Poznavajuci nas mentalitet, a bogme i mentalitet gamer-a u nasoj zemlji, ako stavite 400 din niko nece doci.
Zasto? Zato sto oni koji rade (mislim na neki ozbiljan posao), oni se ne bave farbanjem (govorim o vecini slucajeva), a oni ne bi pravili problem oko kinte.
Sa druge strane, gomila poznatija kao "veciti studenti" nisu spremni da se rastanu od svojih X piva/neke druge vrste zavisnosti/zadovoljstva, da bi ucestvovali na nekom turniru na kome potencijalno nece dobiti nista.
Sto se mene licno tice, ja nemam problem sa 400 kinti za ufur, medjutim, po mom skromnom misljenju, mislim da bi bilo bolje da bude sto vise ljudi (a sto manje kinte - to vise ljudi (kod nas)).
U krajnjem slucaju, necu da se prijavim da bih dobio nagradu, i time profitirao ne znam ni ja kako, vec da bih mogao da razmenim farbacka i iskustva i iskustva u modelovanju, sa drugim ljudima, koje bih na ovakvoj manifestaciji imao prilike da pitam "A kako si ti to uradio?" "Ja sam radio to i to tako i tako".... Po meni je to poenta ovakvih skupova, a ne da zaradim ne znam ni ja sta takmiceci se ovako.... No to je moj problem, posto ja radim, pa mi nije potrebno takmicenje u farbanju da bih zaradio pare/figure/sta god .
That was a hazardous consultation of the Libre Mortis my Lord. An ordeal of high and low doom. The moment I approached the book, it bit me most ferociously.
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.
Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.
And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.
a) mozda ce biti malo zbunjujuce, ali mislim da je ok... Cak sta vise, mislim da nagrada ne mora da bude nista posebno vredno, vec da kotizacija vise sluzi da troskove organizacije i eventualno nekih ok nagrada... Npr. mislim da su "medalje" sa Maketarskog Takmicenja sasvim ok stvar...
Evo, ja cu da se slozim sa uvazenim kolegom iznad mene po pitanju broja modela koji ucestvuju u kategoriji po osobi. Jedan je sasvim dovoljan.
Sto se tice ucesca - stvarno ne znam... Mislim da bi neka ozbiljnija suma malo odbila sve ljude koji misle da ne mogu da odnesu nagradu u nekoj kategoriji (Evo, recimo, Balder se vec nesto necka :P ) A opet, da, mala suma je nedovoljna da pokrije nagrade... ne dnam.
--
Dervish the zbunjeni
There really isn't a polite way to say:
"your game fucking sucks and I'm going to take my chances with the Rifts game run by the autistic kid"
Balder sigurno ucestvuje sa svojim Engleskim Oficirom u 54mm, ali jos razmislja oko ucestvovanja u nekoj drugoj kategoriji...
Naravno, ucestvujem sigurno, ako budem bio slobodan u trenutku organizacije :D
ni ja ne mislim da bi tu neko trebao da se obogati ili dobije ne znam ti ja shta. s' obzirom na to da bi se tu prijavili i pojavili kreativni ljudi, ne verujem da bi bilo kome smetalo da recimo za prvu nagradu dobije recimo pakovanje green stuff-a, neku chetkicu, materijal za pravljenje terena itd...
na takve stvari sam mislio shto se nagrada tiche, i naravno neshto kao titularnu nagradu (recimo diplomu).
eto to bi recimo bilo sasvim ok shto se mene tiche.
Cak da stavis i 400 din po takmicaru i po modelu koji izlaze neces se skrpiti ni za pristojno odradjene diplome, a kamoli za nesto ozbiljnije- karikiram naravno. Ono sto zelim da kazem je da ne treba polagati nade u tu kotizaciju koliko god ona iznosila. Znaci- trazis sponzore i ljude koji ce ti:
a. dati novcana sredstva ili na neki drugi nacin omoguciti da realizujes prigodne plakete- medalje- zahvalnice- lente- sta god.
b. obezbediti adekvatne nagrade, makar za prvoplasiranog u svakoj kategoriji.
c. Dovesti neke medije (napokon i to da vidimo!)
d. organizovati bar neko posluzenje (pice)
e. a to je valjda jedan od preduslova da se ovako sto odrzi- ustupiti- naci prostor gde bi se citav hepening odrzao.
Priznaces, mnogo je ovo stavki da bi nekih 400 din sve to pokrilo
Dakle, poceti koliko sutra sa opseznim pripremama!
Samo ono što činimo iz ljubavi, činimo slobodno, pa ma koliko patnje iz toga proizašlo.
Istina rađa mržnju. Ko govori istinu, često se zamera drugima.
Pa bezveze je da ti licno nudis nagrade, samo zbog toga mozda nije najbolje resenje... A ideja da se dobije greenstuff nije losa!
E, sada, da li ucesce i nagrade treba da budu izrazito simbolicke prirode, ili da zapravo sluze necemu, ozbiljno je pitanje. I ja nemam sta da dodam u tom sporu... Cisto da stavim narodu do znanja da mi ne bi bilo zao da dam i malo vise od 400 kinti...
Da je takmicenje malo ozbiljnije, zalagao bi se za vise od jednog modela (uslovno receno - obzirom na kategorije jedinica i diorama) po kategoriji (jer neko bi mozda zeleo da prikaze na razlicitim modelima sirok spektar svojih mogucnosti (ili stilsku ujednacenost)), ovako bi to bila prevelika zbrka. Jedan bice dovoljan.
E, sinulo mi je da bih mogao i da konkurisem u kategoriji "Razno" ...
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
sto mu gromova wrote:......pa ima u gradu neka dva kluba koji bi eventualno mogli maaalko da poguraju sa nagradicama :oops:
naravno ako bi bili raspolozeni za to :oops:
Koja?
Salim se
Naravno da cemo da sponzorisemo, samo necu da radim sve sam :x Ima da se latite posla, sve da prsti, a ti, posto si inicirao ovo, ima da budes glavni koordinator i nadzornik radova i organizator i dobavljac i svoja licna sekretarica i svoj kurir :lol: Razmes
Samo ono što činimo iz ljubavi, činimo slobodno, pa ma koliko patnje iz toga proizašlo.
novot wrote:glavni koordinator i nadzornik radova i organizator i dobavljac i svoja licna sekretarica i svoj kurir
Organizator ovooga skuuuuuuuuuupa
That was a hazardous consultation of the Libre Mortis my Lord. An ordeal of high and low doom. The moment I approached the book, it bit me most ferociously.
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.
Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.
And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.
novot wrote:glavni koordinator i nadzornik radova i organizator i dobavljac i svoja licna sekretarica i svoj kurir
Ovo je off topic, ali ipak:
Dragi Dzone Vejne, ako je povecani broj tvojih slova oo, odnosno slova uuu, u poruci odgovor na moj post, gde sam napisao "koordinator", onda je potpuno bespotreban, buduci da se rec koordinator upravo tako pise (sastoji se iz reci ko i ordinator, odakle umnozeni samoglasnik, tako atipican za nas jezik. Seti se: ne pise se zoloski, vec zooloski vrt ).
nego, da se vratimo na temu.
bash super shto se kolega novot ponudio shto se sponzorstva u vidu nagrada tiche. nadam se da ce se i hs ponuditi na isti nachin.
ja se vrlo rado nudim kao jedan od organizatora, kao nosilac ideje. sad, shto se tiche neke jurnjave za sponzorima i eventualnom medijskom pratnjom, mislim da nisam ni iskusan ni uticajan u tome.
mogu da pomognem shto se ocenjivanja tiche (bicu 100% nepristrasan), nekog osmishljanja koncepta cele organizacije (mada mislim da tu nema shta revolucionarno da se smisli), i eventualnog izbora nagrada.
ipak i ja bi voleo da uchestvujem kao takmichar.
99% stvari koje sam odande dobio su na nivou Be-be vizije- dakle, nadprosecno moronske, stoga tamo nemam nameru da se pojavljujem.
Opet off topic :oops: Necu vise, stvaaaarno
Evo i ja se javljam kao sponzor nagrada iako cu ucestvovati :P
Naime, kako rasprodaja u Guildi i dalje traje a ostalo im je warmachine i reaper minijatura, mozda cu uspeti da ugrabim neke i da ih doniram kao nagrade. Sto mu gromova, mogao bi i ti da skoknes i da pogeldas tamo, kao i bilo ko drugi koji hoce da pomogne sa nagradama. I u HS postoji popust za stare modele i sl, pa bi moiglo nesto i odatle da se sredi. Oni Inquisitor modeli su jako lepi...
Sto se medijske podrske tice... Olivere, sta mislis da kontaktiramo Kanal D ili Happy TV kao decije kanale, njima ce ovo biti interesantno za gledanje...
Pendargon wrote:...po toj logici, mogao bih da isecem lepih 10 kockastih komada stiropora, na devet zalepim bolter i bolt pistolj, i granate, i mali nozic, jednom zalepim powerfist da viri, a na jednog zakacim lasscannon, i imam savrsenu jedinicu chaos space marinaca....
Ovo je off topic, ali ipak:
Dragi Dzone Vejne, ako je povecani broj tvojih slova oo, odnosno slova uuu, u poruci odgovor na moj post, gde sam napisao "koordinator", onda je potpuno bespotreban, buduci da se rec koordinator upravo tako pise (sastoji se iz reci ko i ordinator, odakle umnozeni samoglasnik, tako atipican za nas jezik. Seti se: ne pise se zoloski, vec zooloski vrt ).
Dragi Olivere, ubuduce pre nego sto vidis vesticu tamo gde je nema, sedi pa se kulturno obrazuj malo :P .... Mora bre malo da budes upucen...
P.S.: A ja mislio da nema coveka na ovom forumu koji ne zna suntavila napamet :?
Hypodermic wrote:Sto mu gromova, mogao bi i ti da skoknes i da pogeldas tamo, kao i bilo ko drugi koji hoce da pomogne sa nagradama....
khh, khhhm, pazi, da ti kazem neshto, imam previshe problema da bih sebi mogao da priushtim i to da sponzorishem neshto. nije ovo smishljeno tako da sad ti, dervish, ja ili bilo ko drugi daje nagrade. ja sam prvenstveno zamislio da se nagrade u najgorem sluchaju podele od ucheshca, a da bi bilo super ako bi neki od klubova (grifon ili hobby store) malko pogurali sa nekim nagradicama. sad, ako mislite da bi trebalo medjusobno da razmenjujemo poklone i jedan drugom dajemo nagrade to je druga stvar.
bez uvrede i dervishu i boci, ali mislim da je to bespotrebno.
Nikakav problem, samo sam dao predlog za organizaciju/ispomoc.
Da mi prvo savatamo prostor i dovoljan broj sudija i ucesnika a ostalo cemo lako. Koliko nas vec zeli da ucestvuje?
Pendargon wrote:...po toj logici, mogao bih da isecem lepih 10 kockastih komada stiropora, na devet zalepim bolter i bolt pistolj, i granate, i mali nozic, jednom zalepim powerfist da viri, a na jednog zakacim lasscannon, i imam savrsenu jedinicu chaos space marinaca....
ja sam kao predlog za prostor dao hobby store. nadam se da cemo biti ugoshceni u pratnji nekog turnira (bilo bi dobro da u pozadini bude nekog dogadjaja keko bi ovaj turnir videlo i mozda uchestvovalo josh vishe ljudi).
shto se sudija-zirija tiche i tu sam dao predloge. smichi, mrmot, chamil(za kog bi voleo da uchestvuje), lord warrior... ja bih vrlo rado uchestvovao i kao sudija i ne bih ocenjivao kategorije u kojima se takmichim a bio bi 100% nepristrasan u ostalih 7 kategorija.
inache sam protiv toga da svi ocenjuju svakoga. to ne bi bilo regularno. ko zna, mozda sam ja nekolicini antipatichan pa me ta nekolicina chasti ocenom 1.... a to moze da utiche na krajnji ishod.
sudije-ziri treba da se dogovore oko rangiranja da ne bi bilo nekih nesuglasica tipa:
zashto sam ja osvojio trece mesto a ova zvrljotina prvo?
bash bi voleo da bude puno uchesnika, pa da se sudije preznoje oko izbora.
dajte vi neki predlog shto se sudija tiche, neka se oglasi neko ko bi zeleo da sudi (a da je u svom zivotu obojio neku figuru).
inache da podsetim na prvobitne i novopredlozene kategorije
shunka je pitao: zashto jedinica ne bi mogla da ima manje od 5 ili vishe od 10 modela?
odgovor: manje od 5 ne bi moglo zato shto je to mali broj modela na kome bi moglo da se vidi njihova "uniformisanost" (da, mozda bi i mogla ali eto....).
vishe od 10 ne bi valjalo zato shto je vecina vas upoznata ili u proshlosti bila svedok nekih besmislenih pricha i opravdanja u vezi ocenjivanja koja su se svodila na:
pa vidi on ima 753 modela u ovoj jedinici i svi su obojeni, ajde da mu damo maximalnu ocenu zato shto se trudio da ih oboji (a to shto nisu obojeni nego umazani, nema veze...)
tako mislim da bi 5-10 modela bila prava mera. uostalom svi mogu da izaberu 10 najbolje obojenih modela i da ih stave kao jedinicu.
Da, to je lepo i ograniceno samo na Confront/ WH. Ali sta ako hoce neko da izadje sa jedinicom istorijskih figura? Tamo se pod pojmom jedinice smatra bataljon (30-40+ figura), kohorta itd. a "armiju" predstavlja korpus, legija, horda. 4 figure u istorijskim igrama najcesce idu na jedno postolje (kod 25mm sistema) i deo su jedinice koja broji 4,5 pa i vise takvih postolja! Sta u tom slucaju??? Drugim recima, ne treba da se ogranicavamo samo na 2-3 sistema i na samo jednu razmeru! Zasto ne bismo pruzili priliku i ljudima koje fantasy/ SF nikako ne zanimaju? Tako cemo postici da nam broj izlagaca- posetilaca bude kud i kamo veci! Mozemo da kontaktiramo razne modelarske klubove, "istoricare" (one koji skupljaju istorijske figure). Ne treba zaqboraviti da njihov broj nije mali.
Moj predlog je da podela na kategorije bude po razmerama (15, 25-28-32, 54, vece od 54mm), zatim po temama (SF, fantasy, istorijske), a zatim u okviru svake moze ona prica singl mala, konjicka/monster (velika), jedinica, konvertovano, modelovano... Naravno, bice mnogo kategorija koje ce u prvo vreme zvrjati prazne ili imati 1-2-3 eksponata. U tom slucaju, te kategorije treba objediniti pod "ostalo", do onog trenutka kada budu bile stvarno omasovljene.
sve ostalo shto nije produkt:games workshop, rackham, warmachine, reaper, ral partha, heressy, ide pod kategoriju razno. to bi prvenstveno trebalo da bude skup ljubitelja fantasy igracha, a ne modelara-maketara, istorichara itd.... tako da za njih ima mesta samo u kategoriji razno.
ta podela po razmerama je ................
inache znam jednog ko ce uchestvovati u skoro svim kategorijama, tako da se ne brinem zbog omasovljenja ili praznih kategorija.
Ta podela po razmerama je odlicna, ali... Problem je sto kod nas nigde ne mogu da se kupe istorijske figure u vecim razmerama, a glupo je ocenjivati bojenje figure u 15mm...
Znaci, kad kod nas konacno dodju 54mm istorijske figure (koje nisu WWII) i kad se ljudi malo budu zainteresovali, to je najbolja podela koja postoji, pre toga je malo uzaludna...
Dve nedelje bez ikakvog razvoja dogadjaja ili novih vesti?!
Mogu li drajbrasani orasi ici u jedinicu ili moraju pod "Razno" :D ?
E, da, jesmo rekli da moze samo jedna prijava po osobi po kategoriji (mozda bih mogao da prijavim malo vise "raznih" svari)?
E, i kako cemo za saradnje? Recimo Olijev konvertani nemrtvi kentaur kog sam ja farbao?
Da, definitivno prijavljujem jedinicu Fiana. Trebalo bi do tada da ih bude dovoljno ofarbanih (mada spopala me lenjost na par dana, pa nisam jos poceo)...
rekurzivno glupilo
Ja i dalje cekam potvrdu da li ce ovoga ZAISTA biti pa da krenem da kupujem materijal za izgradnju...
ti slobodno donesi diviziju drajbrashanih oraha a mi cemo se potruditi da ih polomimo i pojedemo.
jedna prijava po kategoriji.
oliverov konvertovani nemrtvi kentaur koga si ti farbao.....?.......?.......?
Pa to mi je za sada najbolje ofarbana figura u kategoriji konjicka/monster postolja (i verovatno najbolje ofarbana figura uopste, mada nameravam da se zaista potrudim oko Keltova)... Mada zvanicno pripada klubu. I trenutno stoji u vitrini. A Musa ga povremeno vucara naokolo da bi mu sluzio u armiji. A Oliver ga prijavljuje po takmicenjima kao svoju konverziju.
Nema nikakvog razloga da dogadjanja ne bude. U najgorem slucaju bice u Grifonu, sa nekim malim ucescem i minimalnim nagradama... Tako da, Boco, greenstuff u ruke (valjda ga ima jos kod Olija)...
rekurzivno glupilo
Istina, pravim nesto veliko, i pravicu to bez obzira na takmicenje, samo me zanim ada li da zurim ili da radim opusteno...
Blizi se septembar.
Ja vec imam sta da pokazem povodom jedinice, i modela na pesadijskom/konjickom postolju... I naravno dosta stvari koje bi se mogle podvesti pod razno (a valjda ce i njih biti jos).
rekurzivno glupilo
Vodim racuna, ne brini.
Za sada kao pojedinac verovatno od mene istupa Baron Ozon na pacovu (ne verujem da cu skoro mnogo sta impresivnije nafarbati)...
A kao jedinica Fiane. Verovatno 9. A mozda i svih 10 (pa i to je bez Virae, mada ona se ne uklapa bas u jedinicu).
Za scratchbuilt i konverziju ne bih prijavio nista od postojecih stvari, ali valjda ce se naci nesto adekvatno.
Sta bi ti preporucio kao minimalnu velicinu za dioramu ?
Mozda da uradim neku dioramu sa brodicima :D ?
Aha... Pesadijska i konjicka postolja su razlicite kategorije! Hmmm... Mozda dodje Virae.
rekurzivno glupilo