Mislim, za tenk i slicne stvari je ocigledno da ide pod vozila, ali za ovakve sitnie (sta znam , mozda s eneko odluci da ofarba doom diver catapult, koji generalno nije veliki model), gde njih svrstati?
sto mu gromova

Post by sto mu gromova »

kochije-vozilo
katapult-mashina
doom diver-mashina

svaka kochija ima vishe detalja od bilo kog tenka a svaka mashina ima i posadu, tako da je to kompleksnije od konjanika
lord warrior
Server Admin
Server Admin

Post by lord warrior »

Ja bih definitivno ucestvovao u kategoriji za vozilo. Spremam jedno malo iznenadjenje.
bojan
WH rulesmaster

Post by bojan »

sto mu gromova wrote:...svaka kochija ima vishe detalja od bilo kog tenka...
Ovj gresis silno sinko. Samo sto je vecina tenkova na domacem trzistu shit kvaliteta pa se ti detalji ne vide. :cry:
CYNIC, n.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
lord warrior
Server Admin
Server Admin

Post by lord warrior »

Aha.

1/35
Image

1/72
Image
Balder

Post by Balder »

Kod nas Dragon, Tamiya, ICM imaju genijalne makete, narocito ove novije proizvodnje... Zvezda i Italeri imaju nekoliko veoma detaljnih stvari, koje se ovde mogu nabaviti...
Cak nije potrebno ni uzimati 1/35, vec je i 1/72 dovoljno...
sto mu gromova

Post by sto mu gromova »

pa sto mu gromova mislio sam na tenkove kao shto su:
rhino
leman russ
hellhound tank
basilisk
land rider
predator
nadam se da vishe nece biti potrebe da crtam na shta sam mislio?!
i dalje tvrdim da je lakshe obojiti tenk nego kochiju :evil:
Balder

Post by Balder »

Ja sam i mislio da mislis na te tenkove, ali me Bojan zbunio sa onim "kod nas ne mogu da se nabave"...
Ne znam kako je bojiti kociju, ali bojenje tenka moze da bude i lako i tesko...

Nego, je l' mozes da nam skiciras samo na koje tenkove si mislio? :lol: :P
Ko, jel' ja?

Post by Ko, jel' ja? »

Ja bih svakako ucestvovao, ako se to ikad organizuje.
Jos nisam siguran za kategorije. Mozda pesadijska, monster i jedinica.
Kirgan
Ser

Post by Kirgan »

Dodaj i diaramu kao posebnu kategoriju :twisted:

sto mu gromova

Post by sto mu gromova »

pa diorama vec postoji kao predlog.
koliko sam ja shvatio, bice i ljudi koji bi uchestvovali u kategoriji razno tako da bi to bila osma kategorija.
bash je super shto ce doci vishe ljudi na to takmichenje.
'ajde da se dogovorimo oko ucheshca i nagrada. ja sam dao primer da bi ucheshce trebalo da bude simbolichno (recimo 100 din.), ali bi onda i nagrade bile simbolichne. aj' dajte neki predlog - ideju?
novot

Post by novot »

Pa kotizacija na takmicenju modelara nije bila ni malo simbolicna (400 din.), a ucesnika je bilo vise nego simbolicno! Mislim, 7-8 ljudi je podelilo 20 nagrada, u jedno 10-ak kategorija, a jedino smo se eto mi (Balder i ja) promuvali da im uzmemo po nesto.
Dosta je vise simbolicnih zbivanja i pionirskih pokusaja- dokle god nesto bude simbolicno, niko to nece ozbiljno da shvati. Stoga, treba imati ozbiljniju kotizaciju, kako bi i citava ta stvar dobila na tezini. Onda i nagrade mogu biti makar malo primerenije trudu koji je ulozen u radove koji se izlazu.
Samo ono što činimo iz ljubavi, činimo slobodno, pa ma koliko patnje iz toga proizašlo.

Istina rađa mržnju. Ko govori istinu, često se zamera drugima.
sto mu gromova

Post by sto mu gromova »

dobro.... to je u redu da se trud onih koji bi uchestvovali u neku ruku isplati i nagradi, samo ne znam koliko bi ljudi bili spremni da plate 400 dinara po kategoriji (ja bi recimo uchestvovao u dve kategorije a verovatno ima i onih koji bi mozda uchestvovali i u vishe od dve kategorije)?
'ajde ljudi izjasnite se , dajte neki predlog?
novot

Post by novot »

Nisam mislio da kotizacija po kategoriji kosta 400 din, vec da toliko bude za bilo koju (citaj: sve) kategoriju. Znaci, ako imas radove u svih 8 kategorija, mozes da setakmicis, a placas tih 400 (ili kolikogod). Jedino bih ogranicio, kao sto je to bio slucaj na takmicenju modelara, na maksimum 2 rada po kategoriji, po ucesniku.
Samo ono što činimo iz ljubavi, činimo slobodno, pa ma koliko patnje iz toga proizašlo.

Istina rađa mržnju. Ko govori istinu, često se zamera drugima.
Balder

Post by Balder »

Kotizacija od 400 din za sve kategorije je po meni ok...
I naravno ograniciti broj modela po kategoriji na 1 do 2, jer ovo na maketarskom takmicenju je bilo smesno...
Kirgan
Ser

Post by Kirgan »

Mislim da je ok jedino ostaje pitanje sudija :twisted:

sto mu gromova

Post by sto mu gromova »

ja se uopshte ne slazem sa tim da:

a. 400 dinara bude dovoljno da uchestvujesh u svim kategorijama.
zashto:
pa, nece biti 3956 takmichara da bi celokupan fond mogao da se podeli ravnopravno u svih 8 kategorija, bar za prvo mesto.

b. da mozesh da postavish vishe od jednog modela po kategoriji.
zashto:
mislim da je svako svestan kvaliteta svakog od svojih radova, tako da moze da izdvoji jedan model za koji ce reci: "e ovo je najbolji primerak u mojoj kolekciji". nadam se da ne greshim? ne znam da li bi to shto cesh doneti dva modela u jednoj kategoriji moglo da znachi da ce neko moci da uzme dva prva mesta (prvo i drugo)? to bi bilo izuzetno glupo.
kategorija ima sasvim dovoljno tako da je jedan model po kategoriji dovoljan.
Locked

Return to “Kreativna sekcija”