Vampire: the Eternal Struggle - opsta diskusija

Moderator: Moderators

Locked
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

E pa sada, nemo' se odma vredjamo. Nisam bas siguran da ce u combat vs. combat Assamiti da najebu. Za pcoetak, Obfuscate znaci da je saltovanje na (kakav-takav) bleed srazmerno izvodljiva varjanta. Dalje, Assamite na jedan napad ne trosi toliko karata koliko bi, recimo Brujah trosio sa Celerity+Potence sa Thrown Gate, Thrown Sewer Lid i slicno pa ak prezivis dovoljno dugo, posle nekog momenta protivnik vise nece raditi toliko efikasno kao ti. Takodje, kada nosis prangiju range ti nista ne znaci pa mozes sa Celerity-em da se pomeris tako da Brujah ne moze da te gadja na long ili Gangrel grebe na close.

Ne kazem da je Assamite najbolj ideck ikada, stavise popularan koncenzus je da su medju najzeznutijim kalnoviam za igrati kako valja, ali nisu u istoj rupi gde, recimo Toreador antitribu cuce i mogu da pobede samo ako igras protiv startera.
Is it bright where you are? Have the people changed? Does it make you happy?
Image
Megabaja
Baja

Post by Megabaja »

Nisam bas siguran da ce u combat vs. combat Assamiti da najebu.
zato sto nisi skoro bio na vtesu, moji BruAnti su momci iz pakla za Asamite zlog.
Pamti, pa vrati...

Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix

Pazi, vidi, kockica ima 6 strana, a terminator gine samo na 1... by Chomie
thezgag

Post by thezgag »

Megabaja wrote:
Nisam bas siguran da ce u combat vs. combat Assamiti da najebu.
zato sto nisi skoro bio na vtesu, moji BruAnti su momci iz pakla za Asamite zlog.
shadow feint
set range long
taste of death.
*giggle*
"I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy."
thezgag

Post by thezgag »

Megabaja wrote: Spell of life ima jedan veliki zajeb, ne trpi duplikate vampira u kripti.
To samo znači da moraš deck slagat oko spell of life (to jest, 12-14 različitih vampira). Mislim da su ljudi i oko glupljih karata slagali deckove i kripte :P
"I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy."
Resurrection

Post by Resurrection »

Megabaja wrote:Psyche...

Spell of life ima jedan veliki zajeb, ne trpi duplikate vampira u kripti.

Ovi novi asamiti su nesto korisniji od starih, ali je tuzna istina da oni u nekom kombat dek vs. kombat dek obracunu nemaju sta da traze.

i to bez s:ce, koji i ja volim, ali koji je precenjen pomalo u odnosu na asamite. Ti imas 5,6 S:ce, a on ima permarush u vidu kontrakta, pa se vi jurite...
Pasyche je koristan ka igras sa permanentim efektima tipa Enkiduov +2str ili agg hand demg ili pistolji ali kad ti udjes u kombat:

neki prerange efekat tipa Thin Blood ili Disease - 1 do 3 karte
range - 1 karta
strike 1 karta
------------------------
2-6 karata da bi ti neko odigrao S:CE.
I onda ti udejs u novi kombat sa Psyche i...?
Bacis ponovo 2-6 karata da bi nesto mozda uradio?

A sto se tice kontrakt vs S:CE pa bio si u onoj partiji kad sam ja "igrao" bez vampira i video si kako Krle "nije" izbacio Zlog i ako ga je ovaj tukao Tetmesom dok sam ja jos bio u igri.
Toliko.
Image
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Ali ako imas lika sa prangijom, on ce tom prangijom da puca dva puta bez i jedne karte. Za razliku od Brujah combat decka gde se desava to sto si rekao, Assamite moze da ide minimalisticki protiv S:CE decka i sasvim lepo da prodje uz pomoc perma-rush efekata.

EDIT: posto ni meni vise nije bilo jasno sta sam napisao kada sam ponovo procitao post, htedoh reci da ce pucati normalno jednom u prvom fajtu i onda jos ednom posle Psyche! (posto je o njemu bilo reci). Tako da bez i jedne karte bi znacilo, jelte, bez i jedne karte ne racunajuci pomenuti Psyche! jelte.
Image
Resurrection

Post by Resurrection »

Dawngreeter wrote:Ali ako imas lika sa prangijom, on ce tom prangijom da puca dva puta bez i jedne karte. Za razliku od Brujah combat decka gde se desava to sto si rekao, Assamite moze da ide minimalisticki protiv S:CE decka i sasvim lepo da prodje uz pomoc perma-rush efekata.

EDIT: posto ni meni vise nije bilo jasno sta sam napisao kada sam ponovo procitao post, htedoh reci da ce pucati normalno jednom u prvom fajtu i onda jos ednom posle Psyche! (posto je o njemu bilo reci). Tako da bez i jedne karte bi znacilo, jelte, bez i jedne karte ne racunajuci pomenuti Psyche! jelte.
ja wrote:Pasyche je koristan ka igras sa permanentim efektima tipa Enkiduov +2str ili agg hand demg ili pistolji ali kad ti udjes u kombat:
:)

Bruje imaju IG :)
Bruje imaju Ceerity ako im je dovoljno dosadno da glume Assamite sa pistoljima :)
Image
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Note to self: ne pokusavaj da koherentno komuniciras dok u isto vreme podizes Windows na jednoj masini i juris drajvere po drugoj.

EDIT: Ovo verovatno mngo govori o mom stanju uma trenutno, ali sam upravo skontao da me Celerity podseca na rec koja bi trebalo da znaci "The quality of being akin to celery". Hehe. Vec vidim Brujah i Assamite vampire kako se biju celerom :lol:
Image
Megabaja
Baja

Post by Megabaja »

shadow feint
set range long
taste of death.
*giggle*
stunt cycle, iliti, od miloste, biciklica. :wink:

Brujah klan ima vise specificnih master karata i to je to. Sad imaju i politiku koja je ultra bolja od kontrakta, sa Dogs of War.

Ma ne vredi raspravljati o tome.
Pamti, pa vrati...

Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix

Resurrection

Post by Resurrection »

Zamo;lio bih vas da ne igrate hipoteticke karte:
svi znamo da ovo nije yugi ili mtg tako da nema ultimejt strategije :)

p.s. Suticu izgubio bi taj kombat jer je ona 2 agg sa first strike :)
Image
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Ma ja imam makaze i ima sve te karte da vam isecem bre.
Image
Mladizmaj

Post by Mladizmaj »

Dawngreeter wrote:Ma ja imam makaze i ima sve te karte da vam isecem bre.
lol mislim da je ovi ultimativna taktika za sve klanove :D :D
"You'll bend to my will - with or without your precious sanity."
Image
Album sa mojim hordes figurama
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Ma ja cu da primenim obfuscate disciplinu:
"vidi, mrmot!"
i da pokazem prstom negde, pa kada se griter okrene da pokupim sve svoje (i tudje :) ) i da potrcim glavom bez obzira :D
Pendargon wrote:...po toj logici, mogao bih da isecem lepih 10 kockastih komada stiropora, na devet zalepim bolter i bolt pistolj, i granate, i mali nozic, jednom zalepim powerfist da viri, a na jednog zakacim lasscannon, i imam savrsenu jedinicu chaos space marinaca....
Image Image :badger: :badger: :badger:
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Mene zanima kako su na svim tim turnirima pobedili Assamite starteri kada su totalan SHIT. Jedva da imaju oruzja, jedva da imaju bleed, jedva da imaju stealth, a sve to dolazi samo kada nista od svega drugog ne dolazi. Najvise cemu mozes da se nadas je dva napada sa Weighted Walking Stick. Jebo ih deck da ih jebo deck.
Image
Resurrection

Post by Resurrection »

Zato sto su ljudi ispovlacili u busterima Loss ili nekog Assamita koji ima ugradjen rush :)
a to uglavnom zato sto su draftovali bustere a ne onako sve na gomilu pa sta valja.

Cigani u BG :)
Image
Megabaja
Baja

Post by Megabaja »

Pa mozemo sledece nedelje da igramo sa starterima, i ja bi igrao sa tvojim asamitima a ti uzmi moje setite. Moze? Cisto da vidimo koliko su dekovi valjani van turnirske igre, onako opusteno.

Inace ja sam ispao u finalu kao treci, na veoma sumnjiv nacin, pre mene su ispali momci iz hrvatske, a nikica je ostao pretposlednji.

Razmisljam da li cu vise igrati ovu igru...
Pamti, pa vrati...

Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix

Resurrection

Post by Resurrection »

Suticu,
jeste ispalo je glupo i retardirano a ti i ja jos vise sto ne ne citamo karte koje Zli igra jer znamo da ih i on retko cita :)

Za tebe bi situaija bila ista, realno.
Krivo mi je sto si ispao na takav nacin jer znam da svaki put igras da se zabavis i da te vise smara unfair play (slucajan ili nameran) nego kad gubis, pogotovo od onog turnira u HS, ali realno ispao bi.
Mozda bi situacija bila bolja po mene jer bi mu onaj vamp ostao tepovan ali meni je turnir bio super pocevsi od toga sto je bilo 16 ljudu pa do same zajebancije u toku igre, tako da me boli penis dali sam pobedio ili ne, makar sam uzo VP :)
Image
Neogoth

Post by Neogoth »

Ok... ovo nije bilo namerno i opet se izvinjavam, sa druge strane stvarno ne bi mnogo promenilo stvari jer je druga osmica (koja je bleedovala nikicu) mogla da igra tu politiku, a i to je ispravljeno jerbo sam vratio nikici pool i izgubio svoj stealth bleed! Tako obrni okreni shuticju ti bi u tom krugu izgubio pool i nikakav modifier te ne bi izvukao. Jedino sto je povuci potegni je sa nikicom no opet onaj intercept koji sam bacio na njega je ujedno i untap tako da...
life to death
Megabaja
Baja

Post by Megabaja »

nije to bilo bas tako jednostavno, ja sam od blida mogao da se odbranim dva puta> eludingom i mental mejzom.

Vise nije ni bitno, zar ne... nervira me to sto konstantno moram da pazim sta drugi igraju, jer ocigledno nema razloga da im verujem, to je ono sto mi stvarno smeta...
Neogoth

Post by Neogoth »

Hej... bilo je ovako-> nikica "nemoj za toga da spaljujesh dummy corp bolje ovog drugog da se ne untepuje", Zli->meni do jaja imam edge i stealtha koliko ochu sada ce da pukne politika->politika sa pogresnim vampirom...ali i dalje ne menja situaciju! Da smo primetili na vreme->Shuticj "ej Zli pa on to ne mozhe da igra" ->Zli "A sto" -> Svi u glas "Pa citaj jebenu kartu"-> Zli "Pardon, ok onda ce ovaj da zove tu akciju"-> i dalje je istorija...
life to death
Megabaja
Baja

Post by Megabaja »

Vise nije ni bitno, zar ne... nervira me to sto konstantno moram da pazim sta drugi igraju, jer ocigledno nema razloga da im verujem, to je ono sto mi stvarno smeta...
Pamti, pa vrati...

Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix

Mladizmaj

Post by Mladizmaj »

mislim da je to generalno problem kod nas, jel sam taj dan bio jednom austovan stelt blidom koji to nije bio jer vampir nemoze tu kartu da igra a jednom sam gledao krleta kako je bio izblidovan jer je igrac koji je igrao rekao svi moji te bliduju za +1 umesto samo ovaj moj vampir te bliduje za +1.

neznam dali je problem samo ovako na ovim turnirima sa novim kartama ili na svim turnirima ali uvedite neke sankcije protiv toga ( hehehe ili bar probajte da zaplasite ljude nekim sankcijama da nebi igrali karte sa izmisljenim funkcijama barem ne na turnirima)
"You'll bend to my will - with or without your precious sanity."
Image
Album sa mojim hordes figurama
Resurrection

Post by Resurrection »

Mladizmaj wrote:mislim da je to generalno problem kod nas, jel sam taj dan bio jednom austovan stelt blidom koji to nije bio jer vampir nemoze tu kartu da igra a jednom sam gledao krleta kako je bio izblidovan jer je igrac koji je igrao rekao svi moji te bliduju za +1 umesto samo ovaj moj vampir te bliduje za +1.
Sta da vam kazem: maltretirajte ljude da pravilno najavljuju akcije a ako to ne urade vratite potez.
Ja sam, kao, bio glavni sudija i trebalo je da mi se zalite.

Samo bez onoga: "ali ja nisam znao sta taj vampir radi."
Niko nije odgovrana za to sto vi ne citate karte na stolu.
Kad neko uvede vampa pitajte da vam procita kartu i jednostavno je
sami procitajte ako vam i dalje nije jasno, pogotovo vi njubsi :)
neznam dali je problem samo ovako na ovim turnirima sa novim kartama ili na svim turnirima ali uvedite neke sankcije protiv toga (hehehe ili bar probajte da zaplasite ljude nekim sankcijama da nebi igrali karte sa izmisljenim funkcijama barem ne na turnirima)
Na ostalim turnirima nije bilo problema, sto se tice citanja sopstvenih karata :)

To ce verovatno i ostatil koliko toliko problem na turnirima dok god ne nadjemo nekog ko ce da ne igra 8 sati vec da skakuce oko nas i sudi.
I unapred odgovor za sve one koji imaju predlog:"Ali ti si princ. To je tvoj posao", jebite se :)

p.s.
nemoze
neznam
nebi
--------------
odricna recca NE se pise odvojeno od glagola.
Last edited by Resurrection on Mon Oct 15, 2007 10:07 am, edited 1 time in total.
Image
Neogoth

Post by Neogoth »

Aj sada ne preteruj ne znam ni da li sam uopste igrao na turniru sa Krletom a i da jesam od 4 partija koje sam igrao u 3 sam spustio week!
life to death
Megabaja
Baja

Post by Megabaja »

A jel se turnir prijavljuje na vtesu?
i kad ce izvestaj?a,a?
Pamti, pa vrati...

Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix

Resurrection

Post by Resurrection »

Neogoth wrote:Aj sada ne preteruj ne znam ni da li sam uopste igrao na turniru sa Krletom a i da jesam od 4 partija koje sam igrao u 3 sam spustio week!
Proverih i zaista nisi igrao sa krletom.
Izvinjajem se :)

Megabaja wrote:A jel se turnir prijavljuje na vtesu?
i kad ce izvestaj?a,a?
Pusti ti mene da ja brinem o tome :)
Image
Megabaja
Baja

Post by Megabaja »

Pusti ti mene da ja brinem o tome
ma, da... odsad cu, bre, i blood dollove da citam kad ih vi spustate.
Pamti, pa vrati...

Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix

Resurrection

Post by Resurrection »

Megabaja wrote:
Pusti ti mene da ja brinem o tome
ma, da... odsad cu, bre, i blood dollove da citam kad ih vi spustate.
I ja isto.
Sram vas bilo!
Image
Resurrection

Post by Resurrection »

Oni pederi, demoni na WW jos ne objavljju rezultate a poslao sam ih 2 puta i to dan posle turnira.
Jbt, 2 nedelje.
Image
Megabaja
Baja

Post by Megabaja »

lepo je ubelezeno, kod mene pise datum turnira i poeni...
Pamti, pa vrati...

Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix

Resurrection

Post by Resurrection »

Da, ali nisu potvrdjeni pa se ne racunaju:

http://www.white-wolf.com/events/viewre ... ry[1]=4056
Image
Resurrection

Post by Resurrection »

Fensi stvar.
Sad se manje nerviram sto sam povukao 2 Leser Boon kako rerove :)
LINK
Image
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Dakle, ajmo ovde da ne spamujemo kako ti kazes :)
Elem, interesuje ga lasombra deck. Nov. As in neotvoren. Ne verujem da bi kupio deck od nekoga vec covek hoce da skuplja. Znam znam da ce da ceka, ali ako negde ima lasombra starter nekupljen, ono kao davaj :)
Videcu jos sa njim da li ce mozda neki drugi spil, ali momak je u fazonu da ce radije da ceka. Imam i jos jednog momka koji je zainteresovan, ali on ceka tremere :D dobro doduse, imamo dovoljno tremere antitribu karata ali nije to to :) Zaboravljas da su ovo fanovi settinga prvenstveno i da im je draze da igraju sa specificnim klanom (BAS specificnim klanom), nego da igraju da dobiju :)
Pendargon wrote:...po toj logici, mogao bih da isecem lepih 10 kockastih komada stiropora, na devet zalepim bolter i bolt pistolj, i granate, i mali nozic, jednom zalepim powerfist da viri, a na jednog zakacim lasscannon, i imam savrsenu jedinicu chaos space marinaca....
Resurrection

Post by Resurrection »

Pa mogu da zudzim da izgleda neotpakovano :)
Sve karte su tu a ja imam kutiju :)

Jebaga,
Nek kupuju 3ed bustere: tamo ima lasombri koliko hoces a iostene stvar iza trejd za lasobra stvarcice :)
Image
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Da li postoji karta koja menja sektu tvog vampira (iz camarile u sabat, iz sabata u camarilu i sl)? Znam da kada postanes anarch postajes independent, ali me zanima za camarilu i sabat da li ima nesto.
Resurrection

Post by Resurrection »

Out of the Frying Pan
Type: Master
Master. Trifle.
Choose a ready Sabbat vampire you control. That vampire becomes Camarilla. (His or her clan is not affected.)

Into the Fire
Type: Master
Master. Trifle.
Choose a ready non-Sabbat vampire you control. That vampire becomes Sabbat. (His or her clan is not affected.)

Writ of Acceptance

Type: Equipment
Equipment.
The vampire with this equipment is considered a Camarilla vampire.

Menja klan a vamp prelzi u default sektu tog klana:

Clan Impersonation
Type: Action
Cost: 2 blood
+1 stealth action.
Choose a clan and put this card on the acting vampire. This vampire is considered to be of the chosen clan instead of his or her original clan (if any). This vampire can burn this card as an action.
Image
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Nice... 2 out of the frying pan bi mi lepo dosla recimo... i za Tremere i za Nosferatu deck (pre za tremere, onda mogu da postanu princevi.. ali treba naci sada sabbath vampire sa thaumaturgy i celerityjem a da ih ja posedujem :D)
Megabaja
Baja

Post by Megabaja »

ne,ne boco, dvoklanski dek je dosta bolji - dva hunting grounda + sve one kul master karte koji oba nude. Pogledaj na

http://monger.vekn.org/crypt.html

koji su vampiri i karte koje ti klanovi nude na jedan sveobuhvatniji nacin...
Pamti, pa vrati...

Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix

Megabaja
Baja

Post by Megabaja »

za pocetak ovo ti je lista vampira koje si trazio:

1. Mosfair Tremere antitribu 4

2. Father Juan Carlos Brujah antitribu 6

3. Ash Harrison Tremere antitribu 7

4. Roderick Phillips March Kiasyd 7

5. Terrell Harding Tremere antitribu 7

6. Yitzak Toreador antitribu 7

7. Eric Kressida Tremere antitribu 8

8. Aksinya Daclau Gangrel antitribu 9

9. Ethan Locke Tremere antitribu 9

10. Izhim abd Azrael Assamite 9

11. Melisande Toreador antitribu 9

12. Salinger Brujah antitribu 9

13. Lernean Tremere antitribu 10

14. Samantha Gangrel antitribu 10
Pamti, pa vrati...

Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix

Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Vidis, imam problem - ideja deck-a je da postanu archoni, a za to moraju da budu camarilla. opcija b je da drzim dovoljno i archona i harras-like karata, a to mi jede deck sa kartama. Radije bih camarila vampire. Na turniru mi je postojao problem jer nisma mogao da koristim ability Nikolausa da mrda na nosferatue, jer sam imao dva !nosferatu-a u kripti, sto mi dodje koa potencijalni drugi problem...

Sa druge strane, tremere deck nije pod tim opterecenjem :D

Side note - ako rick nabavi neke stare edicije boostera ili startera ja ih kupujem oberucke :) Ako ih hrvatiimaju u ponudi, a neko ide na essekon, rado cu pazariti nesto.
Locked

Return to “Vampire: the Eternal Struggle CCG”