Joy Division

Moderator: Moderators

Locked
Slartibartfast

Joy Division

Post by Slartibartfast »

U globalu nisam za otvaranje ovakvih tema, ali pomenuta grupa zasluzuje forum! (sa sve pravcima/bendovima na koje je uticala).
Dakle genijalno. Ko zna sta bi tek bilo da se Curtis nije ubio posle par albuma... :cry:

Obavezno preslusajte "Closer".
Meditations of evolution increasingly vaster: of the moon invisible in incipient lunation, approaching perigee: ...of the procession of equinoxes: ...of the parallax or parallactic drift of socalled fixed stars, in reality evermoving from immeasurably remote eons to infinitely remote futures in comparison with which the years, threescore and ten, of alloted human life formed a parenthesis of infinitesimal brevity.

-Excerpt of meditations during demonstrations of various constellations; Ulysses
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Eh... apsolutno nezamenjive legende. Da zanemarimo krvici sto se gothic zove Gothic.

Nikako ne slusati u momentima mentalne i/ili emotivne labilnosti. Nikako.
Is it bright where you are? Have the people changed? Does it make you happy?
Image
Gassalasca Jape

Post by Gassalasca Jape »

Posle Bauhausa, meni najomiljeniji bend iz te postpunk/goth rock gungule.
Posebno me je odusevila razlika izmedju istih pesama snimljenih u Warsaw periodu, gde je u pitanju klasican punk, i kasnijih Joy Division verzija, gde je u pitanju nesto novo. Posebno ilustrativan primer je pesma (Living in the) Ice Age.
Dawngreeter wrote:
U ovoj prici Evropa je kao drugi Isus Hrist. Zrtvovala se za grehe Sovjeta.
Awakened

Post by Awakened »

Korvine, imam za tebe lika koga bi hteli svrstati u gotik ali on se neda, Nick Cave, sa prateæim bendovima Birthday Party i The Bad Seeds. Malo teže za slušanje, ali lik je umetnik, pa mu je oprošteno 8)
Corvin

Post by Corvin »

Pa Bad seeds i Nicka sam jos i koliko toliko slusao. Aj sibni i to na onaj disk pa se ti i ja vidimo sutra uvece?
A verovao sam mu kao bratu, sto znaci nimalo...

Chuck Norris can touch MC Hammer

Post by Slartibartfast »

Nik Kejv je genije ali ovde je rec o Joy Division -u.
Evo, srecna vest za mene - odvojio sam novce da kupim "Unknown Pleasures" i "Closer" originale. Jos samo da se odlucim 'da li' i 'kada'...
Meditations of evolution increasingly vaster: of the moon invisible in incipient lunation, approaching perigee: ...of the procession of equinoxes: ...of the parallax or parallactic drift of socalled fixed stars, in reality evermoving from immeasurably remote eons to infinitely remote futures in comparison with which the years, threescore and ten, of alloted human life formed a parenthesis of infinitesimal brevity.

-Excerpt of meditations during demonstrations of various constellations; Ulysses
Slartibartfast

Post by Slartibartfast »

Meni je recimo zao sto ova tema nije... procvetala :cry: .
Mada sam i ocekivao da ce npr. tema o bendu SlipKnot biti daleko posecenija. Nazalost. No, sta je tu je.
Awakened

Post by Awakened »

Evo ja æu. Joy Division rocks. I šta više reæi?
Slartibartfast

Post by Slartibartfast »

Ne, u stvari sam ocekivao da se neko javi sa pitanjem "Sta je Joy Division?" a da onda odgovori Dawngreeter jednom dubokom analizom, tj. citavom biografijom clanova i diskografijom, sa upotrebom referenci, citata i sopstvenih... izliva, ovaj - sintagmi :wink: .

Ali, Awakened, i ti si pomogao. Samo da dodjemo do cifre od 15 postova, i ja cu zadovoljiti svoju veru u ljudski muzicki ukus, makar (kao i uvek) upotrebom lazi i sile. Na sebi.
Gassalasca Jape

Moj skromni doprinos temi ce biti ukazivanje na zapanjujucu slicnost Iana Curtisa i Winstona Churchilla:

Image

:lol:
Dawngreeter wrote:
bojan
WH rulesmaster

Post by bojan »

Slartibartfast wrote:Ne, u stvari sam ocekivao da se neko javi sa pitanjem "Sta je Joy Division?" a da onda odgovori Dawngreeter jednom dubokom analizom, tj. citavom biografijom clanova i diskografijom, sa upotrebom referenci, citata i sopstvenih... izliva, ovaj - sintagmi :wink:
Sta ce ti analiza - ili ti se svidjaju ili ne. Ako ti se svidjaju - slusaj ih. I tu ti ne treba nikakva analiza i kritika... Sto rece neko povodom filma (citat je otprilike davno bese) "L.A. Confidental" -
L.A Confidental je dobar film, ne zato sto ce neki dobro placeni anti-globalista napisati da je dobar ili sto ce neka neobrijana francuska feministkinja reci da je to dobar - vec zato sto cete izaci iz bioskopa sami shvativsi da je to dobar film."

Isto se moze reci i za Joy Division. Poslusas, znas da je dobro i komentar ti ne treba.
Ali, Awakened, i ti si pomogao. Samo da dodjemo do cifre od 15 postova, i ja cu zadovoljiti svoju veru u ljudski muzicki ukus, makar (kao i uvek) upotrebom lazi i sile. Na sebi.
Nema muzickog ukusa u gradu u kome 200 000 ljudi ode na Ba-rock poselo. I, hajde da se ne zavaravamo - nikada ga nije ni bilo.
CYNIC, n.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
jorgurt hlebozvak

Ba poselo

Post by jorgurt hlebozvak »

Beta,

Nemoj se sekirati zbog Ba-posela. Kad malo bolje razmislis, 200 hiljada ljudi i nije tako mnogo. Prvo, dosli su ljudi iz cele Srbije. Na 7 miliona stanovnika to nije ni 5%. A jedva da je oko 10% beogradske populacije. Drugo, na vise mesta sam cuo i procitao da je dosta ljudi otislo sa koncerta jer je ozvucenje bilo ocajno. Prema tome ostalo je manje od 200 hiljada. Mnogi su dosli na koncert prosto zato sto se radi o velikom dogadjaju. Sa istim zarom bi isli i na javno streljanje. Sve u svemu, nije vreno sekiracije.
orks rules!!! Osim kad to nije slučaj.
Gassalasca Jape

Izgleda da cemo offtopicom produziti vek ovom topicu.
Htedoh reci kad bi ljudi umesto na Lukas i Blaywatch i gde ne isli na svari kao BD bilo bi mnogo bolje. E da, da li ste znali da je Zorica Brunclik prodala 15 000 000 ploca?
Dawngreeter wrote:
bojan
WH rulesmaster

Post by bojan »

Gassalasca Jape wrote:Izgleda da cemo offtopicom produziti vek ovom topicu.
Ziveo offtopic... :P
Htedoh reci kad bi ljudi umesto na Lukas i Blaywatch i gde ne isli na svari kao BD bilo bi mnogo bolje.
Nazalost - sumnjam. isti ti koji sada idu na BD su verovatno isli i na Lukas i ostale splavove... To je sada popularno... Kao kada mi je lik krenuo da objasnjava kako je BD najveci YU rock bend - a covek je '85. godiste...
Uostalom BD je i dobrim delom zasluzno za te spodobe sa Lukasa...
E da, da li ste znali da je Zorica Brunclik prodala 15 000 000 ploca?
Zasto me to ne cudi ni najmanje...

PS. Musa, davno sam ja prestao da se potresam oko toga... Jednostavno boljeg od ovoga nema. Nekome se to dopada, a nas ostale - ma ko nas j***.
CYNIC, n.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
shilja

Post by shilja »

Neverujem nesto da je BD bas krivo za splavove i muziku na istima. Ta ista muzika na slicnim splavovima se pustala i pre belog dugmeta. Turci su je dobro uterali nasem narodu. :twisted: Ali mislim da je ipak bolje cuti BD nego tu istu muziku ma koliko je pojedinci uz adekvatnu kolicinu piva obozavaju.
"There are times when destiny calls forth a people and demands an action. Now is the time. We are the people. This is our action. Charge!"
"Sanity? Worthless things like that, I would not have as long as I can remember."
Slartibartfast

Post by Slartibartfast »

:? Sta ste mi uradili sa temom?!

Zar niste mogli da pljujete Bijelo Dugme nasiroko i naveliko na Corvinovoj temi o novom Kamelotu? 8O

Ajde sad ozbiljno. Cela prica sa analizom diskografije i sl. je bila zajebancija. Da se pokrene tema. Pa je onda pocelo pljuvanje po onome sto svakako zasluzuje pljuvanje. Da se, opet, pokrene tema.

Inace, BD jeste delom krivo za celu tu... pricu sa splavovima i slicnim mestima. Posebno Bregovic i njegovo "sirenje narodnih korena" ili kako li vec. A i Tifa ocajno peva. Koncert je, i pored svih ulozenih para, koliko sam cuo, bio jako los. Dobro je da ne slusam skoro nikakvu "novu" domacu muziku (ponekad, ali stvarno retko, poslusam par pesama benda EKV, i to je to) - pa se ne brinem.

Covece, jeste li videli onu reklamnu kampanju :evil: . Vidi se da je cela manifestacija nastala u saradnji, koliko sam shvatio, Pink TV/MB Pivo/Coca Cola. Nisam skoro video goru kombinaciju :roll:
Locked

Return to “Muzika”