srebrni vitez wrote:Грађанско друштво... :D

Moderator: Moderators
Cuj, neagresija na ovu zemlju takodje znaci ugrozavanje moje porodice pa ne vidim kampove obuke za civilnu neposlusnost. Stavise, mrtav covek je mrtav covek ma koje nacije on bio, te zaista ne osecam nikakvu potrebu da se identifikujem sa bilo kojom stranom potencijalnog oruzanog sukoba. No dobro, kljucna rec u citiranom komentaru je "tvoja" zemlja. Ovo svakako nije moja zemlja.sto mu gromova wrote:ako ja dobro shvatam pojam i znachenje vojske i njenog postojanja, to je da se pre svega svaki mushkarac treba pripremiti za odbranu svoje zemlje od agresije. ne zelim da dublje ulazim u to kako neki shvataju drzavu itd... ali agresija na tvoju zemlju znachi i potencijalno ugrozavanje tvoje porodice.
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
Dodjavola, naravno da ne. Misljenja sam da covek kojem je ideal vazniji od coveka nema sve ovce na broju.Shunka wrote:Dawny, a da li bi bio spreman da uzmes oruzje u ruke i upotrebis ga protiv drugog coveka u ime voljene ti anarhije?!
Kako bi pomogla agresija na ovu zemlju? O cemu ti u opste pricas? Jel' to ono - nece u vojsku, mora da jedva ceka da dodju 'zapadnjaci', 'muslimani' i 'satanisti' da nas pokore? Jebus man, pull yourself together.Shunka wrote:Kako bi agresija na ovu zemlju ikome od nas pomogla, dovraga?!?!
Ah da. Zene treba da budu bose, trudne i u kuhinji.sto mu gromova wrote:ja sam malo konzervativan po tom pitanju i pre bih se ubio nego shto bih sebi dozvolio da se moja zena brani sama i da moju porodicu brani fizichki slabiji od mene...Dawngreeter wrote:Zene ne treba da znaju da brane sebe i svoju porodicu?
Falsoidni?Dawngreeter wrote:Au brate. Overdose falsoidnim patriotizmom.
Zvanicno se povlacim iz diskusije. Bravo junaci prvoborci, navijam za vas i nadam se da cete ponosno da ratujete. Ratova ovde bar ne oskudeva.
sine, vishe puta si me ubedio a sada sam i defitivno uveren u to da si zreo za hospitalizaciju...(dugo)trajnuDawngreeter wrote:Ah da. Zene treba da budu bose, trudne i u kuhinji.
Mislim, nemam ja nista protiv samoubistva. Nit' protiv necije zelje da brani sebi voljene. Ali moje pitanje nije bilo apropo toga dal' bi ti da stojis skrstenih ruku dok ti neko bije zenu nego apropo toga da je mlogo brate imbecilno insistirati na tome da zene budu slabasne, nezasticene i u milosti oca ili muza, u zavisnosti od starosti, da ih brani od svih mogucih zala ovog sveta. U ostalom, ko je u opste zenama dao pravo glasa?
Mislim da su nas u svilu i kadifu ipak obukli turci ( istocnjaci sveukupno)...Zapadnjaci su vas obukli u svilu i kadifu...
Zapadna nemacka, period '50ih-sredine '80ih. Potrazi po net-u.Shunka wrote:...Boco, duga kosa je civilna privilegija, i postoje prakticni razlozi zasto vojnici ne bi smeli da je nose...
Vidis Zlajo, stvar je sto ja uopste ne stavljam jednakost izmedju zemlje i meni dragih osoba. Ja nisam birao gde cu da se rodim, ali ljude sa kojima cu biti jesam. Za jedno se vredi boriti, za drugo ne, ne treba da se crta.sto mu gromova wrote:ali agresija na tvoju zemlju znachi i potencijalno ugrozavanje tvoje porodice.
Muskarci 30, zene 21 mesec (pazi razlika je tacno 9 meseci a ti pogodi zasto) - i 95% ljudi ide bez pogovora, a vecina je i ponosna time... Pa ti vidi.Dawngreeter wrote:...I zasto samo muskarci? Zene ne treba da znaju da brane sebe i svoju porodicu?
matori, sa onim sam hteo da kazem da ne treba chekati da ti se dodje ispred vrata da bi osetio to da ti je porodica ugrozena. ne gledam ja to na nachin ugrozavanja pojedinachno. nadam se da ne treba da pojashnjavam dalje.Awakened wrote:...Ja nisam birao gde cu da se rodim, ali ljude sa kojima cu biti jesam. Za jedno se vredi boriti, za drugo ne...
:lol: :lol: :lol:Mislim da bi trebalo unajmiti dzedaje da nas brane. Ozbiljno. I spreman sam da se raspravljam oko toga sa svakim ko kaze da oni ne postoje.
Ma sve je to ok, ne bunim se protiv sluzenja vojske jer mu vidim svrhu (ali za razliku od nekih ovde vidim svrhu i civilnog sluzenja). Ipak, meni strasno smeta ta fraza "oduzivanje otadzbini" i "vracanje duga zemlji". Mene Srbija nicime nije zaduzila da ratujem za nju.sto mu gromova wrote: matori, sa onim sam hteo da kazem da ne treba chekati da ti se dodje ispred vrata da bi osetio to da ti je porodica ugrozena. ne gledam ja to na nachin ugrozavanja pojedinachno. nadam se da ne treba da pojashnjavam dalje.
Evo ja cu to da ti objasnim!Awakened wrote: Ipak, meni strasno smeta ta fraza "oduzivanje otadzbini" i "vracanje duga zemlji". Mene Srbija nicime nije zaduzila da ratujem za nju.
Kao sto rekoh, znam sta je svrha vojske, i za razliku od tebe, znam sta je svrha civilnog sluzenja, pa nemas ti sta da mi objasnjavas.Barrel Dragon wrote: Evo ja cu to da ti objasnim!
Hehehe. De sad kad smo se bas raspricali. Bolje podelite nozeve i stangle.Ko, jel' ja? wrote:Ova tema je odavno izgubila svoj smisao i trebalo bi biti zakljucana.
Eto sta se desava kad ljudi pate od nejebice. :lol: