TOMB KINGS BASIC TACTICS
Ovako, par stvari da ti objasnim:
1) ne mozes isti banner koristiti vise od jedanput, tj. NE MOZES nijedan magic item (osim dispel scrollova i jos nekih itema) koristiti vise od jedanput
2) gde su ti muzicari
3) hierofant ti je izuzetno ne mobilan, iako je na konju a i nema nikakvu zastitu. . . Toplo preporucujem cloak of dunes, to ce uciniti licha da leti 20" a + fluffy je skroz, kad mislis CoD - mislis hierophant 8). Plus das mu Hieratic jar da tvoje kocije ipak stignu do kombata inkantacijom za kretanje!
4) Tomb King ti je izuzetno ranjiv od masina snage 7+, jer u jedinici od 3 kocije mogu lako da ga targetuju. Takodje toplo preporucujem da tu jedinicu kocija prepravis u jedinicu od 5+ kocija (6 should do the trick

). Sto se tice magic itema, postoji vise kombinacija, a ova tvoja ne radi bas posao.
*kombo 1: Flail of Skulls + Golden Ankhra . Jos ako ga stavis u jedinicu kocija koja ima banner koji kaze +1 to hit u prvoj rundi combata = potencijalno je jak za ubijanje svih karakondzula, zmajeva itd.
*kombo 2: Spear of Anthark + Chariots of Fire + Scorpion Armour. Ova kombinacija je dobra jer: chariot of fire mu ga daje po hitting poweru u prvoj rundi, a ako se nesto desi (npr. neprijatelj polozi break) i ostanes u 2. rundi combata - lose bi ti se pisalo da nije ovog koplja i skorpijskog oklopa (+ koplje moze u prvoj rundi obnoviti unistene kocije - koje su pale od pucanja ili stagod). Taj oklop i koplje ti daju vremena da dzinovi i/ili ostale kocije dopru do tog kombata i oteraju neprijatelja impactima/dzinovim neuzaustavljivim jurisom! \:D/
5) a sto se tice ovih Liche Priestova - vrati se na 1)
-Znaci sve u svemu Kralj ako je na kociji ide u povecu jedinicu kocija da ga ne bi upucali, a valja posedovati jos jednu ili dve jedinice kocija u formaciji od po 3 - kostaju 120pts a umeju oterati svakojake neprijatelje. Ako je kralj pesaka, onda mu je valjano dati Destroyera i Collar of Shapesh, ili great weapon i collar/ward . . .
-Gde su ti druze Dispel Skrolovi,valja imati najmanje 2 u SVAKOJ listi, veruj mi ta investicija od pisljivih 50pts ce te spasiti svakojakih muka, narocito sto prva magija lighta ima S6 i lomi kocije. Staff of ravening je kul na pristu u Light HOrsemanima, jedinica mu daje zastitu od pucanja + moze se kretati kao fast cavalry
-Skeletonce bih povecao na 25 i dao bih im war banner, to je uvek korisno - tj. bilo sta sto daje na combat restolution i ako ga pobedis i outnumberujes, moze preziveti samo ako polozi break na 2 keca, hi hi
- jedinice od 3 kocije bez icega ih vodis, mozda muzicara, ako imas poena na bacanje (ja retko imam)
- 8horseman jedinica gine od pucanja, povecaj je na 16 komada i das im banner of undying legion i turi ih na bok i igraj
- skorpije su ok (stavise najopakija su jedinica TK armije)
- 25 Tomb Guard das im i sampiona i muzicara i ostavis banner, a ako isti vec furas u horsemanima onda neces pogresiti ako uzmes Ikonu Rakapha, dobro je iznenadjenje za protivnika ako ne poznaje dobro TK armiju, a ovako ce ljudi da se klone od tvoje jedinice u radijusu od 8"
-Dzinze su majstori ratovanja, podrzavam drzanje njih u listi
E sad ako oces da ti lista bude sa dzinzama, kocijama, i brzim i pokretnim jeidnicama (+podrska pristova u magijama za kretanje) - ja bih izbacio kosture i dopunio jedinicu kocija i dao im mozda war banner, dodao bih jednu praznu jedinicu kocija, mozda bih izbacio horsemane i ubacio light horsemane radi pratnje pristu na konju (+dobro je da imas lichove koji su uvek u blizini dzinza i kocija da bace magije za kreatnje)
A ako hoces neku pucacku listu, baci mi pm 8)