Providnost materijala

Naučite da fino ofarbate svoje figurice ili da napravite deo terena za Warhammer.

Moderators: Shunka, bojan

Post Reply
Orijana

Providnost materijala

Post by Orijana »

Da li neko zna kako ili moze me uputiti na tutorijal gde mogu pogledati neshto vishe o efektu transparencije na figuri? Recimo providna haljina me posebno interesuje kao na fotografiji.

Tnx.

Image
Mole se pametni da ne popushtaju. Stanje je kritichno!!!
`Za novu godinu hocu da mi kupish neshto za figurice`...``Odlichno, kupicu ti Nitro razredjivach`...
`Izvinite, da li je Vash pas beo tokom CELE godine?`

---------------------------------------------------------------------------------------------------
`Nisam recipijent verbalne perforacije karaktera`.
sto mu gromova

Re: Providnost materijala

Post by sto mu gromova »

draga orijana.

ne zelim da budem nepristojan, ALI, mislim da bi prvo trebalo da nauchish neke druge stvari pre toga. kao na primer: nmm, kvalitetan vedering, oljushtena boja na oklopima itd...
osl light i providna tkanina su po mom mishljenju najtezi efekti koje mozesh da ofarbash na figuri. mislim, mozesh ti i da ofarbash neshto tako, ali da li ce to da lichi na neshto... ja nisam siguran da bi umeo da uradim kvalitetnu providnu tkaninu, a usudicu se da kazem da ne verujem da bi umeli ni ostali bolji farbachi kod nas.
Orijana

Post by Orijana »

Daleko od toga da si nepristojan predpostavila sam da je teshko, shto ipak ne znachi da ne smem biti radoznala :wink: Necu se ovim baviti josh dugo ali mi je interesantna tema. Dodatni plus je shto sada imam i spisak stvari `za nauchiti` pre nego shto pokusham, pa hvala na tome :D

Ako neko ima tutorijale da stoje za bazu i referencu neka postuje.
`Za novu godinu hocu da mi kupish neshto za figurice`...``Odlichno, kupicu ti Nitro razredjivach`...

---------------------------------------------------------------------------------------------------
BoltaFodda

Post by BoltaFodda »

jedini tutorial na ovu temu koji sam nasao:

http://www.coolminiornot.com/articles/1 ... r-clothing

secam se da sam video jos jedan na stranici jjmodels, pre neku godinu, ali izgleda da ta kompanija vise ne postoji.

Ne bi da protivrecim autoritetu kao sto je nas sto mu gromova, ali mislim da je ovo izvodljivo, i cak bi imao dva pristupa:

1. obojiti celu tkaninu u flesh tonove, zatim preko toga obojiti nabore tkanine u boju te tkanine, a one delove priljubjene u telo preci razredjenom osnovnom bojom tkanine. Ne raditi wash, jer bi to prekrilo u najvecoj meri najveca udubljenja, a po prirodi stvari, tu bi boja trebalo da bude najbliza onom flesh tonu.

2, obojiti tkaninu normalno, a zatim preko toga ofarbati flesh tonove u priljubljenim delovima i to razredjenom bojom kako bi se osetilo da ipak tkanina to prekriva.

Uzmi sve ovo sa rezervom, posto nit sam neki ekspert za farbanje, niti sam pokusao nesto na datu temu. Postuj fotke kako napreduje, sve i da ispadne katastrofa, moci cemo svi da nesto naucimo iz tog pokusaja.
I myself am a self-proclaimed expert, if I do say so myself.
Dark Angels

Post by Dark Angels »

Imam ja jedno pitanje? Da nije cela figura obojena pa tek na kraju dodat detalj koze koja se vidi? Sta znam meni to tako izgleda na slici... Ako nije jasno sta hocu da kazem:Zavrsena haljina pa preko te zavrsene haljine crtani negde neki detalji kao stomak itd,pa kao daje efekat prozirnosti haljine..
Ja ne dajem resenje problema,samo pitam da nije mozda ta fora?

A iskreno,nemam dilema da je tesko...al ono,dok ne probas ne znas dal si dorastao tome! :D
Orijana

Post by Orijana »

Iskreno pojma nemam kako je radjeno, no imam teoriju kako bi moglo, slichna je @ BoltaFodda-inoj.

Naime ja bi pomeshala boju koze recimo srednji ton, ne najtamniji, ne najsetliji (verovatno ih na ovoj kozi ima xy ali neki srednji, kapirate shta hocu da kazem) sa bojom jedan ton nizim od highlighta haljine. I tako obojila celu haljinu. Znachi ponashala bih se kao da je haljina u boji kombinacije boja koze - boja materijala. Highlighti su mi jasni generalno, ono shto po meni chini najveci izazov ovde jesu senke. Ipak ako krenemo od predpostavke da je boja haljine mix vec naveden i u nju dodajemo tamniji ton osnovne boje haljine koju smo zamislili, onda ni to ne deluje ekstremno teshko za pomeshati.

Koza - zuta
Materijal haljine - plav
Haljinu bojim u mix zuta/plava

Plastichan primer, nemojte me shvatiti bukvalno.

Interesanto mi je to shto izazov chini momenat bojenja haljine kada ne pristaje uz telo. Dakle tamo gde se koza ne providi vec haljina slobodno pada. Tu treba zbuckati boje tako, da tkanina i dalje ima efekat providnosti. (Na fotki donji deo - suknja). Meni se chini to najtezim. Chini mi se da je fora u odabiru boje jer kad malo bolje pogledam haljina je senchena isto kao i svaka druga haljina, tamo gde su udubljenja tamnije, ispupchenja svetlije (opet karikiram al shvatate poentu).

A chim se dokopam neke figure na kojoj mi se uchini ok da vezbam, ja cu probati pa shta bude, nitro uvek postoji. :wink:

Orijana

Post by Orijana »

Evo josh fotki tog modela.
http://www.darkswordminiatures.com/gall ... Cersei.htm

Koliko vidim nishta nije docrtavano na modelu, figura tela se ocrtava ispod haljine. (Mada ja sam cora po defaultu).

Dark Angels

Post by Dark Angels »

Ma znas kako....imao sam teoriju,vise je nemam.Iskreno nemam pojma kako da se to odradi.Ja bih probao da joj zavrsim haljinu pa posle da ta kao "ispupcenja" tipa stomak,grudi,butine (i sta ti ja znam sta) da uradim u boji koze pa bih preko tog sloja koze radio sloj zelene da da utisak te svilene prozirne haljine na figuri.Ali nije to jednostavno kao sto je lako napisati ovde.Ja bih tako...e sad dal sam u pravu ili sam totalni idiot sto se tice tehnike-finalni produkt bi pokazao. :)

Mada....ja bih se povukao iz ove teme,ja sam ipak 6 godina skrco farbajuci Dark Angelse i neke Orkove...nisam ja bas radio neke 'aljine.Tako da mene nemoj ni da slusas! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vamsi

Post by vamsi »

Samo za orijanu :)
Image
Glupost se uvek gura u prve redove da bi bila vidjena, a mudrost u poslednje da bi gledala.

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.

Image
Orijana

Post by Orijana »

AAAAAAAAAAAAAAA :applause: :applause: :applause: \:D/ \:D/ \:D/ \:D/

Kako je dobro :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :!: :!: :!:

Hvala :mrgreen:

(Jednog dana bice
:twisted: )

Post Reply

Return to “Kreativna sekcija”