SRP

Moderator: Moderators

Awakened

Post by Awakened »

Megabaja wrote:ipak ti jos jednom baci pogled na kolicinu sadrzaja.
Evo dolazim odmah u BG samo da bi pogledao SRP kod starca :P
Queen_Of_Argyll

Post by Queen_Of_Argyll »

sto kad imas sve na sajtu... :P
Awakened

Post by Awakened »

Kom?
Queen_Of_Argyll

Awakened

Post by Awakened »

Pod "Poljoprivreda", jel' da? 8)

EDIT: Ajoj, ovo ce da boli, nemam nase karaktere...
Last edited by Awakened on Fri Oct 27, 2006 10:19 am, edited 1 time in total.
Queen_Of_Argyll

:lol: :lol: :lol:
Awakened

Post by Awakened »

JOJ, lepote, vec prvi pasus uvoda obecava 8)
bojan
WH rulesmaster

Post by bojan »

Mind Uploader wrote:Zasto svi gikovi misle da su duhoviti?
Zato sto ste perun i ti postali konstantan izvor smeha na ovom forumu...

DA neces mozda da me tuces zbog toga? :lol:
Last edited by bojan on Fri Oct 27, 2006 10:46 am, edited 1 time in total.
CYNIC, n.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
bojan
WH rulesmaster

Post by bojan »

IG wrote:Znaci po tebi nista niko nista ne treba da radi nego bi trebali da dovedemo ove sa zapada koji "znaju kako treba" i imaju volje truda i para da to sve nama serviraju u lol extra luksuznom pakovanju.
Ne. Ima dovoljno ljudi u zemlji Srbiji koji znaju recimo da srede korice, urade proveru pravopisa itd - problem je sto ni u Srbiji ni u inostranstvu ti ljudi ne rade za sisarke...
Ma... a što se tièe Role mastera, merpa, Add-a svi znamo kako su njihovi tvorci prosli i da to ima pa ogranièen vjek trajanja.
Poenta?
A za kritike, ja iskreno volim pogotovo ovaj klub i zato što kao što neko reèe ima pametnih i ljudi koji su u tematici. Sve sam kritike pozdravio, neke stoje i u suštini jeste sve to i može da se radi i radiæe se i na novim i dodatnim knjigama, stare ce da se ispravljaju i preradjuju, a konsultacije pa ljudi su svi pomalo nekomunikativni i zauzeti i obièno imaju mnogo važnije stvari.
Ja zaista zelim da ta buduca izdanja budu bolja nego ovo. Da li ce videce se...
Mislim ja rekoh da nemam ekipu niti veliku niti ozbiljnu kao bilo ko na zapadu ali eto ipak nešto smo uradili i ja sam ponosan zbog toga.
Lord Warrior ti je demonstrirao kako ekipa od dva coveka uradi tehnicki deo posla oko knjige da to izgleda vishe nego pristojno...
A na kritike kako odgovaram to nije bahatost vec vise mi je umor i sta ynam sva ta iscrpljenost doylogrdila, i jednostavno bar od kritika ocekujem malo podrske :) a ne da me jos vise spustaju 8). :)
Znaci ti bi radije da te ljudi neiskreno hvale nego da te iskreno kritikuju?
Ali valjda je to tako svakome ono sto radi izgleda najbolje tako da eto ma bice bolje samo da nahvatam takve stvari kao sto su ale i bauci i da pa ono ljudi shvate da ce da dodju bolja vremena i za nas RP i da ne treba stajati da se to samo od sebe desi :) 8)
Ja ne mislim da je ono sto ja radim najbolje i ne mislim cak ni da bih ja uradio bolje knjige za RP od tebe. Ja samo kazem ono sto mi "bode oci" i ono sto mogu reci zahvaljujuci nekih 10+ godina RP-a.
CYNIC, n.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
bojan
WH rulesmaster

Post by bojan »

Shunka wrote: Mesas babe i zabe.
SRP je IGovo delo od srca. U koje je on ulozio mnogo sa svoje strane. Koje je stvarao ne razmatrajuci potencijalnu zaradu...
Mozda se nisam dobro izrazio - poenta je dfa ti, ja i josh ljudi ovde znmo to sto si ti naveo.
Covek sa strane, ozbiljno zainteresovan za RP ce steci utisak koji sam naveo jer verovatno ne zna (a i sta ga briga) sta je autor imao na umu...

PS. Inace daleko od toga da sam ja protiv komercijalno uspesnih RP-a - samo je poenta da za odredjenu kolicinu novca ja trazimm odredjen kvalitet...
CYNIC, n.
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

@Beta
Da, u pravu si, nekome ko ne zna ko je IG aka Perun, SRP bi zaista delovao kao proizvod nekoga ko nema pojma o RPu, a nastao sa namerom da se uzmu lake pare...
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
mladjano bugarce

Post by mladjano bugarce »

Kao priznati strucnjak za marketing 8) smatram da ova knjiga ima fantasticnu buducnost!

Srbi optuzeni ili osudjeni u Hagu, pa pred sudovima BiH ili Hrvatske!!! ZNATE LI VI KOJE JE TO POTENCIJALNA CITALACKA PUBLIKA!!! Sede tako lagano, urezuju dane na zid i igraju SRP! Imaju sve vreme ovog sveta pred sobom i, pitam ja vas, sta drugo da rade!?!

P.S. Da ne zaboravim pripadnike Stroja nevino pohapsene po Novom Sadu
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Vidim, i ti si poceo da konzumiras plave pilulice...
rekurzivno glupilo
IG
Bot

Post by IG »

Уф ја бих волио да их има и волио бих да они раде али ето нешто нисам до сада имао прилике да видим и да упоредим СРП са било чиме домаћим. Но добро у суштини ја бих и за џ давао ово све када би ми неко финансирао и плаћао трошкове књига, али поента је да треба да се мисли и на потенцијалне запослене који ће рецимо то кориговати, писати итд. Ја тренутно све то немам и зато је резултат овакав, а 10 дин па можда кад дин буде једнак е и па рецимо ја 3е одвојим од тога себи и ортацима за кафу, 3е за осталу екипу која ради на томе и продаје, 3е за трошкове, и 1е за развој и добротворне сврхе. Е да и то за десет динара може у србији вјероватно и ја не знам да тако нешто има код нас у ЦГ и па вјероватно да је код вас све јефтиније и оно тешко да бих ја ову књигу и урадио у ЦГ које су цјене :)

Значи ипак када се упореди цјена са западом ипак је доста јефтиније све иако није исти квалитет израде, јер наравно ја не могу да се мјерим са милионима долара који су улагани у свето ни са бар хиљадом људи који су радили на томе.

Ма у суштини код нас па тешко да ће икада од тога да буде бизнис јел се ради већином на повјерење и не знам ни ја, али ето ја бих волио да код нас па може да се то ради.

А коначно сам и завршио ПДФ издање, све у једној књизи, 23 мб може да се преузме овдје, не кошта ништа и можете да видите уствари како то све фино испада :)

http://www.gulan.co.yu/hobi/download/SRP/+SRP+.rar

За инфо о набавци и будућим стварима http://www.gulan.co.yu/hobi.htm

ПС е да и Лорд нема времена :) као предпостављам ни већина који раде нешто друго, а ја се не одричем ћирилице јер она не изгледа толко добро као ове луксузне западне ствари :)
Image
lord warrior
Server Admin
Server Admin

Post by lord warrior »

Kakve veze moj trenutni nedostatak vremena ima sa upotrebom cirilice u SRPu??? 8O 8O 8O
Deception is a Right · Truth is a Privilege · Innocence is a Luxury
IG
Bot

Post by IG »

Ma to se odnosilo na predhodno :) malo sam spojio :) u brzini. To za cirilicu valjda je Megabaja nesto pricao.
Image
Megabaja
Baja

Post by Megabaja »

Evo dolazim odmah u BG samo da bi pogledao SRP kod starca
Ma ne covece. Nisam ja neki licimur. Pogledaj samo fotografiju sa svim knjigama. "Kolicina", kapiras ?
Pamti, pa vrati...

Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix

Pazi, vidi, kockica ima 6 strana, a terminator gine samo na 1... by Chomie
Mind Uploader

Post by Mind Uploader »

bojan wrote:
Mind Uploader wrote:Zasto svi gikovi misle da su duhoviti?
Zato sto ste perun i ti postali konstantan izvor smeha na ovom forumu...

DA neces mozda da me tuces zbog toga? :lol:
Da, gomili mentalno retardiranih pomeraca figurica...zaista patim zbog toga. Do skoro sam romantizovao status pojedinih ljudi koji se bave hobijem i mislio sam da su oni socijalni izgnanici jer su previse fini za ovaj svet. U trenutku kada mi je par ljudi reklo da "kukam" (!?) zato sto sam predlozio da se conf. okupljanja drugacije organizuju shvatio sam da nije problem spoljasnji svet nego gikovski nacin razmisljanja koji se tolerise jedino u hobiju.

NE, necu, vec si dovoljno jadan i grdan i ovako. :D
lord warrior
Server Admin
Server Admin

Post by lord warrior »

Ako se rasprava nastavi takvim tonom i jezikom nema mi druge nego da preduzmem restriktivne mere. I dosta sa off-topicom.
Na ovoj temi ima dovoljno materijala za opomenu/suspenziju naloga, ali cu ipak ovaj put, samo ovaj put progledati kroz prste.
Deception is a Right · Truth is a Privilege · Innocence is a Luxury
bojan
WH rulesmaster

Post by bojan »

Mind Uploader wrote: Da, gomili mentalno retardiranih pomeraca figurica...zaista patim zbog toga.
O mentalnoj retardiranosti mozes da govoris koliko hoces - imas ocigledno iskustvo iz prve ruke...
Do skoro sam romantizovao status pojedinih ljudi koji se bave hobijem i mislio sam da su oni socijalni izgnanici jer su previse fini za ovaj svet.
To se zove ziveti u iluzijama.
U trenutku kada mi je par ljudi reklo da "kukam" (!?) zato sto sam predlozio da se conf. okupljanja drugacije organizuju shvatio sam da nije problem spoljasnji svet nego gikovski nacin razmisljanja koji se tolerise jedino u hobiju.
Tolerise jedino u hobiju? BS - to je nacin na koji ceo svet funkcionise...
Ako ti se ne svidja - j*** ga...
A lepo je receno - ako hoces da se igras - igraj se sa kim god hoces.
A ako hoces igrati turnir budi svestan sta to znaci i nemoj sliniti sto isti nije takav kako ga mali Pisonja* zamislja.
A non-stop kukanje ce jedino iznervirati druge ljude jer niko ovde ne zeli da bude jastuk za plakanje...
NE, necu, vec si dovoljno jadan i grdan i ovako. :D
Vidis Pishonjo* - mislim da si izvrsio jednu zamenu teza... Nisam ja taj koji kukam na sve sto se desava oko mene bilo da je to WH, Confrontation, Brodici, Perunov SRP, to sto mi je Luka Stakor muvao ribu, to sto me je neko djidao u igri, to sto je neko nece da igra Vukodlake, to sto su svi ruzni pokvareni i nisu nezni... Odrasti.

Warren Zevon
Poor Poor Pitiful Me

I lay my head on the railroad track
And wait for the double-E
The railroad don't run no more
Poor, poor pitiful me

Poor, poor pitiful me
Poor, poor pitiful me
These young girls won't let me be
Lord have mercy on me
Woe is me
...

* Posto se osoba hvalila da joj je to bio nadimak isti ne moze biti shvacen kao uvreda...
CYNIC, n.
IG
Bot

Post by IG »

Malo vise pozitivizma ljudi :) i strpljivosti (tj tolerancije) i pa finijeg ophodjenja mislim da nedostaje da ovaj fourm bude zanimljivije mjesto i otvorenije za nove stvari i kreativnost :)

Svjet jeste surovo mjesto ali ne cinimo ga gorim.
Image
Mind Uploader

:)

Post by Mind Uploader »

Last edited by Mind Uploader on Sat Oct 28, 2006 6:53 pm, edited 2 times in total.
Mind Uploader

Post by Mind Uploader »

bojan wrote:

Tolerise jedino u hobiju? BS - to je nacin na koji ceo svet funkcionise...
Ako ti se ne svidja - j*** ga...
A lepo je receno - ako hoces da se igras - igraj se sa kim god hoces.
A ako hoces igrati turnir budi svestan sta to znaci i nemoj sliniti sto isti nije takav kako ga mali Pisonja* zamislja.
A non-stop kukanje ce jedino iznervirati druge ljude jer niko ovde ne zeli da bude jastuk za plakanje...

Vidis Pishonjo* - mislim da si izvrsio jednu zamenu teza... Nisam ja taj koji kukam na sve sto se desava oko mene bilo da je to WH, Confrontation, Brodici, Perunov SRP, to sto mi je Luka Stakor muvao ribu, to sto me je neko djidao u igri, to sto je neko nece da igra Vukodlake, to sto su svi ruzni pokvareni i nisu nezni... Odrasti.
Vazno da si ti meni macho tip...prava muskarcina! hahahaha 8O
Hvala ti sto si mi objasnio da postoji taj opasni svet pravih, jakih, odvaznih ljudi koji ne prezaju ni od cega kada se igraju svojim metalnim cikama...
Iskljucujem se iz dalje rasprave na forumu na ovu temu...ko me bude nadalje prozivao pricacemo uzivo...
Last edited by Mind Uploader on Sat Oct 28, 2006 7:08 pm, edited 1 time in total.
Awakened

Post by Awakened »

Cestitam Beta, postao si punopravni forumski drkadzija 8)

Sto nam nema DG-a u ovom trenutku najvaznijem za srpsku drzavu, refer.... ovaj, izdavanju SRP-a...
Megabaja
Baja

Post by Megabaja »

Kad je doslo do toga da beta proziva, mora da je i armagedon blizu.
Pamti, pa vrati...

Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix

Pazi, vidi, kockica ima 6 strana, a terminator gine samo na 1... by Chomie
Awakened

Post by Awakened »

Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Dodjavola ljudi, sta sam ja to propustio... Ovo mu dodje nest kao vanity press uzvraca udarac? 8O

Elem. Nisam stigao celu temu da procitam, ovo je previse sokantno za mene da odjednom sve upijem. Ali moram nesto da primetim - knjiga izgleda kao neka losa zbirka zadataka iz matematike koja se stampala '95.

EDIT: E da, jesam ja jedini iznenadjen onom fotografijom na kojoj IG nije dete od 14 godina? Mada jeste bilo malo sumnjivo da godinama bude dete od 14 godina...
Is it bright where you are? Have the people changed? Does it make you happy?
Image
IG
Bot

Post by IG »

Image
Gassalasca Jape

Post by Gassalasca Jape »

Dawngreeter wrote:
EDIT: E da, jesam ja jedini iznenadjen onom fotografijom na kojoj IG nije dete od 14 godina?
Nisi.
Dawngreeter wrote:
U ovoj prici Evropa je kao drugi Isus Hrist. Zrtvovala se za grehe Sovjeta.
Kirgan
Ser

Post by Kirgan »

Takodje sam i ja iznenadjen :roll: :twisted:
Josef Quartjin (Enemy Within):

"Zbogom Wittgendorf-e na k...c te nabijem" Sommerzeit 13. 2512.
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Mali lapsus, ali mnogo smesan:

"Devetnesti vek (doba divljeg zapada i pocetak razvoja vatrenog oruzja)" - SRP, KOO
rekurzivno glupilo
jorgurt hlebozvak

Lapsus

Post by jorgurt hlebozvak »

Nije tako mali lapsus. Sa razvojem vatrenog oruzja zapocelo se par vekova pre devetnaestog veka. I devetnaesti vek nije vek samo divljeg zapada. To je vek nastanka nacionalnih drzava, prvih ustava i modernih zakona. Vek nastanka pravnih drzava. Devetnaesti vek je vek industrijalizacije i revolucionarnih pronalazaka. To je vek u kojem je Srbija postala samostalna drzava. To je vek u kojem je drzava mogla ljudski da se posiba sa drugom drzavom, bez mrsomudjenja raznoraznih mudraca o ljudskim pravima, o tome kako je to agresija, bez UN, Saveta bezbednosti i ostalih pizdarija. U devetnaestom veku, kad nekoj drzavi zafali malo teritorije, ona ako je jaca, lepo uzme istu od druge. I to je poslednji vek u kojem su se teritorije sticale ratom. Doduse, pravilo da se teritorije ne mogu steci silom uvedeno je posle prvog svetskog rata. Steta. Dakle, nije mali lapsus.
orks rules!!! Osim kad to nije slučaj.
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

@Jorgurt
Rekoh "mali lapsus" sa namerom da pokazem kako ne mislim da IG zaista ne zna da je vatreno oruzje postojalo mnooogo pre 19. veka. Tj. mislim da je napisao to sto jeste slucajno, a ne iz neznanja...

Inace to sto si rekao stoji.
rekurzivno glupilo
jorgurt hlebozvak

Ozbiljnost

Imali smo prilike da pročitamo IG-ove postove iz kojih manje više proizilazi da je njegov sistem savršen bez mane i straha, da ne trpi kritike, da je neurušiv itd. E, kada se neko tako predstavlja, pa se još ljuti na kritiku, onda njegov lapsus ima da bude proglašen kao veeeeliki nedostatak i neznanje. Drugim rečima, čim vidim da se neko ponaša nadobudno, kao naduvan balon, a bez jačih argumenata, ja odmah uzmem iglu (oštru reč), pa ga čekam na krivini. Nema onda lapsusa. Oćeš da se praviš pametan? Važi, ajde da vidimo šta znaš.
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Zapravo, IG priznaje da je njegov sistem prepun gresaka. Ali ono u cemu gresi je sto pretpostavlja da uprkos tome SRP ima neku upotrebnu vrednost, i da postoji publika za takvo ostvarenje. Stoga je cinjenica da ga mi racionalnim metodama pokusavamo ubediti u suprotno njemu neprihvatljiva, i lakse mu je da nas otpise kao nekompetentne (i/ili zlonamerne) nego da prihvati posledice svojih propusta kao autora.
rekurzivno glupilo
jorgurt hlebozvak

Greške

Tačno, ali on ne priznaje greške na koje mu ukazujemo, niti ih smatra suštinskim. Neće da kaže: "OK, pretererao sam sa tabelama. Pola njih je potpuno nepotrebno" Ili: "Ta i ta tabela je loše napravljena" On kaže: "Imam slovnu grešku u tabeli, ali tabela za izračunavanje boje očiju severno kanadskog zeca koji svira električnu gitaru, je apsolutno potrebna, jer vi dragi čitaoci nemate nimalo mašte, pa ću ja to da vama objasnim" Otprilike tako. Zato ja volim da ga lovim u lapsusima.
novot

Post by novot »

Hmm... zamisljam Musu, zlog i krvozednog pogleda, kako na krivini ceka, isukane igle, nekakav ogroman balon, sadisticki se spremajuci da ga izduva... A da vas pitam, jeste li bacali kockice na tabeli za ruzu vetrova- vremenske uslove??? Niste 8O 8O 8O Greska :evil: Mozda taj balon nece proci tim zavijutkom, jer je danas neradan dan :lol: :lol: :lol:
Last edited by novot on Mon Nov 06, 2006 4:14 pm, edited 1 time in total.
IG
Bot

Post by IG »

Ja se ponasam veoma pristojno i rekao sam vec da ako ocete da pomognete javite se na email, icq ili na forumu mozemo kroz neku igru sve to da rjesimo/objasnimo.

Vecina ljudi nije u stanju nista da uradi vec samo da daje kritike a ako treba nesto da se konkretno uradi vec je druga prica. Na zapadu postoje gomile sistema i svaki je na svoj nacin dobar, naravno ima boljih i losijih, ali kod nas i dalje nema nista ustvari veoma malo, cak ni recimo nekih modula na srpskom.

Znaci pustite me kritika i price, ako neko oce da se dokazuje nek pise i stvara, a ne da se dokazuje dokazivanjem kako je srp neidealan, pa naravno da jeste.

To za deveti vjek je trebalo da bude devetnesti, na razvoj misli se proizvodnju modernijeg vatrenog oruzja kao sto su revolveri i sl za razliku od prethodnih koji su imali fiseke i pa punili se sprijeda. A za tabele i dalje mi nije jasno da neko ne shvata zasto su one potrebne. I naravno da je osim divljeg zapada bilo i drugih stvari ali ne moze da se sve kaze odjednom zar ne.

Lol predpostavljam da ste od onih koji vole da igraju bez ikakvih pomocnih sredstava ili cak i pravila i da se pri tom prave kako im je mnogo dobro.

I da ponovim nemam vremena za objasnjavanje, niti pricu na forumu, sistem je takav kakav je i to je to, kome koristi super, kome ne, nek pravi svoj ako misli da moze bolje ili radi nesto drugo. Sve sto zelite da kazete recite mi licno na pm povezano sa ovom temom.
Last edited by IG on Mon Nov 06, 2006 4:38 pm, edited 1 time in total.
Image
mladjano bugarce

Post by mladjano bugarce »

Sad vi svi lepo da zacutite!!!
RESIO SAM, POSTAJEM PRVI OFICIJELNI SRPOVSKI GOSPODAR IGRE!!!
Perune, koliki popust dobijam na SRP?
Trenutna cena od par hiljada dinara mi je malo mnogo ipak mogu da kupim neku knjigu za taj novac.

Da, hmm...to ce se naravno destiti cim nadjem vremena da se tome posvetim...
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

IG wrote:To za deveti vjek je trebalo da bude devetnesti, a za tabele i dalje mi nije jasno da neko ne shvata zasto su one potrebne.
Niko nije pominjao nikakav deveti vek.
Poenta je u tome sto bi neko ko te ne poznaje zaista mogao na oznovu SRPove Knjige O Opremi da pomisli da ti mislis da je vatreno oruzje nastalo u "devetnestom" veku...
rekurzivno glupilo
Locked

Return to “FRP/RPG”