Diskusije o army listama

In imaginary world of happy pony land

Moderator: teclis

Post Reply
Petar-Pan.

Post by Petar-Pan. »

youngdarkelf wrote:ja zivim u beogradu...
Jos bolje!Onda samo svrati u komshiluk do Hobby Store-a

Dogo je vremena proslo od kada je ostrica mog koplja bila prekrivena krvlju mracnih vilenjaka :twisted:
Get off my way peasant!
orome pancevo

Post by orome pancevo »

Pero,sta lupas. :twisted:
audaces fortuna iuvat
Shunka wrote:Upravo sam se setio da sam ja mod ovde!
Aman bre ljudi ne preterujte u zajebavanju coveka!
Megabaja
Baja

Post by Megabaja »

Dogo je vremena proslo od kada je ostrica mog koplja bila prekrivena krvlju mracnih vilenjaka
Pero,sta lupas.
:lol: :lol: :lol:
Pamti, pa vrati...

Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix

Pazi, vidi, kockica ima 6 strana, a terminator gine samo na 1... by Chomie
orome pancevo

Post by orome pancevo »

Moze li neki komentar na ovo:
HERO:
Alter Highborn(GW,LA,SH,amaranthines brooch,netlings,HotH,neki rog sto daje imunost na psihologiju 1 krug)
Wild Rider Noble(great stag,stone of the cristal mare)general
Alter Noble(HoDA,neki light armour koji ga cuva sa dodatnih -1 to hit(-2 u sumi),GW,SH)
Speelsinger(lvl1,2*DS)
CORE:
2*10 glade guard
2*5 glade riders(musicians)
10 dryads
SPECIAL:
2*7 wardancers(musicians)
5 wild riders(musician,standard,war banner)
4 war hawk riders
RARE:
1 great eagle
8 waywatchers
audaces fortuna iuvat
Pendargon
Moderator bez portfelja
Location: Between Heaven and Hell... In Heaven they don't want me, but the Devil doesn't want a competition

Post by Pendargon »

i kako ti planiras da igras protiv bilo koje random armije koja ima 8+ power diceva i makar malo shootinga?
Image
ImageImageImageImageImage
joggy
Hronos
Hronos

Post by joggy »

ako pitas za turnirsku armiju: svaka druga kombinacija rare osim dva treemana je mnogo slabija kombinacija.
Elfovi su jako krhki na magije, i ne smes dozvoliti da protivnik baca iste, a to ce se dogoditi ako imas samo jednog maga sa dva dispel skrola.
taj horn koji nosi highborn ja mislim da ima nezgodaciju sto onda ne mozes da se kreces u krugu kada ga koristis, tako nesto (ma ima neku manu, znam :lol: )
"Narod u demokratiji ne može da pogreši. Kakva god da je odluka naroda to je odluka Boga." Vulin.
"Potrebno je da vozilo koje vrši transport ima onu ruku napred, da prebacuje... Imaju proizvođači, ja sad ne znam ko su“ Velja.
„Na Beka su pucali amateri, jednom je čak spala kapuljača“ Nesa.
Ota

Post by Ota »

Ne znam da li je mesto, ali cu Oromeu odgovoriti sa svojom listom koju sam koristio na Adeptikonu pre jedno dva vikenda.

Spellsinger (2*ds)
Alter Highborn (SoCM, Rog, Ne3tlinzi)
Alter Noble (HotH, HoDA)
Alter Noble (Ench.Shield, Amber Pendant)

2*8 Dryads
2*5 Glade Riders
2*10 Glade Guard
8 Wardancers (muzicar i sampion)
6 WR (muzicar i sampion)
2* Treeman

Sa ovom listom sam igrao protiv 4 protivnika sa ne previse magije (mislim da im je max bio 6 kockica) plus kod WE protiv koga sam igrao morao sam da racunam na tusta i tma treesinging-a.

Od 4 partije dve sam dobio masakrom, jednu solidom i jednu izgibio minorom (napomena kod ove partije lik me je dobio sa 326 poena razlike, a pokrao me za jedno 200 samo pri zbrajanju poena i jos je u toku partije krao bukvalno vracajuci rane svojim treekin-ima. Znaci lik je ladno krao kockice kojima je obelezavao rane?!?! ) 8O

Ja moram priznati da nisam primetio nikakav hendikep sto sam imao samo 2 skrola.
Taktika mi je bila vrlo prosta prepustim protivniku prvi krug - on ako je mnogo srecan moze da gadja magijom (naravno nakon sto pomeri magove nebi li nesto video) moje trimene ili drajade. WD i WR imaju plus 1 kocku i moj mag ima oba skrola :D
Sve ovo je dovoljno da mu zatvorim magiju taj krug. Moj prvi krug trimeni idu na najjacu i najskuplju njegovu jedinicu i opale je onim djavoljim pucanjem. Drugi krug moja oba trimena negde ulecu u tucu, jedan u najsuplju protivnicku investiciju plus sva moja tri altera sa njime. Mislim da je to nekih 19 napada snage 6.
Sto u vecini slucajeva znaci - pobedio si sa masakrom. Problem ti mogu praviti razne demonske liste i cuveni Cencov zmaj. Tu bi bilo bas gusto i zavisilo bi od gresaka protivnika, terena i naravno kako te sluzi zglob.

Velika napomena: SVI protivnici su mi rekli da su se prijatno iznenadili mojom listom i stilom igranja. Ocekivali su da cu ih smarati trckanjem po okolini i "negacijom poena" kako oni to vec zovu. Od mogucih 28 poena za sportmenship dobio sam 30 (znaci jedan od cetvorice me je birao za omiljenog protivnika na turniru).

E da i zavrsio sam na 13 mestu od 90 ucesnika. Jebi ga sta da radim ubise me razni minusi koje sam popio zbog sastava armi liste.
Djenrale uzalud te traze,
cuvaju te sve bozije straze.
joggy
Hronos
Hronos

Post by joggy »

da su jedan mag i dva skrola jako malo shvatices cim prvi put naletis na skavena recimo :lol:, ili na bilo koju armiju koja ima recimo 10-ak power kockica, sto prakticno moze biti bilo koja armija. Tri altera i dva treemana mogu da urade cudo u hth-u, ali isto tako mogu i da izginu ako protivnik ima makar i malo shootinga. evo ti recimo najbudjavije liste koju sam ikada sreo na turniru, ali je sasvim legalna, pa razmisljaj kako bi se borio sa tim...
2* steam tenk
1* war altar
3* magovi + onaj priest lord
4* top
jos nesto puskaksa
eto to je sve...
"Narod u demokratiji ne može da pogreši. Kakva god da je odluka naroda to je odluka Boga." Vulin.
"Potrebno je da vozilo koje vrši transport ima onu ruku napred, da prebacuje... Imaju proizvođači, ja sad ne znam ko su“ Velja.
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

bez puskasa.... bilo je 10 archera (kao 3. core), jedna konjica od recimo 5-6 komada sa guzicarem i jedna malo veca sa full komandom i nekom zastavom. A lik je inace isto prevarant nevidjeni... zato je bio tako dobro plasiran.
That was a hazardous consultation of the Libre Mortis my Lord. An ordeal of high and low doom. The moment I approached the book, it bit me most ferociously.
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.

Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.

And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.

Glory to Arstotzka!
No 1

Post by No 1 »

Koliko je moje iskustvo, a nije veliko, treemanovi stradaju vrlo lako od topova uz tenkovsku podršku, odigrao sam samo dve partije i u obe su treemani stradali a da nisu napravili neku štetu, doduše nisam igrao sa nekim iskusnim igračima.
Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi.

Image
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

Paaa tenk sada ima line of sight... sto znaci da nikad nece ucardzovati treemana... dalje top mora da vidi treemana da bi pucao u njega, a kada je treeman u sumi, on se ne vidi ;)... ali ga to ne sprecava da gadja sa svojim artillery dice napadima. Povrh svega treeman moze i u prvom krugu da dodje do topova uz pomoc treesinginga (vrlo tesko, samo kazem da moze), i za kraj treeman ima ward save (mali ali ima) i ima 6 rana sto se ne nanosi bas tek tako ;).... a pogotovu ne 2 puta toliko ;)

Sa druge strane posada tih topova je vrlo osetljiva na 40+ strela koliko moze da ide ka njoj...
That was a hazardous consultation of the Libre Mortis my Lord. An ordeal of high and low doom. The moment I approached the book, it bit me most ferociously.
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.

Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.

And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.

Glory to Arstotzka!
No 1

Post by No 1 »

Pa sad sa 6 DD i 2 dispel skrola treemani mogu celu partiju da čuče u šumi ako je to poenta a par jedinica teške konjice sa sejvom na 1 može da stigne do strelaca plus crossbowmeni koji dobace do 30 inči.

Image
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

eeee... ne ide to bas tako ;) wood elf ima 2 bound spella pre nego sto pocne 10 PD faza.... znaci kad pocne sa fazom ti si vec ostao sa 2 kockice ako zelis da budes siguran da ces da skines bound spellove.

Konjica jeste dobra ali ne moze da prodje kroz sumu koja se pojavi ispred nje, zar ne ;). A onda imamo i taj problem sto i crosbowi i elfovi imaju isti range, a elfovi mogu da se krecu i pucaju a xbowi ne, i naravno, elfovi pogadjaju bolje ;)...

Kazem ti ja igrao sam je protiv onog mog prevaranta od brata... lista je vrlo prevarantska ;)

Glory to Arstotzka!
No 1

Post by No 1 »

Doduše i ja imam 4 PD i 5 bound spelova od kojih dosta nezgodnh RIP pa može da se desi da u magic fazi ne koristiš sve kockice za magiju, uz 5 jedinica vitezova, ne možeš baš sve da zaustaviš.

Image
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

Ne mozes... neke i upucas :P... a bound spellovi priestova su mnogo glupi jer rade pretezno za CC, do koga se wood elf trudi da ne stigne.... wood elfovima (turnirskim) najmanje leze dobro oklopljene vojske kao sto je bretonija... vec imperija je losija jer na 1 padas, pa padas save, i nema warda... svaka od ekstremnih armija ima neku drugu ekstremnu koja joj ne odgovara....

Glory to Arstotzka!
joggy
Hronos
Hronos

Post by joggy »

a neke konjanike stigne i treeman :lol:
Upravo i pricam da je jaka magija neophodna kako zbog defanzive (primarno) tako i zbog toga da trimenima ne bi propali ti treesinging-i. Nije problem u tome sto wood elf moze da ima 8-10 pd. Problem je sto magija koju baca (i koja mu jedino i treba sa 2 treemana) uspeva na 4+, tako da ce skoro svako bacanje sa 2 kockice uspeti, a miscast je mnogo teze dobiti nego kada bacas 3 kockice, jelte.
Protiv imperije, treeman ne treba da izlazi iz sume dok archeri ne poubijaju posade topova.
Alternativa (koju nisam proverio) je da skoro sve moze da stigne do protivnika u drugom, max trecem krugu. To je onda varijanta sa 3 altera, 2 treemana i max kolko mozes wild ridera, plus za ostatak drajade i eventualno ako stane treekinovi, pa onda zazmuris prvi krug, i nadas se da ce ti 2 dispell scrolla biti dosta...
e sad, ako protivnik zna da namesti svoje jedinice, toj brzoj armiji preti masakr, sa druge strane ovoj prvoj varijanti je jako tesko uzeti masakr (skoro nemooguce), sto je ujedno i razlika ove dve liste. Prva tesko uzima masakr, ali ga i ne daje. Druga otprilike ili dobija ili gubi masakrom.
Ota

Post by Ota »

da su jedan mag i dva skrola jako malo shvatices cim prvi put naletis na skavena recimo Laughing, ili na bilo koju armiju koja ima recimo 10-ak power kockica, sto prakticno moze biti bilo koja armija. Tri altera i dva treemana mogu da urade cudo u hth-u, ali isto tako mogu i da izginu ako protivnik ima makar i malo shootinga. evo ti recimo najbudjavije liste koju sam ikada sreo na turniru, ali je sasvim legalna, pa razmisljaj kako bi se borio sa tim...
2* steam tenk
1* war altar
3* magovi + onaj priest lord
4* top
jos nesto puskaksa
eto to je sve...
Pa dobro ovde je najgora stvar 2*ST, zato jer od 4 topa on moze vrlo lako da padne na 2 u prvom i na samo jedan u drugom krugu.
Jedan top bih neutralisao HoDom drugi (neki na brdu) kombinacijom pucanja strelaca i konjice. Mislim da u drugom krugu on vec ne bi imao 3 topa po prosecima. Karakteri onda ubijaju tenk(ove) a drajadi i konjice jure njegove magove po puskasima (ne dao bog da ih drzi van jedinica).
Trimenima naravno juris njegove konjice. Imperijalna konjica je kao stvorena meta za Trimena. Prvo ga malo upucas (par konjanika manje) pa onda bijes!!
Drugo protiv ovakve njegove liste uvek mozes da igras na to da mu negiras LOS ka tebi ili vecini tvojih svari i igras na nereseno. Koliko sam cuo lik je imbecil koji MORA da pobedi i po cenu varanja, tako da bi on pukao Ld u nekom 2.gom njegovom krugu i probao da juri da te masakrira (jelte treba mu masakr da bi mogao da uzme turnir).

Najveca greska sa ovom armijom koju sam ja napravio u mojoj poslednjij partiji jeste bila sto sam mnogo cekao sa mojim karakterima i to me je kostalo masakra - odnosno dobio sam jedva solidom.
Devoted of Slaanesh

Post by Devoted of Slaanesh »

[quote="Ota"]Ne znam da li je mesto, ali cu Oromeu odgovoriti sa svojom listom koju sam koristio na Adeptikonu pre jedno dva vikenda.

Izvini, iel ie mogucno da dobiem vise info za turnir na ko si igrao, gde ie bio kakvi listi i tako dalje?

Hvala
No 1

Post by No 1 »

Karl Franz na zmaju sa Ghal Marazom ubija treemana u jednom krugu.

Image
Ota

Post by Ota »

Karl Franz na zmaju sa Ghal Marazom ubija treemana u jednom krugu.
Verovatno istina ukoliko igras protiv nekoga koji ce ti tek tako dopustiti da mu ujuris zmajem Trimena.
joggy
Hronos
Hronos

Post by joggy »

dobro ajd sad, ipak gledamo nesto slicne vrednosti u poenima...
Petar-Pan.

Post by Petar-Pan. »

No 1 wrote:Karl Franz na zmaju sa Ghal Marazom ubija treemana u jednom krugu.
No1 opusti se :lol: uovoj igri svasta moze da ubije nesto :roll:
to su te fore:moj tata je jaci od tvog...ali moj... :lol:

Ipak na kraju znanje i iskustvo(pored kockice :roll: )donose pobedu.
Mislim da se sve to da dokazati na bojnom polju :wink:
Get off my way peasant!
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

Petar-Pan. wrote:znanje i iskustvo(pored kockice :roll: )
i pored army liste koja moze biti no brainer...

Glory to Arstotzka!
orome pancevo

Post by orome pancevo »

Na nekom wood sajtu sam naisao na nekog baticu koji kida turnire,valjda ove lokalne,ne znam kolko je aktivan na GT takmicenjima,i njegova filozofija za trimene glasi otprilike ovako:I just don"t like treemen becouse evrybody shoot on them,and usualy kill them,bat if I have more small unites they can kill several but I still have lot of them.Tako nesto,izvinjavam se ako je nesto gramaticki neispravno :( ,ali nadam se da ste shvatili poentu.
Dakle nacin na koji zelim da vodim ovu listu je klasicna wood taktika,setam okolo i pucam,pa kada okrnjm uletim sa nekoliko svojih jedinica u njegovu 1 i 99% slucajeva ga razbijem.
Masine ne bi trebalo da su dugorocan problem pored flyera,konjice,bryih heroja i pucanja.
A sto se tice magija,pa probam da mu najveceg maga uhvatim sa HoDA,tako sto mu pobijem jedinicu u kojoj se nalazi strelama.U slucaju pacova bez zvona sve ispalim u jedinicu sa greyseerom i napravim paniku,sa zvonom zakucavam heroje u nju...
Opet je problem cinc,ali ako mu uhvatim zmaja herojem zadrzacu ga dok ne dodju WR sa war bannerom...
audaces fortuna iuvat
No 1

Post by No 1 »

No1 opusti se Laughing uovoj igri svasta moze da ubije nesto Rolling Eyes
to su te fore:moj tata je jaci od tvog...ali moj... Laughing
Ma jok bre, nego ovde se radi o pravljenju krajnje nabudženih lista pa rekoh da dam svoj doprinos. Misliš da je bilo teško smisliti Mađarevu listu sa turnira, samo meni bi bilo muka da igram sa njom.

Image
Petar-Pan.

Post by Petar-Pan. »

Dzon Vejn wrote:i pored army liste koja moze biti no brainer...

Ako mene pitas, ni jedna lista koja je pravljena da se bije u hth-u nije no brainer...
Cak je i Luka poceo da vodi pacove koji biju :) i lepo mu ide :P
Get off my way peasant!
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

Ne bih se slozio....

Glory to Arstotzka!
Pendargon
Moderator bez portfelja
Location: Between Heaven and Hell... In Heaven they don't want me, but the Devil doesn't want a competition

Post by Pendargon »

Ne bih se slozio....
Ditto on that...
Cak bi se usudio reci da neke liste koje zahtevaju pazljivo izbegavanje hth-a su mnogo, mnogo teze za vodjenje...
Image
ImageImageImageImageImage
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

Upravo ;)...

Glory to Arstotzka!
Duc d' Elchingen

Post by Duc d' Elchingen »

Sto bi rekao Suvorov: Metak je nista, bajonet je sve!
kgkid

Post by kgkid »

orome pancevo wrote:I just don"t like treemen becouse evrybody shoot on them,and usualy kill them,bat if I have more small unites they can kill several but I still have lot of them.
Dve skracenice za ovu taktiku: MSU (Multiple samll units - mnogo malih jedinica) ili Points denial... Odnosno: "mozes da mi ubijas sta hoces, ali neces skupiti mnogo poena"... Idejno, to je dobra stvar, ali nisu sve vojske u mogucnosti da iskoriste ovu taktiku. Takodje, neke vojske rizikuju da preteranim usitnjavanjem dobiju vojsku koja ne moze da ubije bbilo sta...
kuliraj dete, zivot je pred tobom.
Ota

Post by Ota »

Na nekom wood sajtu sam naisao na nekog baticu koji kida turnire,valjda ove lokalne,ne znam kolko je aktivan na GT takmicenjima,i njegova filozofija za trimene glasi otprilike ovako:I just don"t like treemen becouse evrybody shoot on them,and usualy kill them,bat if I have more small unites they can kill several but I still have lot of them.Tako nesto,izvinjavam se ako je nesto gramaticki neispravno Sad ,ali nadam se da ste shvatili poentu.
Pa dobro, taj lik verovatno nikada nije igra protiv drugog WE i to jos protiv liste iskljucivo sastavljene od sumskih duhova!! Istresli bi ga ko "zidar slinu". Covek ne bi imao cime da pobije silne treekins, a o ancient-u i da ne pricam. Doduse bolje i da ne spominjem sta bi takvoj armiji napravio par trimena sa sa onim njihovim pucanjem!!

Nije poenta ni u tome da li bi taj baja dobio ili ne tu bitku, poenta je da on ne moze uzeti turnir ako naleti na recimo 2 takve liste.
Evo razloga - igra se "svega" 5 bitaka na GT-ovima. Ma kako ovo izgledala nebitna razlika u odnosu na 6 bitaka - razlika ipak postoji. Neces verovato ovako turnir moze zavrsiti vise neporazenih igraca koji su dobijali iskljucivo masakrom (desilo se na Adeptikonu- turnir od 4 partije).
U takvom okruzenju nema sta da se trazi ukoliko recimo igras dva puta nereseno. Sa armijom koju ti imas/ zelis da vodis to ti ne gine. Tako da sanse da budes uspesan u smislu "uzimanja turnira" ne postoje. Ukoliko zelis samo da se dobro zabavis i isto to priustis svome protivniku - i tu si delimicno ispunio cilj. Ti se zabavljas - protivnik se smara 5-6 krugova.
Ukoliko samo zelis da se izigras i solidno plasiras onda naravno da ova lista ima perspektivu.
mladjano bugarce

Post by mladjano bugarce »

Mnogo malih jedinica - tu se on grohotom nasmeja :lol: :lol: :lol:
One nemaju startne bonuse na CR(combat resolution) a obzirom da ih je mnogo kada odstrelis/brejkujes/sprzis neke ostali proveravaju paniku.
Znaci - Trimeni(a da, ili budes Ota pa imas cudnu armiju s kojom dobro prolazis)
Petar-Pan.

Post by Petar-Pan. »

Pendargon wrote:
Ne bih se slozio....
Ditto on that...
Cak bi se usudio reci da neke liste koje zahtevaju pazljivo izbegavanje hth-a su mnogo, mnogo teze za vodjenje...
Kako god :roll:

Meni je teze da te uhvatim peshke nego tebi da me preletis, a posto ja nemam otpornost na magije/pucanje moram da te uhvatim sto pre...

+ ja ne koristim Sokolovu sviralu...

Mislim da je prava stvar kad se na turniru dobro plasiras sa finom uravnotezenom listom.To cini moje zadovoljstvo potpunim :wink:

A sto se tice tih mnogo malih jedinica,uredu je to dokle god imas osnovu armije.A kod WE kao takve jedino vidim Treemene :roll:
Get off my way peasant!
Luka_Pancevo

Post by Luka_Pancevo »

kgkid wrote:
orome pancevo wrote:I just don"t like treemen becouse evrybody shoot on them,and usualy kill them,bat if I have more small unites they can kill several but I still have lot of them.
Dve skracenice za ovu taktiku: MSU (Multiple samll units - mnogo malih jedinica) ili Points denial... Odnosno: "mozes da mi ubijas sta hoces, ali neces skupiti mnogo poena"... Idejno, to je dobra stvar, ali nisu sve vojske u mogucnosti da iskoriste ovu taktiku. Takodje, neke vojske rizikuju da preteranim usitnjavanjem dobiju vojsku koja ne moze da ubije bbilo sta...
MSU i Points denial su dve POTPUNE razlicite stvari... :roll:
Image
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

Petar-Pan. wrote: Mislim da je prava stvar kad se na turniru dobro plasiras sa finom uravnotezenom listom.To cini moje zadovoljstvo potpunim :wink:

Mmmm... da.... vrlo uravnotezena nema sta :roll:

Glory to Arstotzka!
Petar-Pan.

Post by Petar-Pan. »

Dzon Vejn wrote:Mmmm... da.... vrlo uravnotezena nema sta :roll:
Ako mislis na moju listu to je mnooogo neznija varijanta od Bojanove sa turnira.U ostalom i Luka je rekao da to nije turnirska lista...Dobio sam od svih igraca max pts. za AC, a po onim normama za Agram arenu imao bih -2(sad cak ni toliko).

Dakle, moja nova lista sadrzi sve osim Yeomena(jer nemam para za njih) i Questinga(jer mi ne ostaje poena)...
Sa 27 vitezova(bez heroja) od nekih 80-ak modela...
Get off my way peasant!
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

Slusaj, ja sam sastavio bretonsku listu za agram bez penala koja vrda svim mogucim pravilima. Vise listi zapravo, jedna od njih je bila bretonska... Recimo lik koji je uzeo agram turnir sa tzeentch/nurgle legijom je dobar primer toga kako ta pravila mogu sasvim lepo da se zaobidju ;)

Dalje bretonija je sama po sebi bagovana sa time sto svi imaju 5+ ward save (zapravo svi bitni), od bitnih stvari koje mogu da ih povrede. Ajde da imaju ko demoni 5+ ward i to je to, nego jos i 2+ armor save... znaci najcesce ces se spasavati na 2/3/4 pa na 5+, sto je jako, jako dobar save... zapravo ni jedna druga armija nema tako nesto. A onda dolazimo do onog dela sa magic itemima: nema outnumber, nema ovo nema ono, imam ja +1 sam po sebi, i tako od obicne konjice napravis killing masinu, za neke smesne poene.

Naravno, najgora varijanta je flying cirkus koji niko kod nas (jos uvek, koliko ja znam) ne vodi... ali to ne znaci da su druge liste manje zle ;)... I beastmeni mogu da budu mnogo zli i bez tzeentch markovanih karaktera (ako me ne bude mrzelo da pofarbam sve te nove modele, mozda vam i pokazem na sledecem turniru ;) ).... kao i svaka druga armija...

Povrh svega, osim Nemanje nesto se ne secam da je neko vodio recimo bretonsku pesadiju... to je primer friendly liste... zato je i bio medju zadnjima, jer niko vise ne dolazi na turnir sa OK listom... Jedina razlika u igracima je to da li neko ume da iskoristi svoju ubagovanu listu, ili samo ume da je iskopira sa nekog foruma/interneta ;)

Glory to Arstotzka!
Duc d' Elchingen

Post by Duc d' Elchingen »

Zato sto Nemanja iliti Srebrni Vitez ne smatra kao apsolutni cilj u zivotu pobedu na turniru. Svi znamo da postoje ljudi kojima je pobeda zvezda vodillja...
Petar-Pan.

Post by Petar-Pan. »

Pa sta cu ja sto su ih tako osmislili :P
Ali se trudim da sto vise ublazim listu.

Imam 2 puna lensa od 8 vitezova + heroj i 6 grail knightova.To je moja glavna udarna snaga a ako cemo pravo, umesto seljaka u mojoj listi moze da dodje jos jedan ceo lans + 5 erranata sto je mnogo gore, slozicete se :wink:

Meni se samo jako dopada kako izgleda i funkcionise osnova moje armije i ne bih da je menjam :) ali kada igram na 2500+ poena dodajem samo seljake bio to turnir ili ne, samo sto nemam toliko poena jos :P ali tezim da ih skupim samo puno je to para :x -skoro 8 hiljada za tri kutije seljaka...
Get off my way peasant!
Post Reply

Return to “Warhammer Age of Sigmar's Fantasy Battles”