Dread
Moderator: Moderators
- Dawngreeter
Dread
Indie Horror RPG sa zanimljivom obrtom u diceless pristupu mehanici. Naime, Dread nije bas bukvalno u potpunosti bez 'randomizatora', samo sto umesto karata, kockica, novcica i drugih slicnih cesto il ine-toliko-cesto koriscenih alatki ovde koriscena Jenga. Znate ono, toranj od drvenih dascica iz kojeg treba izvlaciti jednu po jednu dok kula ne padne? Evo o ovome pricam:
Znaci, bilo sta tog tipa se moze koristiti a akcije se izvrsavaju jednostanvno vadjenjem jedne plocice iz tornja. Ako ga izvucete lik uspesno izvrsava akciju a ako toranj slucajno padne lik ispada iz igre (sa in-game efektom koji moze biti, u zavisnosti od uslova, smrt, ludilo, hapsenje ili bilo sta tome slicno). Cak je moguce namerno srusiti kulu i time zrtvovati svog liak da bi postigli heroic usccess u igri.
Znam, znam ovo zvuci opiceno. I meni je zvucalo. Ali posle malo razmisljanja sam skontao da neizvesnost vadjenja plocica iz tornja u stvari moze dodati vrlo odgovarajuc osecaj jednoj igri koja pretenduje na horor atmosferu. Jedini problem je sto sad negde treba da nadjem prokletu Jenga ili neki plagijat...
Knjigu sam samo na brzaka prelistao u ovom trenutku, nazalost, tako da nisam upucen u detalje oko mehanike. No sve to izgleda veoma ozbiljno uradjeno i cini mi se odlicnom osnovom za one-shot (ili limited-run) game session-e.
Sajt: http://www.tiltingatwindmills.net/dread/index.html
(dovoljno zanimljivo, trazeci sajt sam naleteo na neki drugi indie RPG koji se zove DREAD (umesto Dread, jelte). Weird.)
Is it bright where you are? Have the people changed? Does it make you happy?
-
- Blago kluba Zmaj
- Dawngreeter
- Resurrection
- Dawngreeter
- Resurrection
- Dawngreeter
-
- Blago kluba Zmaj
You're on, marko :D Uostalom, sudeci po tome da je Griter sam sebi postovao 4 puta zaredom komentaricusi kako da napravi kulu od palidrvaca koju trebaju da rus enjegovi igraci kako bi utvrdili da li im je akcija uspela ili ne... bice vredno i gledanja :D
Ako svi rade sa jednom kulom... ma i da ne rade malo je bezveze, kula ce eventulano pasti, sto znaci da verovatnoca da uspes akciju opada sa brojem akcija... definitivno ce se pretvoriti u drinking game onog momenta cim jedan igrac durgom prokomentarise "sta je, pala je? e jbga, evo ti pivce, uspeces sledeci put..."
Ako svi rade sa jednom kulom... ma i da ne rade malo je bezveze, kula ce eventulano pasti, sto znaci da verovatnoca da uspes akciju opada sa brojem akcija... definitivno ce se pretvoriti u drinking game onog momenta cim jedan igrac durgom prokomentarise "sta je, pala je? e jbga, evo ti pivce, uspeces sledeci put..."
- Slartibartfast
-
- Blago kluba Zmaj
- Dawngreeter
Pa da, to je kanda i poenta. Razmisljaj u Call of Cthulhu pravcu gde likovi polako idu spiralno u ambis i tokom vremena drvene plocice (ili Sanity) postaje sve dragoceniji resurs.Hypodermic wrote:Ako svi rade sa jednom kulom... ma i da ne rade malo je bezveze, kula ce eventulano pasti, sto znaci da verovatnoca da uspes akciju opada sa brojem akcija...
Get in the mood people! I kockice bi vam izgledale smesno da ste samo Ne Ljuti Se Covece igrali.
-
- Blago kluba Zmaj
hm, pre jenge je bila neka igra sa shtapitjima... naime, prospesh punu kutiju shtapitja ne zemlju (ili sto) i poenta je da ih tako vadish jedan po jedan bez uznemiravanja svih ostalih... bio je i bonus rule: mozhesh da se pomazhesh shtapitjima koje si izvukao, shto bi bilo zgodno za one dobro zabudzhene koje ne bi mogao da isterash prstom ali bi ih izgurao shtapitjem do odredjene mere pa bi dalje nastavio, jel'te rukom...
verujem da se slichan efekat mozhe postotji time shto bi kupio 50 shtapitja za razhnjitje (raznjice) i probao tom metodom... nije Jenga, ali je koncept isti, i malko je jeVtinije al zauzima vishe mesta na stolu... a da, i "kula" mozhe da postane kanda nereshiva posle nekog vremena
al mislim da bi to sa shtapitjima bilo vishe u fazonu, jer tjesh morati da "ispucash" par likova da bi moglo da se ide dalje
verujem da se slichan efekat mozhe postotji time shto bi kupio 50 shtapitja za razhnjitje (raznjice) i probao tom metodom... nije Jenga, ali je koncept isti, i malko je jeVtinije al zauzima vishe mesta na stolu... a da, i "kula" mozhe da postane kanda nereshiva posle nekog vremena
al mislim da bi to sa shtapitjima bilo vishe u fazonu, jer tjesh morati da "ispucash" par likova da bi moglo da se ide dalje
- Dawngreeter
mikado...hm, pre jenge je bila neka igra sa shtapitjima... naime, prospesh punu kutiju shtapitja ne zemlju (ili sto) i poenta je da ih tako vadish jedan .....
....al mislim da bi to sa shtapitjima bilo vishe u fazonu, jer tjesh morati da "ispucash" par likova da bi moglo da se ide dalje
Pamti, pa vrati...
Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix
Pazi, vidi, kockica ima 6 strana, a terminator gine samo na 1... by Chomie
Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix
Pazi, vidi, kockica ima 6 strana, a terminator gine samo na 1... by Chomie
-
- Blago kluba Zmaj
Nevolim da se ponavljam ali sam i taj mikado ili kako se vec zove sa raznjicima igrao isto sa kartama: dva spila na usku gomilu i vuces napolje kartu po kartu i smes samo jednu da izvuces. Ako povuces gomilu - jbga ide gomila cela kod tebe. Pobedjuje onaj sa najmanje karata kada se sve povuku
Griteru, ako nabavis taj rpg, zamolio bih te da ga probam, zaista mi zvuci.. ludo naravno razmisli i o Awakendovoj ideji da ubacimo i alkohol u opticaj :D
Griteru, ako nabavis taj rpg, zamolio bih te da ga probam, zaista mi zvuci.. ludo naravno razmisli i o Awakendovoj ideji da ubacimo i alkohol u opticaj :D
- Dawngreeter
- Dawngreeter
- bojan
- WH rulesmaster
A onda ce svi nositi cirokane i koznu odecu u pustinji na +50...Awakened wrote:...Meteor se ipak, ne moze nadmasiti.
CYNIC, n.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
- Dawngreeter
In an Irish pub back in Nottingham they have a 2 meter tall Jenga set. That may sound stupid but the entertainment value of watching 6 absolutely hammered rugby fans trying to play Jenga and NOT get killed in an avalanche is superb. Jenga is a much underrated game. Jenga 'The Crushing Death Drinking Game' edition is even better.
- Dawngreeter
Re: Dread
That's a diffrent Dread RPG
Redneck
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.
Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.
And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.
Glory to Arstotzka!
hhahahahhahahaha ...
redneci nisu shabani the last time i checked... makar ne kao prevod
"shaban" ti je jedna od retkih vrednosti Srpskog jezika zaista, kad razmislim... ne bih znao kako da prevedem to, a da ochuvam isti nivo "shabanizma" ...
redneci nisu shabani the last time i checked... makar ne kao prevod
"shaban" ti je jedna od retkih vrednosti Srpskog jezika zaista, kad razmislim... ne bih znao kako da prevedem to, a da ochuvam isti nivo "shabanizma" ...
The mark of my divinity shalt scar thy DNA!
Up Up Down Down Left Right Left Right B A Start.
- Dawngreeter
hmmm... close, but no cigar... hicks / hillbillies su ti shabani na sasvim drugom nivou...
blizhe od redneka u svakom sluchaju.
blizhe od redneka u svakom sluchaju.
o tome ti pricham. to se ne mozhe prevesti