M10 LOL

Sve o ovoj kartičnoj igri...

Moderator: Moderators

BB

Re: M10 LOL

Post by BB »

valhalla wrote:siege gang commander je u m10

Bio bi ovo odlican core set da nije glupih pravila :roll:

Kako sam ja razumeo ovo nije više core set...
Image

Happy Devil on MODO
Bbajgo @ TWITTER
valhalla

Post by valhalla »

BB wrote:
valhalla wrote:siege gang commander je u m10

Bio bi ovo odlican core set da nije glupih pravila :roll:

Kako sam ja razumeo ovo nije više core set...

to ti kazem...da nije glupih pravila...
Snake

Post by Snake »

Pa pazi, uvek moraju da zaseru neshto, josh od Ravnice su nauchili da u svakoj ediciji naprave neku glupost, chisto da ne pomislimo da zapravo umeju da urade kako treba neku ediciju xD
Image
So Damnation sucks where Wrath of God blows, but both of them rock
Aman wrote:Marvo citaj pravila, mrzi me da brisem vase male pogane postove...
kisici decacima
po guzici devojcicama
BB

Post by BB »

Snake wrote:Pa pazi, uvek moraju da zaseru neshto, josh od Ravnice su nauchili da u svakoj ediciji naprave neku glupost, chisto da ne pomislimo da zapravo umeju da urade kako treba neku ediciju xD
Ja mislim da ništa nisu zasrali, kontam da je će baš biti dobro,
to samo zavisi sa koje strane gledaš, ako gledaš negativno sve promene će ti biti loše,
a ako gledaš sa pozitvine strane....

Verovatno su oni testirali godinama razmatrali kako će uticati na igru,
biće MTG dobar samo treba prihvatiti činjenicu da se menja i prilagoditi se...

A generalno ljudi imaju problem sa promenama nikda im nisu dobre i stalno se bune!

Tako da iz mog pogleda igri predstoji svetla budućnost.
Image

Happy Devil on MODO
Bbajgo @ TWITTER
Pera-Beast

Post by Pera-Beast »

LOL

Zamisli da sada odjednom ukinu penal na fudbalskoj utakmici?

:lol:
Standard Champs 2006
Dani Fantazije 2007
Legacy Championship 2007
MTG gamer

Post by MTG gamer »

BB wrote:
Snake wrote:Pa pazi, uvek moraju da zaseru neshto, josh od Ravnice su nauchili da u svakoj ediciji naprave neku glupost, chisto da ne pomislimo da zapravo umeju da urade kako treba neku ediciju xD
Ja mislim da ništa nisu zasrali, kontam da je će baš biti dobro,
to samo zavisi sa koje strane gledaš, ako gledaš negativno sve promene će ti biti loše,
a ako gledaš sa pozitvine strane....

Verovatno su oni testirali godinama razmatrali kako će uticati na igru,
biće MTG dobar samo treba prihvatiti činjenicu da se menja i prilagoditi se...

A generalno ljudi imaju problem sa promenama nikda im nisu dobre i stalno se bune!

Tako da iz mog pogleda igri predstoji svetla budućnost.
Prvo sto se tice Sinka, ne slazem se da su od Ravnice stalno pravili gluposti. Ovo verovatno samo pricas zato sto si besan zbog novih pravila... Nema potrebe za time.

Drugo...
To figure out exactly where the problems were, we got into the mind of the casual player—not the player knee-deep in regular sanctioned play or Magic Online, but rather the one who plays our game at home, at school, or at the small local shop. We drew upon our own experiences and those of our co-workers. We ran focus tests. We went out in the field and played against such players—players who love, love, love Magic but don't have the need or desire to devote themselves to learning all the ins and outs of the rules.

So why is it important to make sure these players' intuition is most often correct? Aren't they content playing with their own messy version of the rules? They are—up to a point, and that point is when they leave their circles and joins the larger, more rules-compliant crowd. Maybe it happens at Friday Night Magic, or a Prerelease, or a convention. Maybe new players enter the group. However it happens, we want to make sure those players don't find out they've been doing it all wrong, find out the game doesn't make as much sense as they thought, find out that they don't like the way the rules really work.
Dragi Bajgo, ovde je odgovor na tvoj post. Jeste bice bas dobro... samo za koga? Odgovori su boldovani. Jesi u pravu da inace ljudi imaju otpor prema promenama. Ali ovde mi nije otpor prema promeni toliko koliko otpor prema njihovom, moram reci jadnom, objasnjenju. Nisu oni testirali godinama da bi uveli ove promene zato sto hoce da naprave MTG boljim, nego pristupacnijim. Ti i ja im nismo bili na pameti kada su uveli ove promene. Na pameti im je bio "casual player" tj. da budemo precizniji novac!

Kada sam procitao pravila, sva su mi bila ok (ono za mana burn plus, minus...) osim onih pravila vezanih za combat - znaci stack i deklarisanje blokera i stete. Ja igram i volim MTG zato sto pravila jesu kompleksna i zato sto se u igri dosta koristi mozak (to jest' trebalo bi :P ). Pojednostavljivanje igre nije pozitivna stvar nikako... pogotovo ne iz pogresnih razloga... a ovo jesu pogresni razlozi. Taman sam se bio vratio u MTG posle duze pauze i kada sam procitao pravila, rekao sam da vise necu igrati MTG. Zalosno je to sto sam zakljucio da i pored pojednostavljivanja ovih pravila i degradacije igre radi novca, za sada, je MTG i dalje najkompleksnija, najkompetitivnija i najbolja igra na trzistu... ako neko zna jos neke alternative voljan sam da probam! I vise nego voljan, zato sto ne volim da me prodaju... pogotovo ne u hobiju koji zahteva tolike kolicine novca da bi ostao kompetitivan.

A jos jednom ponavljam, sto se svi bunite kada retko i ovako igrate. Sva prilika je da cete doci na neki turnir posle sto godina sa necijim dekom i da necete ni primetiti da su drugacija pravila :lol:
valhalla

Post by valhalla »

Promene su ok ako su na bolje sto ovde nije slucaj...

Meni se jednostavno ne svidja to sto ce sad gomila karti da postane mnogo manje upotrebljiva samo zato sto nekom nije logicno da fanatik udari kreaturu i onda se sekuje za 1 dmg. Da ne spominjem da ce combat sada biti cak i sporiji i gluplji zbog svadjanja koja je kreatura bila prvi a koji drugi bloker...A i onako intuitivno su mi ta pravila glupa. Jugioglupa. Jednostavno imas osecaj zaglupljivanja...

Kao što je Pera napravio paralelu sa fudbalom - ajde da stavimo ograničenje na brzinu kretanja svih fudbalera pošto su fudbaleri Čelzija mnogo brzi...tu nešto nije logično da su oni brži od drugih.
Rešenje je da svi fudbaleri nose tegove na nogama koji će ih usporavati...

Pa bem mu sve, uzmi i vežbaj i bićeš i ti brži...

Znamo mi svi zašto se ovo dešava i da je uzalud to što kukamo, ali eto...forum i služi za to, da ken***o u prazno dok smo na poslu ;)
BB

Post by BB »

yugi nije tako jednostavan, jednostavniji je od mtga, ali postoji i tu tških odluka...

Neka vam aleksa kaže više na tu temu
Image

Happy Devil on MODO
Bbajgo @ TWITTER
Nikola

Post by Nikola »

Samo zhelim napomenuti da su fudbaleri Chelsea-a sakati puzhevi.

Hvala.
SerbZmaj

Post by SerbZmaj »

Znaci svi prelazimo na Yugi :lol: :mrgreen:
valhalla

Post by valhalla »

BB wrote:yugi nije tako jednostavan, jednostavniji je od mtga, ali postoji i tu tških odluka...

Nebitno...U mozgu svakog igraca mtg-a stoji MtG >> jugio >>>> izvori magije te se prema toj relaciji svako zaglupljivanje magica svodi na jugioizaciju :wink:
vojvoda

Post by vojvoda »

valhalla wrote:
BB wrote:yugi nije tako jednostavan, jednostavniji je od mtga, ali postoji i tu tških odluka...

Nebitno...U mozgu svakog igraca mtg-a stoji MtG >> jugio >>>> izvori magije te se prema toj relaciji svako zaglupljivanje magica svodi na jugioizaciju :wink:

Uu.. jel Izvori jos funkcionišu? Hoće i oni mijenjati pravila? :p
BB

Post by BB »

vojvoda wrote:
valhalla wrote:

Uu.. jel Izvori jos funkcionišu? Hoće i oni mijenjati pravila? :p

Hoće OFC :)
Image

Happy Devil on MODO
Bbajgo @ TWITTER
Chuck Norris

Post by Chuck Norris »

Dzizs prekinite da kenjate, reseno je, a i to sto mogg fanatic ne moze da se baci u dmg stacku i dalje ne znaci da se nece igrati, istina je ja mislim da se igra zaglupljuje, a sad ovim novim pravilima su se jos vise zajebali jel mislim da ce biti vise nekvalitetnog magica all around.

Juce mi kaze isa jebote kako je dobar onaj bloodbraid elf i ball lightning ja reko, o yeah :)
bilo bi inace dobro da izbace neki dobar counter ako vec konstantno izbacuju jebini card adv u vidu bica

btw - yugioh >>> mtg >>> all the rest ako neko hoce da mu objasnim zasto je ovako neka me slobodno pita
"evo ga leopaR iz magle!!"

evo tebi zombie goliath iz goliatha!

http://www.badgerbadgerbadger.com/

BURNMILL!!

Dusan Trump Galovic
Bugi

Post by Bugi »

Chuck Norris wrote:Juce mi kaze isa jebote kako je dobar onaj bloodbraid elf i ball lightning ja reko, o yeah :)
bilo bi inace dobro da izbace neki dobar counter ako vec konstantno izbacuju jebini card adv u vidu bica
:applause:
bash sam o tome prichao juche LOL XD
imbecilnoooo GO dmg =))
Maneater

Post by Maneater »

Nova pravila se uvode zbog ove konzolne igre Duels of the Plainswalkers. Tu igru nece kupoviti niko ko igra magic in real life ili preko Onlinea a ni ostali koji su 15+ godina. Znaci kupovace je deca od 10-14 godina koja se ionako ne prze mana burnom i igraju spelove u declare blockers fazi i nemaju pojma o steku. Znaci nova pravila ne sluze poboljsanju igre, smanjivanju kompleksnosti da bi i casual plejer mogao da shvati, ona sluze da bi se deca koja kupuju tu igru lakse naviknu na pravi magic, odnosno da bi se zaradilo sto vise para, ko sto je receno u nekoliko prethodnih postova.
Kao i kod FIFE ova igra ce izlaziti svake godine sa drugacijim kartam, zato sad cor setovi izlaze svake godine.
Nikola

Post by Nikola »

Chuck Norris wrote:istina je ja mislim da se igra zaglupljuje
Inache, da li je neko probao odigrati koji limited partiju s ovim pravilima?
Moj utisak je, inache, da je mnogo tezhe nego dosad.
(jer je mi je sve nelogichno, mozhda se naviknemo, ali nekako mi to zvuchi neverovatno).

Imate fun clanak na MagicTheGathering.com danashnji koji lepo opisuje o chemu pricham.
Milosh Aleksinac

Post by Milosh Aleksinac »

Da znate da se menja i combat faza. Nema vise bacanja spelova kad se deklarisu blokeri, jer nema ni stack-a. Evo link pa procitajte. Iako se cini da je sada sranje, verujte da ce biti jos zanimljivije i zabavnije...

file:///D:/Magic%20the%20Gathering/Magic%202010%20rules%20change.htm
Whatevaaa

Post by Whatevaaa »

Yeste prvi post ali je zato makar dobro srocen
Fiki: nisi gledao
Fiki: guide to strap-on sex?
Fiki: jako je dobro
Andy

Post by Andy »

Whatevaaa wrote:Yeste prvi post ali je zato makar dobro srocen
Steta samo sto ga je ovaj deo recenice pokopao:
Iako se cini da je sada sranje, verujte da ce biti jos zanimljivije i zabavnije...
Nikola

Post by Nikola »

Tvoj me je vishe zasmejao :)
Whatevaaa

Post by Whatevaaa »

Joj koji ste morzhevi nezeljni promena.
Koga briga sto vise dmg ne ide na stack i dalje ce biti milion drugih mesta gde mora da se razmislja. Kao sto je Fiki napisao, pogledajte taj clanak sa mtg.com, vidi se da treba i dalje razmisljati kada se bira kojim redom "odabirate blokere". Oh da neke stare karte ce biti losije, koga briga. Ima milion karata, ne morate uvek igrati sa jebenim mogg fanaticom. Samo vas tresa "nostalgija" prema kartama sa kojima ste se ranije igrali.
Svi ljudi koji misle da magic umire zbog novih pravila su u mojim ocima totalni idioti.

Eto to je moj pogled na ovu temu od 7-8 strana, odo nazad da programiram :)

I
Whatevaaa

Post by Whatevaaa »

E da fiki svrati ovih dana po penis-kaktus, nisi na chatu a vidim chitas forum..
d00m1n80r

Post by d00m1n80r »

Milosh Aleksinac wrote:Iako se cini da je sada sranje, verujte da ce biti jos zanimljivije i zabavnije...
Image
SerbZmaj

Post by SerbZmaj »

:lol: :lol: :lol: Ahahahah
Ludaku :mrgreen:
Galovic

Post by Galovic »

http://www.wizards.com/magic/magazine/a ... ilc-mtgrss

članak koji fiki pominje
pročitajte... jeste dugačak...

definitivno udarac nostalgije će ostati zauvek, ali mi se sve više čini da će biti ipak dobro...
mislim da će biti dosta komplexno i dalje i jednako zanimljivo....

ako uzmemo u obzir da će novajlijama biti lakše da shvate mehaniku.... slede bolji dani
MTGO: portugalovic
Image
Chuck Norris

Post by Chuck Norris »

Galovic wrote:http://www.wizards.com/magic/magazine/a ... ilc-mtgrss

članak koji fiki pominje

definitivno udarac nostalgije će ostati zauvek, ali mi se sve više čini da će biti ipak dobro...

ako uzmemo u obzir da će novajlijama biti lakše da shvate mehaniku.... slede bolji dani
dzizs ti mene zezas, svaka cast ko ovo procita, ali stvarno :)

BURNMILL!!

Dusan Trump Galovic
MTG gamer

Post by MTG gamer »

Been there done that...
Galovic

Post by Galovic »

Chuck Norris wrote:

članak koji fiki pominje

pa procitaj cobane dobro je ima 3 a4 strane sa sve slikama... jes citao knjigu nekad ti?
MTGO: portugalovic
Image
Chuck Norris

Post by Chuck Norris »

Galovic wrote:
Chuck Norris wrote:

članak koji fiki pominje

pa procitaj cobane dobro je ima 3 a4 strane sa sve slikama... jes citao knjigu nekad ti?
slabije

BURNMILL!!

Dusan Trump Galovic
Sliver

Post by Sliver »

Clanak je mentalno retardiran.....
Pure Pwnage!!!!
Nikola

Post by Nikola »

Pa, kad pricha o novim combat pravilima :)
Locked

Return to “MtG: Opšta rasprava”