VAMPIRSKI FILMOVI

Moderator: Moderators

srebrni vitez

VAMPIRSKI FILMOVI

Post by srebrni vitez »

Потребни су ми наслови, па и копије класичних филмова о вампирима, од почетака филма до данас. Сваки предлог и помоћ су добродошли. Хвала!
shilja

Post by shilja »

Pocnimo s onom nasom Vampiricom (bese tako se zvao film :)))
"There are times when destiny calls forth a people and demands an action. Now is the time. We are the people. This is our action. Charge!"
"Sanity? Worthless things like that, I would not have as long as I can remember."
Opossum101

Post by Opossum101 »

Lieutenant John Martini: Mazes & Monsters is a far-out game. Swords... poison... spells... battles...maiming... killing!
Daniel: Hey, it's all imagination!
Lieutenant John Martini: Is it? I'll be talking to you. - Mazes & Monsters [1982]
bojan
WH rulesmaster

Post by bojan »

Nosferatu
CYNIC, n.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
novot

Post by novot »

Pa, tona filmova na tu temu sa Belom Lugošijem... Skokni na neki sajt i naæi æeš njegov kompletan opus.
valhalla

Post by valhalla »

Vampires 2:les muertos

sa Jon Bon Joviem!!!

Sva sreca sto mi je crkao cd pa nisam odgledao
Rat with a tool

Post by Rat with a tool »

Underworld, Blade, Intervju sa vampirom, Drakula... :)
Tjutjko

Post by Tjutjko »

Ima puno zanimljivih filmova s vampirskom tematikom,uz vec pomenute trebalo bi istaci komercijalne hitove: Van Helsing,Od sumraka do svitanja,Vampiri(sa James Woods-om)
Od domacih tu je i Pun mesec nad Beogradom
Od americkih teenage varijanti najpoznatiji su Lost Boys(uz nezaobilaznu Bafi - naravno)
Posto si ti mator konj trebao bi se setiti i ostvarenja kao sto su Bal Vampira(1967),Glad za Krvlju(Hunger-sa Katrin Denev i Dejvidom Bouvijem(1983) i raznih glumackih transformacija Kristofera Lija(snimio 10 filmova kao Drakula u periodu od 1958 d0 1974 i bog te pita koliko vampirskih filmova uopste - mada ga ja nekriticki volim kao DR.Fu Mancu-a)
Od parodija na vampirske horor filmove treba izdvojiti Lesli Nilsenovog Drakulu(dead and loving it) i,po meni,najacu vampirsku komediju Abot I Kostelo jure Frankenstajna(tu su i Drakula,Vukodlak i Franja svi u istoj papazjaniji)
Vrlo dobra ekranizacija knjizevnog predloska Stephena King-a "Salem's Lot" zavredjuje paznju,kao i jako interesantan film sa fenomenalnim Nikolasom Kejdzom - Poljubac Vampira(1990)gde se tripuje da ga je ugrizao vampir i umislja kako polako i on postaje krvopija(fantasticna gluma)

Ako mi jos nesto padne na pamet,javim ti.A posedujem i neke od gore navedenih naslova koje cu ti rado pozajmiti.

Pozdrav Mojsije
Bogat je onaj koji ima novca...
Corvin

Post by Corvin »

De si bre Mojsije! ja cu probati da na temu dodam samo jedan film:

Frenisis Ford Kopola: Drakula, a verujem da u sustini svi znate ovaj film, tako da nema potrebe pricati dalje. Tu su i Intervju sa Vampirom, onda Karpenterovi "Vampiri", onda Ves Kravenov "Drakula 2000" kog doduse nisam gledao ali kazu da valja.... and so on, and so on.... ako bi da sodomizujes samog sebe, onda gledaj i Hellsinga, bice zanimljiv jedno sat vremena.
A verovao sam mu kao bratu, sto znaci nimalo...

Chuck Norris can touch MC Hammer

Post by Awakened »

Corvin wrote:Intervju sa Vampirom
smece.
Van Helsing
smece.
Underworld, Blade
smece, smece.

Bedak, goticari nemaju dobrih filmova :twisted:

BTW. Postoji i Return To Salem's Lot 8) [/quote]

E da, postoji i Drakula 3000 sto sam cak i video kod znamenitih prodavaca filmova iz Kneza. Medjutim, kako je recenzija data na http://www.somethingawful.com/articles.php?a=2663 nisam ga kupio, uprkos genijalnom kraju, koji je autor clanka morao da da u koliko-toliko razumljivom formatu (malecki flash) na sajtu da bi se mogao razumeti (hint, hint).
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Vampirski filmovi po pravilu nisu goticarski. Osim mozda Intervjua, ali snaga tog filma je vise u eksplicitnom "bljak-level" kliseu nego u kinematografskom kvalitetu. Isto kao vazi i za The Crow. Mada to nije vampirski film, but what can you do.
Is it bright where you are? Have the people changed? Does it make you happy?
Image
Slartibartfast

Post by Slartibartfast »

U sustini, ima previse losih vampirskih filmova, jer reziseri ne zele da se ozbiljno prihvate posla. Eto recimo, pravi primer je Kopolina "Drakula", koju je mogao mnogo bolje da snimi.
Vampirski filmovi:
"The Hunger" rani Tony Scott, interesantno 8)
"From Dusk Till Dawn" najbolji holivudski trash film ikada...
"The Crow" cisto zbog atmosfere koje nema u vecini filmova kojima je mnogo vise potrebna.
"Nosferatu" - nazalost za njega sam samo cuo da je jako dobar.
Ima jos par, zavisi koji tacno zanr hoces.
Meditations of evolution increasingly vaster: of the moon invisible in incipient lunation, approaching perigee: ...of the procession of equinoxes: ...of the parallax or parallactic drift of socalled fixed stars, in reality evermoving from immeasurably remote eons to infinitely remote futures in comparison with which the years, threescore and ten, of alloted human life formed a parenthesis of infinitesimal brevity.

-Excerpt of meditations during demonstrations of various constellations; Ulysses
Tjutjko

Post by Tjutjko »

Za ljubitelje Ann Rice tu je i Queen of the Damned
Corvin

Post by Corvin »

Awakened, nema potrebe da pljujes po stvarima za koje ja nisam explicitno naglasio da su dobre, ovde se izgleda tolerise samo pljuvanje po onome sto drugi ljudi hvale, tako da bi mogao chak mozda i ban da dobijes :x

No da manem salu, Kopola je svog Drakulu snimio sasvim dobro, a problem je u tome sto se postavlja pitanje sta vi zelite da vidite? Ukoliko zelite samo ekranizijaciju goth fantazija, bojim se da toga bas i nema mnogo (verovatno serhnjam, posto mi nikada nije palo na pamet da bas jurim vampirske filmoce), no da ne duzim, Kopolin drakula je vise nego OK, bar sto se mene tiche, mozda je mogoa bolje, ali i ovako je dobar i nema nijednu veliku manu.... a tuzna je istina da je u danasnje vreme i to vise nego dovoljno. :cry:

Post by Tjutjko »

Kopolin Dracula je extra!!!

Gary Oldmana za predsednika!!!

Pozdrav za Valjevo :D
Slartibartfast

Post by Slartibartfast »

Recimo da Kopoli fali dobar odabir uloga, i njihov prikaz na filmu. Pocev od Kijanua (cemu?), preko Hopkinsa (mogao je da uzme pravog holandskog glumca i ustedi lovu, ali on i prolazi, cisto jer je ipak Hopkins 8) ) pa do smesnog Oldmana u 'gradskom' kostimu.
Naravno da film vadi Monika Beluci...
Po meni je i atmosfera promasena, ali ne u tolikoj meri koliko u nekim drugim vampirskim filmovima :? .
Meditations of evolution increasingly vaster: of the moon invisible in incipient lunation, approaching perigee: ...of the procession of equinoxes: ...of the parallax or parallactic drift of socalled fixed stars, in reality evermoving from immeasurably remote eons to infinitely remote futures in comparison with which the years, threescore and ten, of alloted human life formed a parenthesis of infinitesimal brevity.

-Excerpt of meditations during demonstrations of various constellations; Ulysses
shilja

Post by shilja »

Opossum101 wrote:Leptirica ne Vampirica
Glup!!! :oops: :oops: :oops: :oops: Ovakav blam ni svojom krvlju necu moci oprati :oops: :oops: :oops: :oops:
"There are times when destiny calls forth a people and demands an action. Now is the time. We are the people. This is our action. Charge!"
"Sanity? Worthless things like that, I would not have as long as I can remember."
Corvin

Post by Corvin »

KAo sto rekoh, zavisi sta ocekujes od filma. Ako svi igramo VtM i ocekujemo da ga igra i FFC, onda cemo se razocarati. Gary Oldman je mnogo bolji lik nego sto mnogi ljudi misle. O Hopkinsu necemo trositi reci, a Kijaanu je retard, mada je ovde sasvim ok retard.

Post by Awakened »

Corvin wrote:tako da bi mogao chak mozda i ban da dobijes :x
Ajde decko, udri, da vidimo sta umes ili samo seres.
Corvin

Post by Corvin »

Corvin wrote: No da manem salu
retko citiram samog sebe, ali izgleda da je sada neophodno, chemu zla krv?

Post by Awakened »

Los smajli. Moja greska.
novot

Post by novot »

Jel' Nosferatu beše onaj film u kome igra Klaus Kinski???

Mislim da ima i jedna stara, vrlo stara verzija iz 20-ih. Ne mogu da naðem svoj Hallywell's iz 95-96 godine :cry: - našlo bi se tu pregršt toga!
Tjutjko

Post by Tjutjko »

Cini mi se da je tata Nastasje Kinski poceo svoju vampirsku karijeru drzeci skute jednom od najvecih Dracula svih vremena Count Duku-u,Mislim Sarumanu,ne.... hocu da kazem Dr.Fu man chu-u(covek se lako zbuni medju svim legendarnim ostvarenjima Christophera Lee-ja)
U filmu Count Dracula(1970) glumio je ludog Renfield-a,da bi kasnije avanzovao u glavnog zubu u Nosferatu:Fantom Noci(1979) i njegovom jednako dobrom nastavku Nosferatu u Veneciji(sa sve Kristoferom Plamerom i Donaldom Plezens(Helloween))
Opossum101

Post by Opossum101 »

Da, postoji starija 'originalna' verzija ovog esencijalnog filma gotskog horora. U pitanju je
'Nosferatu, eine Symphonie des Grauens' F.W.Murnaua iz 1922. godine [film je trebao da se zove Drakula bas kao i glavni negativac ali usled spora oko autorskih prava to je otpalo] a postoji cak i relativno zanimljiv 'film o filmu' pod nazivom 'Shadow of the Vampire' iz 2000. godine [Malkovich, Defoe] gde se zaplet vrti oko lika & dela zagonetnog tumaca naslovne uloge - glumca Max Schrecka...

http://www.imdb.com/title/tt0013442/
Lieutenant John Martini: Mazes & Monsters is a far-out game. Swords... poison... spells... battles...maiming... killing!
Lieutenant John Martini: Is it? I'll be talking to you. - Mazes & Monsters [1982]
bojan
WH rulesmaster

Post by bojan »

Kada kazem Nosferatu mislim na jedan jedini pravi, originalni Nosferatu - onaj nemi sa Max Schreckom u ulozi grofa Orloka.
CYNIC, n.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
Opossum101

Post by Opossum101 »

Od 'bizarnijih' ostvarenja na temu Dracula ne smemo zaboraviti deliricni Maddinov ekranizovani balet radjen u maniru nemog filma 'Dracula:Pages from the Virgin's Diary' koji su imali prilike da vide i posetioci FEST-a pre par godina [kao i posetioci nedavno zatvorene Svetehnike - Dinkicu, pizdo!]...

http://www.imdb.com/title/tt0293113/

Inace mene je ko klinca potpuno prestravila Herzogova verzija Nosferatua sve sa fenomenalnim ludakom i pedofilom Kinskim & tada mladjahnom, prelepom i svezom Isabelom Adjani...Znam da su moje rodjake imale na zidu poster tog filma i da se zbog toga nisam smeo zadrzavati u toj sobi sam duze od 15 minuta...

http://www.imdb.com/title/tt0079641/

BTW, Bruno Gantz zaista ima neverovatnu moc transformacije. Juce sam gledao 'Untergang' i zaista ne mogu da verujem da je to covek iz 'American Frienda' i 'Nosferatua' [tu glumi Harkera]
stalker
High Seas Commander
High Seas Commander

Post by stalker »

Awakened wrote:
Corvin wrote:tako da bi mogao chak mozda i ban da dobijes :x
Ajde decko, udri, da vidimo sta umes ili samo ******.
now we shall see who is a real kapoera master :)
raziel
Redeemer and Destroyer
Redeemer and Destroyer

Post by raziel »

Što ljudi... meni su baš i Kopolina Drakula i Intervju sa vampirom super filmovi. Kopolina verzija Drakule B.Stokera mi je najbolja interpretacije prièe o Drakuli... a Intervju... film bez premca, mogao bih ga gledati skoro svaki dan a da mi ne dosadi. Meðutim, opet se sve svede na ukus, a moj je takav. Isto važi i za The Crow. Mene pogaða na pravo mesto...
All those moments will be lost...
...in time...
...like tears...
...in the rain.

Valar Morghulis
Knight

Post by Knight »

Od filmova novije produkcije vredi pogledati 'Interview with Vampire', 'Queen of the Damned' i 'Dracula'. Mozda nisu remek dela ali odskacu od ostatka filmova koji se bave ovom tematikom. Dopadaju mi se ;)

Da pomenemo i par animiranih ostavarenja:
' Vampire Hunter D'
' Vampire Hunter D : Bloodlust'
' Blood : the last Vampire'
a tu je i serija 'Hellsing'

Btw, ako pominjemo smece koje se bavi ovom tematikom, treba da pogledate seriju radjenu po White Wolf V:tM setingu..to zaista izaziva stravu i uzas.
Xardas

Post by Xardas »

Serija se zove kindred : the embraced...ima li to neko???

X
Omiljeni latinski citat : "Perikur acdatis eneus mrdi!"
:)
raziel
Redeemer and Destroyer
Redeemer and Destroyer

Post by raziel »

Daj ne prièaj da su na kraju stvarno napravili neku VtM stvar?! Znam da je dugo išla prièa da æe napraviti film (ili seriju filmova), a napravili su seriju? A imao sam moguænost da uzmem taj Kindred : the Embraced, samo sam mislio da je neki trash... Nabaviæe se, nabaviæe se :D
...in time...
...like tears...
...in the rain.

Valar Morghulis
shilja

Post by shilja »

A Bafi :P :P :P :P :P (znam da ce me sada da popljuju ali covek je trazio bilokakva ostvarenja sa vampirima, valjda i ovo spada u tako nesto :P :P :P )
Xardas

Post by Xardas »

@ Raziel : i ja mislim da je trash, pa cim ventrue princa glumi C. Thomas Howel...ali to mora da se pogleda, makar bilo trash trashova...nabavi ako mozesh...

X
Omiljeni latinski citat : "Perikur acdatis eneus mrdi!"
:)
raziel
Redeemer and Destroyer
Redeemer and Destroyer

Post by raziel »

Ma Šiljo, Bafi je zaaakon :wink: :D
Kao i Angel :D

@ Xardas: Raèunaj nabavljeno. Koliko od sutra :wink:
...in time...
...like tears...
...in the rain.

Valar Morghulis
VAMPIRELLA

VAMPIRE film

Post by VAMPIRELLA »

HI@ALL
evo jos nekih filmova:
1. Kathryn Bigelow's: NEAR DARK
2. NOSFERATU (1922, Max Schreck) imam DVD
3. NOSFERATU (2001, Kinski)
4. DUSK till DAWN 2, Texas Blood Mooney
5. DUSK till DAWN 3, The hangsman's daughter
6. ANGEL OF THE NIGHT (1996)

DARK GREEZ
(V^^V)
Rover

Post by Rover »

Omega man.....mozda....

neznam film je izasao jako davno, a pravljen je po knjizi ja sam legenda koja je odlicna...
"I like my women like i like my cannons: Big, Loud and full of fire"
jorgurt hlebozvak

Vampiri

Post by jorgurt hlebozvak »

Ne znam je li ko spomenuo, ali "Od sumraka do svitanja" je najbolji film na tu temu. Ultra zabavan
orks rules!!! Osim kad to nije slučaj.
VAMPIRELLA

Post by VAMPIRELLA »

Da jorgurt, a njih ima "Od sumraka do svitanja"1, 2 i 3 :-)
DUSK till DAWN
DUSK till DAWN 2, Texas Blood Mooney
DUSK till DAWN 3, The hangsman's daughter

DARK GREEZ
(V^^V)
VAMPIRELLA

Post by VAMPIRELLA »

Vortodox

Post by Vortodox »

OD anime se mora odgledati Vampire Hunter D
i serija Blood+ mnogo dobra stvar (josuvek izlazi izslaupravo6-a epizoda)
A od filmova priznajem samo jedan jedini Intervju sa vampirom. Sve ostalo nije to to...
A pre par dana sam nabavio celu seriju Angel koja je za pravo cudo ( iako sam mrzeo i mrzim buffy the shithead girl i imao veeeeeeeeeeelllliiiikkkeeeee predrasude o ovoj seriji) ispala zanimljiva i vredna gledanja...
Locked

Return to “Film”