Duc d' Elchingen wrote:pošto sam ja ipak antički poprilično nepismen ostavljam Boletu koji je bio protagonista ove partije da napiše i poneki komentar
ili da pošalje meni pa ću ja ubaciti ispod svake slike
Dodao sam po recenicu iza svake slike.
Igrali smo bitku od po 4000 poena po igracu tj., 8000 poena po strani po Warhammer Ancient Battles 2 pravilima.
Otprilike, GT se igra od 3000 poena po coveku. Tabla je bila 12' x 4'.
Igrali su Seleukidi (naslednici Ace Makedonskog) i Persijanci protiv Pira iz Epira (takodje naslednik doticnog plavusana) i rano imperijalni rimljani.
Naravno, bitka nije istorijska ali je u periodu Antike iz koga se biraju slice armije (300-400 godina od persijanaca do rimljana)
Bitka je bila jako dinamcina, Persijanci su u prvom potezu naneli teske udare rimljanima teskom konjicom i dvokolicama (dve legije pale) ali su se ovi brzo stabilizovali i poceli da napreduju. Grecki placenici nikako nisu mogli da slome rimke legije sa BSB i generalom.
Na desnom krilu Seleukidi su uspeli da pobede Pirove falange ali delom i zbog toga sto je Pirov slon pohmanitao i naneo teske gubitke svojima. U pobedi seleukidskih falangi bitka je odlucena.
Sve u svemu lepo smo se nabacali kockica.
Zamisli sistem u kom se pravila ne menjaju svake dve godine.
Zamisli sistem u kom ne moras da prepravaljas postojece i da stalno dokupljujes nove jedinice.
Zamisli sistem u kome nema ultimativnih kombinacija armijskih listi. -> false statement otkad Misa izvodi 3 konjice u wedg-u
Istorijski wargame