It's the end of the world as we know it...

Moderator: Moderators

Locked
bojan
WH rulesmaster

It's the end of the world as we know it...

Post by bojan »

CYNIC, n.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Hmmm, poslednja runda pica znaci u maju 2014te?
Pendargon wrote:...po toj logici, mogao bih da isecem lepih 10 kockastih komada stiropora, na devet zalepim bolter i bolt pistolj, i granate, i mali nozic, jednom zalepim powerfist da viri, a na jednog zakacim lasscannon, i imam savrsenu jedinicu chaos space marinaca....
Image Image :badger: :badger: :badger:
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Beta, ubicu te, nisam morao ovo da procitam!
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
srebrni vitez

Post by srebrni vitez »

Hypodermic wrote:Hmmm, poslednja runda pica znaci u maju 2014te?
Заправо, има форе до 1. јуна ујутру.
bojan
WH rulesmaster

Post by bojan »

Shunka wrote:Beta, ubicu te, nisam morao ovo da procitam!
Sto? Zamisli grog-party kod Starca dan pre toga...
CYNIC, n.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
Zekina banda

Post by Zekina banda »

Cekajte ljudi,
pa sirok je samo 10 miliona milja. Mozda nas i masi (kakve smo srece :wink: ).
Kako da vam kazem, teoretska fizika (sto moderna fizika u stvari jeste) ima problema sa fizickim svetom koji mi nazivamo stvarnost. Jednostavno, neuklapa joj se u jednacine.
Image
Izgubio je sve ko nije razumeo da je pobeda bila nesto drugo
http://offgridttgamers.blogspot.rs/
stari blog http://waxerspasttime.wordpress.com/
Pendargon
Moderator bez portfelja
Location: Between Heaven and Hell... In Heaven they don't want me, but the Devil doesn't want a competition

Post by Pendargon »

Ma poslacemo Kirgana toj cudnoj konfuznoj nebuli da je isprasi odakle je i dosla! 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Image
ImageImageImageImageImage
shilja

Post by shilja »

Bas i ja nesto racunam. 10kk milja, to mu dodje desetina udaljenosti od sunca. Onda nije mi jasno kako mogu da detektuju nesto sto se krece skoro brzinom svetlosti prema nama. Ali ajd, ako bas bude tako nesto, da popijemo u to ime :P
"There are times when destiny calls forth a people and demands an action. Now is the time. We are the people. This is our action. Charge!"
"Sanity? Worthless things like that, I would not have as long as I can remember."
lord warrior
Server Admin
Server Admin

Post by lord warrior »

Pendargon wrote:Ma poslacemo Kirgana toj cudnoj konfuznoj nebuli da je isprasi odakle je i dosla! 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nije to nebula. Svakome ko malo razmisli bice jasno da je u pitanju Yog-Sothoth. 8)
Deception is a Right · Truth is a Privilege · Innocence is a Luxury
Megabaja
Baja

Post by Megabaja »

Izgleda da je sada pravo vreme za uzimanje kredita koje ne nameravate da vratite. Audi, evo me...
Pamti, pa vrati...

Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix

Pazi, vidi, kockica ima 6 strana, a terminator gine samo na 1... by Chomie
Mind Uploader

he

Post by Mind Uploader »

:) samo nemojte da uzimate kredite za nekretnine na planeti koja ce biti unistena... :)
najisplativiji kredit bi bio za spejs satl i neku vrstu svemirskog Garden of Eden Creation Kit-a... :)
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

lord warrior wrote:
Pendargon wrote:Ma poslacemo Kirgana toj cudnoj konfuznoj nebuli da je isprasi odakle je i dosla! 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nije to nebula. Svakome ko malo razmisli bice jasno da je u pitanju Yog-Sothoth. 8)
Misticno stvorenje koje nastaje u oblicju maramice da pocisti veliku sluznu izbljuvotinu Kreatora? (za one sa jeftinijim ulaznicama, izvesne religije veruju da je svemir nastao tako sto je Svevisnji kinuo i plase se dolaska Velike Bele Maramice...)
Pendargon wrote:...po toj logici, mogao bih da isecem lepih 10 kockastih komada stiropora, na devet zalepim bolter i bolt pistolj, i granate, i mali nozic, jednom zalepim powerfist da viri, a na jednog zakacim lasscannon, i imam savrsenu jedinicu chaos space marinaca....
Image Image :badger: :badger: :badger:
meloras

Post by meloras »

Boco,oces do tad da mi vrnes onaj matori SM codex?Da ga jos jednom vidim pre nego sto odemo svi u svemir al peske :) ?
srebrni vitez

Re: he

Post by srebrni vitez »

Mind Uploader wrote::) samo nemojte da uzimate kredite za nekretnine na planeti koja ce biti unistena... :)
najisplativiji kredit bi bio za spejs satl i neku vrstu svemirskog Garden of Eden Creation Kit-a... :)
Ти верујеш да можеш да преживиш? :)
Andy

Re: he

Post by Andy »

srebrni vitez wrote:Ти верујеш да можеш да преживиш?
Svi Srbi ce preziveti. Po clanku, mesta ima samo za najpametnije i najbistrije, tako da... :wink:
jorgurt hlebozvak

Prasina

Post by jorgurt hlebozvak »

Ljudi, bez panike, u pitanju je samo prasina. Treba spremiti dovoljno krpa za brisanje iste i to je sve.
orks rules!!! Osim kad to nije slučaj.
shilja

Post by shilja »

Ma jedan veliki svemirski usisavac :p
"There are times when destiny calls forth a people and demands an action. Now is the time. We are the people. This is our action. Charge!"
"Sanity? Worthless things like that, I would not have as long as I can remember."
Aman

Post by Aman »

jednostavno... nabudzicu crevo i njime cu da pousisavam... :D
"Auto bez zvuka je kao devojka bez glasa."
"Ne veruj svemu sto mislis."
novot

Post by novot »

shilja wrote:Bas i ja nesto racunam. 10kk milja, to mu dodje desetina udaljenosti od sunca. Onda nije mi jasno kako mogu da detektuju nesto sto se krece skoro brzinom svetlosti prema nama.
Dakle evo malo proste matematike, s puno nula, doduse :wink:
Taj wanna be kiseljak je velicine (precnika) oko 30s (svetlosnih sekundi) i krece se ravno ka Suncevom Sistemu (o, uzasa!). Pretpostavimo da se krece svojim centrom ravno ka nama- dovoljno je da se neko u onoj 'ebenoj laboratoriji za'ebao za samo pola svetlosnog minuta u kursu (bilo koja koordinata x,y,z), pa da ceo spektaklo posmatramo mirno, kulirajuci i pijuckajuci pivo, sa recimo Zvezdare (odande je mnogo lep pogled na zvezde 8) Uostalom ,ako nikada niste upoznali nijednog astro-fizicara, znajte da smo mi FRP-ovci i ostali 'cudni' ljudi mala deca u odnosu na njih- potpuno su operisani od realnosti kakvu mi poimamo, cesto su potpuno uvrnuti, skloni samoubistvu... Takav je recimo bio Astro-fizicar Casler, inace Nobelovac upravo iz te oblasti. Imao sam prilike da upoznam njegovog sina, koji je inace bio predavac na katedri za slavistiku u Grenoblu, tokom 80-ih godina (proslog) veka.
lord warrior
Server Admin
Server Admin

Post by lord warrior »

Starcevo objasnjenje prozeto sa malo matematike:
Yog-Sothot dolazi sa udaljenosti od 28000 svetlosnih godina - odnosno oko 8584.83901853 pc (parseka).
Pretpostavimo da je nesrecni astronom predvidjajuci kurs napravio gresku od jedne ugaone sekunde.
Moguca greska iznosi

Code: Select all

a=d*tan(0.5")*2=8.584839e3*2.424e-6*2pc=
=0.0416 pc=1284241344920410.1870573408947745 m
Odnosno 1284.241 milijarda kilometara!
Za samo jednu beznacajnu ugaonu sekundu...
Deception is a Right · Truth is a Privilege · Innocence is a Luxury
novot

Post by novot »

Hvala Alfa, vazno da smo se razumeli :) Kada sam pomenuo pola svetlosne minute, polazio sam od pretpostavke da je proracun daleko, daleko precizniji od tog tvog 'beznacajnog' startnog skretanja od 1 ugaone sekunde- eto ti zadatka da pocev od skretanja koje sam ja pretpotstavio kao krajnje, nadjes koliko je startno odstupanje :wink: Kladim se da se meri desetinama hiljaditih, ako ne cak stotinama hiljaditih!
Znaci da zakljucimo: u danasnje vreme imamo neke mogucnosti da na daljinu posmatramo odredjene fenomene za koje mislimo (nagadjamo) da su mozda ono sto jesu ( a mozda i nisu???- ko moze da me razuveri da tamo neki Levijatan nije kinuo i oduvao par desetina galaksija, a ovi sad tu meni neki kiseli oblacici, te pozdrace sve, te haos, te Kirgan, te kuku naopako...)- medjutim nasa nauka je za takve velike stvari kao sto je poimanje i precizno merenje kosmickih velicina, kretanja i putanja jos na nivou pred Galilejevske- hteli to mi ili ne. Naime, jos niko nije uspeo da sracuna cak ni precnik velike kornjace koja nosi ne Zemlju, vec Kosmos u celini :wink:
Awakened

Post by Awakened »

Ali ja hocu da svet sagori u oblaku kiselih isparenja 8)
TheMarko

Post by TheMarko »

"'Ocu i ja da budem kapetan od belu ladju." :wink:
There is no problem a cannon* can't solve.
Dzon Vejn wrote:Ali uopste nije poenta u tome... poenta je da ti:
1. Nemas veru u Sigmara, i zato ti Hellblaster ne radi protiv goblina, kostura, itd.
2. Verujes u tamo neke tenkove, i ostale alternativne metodologije imperijalne borbe, dok je u stvarnosti Hellblaster osnova svega :D - dakle topovi, mortari, handugnneri, tenkovi - to sve dodje i prodje; jedino je Hellblaster siguran posao ;).
*Zbog promene sistema koji igram, ovo treba citati kao "combined late US veteran artillery barage of 12 or more barrels with first roll to range in success"
bojan
WH rulesmaster

Post by bojan »

Image
CYNIC, n.
jorgurt hlebozvak

Zemlja

Post by jorgurt hlebozvak »

Oli, a tek da ne spominjemo sto jos niko pouzdano nije dokazao da je zemlja okrugla. Jeste, videli smo mi te snimke zemlje za koje su nam rekli da su napravljene u kosmosu. I sad, to je kao istina samo zato sto je to neko rekao. Kao i let na mesec. Nije nego. A prikazu nam uvek jednu polovinu zemlje. Koliko ljudi je uopste obislo zemlju? Ima tu puno dilema.
orks rules!!! Osim kad to nije slučaj.
IG
Bot

Post by IG »

Jeste jeste :)
Image
Megabaja
Baja

Post by Megabaja »

Fizika je bulsit - bavite se fizikalijom! :D
Pamti, pa vrati...

Ignorance is bliss.