Diskusije o army listama

In imaginary world of happy pony land

Moderator: teclis

Post Reply
Dzon Vejn

Re: Diskusije o army listama

Post by Dzon Vejn »

Kupi army builder :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .

Ovo je bilo jace od mene O:)

edit:

magije:
5+/7+/9+ drain magic 24" domet, moze u CC, na enemy wizarda, ignorise 6, 6 i 5, 6 i 5 i 4 na casting rollovima

14+ pokazes tacku na tabli bacis scatter&misfire, na misfire magija ne radi, u suprotnom sa te tacke u 2d6" inci sve jedinice piju 2d6 S5 hitova, ako popiju wound imaju pola movementa sledeci krug. Magija ne radi ni hitove ni move penalty na flyere.

Zna 6 spellova (pored ova 2), ima +2 na dispell i cast, ako ga ubijes, lizard ne moze da pobedi, no matter what. Moze najbolje draw. MR2 +1 dice u cast/dispell pool, ignorise magicna oruzja, -1 to hit za shootere i CC, i svi enemy modeli koji ga dodiruju na pocetku SVAKE shooting faze piju S3 hit, S5 ako su demoni ili eteral, sto moze da izazove paniku.

Ima 2+/3+ ward save (ako se dobro secam 2+ je od shootinga 3+ u CC), 8 W, T6, S3, A-, MV4, US5, LD9, IN1, WS1.

Ima sve bonuse kao 2-5 generacija uz sve ovo. I zauzima lord, hero i rare choice.
That was a hazardous consultation of the Libre Mortis my Lord. An ordeal of high and low doom. The moment I approached the book, it bit me most ferociously.
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.

Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.

And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.

Glory to Arstotzka!
BoltaFodda

Post by BoltaFodda »

Dzon Vejn wrote:Kupi army builder :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .

Ovo je bilo jace od mene O:)

edit:

magije:
5+/7+/9+ drain magic 24" domet, moze u CC, na enemy wizarda, ignorise 6, 6 i 5, 6 i 5 i 4 na casting rollovima

14+
pokazes tacku na tabli bacis scatter&misfire, na misfire magija ne
radi, u suprotnom sa te tacke u 2d6" inci sve jedinice piju 2d6 S5
hitova, ako popiju wound imaju pola movementa sledeci krug. Magija ne
radi ni hitove ni move penalty na flyere.

Zna 6 spellova
(pored ova 2), ima +2 na dispell i cast, ako ga ubijes, lizard ne moze
da pobedi, no matter what. Moze najbolje draw. MR2 +1 dice u
cast/dispell pool, ignorise magicna oruzja, -1 to hit za shootere i CC,
i svi enemy modeli koji ga dodiruju na pocetku SVAKE shooting faze piju
S3 hit, S5 ako su demoni ili eteral, sto moze da izazove paniku.

Ima 2+/3+ ward save (ako se dobro secam 2+ je od shootinga 3+ u CC), 8 W, T6, S3, A-, MV4, US5, LD9, IN1, WS1.

Ima sve bonuse kao 2-5 generacija uz sve ovo. I zauzima lord, hero i rare choice.
Odlicno opisano, koncizno, svaka cast.
samo jedan detalj... kroak moze da baca magije kroz skink priesta, kao da se nalazi na mestu istog. Nakon sto je to ucinio, skink ima ld test, ako padne, ne moze da radi nista sledeci potez.
Da, kroak kosta 1225 poena, ne 1230 kao sto sam napisao u listi... sto znaci jedan skink vise u listi.
Misljenja? Jedina ranjiva tacka koju mogu da uocim u ovoj listi je eventualni gang bang od 2 ili vise tomb skorpiona na kroaka, ah, da, i pit of shades bi ga lako ubila, ali tu su skrolovi, drzanje razdaljine,i dispel bonusi. Kroak je prakticno neranjiv na bilo kakvu stetu u cc/pucanje/magija varijanti, tako da bi se moralo dovuci jedinica sa statickim CR u kontakt s istim... pesadiju kroak moze da izvrda, (monster model, isti movement, mnogo velika razdaljina) a cela armija je napravljena da osujeti brze jedinice (konjicu i/ili letece zveri)

Za sad teorija, videcemo u praksi ako uspem da se dogovorim sa RatGod kad igramo(naravno, ako neko od vas zeli bitku, otvoren sam za predloge) . Komentari i dalje pozeljni.
Last edited by BoltaFodda on Thu Nov 06, 2008 1:05 pm, edited 1 time in total.
I myself am a self-proclaimed expert, if I do say so myself.
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

Zar to ne bi trebao da moze svaki slan?

edit: ah ne, obican slan moze samo da koristi LOS, dok ovaj moze da koristi i za distance....
That was a hazardous consultation of the Libre Mortis my Lord. An ordeal of high and low doom. The moment I approached the book, it bit me most ferociously.
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.

Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.

And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.

Glory to Arstotzka!
joggy
Hronos
Hronos

Post by joggy »

Da. Lord Kroak je dobar, ali nedovoljno za 50% poena cele liste. Jedino gde je on siguran (donekle) je u sumi, sto nije bas najsjajnije protiv mnogih armija. Njegove magije su jake, ali mnoge armije (pacovi, undeadi najbolji primer) mogu sasvim lepo da ignorisu kroku. S obzirom da prakticno igras sa polovinom armije, ta polovina ce brzo nestati od strane duplo jaceg protivnika.
"Narod u demokratiji ne može da pogreši. Kakva god da je odluka naroda to je odluka Boga." Vulin.
"Potrebno je da vozilo koje vrši transport ima onu ruku napred, da prebacuje... Imaju proizvođači, ja sad ne znam ko su“ Velja.
„Na Beka su pucali amateri, jednom je čak spala kapuljača“ Nesa.
Iskusinjo

Post by Iskusinjo »

Previshe se ovde teoretishe.Mozda chovek ima neki cunning plan,izazovite ga na crtu pa vidite...
mladjano bugarce

Post by mladjano bugarce »

Ova lista bi tebalo da dominira ljude sa 9 power kockica, 6 dispel i 2 Skrola - OK, a da probas sa 3 lizard fightera skrol kedijem i morem drugih jedinica?
ImageImage
Megabaja
Baja

Post by Megabaja »

dovuci jedinica sa statickim CR u kontakt s istim...
ja inace ne komentarise mtudje liste za WHB, ali ovde moram da uocim da ga bilo koji zmaj dobija na CR bez da ista uradi.
Pamti, pa vrati...

Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix

Pazi, vidi, kockica ima 6 strana, a terminator gine samo na 1... by Chomie
Mind Uploader

Post by Mind Uploader »

Ajd' da malo skrenemo temu... :)

Kako vam se cini lista i sta bi promenili (pricam o turnirskoj listi):

2500 Pts - Wood Elves Army Zli i opaki elfovi... :)

Highborn [568]
General; Longbow; 30", St3 hit; Shield
Sword of Might +1St [20]
Stone of the Crystal Mere 3+ Ward save for bearer & mount until their first failed ward [30]
save.
Oaken Armour Light armour, Regeneration. [50]
Green Dragon [320]

Spellsinger 175
Calaingor's Stave
Dispel Scroll

Spellsinger 175
2x Dispel scroll

12 Drijada sa sampionom 156

12 Drijada sa sampionom 156

5 Glade riders sa muzicarem 129

10 Glade guard, goli 120

5 Wild riders sa war banerom, mizicarem i sampionom

2 Treeman-a

Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 60
Last edited by Mind Uploader on Sun Dec 07, 2008 9:56 pm, edited 1 time in total.
FEANOR

Post by FEANOR »

Pomalo neobična lista... što se tiče ovog lorda na zmaju - dobro je zaštićen i biće to dobrih 4 S5 i 6 S6 napada kad čardžuje ali troši dosta poena i vudelfovski lord na zmaju je najslabiji od svih (i zmajeva vatra takođe), ali u suštini što da ne...

ovi magovi su kul, imaš 3 trisinginga na 2 kocke i 2 bound spella, vrlo pristojno, a i ostale magije su dobre, pogotovo ako uspeš da dobiješ i baciš 5. ili 6. ... zbog ova 2 trimena ja bih uzeo BSB-a, oni su skupa investicija i zastavnik im je potreban :mrgreen: ...

iskreno mislim da su veće jedinica drijada bacanje poena jer neke od njih neće moći da se bore, a svejedno ćeš izgubiti protiv blokova pešadije zbog static CR-a, a 8 njih je sasvim dovoljno da ulovi mašinu, pobije strelce, laku konjicu i sl. osim ako ne planiraš neke masovne kombinovane čardžove fear-causera da bi autobrejkovao (ni ovaj šampion ti nije preko potreban, skup je)...

nisam koristio više od jedne jedinice glejd rajdera, pa ne znam kako rade kad ih je više... dodaj muzičara strelcima, može biti veoma korisno...

dodaj 6. modela u jedinicu wajld rajdera, a šampiona zadrži ili nemoj, nije neka razlika...
"The surest way to corrupt a youth is to instruct him to hold in higher esteem those who think alike than those who think differently"... Friedrich Nietzsche, genius of mankind
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

Srdjane meni ovo vise lici na neku prilicno friendly listu. Nemas puno magije, nemas dovoljno shooting modela, nemas puno fighting modela, i nije ti cela armije mobilna. Imas od svega po malo, sto za WH turnire obicno nije dobar izbor.

edit: cuo sam da se po netu vrti neki plakat sa feanorom, pa bih molio ponosne vlasnike istog da mi posalju link :D

Glory to Arstotzka!
Mind Uploader

Post by Mind Uploader »

Pa, nije zla, zla, zla, ali zanima me kako moze bez vecih hirurskih zahvata malo da se poboljsa lista?
Npr. da li bi 3 warhawk ridera umesto 5 glade ridera napravili neko pomeranje?
Ili 2X3 warhawk ridera (e bas zelim elfe na sokolima :lol: ) umesto 5 glade ridera i 10 glade gardista...

Posto mi najvecu smetnju prave protivnicke masine (imam jel'te tri large targeta) zelim nesto sto moze relativno lako da ih ujuri ili makar veze na par poteza...

Btw, na velikom HS turniru samo Nemanja Turcin aka Srebrni Vitez sa vitezovima Bretonskim nije imao ratne sprave protiv mene... Svi ostali jesu, ukljucujuci i DOW topove u chaos listi...
Last edited by Mind Uploader on Sun Dec 07, 2008 10:34 pm, edited 1 time in total.
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

Izbaci wild ridere (kao ubedljivo najgori unit), i 1 dryade i ubace te warhawk ridere i jos jedne pesadince. I mozda cak jos jedne konjanike da zamenis za jos jedne pesadince. A i zmaj je po mom misljenju los slot - bolje ti je i 2 altera i 1 alter i 1 mag jos.

Glory to Arstotzka!
Mind Uploader

Post by Mind Uploader »

Ajd' za pocetak cu kad' stignem da zafarbam neke warhawk ridere, pa posle ako se pokazu mozda zamenim pola vojske za iste... :)
Deluju kewl...

Zanima me oprema kod lorda... Da li bi neko dodao/oduzeo/izmenio nesto?

Btw, ja definitivno nisam turnirski igrac... Trimeni, zmaj, drijade i wildrideri ostaju, jednostavno jer su prelepe figure... :)
Last edited by Mind Uploader on Sun Dec 07, 2008 10:51 pm, edited 1 time in total.
teclis

Post by teclis »

sokoli su keva, bas su prijatni za igranje i obradovao bih se kad bih ih IKAD video na tabli :) :D (ne zato sto u listi uvek imam 30+ strelaca, nego zato sto su mnogo kul O:) )
u pravu je fenjer, 3x8 drijada je bolji izbor od 2x12, jako su opake drijade kad ih ima mnogo (jedinica) jer im ne mozes nista panikom, a kad se priblize 1 ili dve jako je zajebano za strelce, masine, fast cavalry itd.

u principu ok je lista, rado bih igrao protiv iste 8)

sto se tice lorda, meni se svidja kombinacija - spirit sword, 3+ward i enchanted shield, mada ako na lorda padne volej strela i padne taj ward (i pre toga AS na 4+) crno mu se pise. . . ako volis kenjazu i ako neprijatelj ima manji Ld (barem 9) ja bih se opredelio za taj item 8O :)
Last edited by teclis on Sun Dec 07, 2008 11:06 pm, edited 1 time in total.
Mind Uploader

Post by Mind Uploader »

Mislim da ce moja lista na kraju izgledati ovako nekako:

Zli i opaki elfovi... :)2500 Pts - Wood Elves Army

1 Highborn @ 568 Pts
General; Longbow; Shield
Sword of Might [20]
Stone of the Crystal Mere [30]
Oaken Armour [50]
1 Green Dragon @ [320] Pts

1 Spellsinger @ 175 Pts
Magic Level 2; Lore of Athel Loren; Longbow
Calaingor's Stave [25]
Dispel Scroll [25]

1 Spellsinger @ 175 Pts
Magic Level 2; Lore of Athel Loren; Longbow
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

9 Dryads @ 108 Pts

9 Dryads @ 108 Pts

10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow

5 Glade Riders @ 129 Pts
Spear; Longbow; Musician
5 Elf Steed @ [0] Pts

5 Glade Riders @ 129 Pts
Spear; Longbow; Musician
5 Elf Steed @ [0] Pts

3 Warhawk Riders @ 120 Pts
Spear; Longbow
3 Warhawk @ [0] Pts

3 Warhawk Riders @ 120 Pts
Spear; Longbow
3 Warhawk @ [0] Pts

5 Wild Riders @ 173 Pts
Spear; Light Armour; Standard; Musician
War Banner [25]
5 Elf Steed @ [0] Pts

1 Treeman @ 285 Pts

1 Treeman @ 285 Pts

Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 55
Total Army Cost: 2495
igor
Mental midžit

Post by igor »

Posle prodavanja night goblin horde i high elfova, razmisljam o novoj.
Razmisljam o demon horde, ali samo nurgle jer mi se oni jedino svidjaju.
Armija se bazira na 3 izdrzljive jedinice sa war 5+ i regeneracijom svaka sa herojem istih savova ali t5 :P
I tu je papa nurgle da predvodi sve :)
Furije da jure warmachine itd.
Svi karakteri imaju po demonic gift bound spell power 3, mm 24 range d6 s5 jedinica radi T test ako pande jos d6, i tako dok se ne posreci.
Komentari molim vas 8O
edit: sva tri heroja imaju po palanquin of nurgle(+6 poison napada ws3 s3)

1 Herald of Nurgle @ 265 Pts
Magic Level 1
Staff of Nurgle [50]

1 Palanquin of Nurgle @ [0] Pts

Magic Level 1
Staff of Nurgle [50]

Magic Level 1
Staff of Nurgle [50]

1 Great Unclean One @ 670 Pts
General; Magic Level 4; Lore of Nurgle; Flail
Staff of Nurgle [50]
Trappings of Nurgle [50]
#Ng1: Miasma of Pestilence [0]
#Ng2: Steam of Corruption [0]
#Ng3: Pit of Slime [0]
#Ng4: Rancid Visitation [0]
#Ng5: Shrivelling Pox [0]
#Ng6: Plague Wind [0]

5 Chaos Furies @ 60 Pts

5 Chaos Furies @ 60 Pts

14 Plaguebearers of Nurgle @ 210 Pts
Standard; Musician

1 Plagueridden @ [12] Pts

15 Plaguebearers of Nurgle @ 222 Pts
Standard; Musician

Standard; Musician

Casting Pool: 9

Dispel Pool: 7

Models in Army: 61

Total Army Cost: 2239
gotmong

Post by gotmong »

Posto sam odlucio da sakupljam tomb kingse napravio sam i svoju army listu.

Tomb king-chariot,blade of setep,armour of the ages,enchanted shield-310pt
2x Lich priest-staf of ravening-320pt
Hierophant-skeletal steed-127

16x Skeleton warrior-shield,l. armour,spear,standard bearer,banner of the undying legion-195pt
3x Chariot-standard bearer,banner of the undaying legion,champion-185pt
8x Skeleton heavy horseman-standard bearer,banner of the undaying legion-167pt

2x Tomb scorpion-170pt
25x Tomg guard-standard bearer,banner of the undaying legion-337pt

2x Tomb giant-440pt

Sve skupa 2251pt. Sta da ostavim a sta da menjam?
FEANOR

Post by FEANOR »

Dzon Vejn wrote: edit: cuo sam da se po netu vrti neki plakat sa feanorom, pa bih molio ponosne vlasnike istog da mi posalju link :D
mislim da se link nalazi u topiku vezanom za utiske sa turnira, gde su i sve ostale slike...

da li je moguće da ljudi toliko nemaju život da moraju da se zabavljaju na ovaj način :roll: ...
"The surest way to corrupt a youth is to instruct him to hold in higher esteem those who think alike than those who think differently"... Friedrich Nietzsche, genius of mankind
teclis

Post by teclis »

TOMB KINGS BASIC TACTICS

Ovako, par stvari da ti objasnim:
1) ne mozes isti banner koristiti vise od jedanput, tj. NE MOZES nijedan magic item (osim dispel scrollova i jos nekih itema) koristiti vise od jedanput
2) gde su ti muzicari
3) hierofant ti je izuzetno ne mobilan, iako je na konju a i nema nikakvu zastitu. . . Toplo preporucujem cloak of dunes, to ce uciniti licha da leti 20" a + fluffy je skroz, kad mislis CoD - mislis hierophant 8). Plus das mu Hieratic jar da tvoje kocije ipak stignu do kombata inkantacijom za kretanje!
4) Tomb King ti je izuzetno ranjiv od masina snage 7+, jer u jedinici od 3 kocije mogu lako da ga targetuju. Takodje toplo preporucujem da tu jedinicu kocija prepravis u jedinicu od 5+ kocija (6 should do the trick :) ). Sto se tice magic itema, postoji vise kombinacija, a ova tvoja ne radi bas posao.
*kombo 1: Flail of Skulls + Golden Ankhra . Jos ako ga stavis u jedinicu kocija koja ima banner koji kaze +1 to hit u prvoj rundi combata = potencijalno je jak za ubijanje svih karakondzula, zmajeva itd.
*kombo 2: Spear of Anthark + Chariots of Fire + Scorpion Armour. Ova kombinacija je dobra jer: chariot of fire mu ga daje po hitting poweru u prvoj rundi, a ako se nesto desi (npr. neprijatelj polozi break) i ostanes u 2. rundi combata - lose bi ti se pisalo da nije ovog koplja i skorpijskog oklopa (+ koplje moze u prvoj rundi obnoviti unistene kocije - koje su pale od pucanja ili stagod). Taj oklop i koplje ti daju vremena da dzinovi i/ili ostale kocije dopru do tog kombata i oteraju neprijatelja impactima/dzinovim neuzaustavljivim jurisom! \:D/ :applause:
5) a sto se tice ovih Liche Priestova - vrati se na 1)

-Znaci sve u svemu Kralj ako je na kociji ide u povecu jedinicu kocija da ga ne bi upucali, a valja posedovati jos jednu ili dve jedinice kocija u formaciji od po 3 - kostaju 120pts a umeju oterati svakojake neprijatelje. Ako je kralj pesaka, onda mu je valjano dati Destroyera i Collar of Shapesh, ili great weapon i collar/ward . . .
-Gde su ti druze Dispel Skrolovi,valja imati najmanje 2 u SVAKOJ listi, veruj mi ta investicija od pisljivih 50pts ce te spasiti svakojakih muka, narocito sto prva magija lighta ima S6 i lomi kocije. Staff of ravening je kul na pristu u Light HOrsemanima, jedinica mu daje zastitu od pucanja + moze se kretati kao fast cavalry
-Skeletonce bih povecao na 25 i dao bih im war banner, to je uvek korisno - tj. bilo sta sto daje na combat restolution i ako ga pobedis i outnumberujes, moze preziveti samo ako polozi break na 2 keca, hi hi :wink:
- jedinice od 3 kocije bez icega ih vodis, mozda muzicara, ako imas poena na bacanje (ja retko imam)
- 8horseman jedinica gine od pucanja, povecaj je na 16 komada i das im banner of undying legion i turi ih na bok i igraj :)
- skorpije su ok (stavise najopakija su jedinica TK armije)
- 25 Tomb Guard das im i sampiona i muzicara i ostavis banner, a ako isti vec furas u horsemanima onda neces pogresiti ako uzmes Ikonu Rakapha, dobro je iznenadjenje za protivnika ako ne poznaje dobro TK armiju, a ovako ce ljudi da se klone od tvoje jedinice u radijusu od 8"
-Dzinze su majstori ratovanja, podrzavam drzanje njih u listi

E sad ako oces da ti lista bude sa dzinzama, kocijama, i brzim i pokretnim jeidnicama (+podrska pristova u magijama za kretanje) - ja bih izbacio kosture i dopunio jedinicu kocija i dao im mozda war banner, dodao bih jednu praznu jedinicu kocija, mozda bih izbacio horsemane i ubacio light horsemane radi pratnje pristu na konju (+dobro je da imas lichove koji su uvek u blizini dzinza i kocija da bace magije za kreatnje)
A ako hoces neku pucacku listu, baci mi pm 8)
Last edited by teclis on Mon Dec 08, 2008 9:51 pm, edited 1 time in total.
orome pancevo

Post by orome pancevo »

FEANOR wrote:da li je moguće da ljudi toliko nemaju život da moraju da se zabavljaju na ovaj način :roll: ...

Ne,nego ce svako da odvoji malo od svog zivota da bi se dobro nasmejao 8) !
Ako moze i meni link na pm,mrzi me da kopam po onim slikama! :D
audaces fortuna iuvat
Shunka wrote:Upravo sam se setio da sam ja mod ovde!
Aman bre ljudi ne preterujte u zajebavanju coveka!
FEANOR

Post by FEANOR »

A šta je tu toliko smešno? Stvarno nisam shvatio poentu fore sadržane u toj "diplomi" i iskreno, deluje mi kao da je namera bila da se osoba koja osvoji worst sportsman nagradu ponizi, pre nego da joj se dobronamerno ukaže na grešku kako bi se igrač eventualno popravio (što bi valjda trebalo da bude svrha "kazne") ...

da, inače sam "kriv" jer sporo igram, baš nefer i pokvarenjački, zar ne, kao i zato što sam imao jedan "poor game" štikliran i to od strane Iskusinja čije ponašanje u toj partiji nimalo nije bilo primereno i pošteno me je iznervirao, ali sam mu ipak dao great game, rek'o da ne kvarim čoveku poene (odluka zbog koje sam se veoma pokajao, ali šta je tu je)...
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Feanore, topik je "diskusija o army listama", ne "pravdanje zasto sam dobio poor sportsmanship".
Pendargon wrote:...po toj logici, mogao bih da isecem lepih 10 kockastih komada stiropora, na devet zalepim bolter i bolt pistolj, i granate, i mali nozic, jednom zalepim powerfist da viri, a na jednog zakacim lasscannon, i imam savrsenu jedinicu chaos space marinaca....
Image Image :badger: :badger: :badger:
orome pancevo

Post by orome pancevo »

FEANOR wrote:A šta je tu toliko smešno? Stvarno nisam shvatio poentu fore sadržane u toj "diplomi" i iskreno, deluje mi kao da je namera bila da se osoba koja osvoji worst sportsman nagradu ponizi, pre nego da joj se dobronamerno ukaže na grešku kako bi se igrač eventualno popravio (što bi valjda trebalo da bude svrha "kazne") ...

da, inače sam "kriv" jer sporo igram, baš nefer i pokvarenjački, zar ne, kao i zato što sam imao jedan "poor game" štikliran i to od strane Iskusinja čije ponašanje u toj partiji nimalo nije bilo primereno i pošteno me je iznervirao, ali sam mu ipak dao great game, rek'o da ne kvarim čoveku poene (odluka zbog koje sam se veoma pokajao, ali šta je tu je)...

Brate na cemu si? :?
Da,poenta jeste da se pokaze kako je neko jadan,nije ovo vaspitna ustanova pa da ukazujemo na tudje greske da bi se neko popravio!?
Boco,sorry za spamovanje,ako ti smeta obrisi :mrgreen: !

OnTopic-zaboravih...verovatno nista pametno! :mrgreen:
audaces fortuna iuvat
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

Poslednja slika u onom pack-u slika sa turnira, mada se ne vidi sta pise...

I da, ideja i treba da bude da se worst sportsman ponizi, jer moras bogato da se potrudis (na ovaj ili onaj nacin) da bi dobio tu nagradu - od 40 ljudi biti najgori nije lako. Pritom je to jedina nagrada koja moze da bude nedodeljena. Da se ja pitam, ja bih uz worst sportsman nagradu uveo i zabranu igranja na sledecem turniru... tako da si jos i dobro prosao ;).

Glory to Arstotzka!
FEANOR

Post by FEANOR »

orome pancevo wrote:
FEANOR wrote:A šta je tu toliko smešno? Stvarno nisam shvatio poentu fore sadržane u toj "diplomi" i iskreno, deluje mi kao da je namera bila da se osoba koja osvoji worst sportsman nagradu ponizi, pre nego da joj se dobronamerno ukaže na grešku kako bi se igrač eventualno popravio (što bi valjda trebalo da bude svrha "kazne") ...

Brate na cemu si? :?

Da,poenta jeste da se pokaze kako je neko jadan,nije ovo vaspitna ustanova pa da ukazujemo na tudje greske da bi se neko popravio!?

Hvala, ali ne mislim da sam ''jadan'', svako je mogao da dobije jedan poor game, otkud ja znam, ljudi su isfrustrirani, niski su, nemaju para, nemaju devojku, ne drkaju, itd... i ne nisam ponižen, smeta mi jedino što ispada da sam nekakvim prevarama i marifetlucima došao do 3. mesta (kome sam se veoma obradovao), što je apsolutno netačno...

Boco,sorry za spamovanje,ako ti smeta obrisi :mrgreen: !

OnTopic-zaboravih...verovatno nista pametno! :mrgreen:
Dzon Vejn wrote:Poslednja slika u onom pack-u slika sa turnira, mada se ne vidi sta pise...

I da, ideja i treba da bude da se worst sportsman ponizi, jer moras bogato da se potrudis (na ovaj ili onaj nacin) da bi dobio tu nagradu - od 40 ljudi biti najgori nije lako. Pritom je to jedina nagrada koja moze da bude nedodeljena. Da se ja pitam, ja bih uz worst sportsman nagradu uveo i zabranu igranja na sledecem turniru... tako da si jos i dobro prosao ;).
@ Džon Vejn - otrpilike ovo isto što sam napisao Oromeu i pri tom ne ciljam ni na jednog od vas, nita na bilo koga lično... samo hoću da kažem da ne mislim da sam loš igrač i ne mislim da sam zaslužio ''nagradu'' i ti bi se verovatno u to uverio kada bismo odigrali partiju... a ako neki ljudi misle da jesam takav kakvim me ta nagrada prikazuje, neka lepo ne igraju samnom i svima lepo...
teclis

Post by teclis »

au, gusite mnogo, molim moderatora da obrise ove gluposti!
PeraNekron

Post by PeraNekron »

Mislim da nije u pitanju ponasanje ili stagod, mislim da je u pitanju koliko traje partija. Vecini ljudi smeta kada njihovom protivniku treba sat vremena da ispomera figure i sl. Ali to je sad nebitno, skrenuli smo sa teme samo tako. Neka moderator obrise ovaj post i sve one koji su nevezani za topic.
Mind Uploader wrote:... Kazem ja da je Pera isti Darth Vader, samo bez te moralne dubine...
Hypodermic wrote:Da nije robotech-a ne bih bio ovakakv kakav jesam!
Giga wrote:Realno, sasvim je logicno da mogu bez problema da ih bace sa par stotina metara i da budu prilicno sigurni da tom land raideru nece biti nista
igor wrote:jako je tesko uzimati puno poena jer se igra po knjizi.
bojan
WH rulesmaster

Post by bojan »

Nece moderator brisati jer je rasprava veoma poucna.
Feanore, kao sto su ti mnogi rekli - kada budes uspeo za 2.5-3 sata da zavrsis partiju sportsmanship ce ti se popraviti. A ako ne - sorry ali onda ne trebas da igras, jer ja, a verujem i vecina drugih ljudi ne zele da igraju 4-5 poteza, pogotovo protiv vojske kojoj jako odgovara da igra 4 poteza.
CYNIC, n.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
igor
Mental midžit

Post by igor »

igor wrote:Posle prodavanja night goblin horde i high elfova, razmisljam o novoj.
Razmisljam o demon horde, ali samo nurgle jer mi se oni jedino svidjaju.
Armija se bazira na 3 izdrzljive jedinice sa war 5+ i regeneracijom svaka sa herojem istih savova ali t5 :P
I tu je papa nurgle da predvodi sve :)
Furije da jure warmachine itd.
Svi karakteri imaju po demonic gift bound spell power 3, mm 24 range d6 s5 jedinica radi T test ako pande jos d6, i tako dok se ne posreci.
Komentari molim vas 8O
edit: sva tri heroja imaju po palanquin of nurgle(+6 poison napada ws3 s3)

Magic Level 1
Staff of Nurgle [50]

Magic Level 1
Staff of Nurgle [50]

Magic Level 1
Staff of Nurgle [50]

1 Great Unclean One @ 670 Pts
General; Magic Level 4; Lore of Nurgle; Flail
Staff of Nurgle [50]
Trappings of Nurgle [50]

5 Chaos Furies @ 60 Pts

5 Chaos Furies @ 60 Pts

14 Plaguebearers of Nurgle @ 210 Pts
Standard; Musician

Standard; Musician

Standard; Musician

Casting Pool: 9

Dispel Pool: 7

Models in Army: 61

Total Army Cost: 2239

Oke, jel moze neki koment? :oops:
Ono sto sam hteo promeniti je izbaciti Palanquine sa svih heroja i za te pojene ubaciti jos po 2-3 plaguebearera u svaku jedinicu. :)
Edit: mozda izbaciti furije i dodati beast of nurgle?
milosh

Post by milosh »

Iskreno lista je predosadna i za igranje i za igrati protiv iste. Imas tri bloka kojima manje vise niko ne moze nista i par jedinica letaca koje ce prebiti sve sto u njih uleti. GOU je tvrd ali prespor mada gde udari tu trava ne raste :) Pokusaj da malo mesas bogove da dobijes na raznolikosti. To ti je moj savet.

Ako vec hoces samo nurglove jedinice onda bolje daj heraldima noxious vapours i slime trail. Mozda da jednog stavis da bude BSB i da mu stavis zastavu -2 na Ld svim protivnickim jedinicima u 12".
Image
SRBENDA

Post by SRBENDA »

Orci bi se radovali tvojim zastavama :twisted:
Image
igor
Mental midžit

Post by igor »

milosh wrote:Iskreno lista je predosadna i za igranje i za igrati protiv iste. Imas tri bloka kojima manje vise niko ne moze nista i par jedinica letaca koje ce prebiti sve sto u njih uleti. GOU je tvrd ali prespor mada gde udari tu trava ne raste :) Pokusaj da malo mesas bogove da dobijes na raznolikosti. To ti je moj savet.

Ako vec hoces samo nurglove jedinice onda bolje daj heraldima noxious vapours i slime trail. Mozda da jednog stavis da bude BSB i da mu stavis zastavu -2 na Ld svim protivnickim jedinicima u 12".
Pa sto se tice raznolikosti...da budemo iskreni vodi mi se nurgle only armija. :P
Videcu to sa heroj equip. Generalno ovo sam samo postovao da vidim komentare oko jedinica, jer polako pocinjem ih skupljati tj. kupovati. :)
SRBENDA wrote:Orci bi se radovali tvojim zastavama :twisted:
A nurgle orkovskim lobanjama i mesom :lol:
btw cestitam srbenda na lepom plasmanu na turniru i jos jednom hvala na pozajmljenim figuricama :wink:
SRBENDA

Post by SRBENDA »

Dogovoreno ja tebi par orkova, ti meni par zastava za Grimgorovu kolekciju i svi srecni i zadovljni :mrgreen:

Hvala,hvala 8)
Image
igor
Mental midžit

Post by igor »

SRBENDA wrote:Dogovoreno ja tebi par orkova, ti meni par zastava za Grimgorovu kolekciju i svi srecni i zadovljni :mrgreen:

Hvala,hvala 8)
Par..? :(
Ja vise mislio na par jedinica :twisted: :evil:
teclis

Post by teclis »

Vampir Baron [model goblin vampir] [455pts]
lvl 3
magic items: Skull Staff, Crown of the Damned
vampiric powers: +2PD, Forbidden Lore, Lord of the Dead

Vampir [200pts]
lvl1
Book of Nagash, Enchanted Shield
vampriric powers: Dread Knight, +1 na CR

Vampir [205pts]
lvl2
Fleyed Hauberk (2+AS), Black Periapt, Belefire Spike
Nightmare
vamp powers: Dark Acolyte, Lord of the Dead

Necromanser [105]
lvl1
2xDispel Scroll
---------------------------------------------------
10 Skeleton Warriors [125pts]
full command, shield & hand weapon, War Banner

10 Skeleton Warriors [120pts]
full command, spears, Banner of hellfire

10 Ghouls [80pts]

10 Ghouls [80pts]

5 Spiders [40pts]

5 Spiders [40pts]

1 Corpse cart [100pts]
+1 na dizanje

1 Corpse cart [100pts]
+1 na dizanje
---------------------------
5 Fell Birds [100pts]

18 Tomb Guard [303]
great weapons, full command, banner of hatred
------------------------------------
Tomb Chariot [200]

Baron u gardu, pored garde 2 bloka skeletonaca (tamo gde nije warbanner ide ovaj vampir sa +1 na CR), gulovi cuvaju bokove, kocija se steka iza blokova i budzi se, kartovi su izmedju garde i blokova, paukovi cekaju da se kocija nabudzi i krenu u napad, a pticice love masine.

I sta mislite o listi, namerno sam stavio baronu forbidden lore da ima sta da baca posle jednog ili dva kruga dizanja skeletonaca???
kgkid

Post by kgkid »

@teclis: ovo je jako. maybe too much. toliko magije ima tendenciju da udavi protivnika... jedna od nepistojnijih varijanti vampirske liste. mada, iskreno, moze i gore. kada mogu da biram ovo je lista kojoj bih rekao "ne hvala, hajde na pivo!"

@igor:
ok lista, i nije predosadna za igranje protiv. stavise, jedna od pristojnijih varijanti.

BLOKOVI: 3 bloka su ok, ali slabo ih sta podrzava (da, jesu oni jaki i ne moze im niko nista, ali nije bas tako...)
FURIJE: reci da ih su furije jake (5kom.)... nisu. dva puta po 5, da love masine ... pa, ok... ne bih smanjivao broj jedinica. ako bas resis da smanjis na jednu jedinicu, moras da povecas broj za dve - tri...
PALANKINI: ne bih ja bez njih isao. ako nista drugo, oni su strasno cool izgledaju.
RAZNOLIKOST: imas Magiju, i to dobano jaku (L4+2xL1 = 8PD u startu), imas blokove koji ne bi smeli da stoje (tu je rizik da dosadis protivniku) i imas letace za fazu kratanja, pristojan si (cak vrlo jak) u CC fazi, tako da je sasvim OK sto nisi listu usvinjio flamerima ili necim slicnim za fazu pucanja.
mozda bi mogao da dodas neke jahace u cilju popravljanja manevarskih sposobnosti, ali to je to... nisu ti potrebni drugi bogovi...
FLUFF: nurgle cista armija, zasto da ne? ova lista je mnogo bolja od "sarolikih" u kojima rame uz rame ide Kornov Bloodthirster kraj 2-3 tzeench heralda, ili slaaneshovog demona koji nosi Khorneove i Nurglove giftove...
PRIMEDBA: 3xStaff of Nurgle: umnozavanje istih Magicnih predmeta (giftova i slicno) je lose i za listu i sa aspekta pomenute dosade. Mozda da im das slimetrail i noxious vapors. lista ti nece stvarno biti oslabljena, jer ces dobiti na mogucnostima za povlacenje razlicitih poteza. BSB je takodje vrlo pozeljan. Nurgle BSB je najjaci moguci u demonskoj armiji i svakako vredi razmisliti.
kuliraj dete, zivot je pred tobom.
teclis

Post by teclis »

kgkid wrote:@teclis: ovo je jako. maybe too much. toliko magije ima tendenciju da udavi protivnika... jedna od nepistojnijih varijanti vampirske liste. mada, iskreno, moze i gore. kada mogu da biram ovo je lista kojoj bih rekao "ne hvala, hajde na pivo!
rekao bih da je jaka lista jer smara sa ovih 10 IoN-a(i mene iskreno smara), ali ako protivnik ne dispeluje preterano, ja samo planiram popuniti skeletonce na broj 25-30 (a sa +1 bonus skeleton sa kola to ide brze). Onda pocinje onaj deo kada rizikujem sa miscastima i bacam magije iz lorova (koji sam pazljivo izabrao). Mada planiram zameniti od malog Vamposa Lord of the Dead sa Creatures of the Night pa da smanjim ptice sa 5 na 2x3 i stvaram ih dodatno. A zasto davi protivnika, mislim vampiri kao frakcija nemaju pucanje/topove/skinkove pa samim tim manje smaraju.
+ tu je i kocija da ublazi malo PD 8)
igor
Mental midžit

Post by igor »

kgkid wrote:
@igor:
ok lista, i nije predosadna za igranje protiv. stavise, jedna od pristojnijih varijanti.

BLOKOVI: 3 bloka su ok, ali slabo ih sta podrzava (da, jesu oni jaki i ne moze im niko nista, ali nije bas tako...)
FURIJE: reci da ih su furije jake (5kom.)... nisu. dva puta po 5, da love masine ... pa, ok... ne bih smanjivao broj jedinica. ako bas resis da smanjis na jednu jedinicu, moras da povecas broj za dve - tri...
PALANKINI: ne bih ja bez njih isao. ako nista drugo, oni su strasno cool izgledaju.
RAZNOLIKOST: imas Magiju, i to dobano jaku (L4+2xL1 = 8PD u startu), imas blokove koji ne bi smeli da stoje (tu je rizik da dosadis protivniku) i imas letace za fazu kratanja, pristojan si (cak vrlo jak) u CC fazi, tako da je sasvim OK sto nisi listu usvinjio flamerima ili necim slicnim za fazu pucanja.
mozda bi mogao da dodas neke jahace u cilju popravljanja manevarskih sposobnosti, ali to je to... nisu ti potrebni drugi bogovi...
FLUFF: nurgle cista armija, zasto da ne? ova lista je mnogo bolja od "sarolikih" u kojima rame uz rame ide Kornov Bloodthirster kraj 2-3 tzeench heralda, ili slaaneshovog demona koji nosi Khorneove i Nurglove giftove...
PRIMEDBA: 3xStaff of Nurgle: umnozavanje istih Magicnih predmeta (giftova i slicno) je lose i za listu i sa aspekta pomenute dosade. Mozda da im das slimetrail i noxious vapors. lista ti nece stvarno biti oslabljena, jer ces dobiti na mogucnostima za povlacenje razlicitih poteza. BSB je takodje vrlo pozeljan. Nurgle BSB je najjaci moguci u demonskoj armiji i svakako vredi razmisliti.
Thx na pravom odgovoru. :wink:
Vodicu 2x furije i 3x plaguebearere to je definitivno. Jedino sto se tice furija imam problem jer ne mogu da podnesem GM-ove furije skroz su... odvratne :?:
Sto se tice palankina definitinvo ga stavljam samo kod BSB jer je skup (50poena za sta mogu uzeti 4 plaguebearera), ako sva 3 heralda ga budi imali ode 150poena.
Sto se tice Magije meni je nekako nurgl magija najzanimljivija tako da cu definitivno prvo probati magicnu listi sa 4x staff of nurgle i snandardom sto puca d6 s6 u sve jedinice na 12" :P
Druga varijanta ce mi biti sa slimetrail/noxius vasor heraldima, demon princom i 2-3x beast of nurgle :D Jako mi se svidja i ta kombinacija.
Cek kako mislis da slaanesov herald nosi khorne/nurgle giftove kada mu pise koje sme da nosi. A ni jedan od njih nije od onih koji imaju nurgle/khorne u opcijama. 8O
orome pancevo

Post by orome pancevo »

kgkid wrote:@teclis: ovo je jako. maybe too much. toliko magije ima tendenciju da udavi protivnika... jedna od nepistojnijih varijanti vampirske liste. mada, iskreno, moze i gore. kada mogu da biram ovo je lista kojoj bih rekao "ne hvala, hajde na pivo!"

@igor:

Kakva propaganda! 8O :D
Sorry kgkid,nisam mislio nista lose,ali zaista tako deluje. :D
audaces fortuna iuvat
kgkid

Post by kgkid »

@orome: propaganda? :?

@igor:
nurgle magije su cak izuzetno (da ne koristim drugi izraz) jake. imas magiju koja ubija celu jedinicu. mislim da 4xStaff of Nurgle gura listu u OTT. samim tim pretvaras listu u ono na sta su drugi probali da te upozore da je dosadno: 3 bloka koji cuvaju carobnjake i ne rade NISTA drugo. 4 carobnjaka koji dave u magicnoj fazi. od svih faza imas samo jednu... to postaje smaracina. [-X

@teclis:
vukasin iz NS je igrac koji uveko voli OTT liste, ali se svi grabe da igraju sa njim jer sui partije strasno zanimljive. listom sa 2 stenka i brdom pucanja dobio je best sportsmanship u slavonskom brodu... nije nemoguce da svojom igrom nadoknadis mane svoje liste. dobar takticar moze da nadoknadi takticke nedostatke liste, pa i zanimljiv igrac moze da partiju ucini zanimljivom uprkos listi.
ovde sam komentarisao listu, a ona ima potencijala da gusi. bas kao i igoreva. opet, ima potencijala i da ne ugusi. potencijalno 10 castova po krugu... to niko ne moze da proba da dispeluje, a kod tebe to znaci da ti jedninice ne mogu da padnu... tolike kockice mogu da ucine i kociju preteranom... no, svega toga si i sam svestan ...

vampiri, bas kao i demoni imaju mogucnost da spakuju jake liste, protiv kojih je stvarno tesko boriti se, bez da smaraju i idu u OTT (samim tim biva i stvarno zanimljivo igrati takvim listama i protiv njih). najlepsa stvar sa knjigama po VII ediciji je upravo u tome sto moze da se igra mnogo lepse i blalnsiranije nego ranije. patuljak ne mora da vodi torekov gunline, imperijalac ne mora da vodi 2 stenka i papamobil, wood elf moze i bez 2 trimena, HE moze da igra i pobedi i bez Knjige ili Star Dargona, Orci bez 17 fanatika, demoni bez 20+PD, vampiri takodje, DE bez 2 hidre...

takticki, tvoja lista bi mnogo dobila, kada bi izbacio malo magije, dodao malo pokretljivih jedinica (black knights mozda), jednu etheral jedinicu (spirit hosts ili banshee), cak zadrzao kociju, posto je stvarno cool (kad se ne preteruje), mozda i jednog jaceg udaraca.
sa druge strane, posto znam kako si pravio goblin vampire, nisam ni pomislio da znatno smanjis magiju. mozda 2PD... ne znam, ali to je moje misljenje. (misljenje je kao guzica, svako ga ima!)

eto, opet sam koristio te ruzne reci (OTT i slicno) ali malo vina mora da ide sa svim tim sirom.
kuliraj dete, zivot je pred tobom.
Post Reply

Return to “Warhammer Age of Sigmar's Fantasy Battles”