Film koji ste poslednji gledali?
Re: Film koji ste poslednji gledali?
Mamma mia!
mjuzikl o devojci koja se udaje, a ima tri potencijalna oca, sa sve pesmama ABBAe u trajanju od skoro dva sata, a ima i dosta poznatih glumaca...
sve sto cu reci je da mi je drago sto ster cinemas ima dosta prostora za noge...
mjuzikl o devojci koja se udaje, a ima tri potencijalna oca, sa sve pesmama ABBAe u trajanju od skoro dva sata, a ima i dosta poznatih glumaca...
sve sto cu reci je da mi je drago sto ster cinemas ima dosta prostora za noge...
Pamti, pa vrati...
Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix
Pazi, vidi, kockica ima 6 strana, a terminator gine samo na 1... by Chomie
Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix
Boys Don't Cry
Hilary Swank bre uopste nije muskobanjasta. Bas je lepa. Ne znam sta je ljudima.
Hilary Swank bre uopste nije muskobanjasta. Bas je lepa. Ne znam sta je ljudima.
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
Opet ja gledam neki gender bender:
The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert
Ali ovaj film je mnogo bolji. Doduse, likovi izgledaju zaista grdno u nastupima...
The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert
Ali ovaj film je mnogo bolji. Doduse, likovi izgledaju zaista grdno u nastupima...
rekurzivno glupilo
- Dawngreeter
Max Payne. Ajoj. Ima cool momenata, prvih 10-15 minuta filma obecava i onda... bljaaa.
Is it bright where you are? Have the people changed? Does it make you happy?

- Resurrection
- Dawngreeter
Ne, nego je shit. Sigurno poal filma je potpuno nesvrsishodno, bez jasne ideje zasto se desilo i bez ikakve povezanosti sa ostatkom filma (ili sa igricom). Razrada unistava pocetni potencijal za bar dva bitna lika, klasicna Max Payne forma sa njim samim kao naratorom postoji samo na samom pocetku i nigde vise... A i za bullet time postoji samo jedna dobro izvedena scena koja definitivno traje previse dugo. Jedina dobra stvar je sto scenografija cesto prati igru sasvim fino.

-
Ovo je prvi put da za neki film Griterov opis ispadne blazi od ostalih koje sam cuo. :D
Word.Shunka wrote:Boys Don't Cry
Dawngreeter wrote:
U ovoj prici Evropa je kao drugi Isus Hrist. Zrtvovala se za grehe Sovjeta.
-
Szabadsag Szerelem (Children of Glory) http://www.imdb.com/title/tt0486219/
Sjajan madjarski film o revoluciji '56. i njihovoj olimpijskoj vaterpolo reprezentaciji.
Ne znam koliko je film istorijski tacan, ali kao film je zaista odlican.
Topla preporuka.
Sjajan madjarski film o revoluciji '56. i njihovoj olimpijskoj vaterpolo reprezentaciji.
Ne znam koliko je film istorijski tacan, ali kao film je zaista odlican.
Topla preporuka.
Sada sam ga gledao i mogu da kazem da je film kao film prosecan, ali kao trip dosta dobar. Bullet time mi nikad nije bio zanimljiv, a ovde ga ima samo jednom tako da je Doom vise gikovskiji nego ovaj film. Ono sto me stvarno nervira jeste sto je ostavljena opcija za ono "nastavak u sledecem broju"Dawngreeter wrote:Ne, nego je shit. Sigurno poal filma je potpuno nesvrsishodno, bez jasne ideje zasto se desilo i bez ikakve povezanosti sa ostatkom filma (ili sa igricom). Razrada unistava pocetni potencijal za bar dva bitna lika, klasicna Max Payne forma sa njim samim kao naratorom postoji samo na samom pocetku i nigde vise... A i za bullet time postoji samo jedna dobro izvedena scena koja definitivno traje previse dugo. Jedina dobra stvar je sto scenografija cesto prati igru sasvim fino.
"There are times when destiny calls forth a people and demands an action. Now is the time. We are the people. This is our action. Charge!"
"Sanity? Worthless things like that, I would not have as long as I can remember."
"Sanity? Worthless things like that, I would not have as long as I can remember."
- Slartibartfast
Wall-E
Apsolutno sjajno. Ali, ali, stvarno. Apsolutno. Sjajno. Steta sto se nije dao pogledati u bioskopu...
Apsolutno sjajno. Ali, ali, stvarno. Apsolutno. Sjajno. Steta sto se nije dao pogledati u bioskopu...
Meditations of evolution increasingly vaster: of the moon invisible in incipient lunation, approaching perigee: ...of the procession of equinoxes: ...of the parallax or parallactic drift of socalled fixed stars, in reality evermoving from immeasurably remote eons to infinitely remote futures in comparison with which the years, threescore and ten, of alloted human life formed a parenthesis of infinitesimal brevity.
-Excerpt of meditations during demonstrations of various constellations; Ulysses
-Excerpt of meditations during demonstrations of various constellations; Ulysses
Gledao ja u bioskopu. Tacno mi popunio vreme izmedju prepodnevne kafe sa drugaricom i vremena kad se otvara Sigil. Hteo sam opet da ga gledam sa nekim drustvom, ali nisu saradjivali.Slartibartfast wrote:Wall-E
rekurzivno glupilo
-
A bas svi kazu da je vr'. Ja po obicaju cekam DVDrip. <_<
Inace, nedavno odgledah A Bridge Too Far. Kakav cast.
Inace, nedavno odgledah A Bridge Too Far. Kakav cast.
Dawngreeter wrote:
ali igra i ima drugi deo.Ono sto me stvarno nervira jeste sto je ostavljena opcija za ono "nastavak u sledecem broju"
ono sto meni smeta je sto je prica toliko izrovana da vise ne lici ninasta, a i izbacili su ceo government subplot, tako da je nekonzistentna.
i da... jos nesto... lik maksa pejna je pravljen po kristijanu slejteru pa je bio red da ga on i igra...
plus, igra je pokrala matriks u sceni ulaska u korporaciju, pa bi i rimejk toga bio potpuno ok...
Pamti, pa vrati...
Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix
Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix
Pa ceo film je donekle vucenje za nos i radjenje prljavog posla mesto firme. Zato me i nervira sto je ostavljen drugi deo koji bi mozda pokrio sve rupe.
"There are times when destiny calls forth a people and demands an action. Now is the time. We are the people. This is our action. Charge!"
- opsidiannight
- Чика Дринки
Kung Fu panda. Divan rendering, motion capture, skeletal blablabla. Ipak isuvise americki. Cak su i dijalozi dobri, pomalo americki. Ipak, jos jedan crtac sa "montage" u sebi. Mrzim i samu tu rec a kamoli da to vidim u delu.
Zivjela zagrebacka skola animiranog filma, Baltazar je kralj.
Zivjela zagrebacka skola animiranog filma, Baltazar je kralj.

"This time, next year, we'll be millionaires!"
O, Slovicu, normalan li si ti?opsidiannight wrote:Ipak, jos jedan crtac sa "montage" u sebi. Mrzim i samu tu rec a kamoli da to vidim u delu.
Znas li ti sta znaci uopste rec 'montage' iliti montaza? Nemoj mi reci da volis iskljucivo filmove bez montaze?
rekurzivno glupilo
- opsidiannight
- Чика Дринки
Sunka pitanje o mom zdravlju je uzaludno, osim ako je retoricko, u tom slucaju je samo tuzno.
To je onaj deo kada neki od likova, uglavnom protagonista, u 2-3 minuta filma postaje vrsni znalac neke vestine potrebne mu da bi nadvladao antagonisu uglavnom.
Ne, volim i filmove sa time samo mi je taj deo filma bljutav i za osobe do 13 godina.

To je onaj deo kada neki od likova, uglavnom protagonista, u 2-3 minuta filma postaje vrsni znalac neke vestine potrebne mu da bi nadvladao antagonisu uglavnom.
Ne, volim i filmove sa time samo mi je taj deo filma bljutav i za osobe do 13 godina.

- Dawngreeter
I beg to differ. Team America je bio bas do jaja, a imao je montage.
The hour's approaching to give it your best
And you've got to reach your prime
That's when you need to put yourself to the test
And show us a passage of time
We're gonna need a montage (montage)
Ooh it takes a montage (montage)
Show a lot of things happening at once
Remind everyone of what's going on (what's going on)
And with every shot you show a little improvement
To shoot it all would take too long
That's called a montage (montage)
Ooh we want montage (montage)
And anything that we want to know
From just a beginner to a pro
You need a montage (montage)
Even Rocky had a montage (montage)
Always fade out in a montage...
If you fade out it seem like more time has passed in a montage...
http://www.youtube.com/watch?v=2I7LpWb6mhU
The hour's approaching to give it your best
And you've got to reach your prime
That's when you need to put yourself to the test
And show us a passage of time
We're gonna need a montage (montage)
Ooh it takes a montage (montage)
Show a lot of things happening at once
Remind everyone of what's going on (what's going on)
And with every shot you show a little improvement
To shoot it all would take too long
That's called a montage (montage)
Ooh we want montage (montage)
And anything that we want to know
From just a beginner to a pro
You need a montage (montage)
Even Rocky had a montage (montage)
Always fade out in a montage...
If you fade out it seem like more time has passed in a montage...
http://www.youtube.com/watch?v=2I7LpWb6mhU

- opsidiannight
- Чика Дринки
Sorry no change.
Go and get a job, you have a degre for craying out donkey's. (ubaciti preglupog rektoidnog smajlija sa engleskim sesirom)
Go and get a job, you have a degre for craying out donkey's. (ubaciti preglupog rektoidnog smajlija sa engleskim sesirom)

O, Slovicu!
To jeste bilo retoricko pitanje.
Elem, to na sta ti mislis je tzv. "training montage". Koji jeste postao malo klise, pa se kojekakvi South Parkovi sprdaju nad njime. I sasvim je razumno ocekivati da Kung-fu Panda sadrzi takvu sekvencu. Kako bi ti drugacije izrezirao da vreme prolazi, a glavni lik postaje bolji u svojim vestinama? To je postao klise zato sto je dobro resenje (ili je izvorno bilo), a ne zato sto je lose.
A koliko se ja secam montaza oznacava bilo kakvo seckanje/naknadno obradjivanje filma. Dakle cim se promeni kadar, to je vec montaza. Zato te ja pitam da li slucajno volis samo nemontirane filmove?
To jeste bilo retoricko pitanje.
Elem, to na sta ti mislis je tzv. "training montage". Koji jeste postao malo klise, pa se kojekakvi South Parkovi sprdaju nad njime. I sasvim je razumno ocekivati da Kung-fu Panda sadrzi takvu sekvencu. Kako bi ti drugacije izrezirao da vreme prolazi, a glavni lik postaje bolji u svojim vestinama? To je postao klise zato sto je dobro resenje (ili je izvorno bilo), a ne zato sto je lose.
A koliko se ja secam montaza oznacava bilo kakvo seckanje/naknadno obradjivanje filma. Dakle cim se promeni kadar, to je vec montaza. Zato te ja pitam da li slucajno volis samo nemontirane filmove?
rekurzivno glupilo
- Slartibartfast
Zapravo, takvo odredjenje bi iskljucivalo montazu zvuka.
Eto, na primer, Sokurovljev "Ruski kovceg" nema montazu slike, ali ima montazu zvuka (mada bi se to pre nazvalo obradom nego montazom). Svejedno, film ne mora biti ni na koji nacin montiran i s tim u vezi, sasvim je moguce da postoje ljudi koji su protiv montaze en general.
Eto, na primer, Sokurovljev "Ruski kovceg" nema montazu slike, ali ima montazu zvuka (mada bi se to pre nazvalo obradom nego montazom). Svejedno, film ne mora biti ni na koji nacin montiran i s tim u vezi, sasvim je moguce da postoje ljudi koji su protiv montaze en general.
Meditations of evolution increasingly vaster: of the moon invisible in incipient lunation, approaching perigee: ...of the procession of equinoxes: ...of the parallax or parallactic drift of socalled fixed stars, in reality evermoving from immeasurably remote eons to infinitely remote futures in comparison with which the years, threescore and ten, of alloted human life formed a parenthesis of infinitesimal brevity.
- opsidiannight
- Чика Дринки
Mislio sam na popularni americki, trend, izraz. Izraz sa kojim se sprdaju u "kojekakvim Saut Parkovima" i ostalim najboljim delima americke animacije.
Sta mene bode kako ce da oni rese problem treniranja retardiranog debelog kuvara u kung fu masinu. Jednostavno je, ne malo izlizano, i smeta mi.
Pravi rupu u dozivljaju. To je kao kad se napijes pa shvaris da ti pljuga przi prste. Dozivljaj jednostavno nije na istoj visini posle toga.
Sta mene bode kako ce da oni rese problem treniranja retardiranog debelog kuvara u kung fu masinu. Jednostavno je, ne malo izlizano, i smeta mi.
Pravi rupu u dozivljaju. To je kao kad se napijes pa shvaris da ti pljuga przi prste. Dozivljaj jednostavno nije na istoj visini posle toga.

-
Morma priznati kada se radi o toj vrsti filmova osetio bih se pomalo izneverenim ako ne bi bilo montagea.
Dawngreeter wrote:
I ti si poceo sa boca-speakom...
rekurzivno glupilo
-
Ocito je sasvim uobicajeno skratiti training montage u montage pogotovo ako sagovornici znaju o cemu je rec. :P
Dawngreeter wrote:
- Dawngreeter
U ostalom, na engleskom se montaza kaze cut ili editing, u zavisnosti od konteksta. Montage, kao termin na engleskom, ima vrlo nedvosmisleno znacenje.

The Dragon Hunters
na kojim li je teshkim drogama bio lik koji je pravio ovaj crtani?!?!??
sam crntani je onako, radnja je mogla da se smesti i u mnogo kracje, ali svet i sve shto se deshava je preeevishe istripovano...mislim trenutak kad se pojave letecji zechevi 8O 8O
na kojim li je teshkim drogama bio lik koji je pravio ovaj crtani?!?!??
sam crntani je onako, radnja je mogla da se smesti i u mnogo kracje, ali svet i sve shto se deshava je preeevishe istripovano...mislim trenutak kad se pojave letecji zechevi 8O 8O
"I like my women like i like my cannons: Big, Loud and full of fire"
A sta, ti kao nikad nisi video letece zercove

Zaintrigiran sam.
Deder ostavi kod Ricka nekom prilikom.
Deder ostavi kod Ricka nekom prilikom.
rekurzivno glupilo
Pogledao sam THE BLUES BROTHERS posle dugo godina (otkad mi je pukla VHS traka
) i moram reci da je film van svog vremena! Obavezno pogledati - ako niste do sada!!!!

- Slartibartfast
Danas gledano na Slobodnoj zoni:
1) Chop Shop - sjajan film o jednom od najsiromasnijih predgradja Njujorka. Amerika kakva se retko vidja.
2) Munyurangabo - poludokumentarac i, hvala bogu, kvalitetan film sa Ruandom kao temom.
Oba filma zasluzuju bezrezervnu preporuku. Nema niceg boljeg od filmova koji su i socijalno/politicki relevantni i autenticni i lepi, a snimljeni sa minimalno budzeta i skoro pa bez glumaca. Ulivaju nadu.
1) Chop Shop - sjajan film o jednom od najsiromasnijih predgradja Njujorka. Amerika kakva se retko vidja.
2) Munyurangabo - poludokumentarac i, hvala bogu, kvalitetan film sa Ruandom kao temom.
Oba filma zasluzuju bezrezervnu preporuku. Nema niceg boljeg od filmova koji su i socijalno/politicki relevantni i autenticni i lepi, a snimljeni sa minimalno budzeta i skoro pa bez glumaca. Ulivaju nadu.
Citas li ponekad ono sto napises?Slartibartfast wrote:Nema niceg boljeg od filmova koji su i socijalno/politicki relevantni i autenticni i lepi, a snimljeni sa minimalno budzeta i skoro pa bez glumaca. Ulivaju nadu.
rekurzivno glupilo
- Slartibartfast
Nikad. Ipak i dalje nameravam da se bavim pisanjem, tako nesto bi me ubilo.
- Dawngreeter
Chrysalis, francuski cyberpunk. Nije mi promenio zivot, pogled na svet ili poresku osnovicu ali jeste jako dobar. Scene fajta su krajnje autenticne, tako nesto nisam do sada video. Otprilike kao scena u sauni iz Eastern Promises, ali bez ikakve zelje da se docara brutalnost. Cudna doza realizma u martial arts tabanju.

-
Tropic Thunder je najbolji film ikada.*
*Bar za ovu nedelju. Nakon toga ce verovatno skliznuti u samo 'prokleto dobra komedija' kategoriju.
*Bar za ovu nedelju. Nakon toga ce verovatno skliznuti u samo 'prokleto dobra komedija' kategoriju.
Dawngreeter wrote:
- Dawngreeter
Za osobu koja ne voli Firefly imas iznenadjujuce napade dobrog ukusa :P

-
Ne poredi te kake s ovom velicanstvenoscu.
Uostalom, zar se nisam iskupio obozavajuci Dr. Horriblea? :P
Uostalom, zar se nisam iskupio obozavajuci Dr. Horriblea? :P
Dawngreeter wrote:
- Dawngreeter
Hm, vidis. Jesi. Mada i dalje moras da gledas Buffy.

- Dawngreeter
Quantum of Solace. Jebeno savrsenstvo. Kao Batman, prvim delom unistio sve iza sebe, drugim delom postigao tesko nadmasivu virtuoznost. Vec vidim da cu ga gledati jos par puta u bioskopu. Nerealno sjajno.

QoS je nerealno djubre....
just my 2c
just my 2c
“The events which transpired five thousand years ago;
Five years ago or five minutes ago, have determined
what will happen five minutes from now; five years
From now or five thousand years from now.
All history is a current event.” -Dr. John Henrik Clarke (sic)
Five years ago or five minutes ago, have determined
what will happen five minutes from now; five years
From now or five thousand years from now.
All history is a current event.” -Dr. John Henrik Clarke (sic)