Pomoc - demons of nurgle

Locked
igor
Mental midžit

Pomoc - demons of nurgle

Post by igor »

Pozdrav svima.
Posto se odlucis da skupljam demons of nurgle, naidjoh na par dilema:

1.
Ne mogu da nadjem adekvatne figure za herald of nurgle (hero) demone. :(
Ne znam sta da/kako konvertujem. :oops:
Ako imate neke ideje, ili ste videli negde nesto uradjeno po tom pitanju-pomagajte. :)
Ako ste negde videli neke figure koje uz konvertovanje bi mogle da posluze a da nisu iz GW kataloga-reknite gde i sta. :)
2.
Koje mi washeve/ink preporucujete za nurgle armiju. Ja trenutno imam red ink i flesh wash. Posto dugo nisam bio u toku i farbanju ne znam tacno sta/kako bi izgledalo :P Neki savet sta da narucim od ink/washeva :?:
3.
Kada neko od vas pro-paintera boji u hobby, jer bih voleo da banem ako je neko voljan da mi pokaze neke cake oko bojenja :roll:

I jos jedno pitanje :P
Green-stuff dal je neko koristio da napravi figuru manje vise od nule, posto sam razmisljao da sam sculptiram za probu jednog nurgle demona :P
Uvek sam zeleo da probam-any tips/tricks?

Hvala unapred O:)
milosh

Re: Pomoc - demons of nurgle

Post by milosh »

igor wrote:2.
Koje mi washeve/ink preporucujete za nurgle armiju. Ja trenutno imam red ink i flesh wash. Posto dugo nisam bio u toku i farbanju ne znam tacno sta/kako bi izgledalo :P Neki savet sta da narucim od ink/washeva :?:
Ja za plaguebearere nisam koristio wash sem za krv koja curi iz njihovih cireva. Kozu sam samo hajlajtovao iz tamno zelene koristeci rotten flesh. A za efekat krvi sam koristio crveni ink sa kapljicom crne boje (ne inka).
Image
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Dva uvek dobra washa jesu Devlan Mud i Badab Black. Oba ce na Nurglu biti divna. Nazalost Muda trenutno nema u HS-u. Zavisno od stila farbanja, mozda ce ti dobro doci braon ink, ima ga trenutno Rick (v. Sigil).
Doajene domace farbacke scene, Ko Jel' Ja, sto mu gromova, igumana i ostale uglavnom ces zateci u Grifonu. Moja ti je preporuka da se tamo uputis po savete.
Sto se konverzije tice, opet otidji u Grifon i razgledaj bogatu Starcevu kolekciju figura, pa mozda ti se nesto svidi.
A vajanje figura od grindze sam ja radio svojevremeno, kao OK mi islo... Steta sto sam prestao. Generalno saveti su:
- figuru vajaj u stadijumima, dakle prvo napravis kostur od zice ili jednostavno izvajas osnovu, pa na nju u slojevima nanosis detalje
- zamasti alatke da se ne lepe za grindzu
- tanke ravne delove, recimo seciva, tesko je napraviti od grindze, a ako nemas drugi materijal onda ih bolje uraditi odvojeno, na ravnoj povrsini
- nemoj da te mrzi da radis jako sitne detalje (ono sto je mene uvek mrzelo)
- delove oklopa najlakse je raditi preko kalupa, sto takodje omogucava da u iste lako utisnes svakojake ornamente (mada ja se nisam ovime previse bavio)
...
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
orome pancevo

Post by orome pancevo »

Probaj da preko belog spreja izwashujes sa novim zelenim inkom.Samo to i nista vise 8) !
audaces fortuna iuvat
Shunka wrote:Upravo sam se setio da sam ja mod ovde!
Aman bre ljudi ne preterujte u zajebavanju coveka!
igor
Mental midžit

Post by igor »

Oke thx ljudi.
Narucujem uskoro cim skupim kintu sledeci set koji ima sve washeve:

1xCitadel Baal Red 12ml paint pot
1xCitadel Asurmen Blue 12ml paint pot
1xCitadel Thraka Green 12ml paint pot
1xCitadel Badab Black 12ml paint pot
1xCitadel Gryphonne Sepia 12ml paint pot
1xCitadel Ogryn Flesh 12ml paint pot
1xCitadel Devlan Mud 12ml paint pot
1xCitadel Leviathan Purple 12ml paint pot

Samo treba skupiti 1200din jos i za to.. :|
Nego jel neko zna jos nekog drugog proizvodjaca figura koji ima neke nurgle-wonnabe figure? :)
Dorian

Post by Dorian »

Pogledaj Damné de la Gourmandise i Damné de la paresse modele na http://helldorado.fr/factions/les-demons/index.php
Mislim da bi uz adekvatno farbanje i mozda malo green-stuffa bili bas lepe zamene. Odgovarajuceg su formata, a (barem meni) izgledaju lepse nego li originalni plaguebeareri.
"More than any time in history mankind faces a crossroads. One path leads to despair and utter hopelessness, the other to total extinction. Let us pray that we have the wisdom to choose correctly."

Woody Allen

---
http://dorianm.deviantart.com/
igor
Mental midžit

Post by igor »

Dorian wrote:Pogledaj Damné de la Gourmandise i Damné de la paresse modele na http://helldorado.fr/factions/les-demons/index.php
Mislim da bi uz adekvatno farbanje i mozda malo green-stuffa bili bas lepe zamene. Odgovarajuceg su formata, a (barem meni) izgledaju lepse nego li originalni plaguebeareri.
Thx za link. Te modele sam vec video na nekom sajtu. Jedino mi se svidja debela gmazina sa isplazenim jezikom. Tj sve mi se svidja osim tog jezika :(
Ako ne uspem napraviti nesto to mi je definitivno prvi pik za kupovinu. ;)
Devoted of Slaanesh

Post by Devoted of Slaanesh »

Locked

Return to “Kreativna sekcija”