Iskreno pojma nemam kako je radjeno, no imam teoriju kako bi moglo, slichna je @ BoltaFodda-inoj.
Naime ja bi pomeshala boju koze recimo srednji ton, ne najtamniji, ne najsetliji (verovatno ih na ovoj kozi ima xy ali neki srednji, kapirate shta hocu da kazem) sa bojom jedan ton nizim od highlighta haljine. I tako obojila celu haljinu. Znachi ponashala bih se kao da je haljina u boji kombinacije boja koze - boja materijala. Highlighti su mi jasni generalno, ono shto po meni chini najveci izazov ovde jesu senke. Ipak ako krenemo od predpostavke da je boja haljine mix vec naveden i u nju dodajemo tamniji ton osnovne boje haljine koju smo zamislili, onda ni to ne deluje ekstremno teshko za pomeshati.
Koza - zuta
Materijal haljine - plav
Haljinu bojim u mix zuta/plava
Plastichan primer, nemojte me shvatiti bukvalno.
Interesanto mi je to shto izazov chini momenat bojenja haljine kada ne pristaje uz telo. Dakle tamo gde se koza ne providi vec haljina slobodno pada. Tu treba zbuckati boje tako, da tkanina i dalje ima efekat providnosti. (Na fotki donji deo - suknja). Meni se chini to najtezim. Chini mi se da je fora u odabiru boje jer kad malo bolje pogledam haljina je senchena isto kao i svaka druga haljina, tamo gde su udubljenja tamnije, ispupchenja svetlije (opet karikiram al shvatate poentu).
A chim se dokopam neke figure na kojoj mi se uchini ok da vezbam, ja cu probati pa shta bude, nitro uvek postoji.

Mole se pametni da ne popushtaju. Stanje je kritichno!!!
`Za novu godinu hocu da mi kupish neshto za figurice`...``Odlichno, kupicu ti Nitro razredjivach`...
`Izvinite, da li je Vash pas beo tokom CELE godine?`
---------------------------------------------------------------------------------------------------
`Nisam recipijent verbalne perforacije karaktera`.