Slike i utisci sa turnira o Dan Pobede.

Moderator: Moderators

Locked
opsidiannight
Чика Дринки

Slike i utisci sa turnira o Dan Pobede.

Post by opsidiannight »

Smrt Fašizmu!

Okupili se mi danas i na pravi način proslavili Dan Pobede. Bio je to lep turnir, pretrpan ljudima stolovima i maaaalim vojnicima.
Slika vredi hiljadu reči pa evo:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Pozicije su sledeće

1. Ubica indijanaca 3 pobede 17 bodova
2. i 3. dele Čempres i Slović sa tri pobede i 14 bodova
4. Peđa sa 2 pobede i 14 bodova
5. Goran sa 2 pobede i 12 bodova
6. Takeda sa 2 pobede i 10 bodova
7. Škobra sa 1 pobedom i 12 bodova
8, 9. i 10. dele Homer, Moma i Minja sa 1 pobedom i 9 bodova
11. Miroslav 1 pobeda i 8 bodova
12. Nikola 1 pobeda i 7 bodova
13. Džoni bez pobeda 6 bodova
14. i 15. Vlada i Miloš su nas morali napustiti pre zadnje partije, avaj. Ipak, učestvovali su i to je važno.

Svima hvala na učešću.
Ja sam se super proveo a za sledeći put obećajem da će bodovni sistem biti malo koherentniji.
Do sledećeg puta!
Image
"This time, next year, we'll be millionaires!"
Dzon Vejn

Re: Slike i utisci sa turnira o Dan Pobede.

Post by Dzon Vejn »

Evo da vam i veteran mnogijuh bitaka rekne koju :P

Ukratko kako je to islo: sastavio sam listu ujtru pred turnir po principu "evo ovo imam" :D (sermane nisam ni pod razno hteo da ubacim jer i dalje tvrdim da su ubogi tenkovi).

Elem, lista je bila: charlie, 2 jedinice pesadije sa granatama, machine guns, heavy mortar, full artiljerija, AT guns, i 3 kocke aviona.

Sto se Charlija tice, koristio sam ga sve ukupno 2 puta u igri (jednom sam bacio 5 i 6, te je on bio apsolutno nebitan, drugi put 2 i 3 da otpinujem nesto - sto je takodje bilo apsolutno nebitno). Dakle nije da je on nesto sad ultra mega bitan, odlucivac partija, itd.....

Avioni su jako lepo odradili posao, i mogu samo da kazem da 3 kocke uopste nije malo. Plus teras protivnika da razmislja, da se siri po tabli, itd.

Sto se tice partija, 1. sam igrao protiv panzer divizije sa 3+3+2 panzera III, jacim stugovima i marderima. Artiljerija plus avioni su pocistili par tenkova u prva 2 kruga, do tada je on ubio 4 artiljerije koje su gadjale direktno. Onda sam uveo ambush na isto njihovo mesto AT gunove, koji su nastavili da saraju po tenkovima, to ga je primoralo da se priblizi, pokusao je assault, moje granate su jako lepo radile, i to je bilo to otprilike.

2. partiju sam se susio (o cemu cu vise komentara dati kasnije).

3. partiju sam igrao protiv Mominih italijana, gde mu ama bas nista nije islo za rukom - bio je napadac, sve sto je imao na tabli je random postavljanjem stavio tamo gde je bila moja deploy zona, u prvom krugu sam mu ubio 2 tenka od papira, pre nego sto je mogao ista da pomeri, avijacija je u jednom trenutku spustila pitu na 3 panzera ubivsi i oteravsi ih sa table :D, i na 1 tenk od papira, koji se doduse spasao. Onda mi je dosla artiljerija i dokrajcila sve tenkove, i nagrizla njegovu artiljeriju (sve je to stajalo sa moje strane tako da sam mogao direkt da gadjam). Tako da je Moma negde u 3. krugu predao partiju, jer mu nije ostalo nista sto moze meni ista da ubije...

Sto se tice sistema, slazem se sa time da igraju saveznici protiv svabova, ali mislim da pre svega mora da postoji "rezervni igrac" tako da bude paran broj igraca, drugo, ako vec ima neparan broj igraca, mislim da je malo neposteno bacati koliko je pobedio (treba uvek da dobije max 6:1) iz prostog razloga: dva igraca imaju po 2 pobede od 6:1, random ispadne neko od njih za "by" i on automatski bude penalizovan - znaci em mu ne date da se igra, em mu jos onda ne racunate full pobedu. A tek na stranu to koliko je taj "by" vazan (jer to znaci da ce 3 igraca imati automatske pobede, bez ispaljenog metka, sto je prilicno glupo, a posebno u FoW-u, gde je ipak bitno da odigras jednako partija, razlog: svaka lista ima nesto sto joj jako ne prija, a ovako smanjujete nekome sansu za 33% da ce naleteti na takvu listu).

Inace u svim ozbiljnim igrama - "by" dobijaju najbolji igraci i racuna im se kao "full" pobeda. Nije da je bilo preterano bitno ovaj put, posto one 2 koje sam igrao - dobio sam sa 6:1 (mislim da je samo jos 1 partija na celom turniru bila pobedjena sa 6:1, a da nije bio "by"), mada je moglo da bude polemike....

Zelje, cestitke i pozdravi:
Pre svega hvala Sigilu koji nas je "udomio" i obezbedio nagradu za 1. mesto. Zatim hvala Pedji i Slovicu koji su se bavili organizacijom, ulozili jako puno truda, i mogu vam reci odradili fenomenalana posao. I last but not the least, hvala svima koji su se pojavili na turniru, te omogucili ovo lepo druzenje, a posebno onima koji su igrali protiv mene.

Ostaju mi jos samo moralne dileme vlasnika bmw-a: da li prodati tigrove i dokupiti UK sta mi fali (75-80% verovatnoca), ili skupiti lw GER listu (20-25% verovatnoce).
That was a hazardous consultation of the Libre Mortis my Lord. An ordeal of high and low doom. The moment I approached the book, it bit me most ferociously.
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.

Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.

And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.

Glory to Arstotzka!
opsidiannight
Чика Дринки

Post by opsidiannight »

Bilo je ukupno sedam 6:1 pobeda na turniru ne racunajuci onu koju je Milos ''bacio na kocki'' kad se susio.

Mesta za polemiku nema, lažem ako nečeg ima u Srba to je mesta za polemiku, kocka je kocka, i ovako se baca u igri. Ako vec dobijas partiju zasto da ona ne odluci sa kolikom razlikom? Ne igramo u neke pare i nije prva nagrada kuca sa bazenom da se krvimo. Pre bih bodovni sistem doterao, tri partije su OK za 8 ucesnika ali definitivno premalo za 15.

Rezervni igrac postoji ali ima zenu i maaaalo dete i veceras ide na Leningrad Couboy's pa mu ne zameramo sto nije igrao.
Zulufe mi te volimo.

Biće još bolje rokanje kad se igrači Nemaca malo izšlifuju pa konkurencija Saveznicima bude na nivio.
Najviše me je Moma iznenadio, prijatno iznenadio, al ga kocka nije htela bruka. Malo je falilo da izgubim protiv njega.
Image
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

Iz 1 razloga, a to su 2 razloga:

1. Zato sto onda ajde da igramo yamb...
2. Zato sto je tako normalno i tako svi normalni rade, te ne vidim zasto ne bi i mi
3. Ako si nekoga vec naterao da se smara 3 sata, onda taj treba necime da bude kompenzovan (jos ne daj boze da taj neko, kao sto je bio kod mene slucaj, zavrsi partiju za sat vremena, pa se onda smara 5 sati ;) )

Ja se izvinjavam za 6:1, ne sam beo upucen :D.

Sto se tice partija, ako gledas "ultra precizno":
1 partija - 2 igraca
2 partije - 4 igraca
3 partije - 8 igraca
4 partije - 16 igraca
.......

sa druge strane, vec 4 partije ne mogu nikako stati u jedan dan, a igraca, ocito, vec imamo za tu kategoriju, a vrlo lako sledeci put moze da se desi da bude i preko 16 igraca (Stevan mi nesto najavljuje GER, i Nikola je odlucio da dovrsi USSSSSSSSR) .

edit:
rezervni igrac je must have, ne kazem nista za Zulufa, da me neko ne shvati pogresno, nego uopsteno

nesto sam zaboravio, ali ne mogu sad da se setim sta :D.
That was a hazardous consultation of the Libre Mortis my Lord. An ordeal of high and low doom. The moment I approached the book, it bit me most ferociously.
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.

Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.

And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.

Glory to Arstotzka!
opsidiannight
Чика Дринки

Post by opsidiannight »

Nisi se ti smarao 5 sati no si pošteno jeo i očijukao sa Ines, samo nećeš da priznaš. :D :D :D
Image
Duc d' Elchingen

Post by Duc d' Elchingen »

Pošto smo neki od nas novi u organiozaciji turnira prihvatamo sve dobronamerne savete.
Gledaćemo da za sledeće turnire ustanovimo i broj partija i sistem bodovanja a nadam se i da budemo u većem prostoru.
Takođe veoma sam srećen najavama o novim igračima, veoma.
Stevan

Post by Stevan »

JA cu definitivno krenuti Dojchere no bice to spor i trnovit put obzirom na finansije:)
Neki predlog za armored listu sa naglaskom na tigrove?
Dakle nije mi preteran obitna kompetitivost liste...armor mi je najgotivniji zato bi lagano skupljao oklopnu listu.
Poz,
"Moj pas nema nos!"
"Pa kako onda mirise?"
"Odvratno!"
opsidiannight
Чика Дринки

Post by opsidiannight »

Još slika zahvaljujuci Takedi.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Image
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

Duc d' Elchingen wrote:Pošto smo neki od nas novi u organiozaciji turnira prihvatamo sve dobronamerne savete.
Gledaćemo da za sledeće turnire ustanovimo i broj partija i sistem bodovanja a nadam se i da budemo u većem prostoru.
E nemoj da me shvatate pogresno - ovo i jesu dobronamerni saveti... cisto da me neko ne shvati pogresno, posto znam da na ovom forum svi sve shvataju kao direktnu uvredu :roll: , bez obzira da li je neko to tako i mislio, ili kao dobronamerni savet O:) .

Glory to Arstotzka!
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

joca☻ wrote:Чико,свиђа ми се твоја фризура... :)
Ti umesto da gledas fince, ti gledas cikinu frizuru :!:

Glory to Arstotzka!
Duc d' Elchingen

Dzon Vejn wrote:
Duc d' Elchingen wrote:Pošto smo neki od nas novi u organiozaciji turnira prihvatamo sve dobronamerne savete.
E nemoj da me shvatate pogresno - ovo i jesu dobronamerni saveti... cisto da me neko ne shvati pogresno, posto znam da na ovom forum svi sve shvataju kao direktnu uvredu :roll: , bez obzira da li je neko to tako i mislio, ili kao dobronamerni savet O:) .
kao na dobronamerni sam i gledao.
bilo je prilično propusta.
Skobra

Post by Skobra »

Elem utisci sa turnira

Organizacija
Prvo da jos jednom zahvalim svima koji su organizovali turnir i naravno najvise Pedji i Slovicu na trudu i vremenu posvecenom turniru. I naravno i svima koji su ucestvovali. Specijalno ekipi iz Takede i nadam se da cemo ih vidjati cesce. Jos jedan plus za njih je sto su definitivno bili najozbiljnije opremljeni sa sve reference sheetovima i ostalom opremom (sto se recimo za mene nije moglo reci :oops: ). I nadam se da je jasno da sve komentare treba shvatiti dobronamerno.

Bilo bi jako korisno da se unapred zna sistem bodovanja, odredjivanja protivnika i tabli na kojima se igra jer bi se tako izbeglo gubljenje vremena i bilo koje nejasnoce. Licno mislim da ne bi trebalo bezati ni od "manevar" partija iako se apsolutno slazem da je "istorijski" sistem vise u duhu igre ali ume da napravi probleme...

Izbor scenarija nije bio za neku pohvalu jer mi se cini da smo vecinom igrali scenarije koji se najcesce i igraju. Daleko od toga da sam za scenarija tipa Road block ali recimo mislim da je free for all nepravedno izbegnut... Takodje mislim da bi znacajno ubrzalo igru da su postojale kopije misija koje se igraju koje bi bile podeljene po stolovima...

Takodje mislim da bi svaki turnir morao da ima sudiju, manje u smislu neregularnosti vec vise u cilju izbegavanja slucajno pogresnih tumacenja pravila i nepristrasnog resavanja ad hoc situacija kao i radi postovanja vremena predvidjenog za partije (iako sam upravo ja jedan od najsporijih igraca).

Mozda najveca zamerka Sigilu na subverzivnoj akciji lomljenja prozora u vreme turnira... a opet svaka cast na nagradi...

Partije

FJ vs UK infantry
UK lista kao i uvek jako zajebana. Odlicna pesadija, ekstra artiljerija i veseli, buckasti Chercili. Ipak definitivno su me izludela ona 2 reccon tima. Nisam nikada igrao protiv njih pre i definitivno nisam znao kako da ih se otarasim. Toliko sam bio pod utiskom da sam odmah narucio i sebi 3 komada onih svapskih Luch ili kako se vec zovu. Medjutim posle malo gledanja u pravila uvideo sam da i nije sve bas tako bajno. UK kolegi da skrenem paznju na Reorganization pravila sa strane 153 rulebooka. Ne da bi to nesto znacajno promenilo partija ali za ubuduce posto vidim da se opako navadio da recce timovima maltretira nas svabove. U svakom slucaju zanimljiva i krvava partija koja je cak imala i svoj dramski momenat proboja FJ grupe i umalo zauzimanja objektiva.

FJ vs US tank
mucna partija... sto je najgore i dugacka... no comment

FJ vs US tank
Cauldron sa uzasno teskim terenom za napadaca koji je morao da predje reku da bi dosao do objektiva. S obzirom da smo i Minja i ja dva starija coeka i da su nas vec dobrano bolele noge igralo se bez taktiziranja. U nekom (recimo cetvrtom) potezu u dza ili bu akciji dva platuna US tenkova jurisaju preko reke. U jurisu prvog platuna (2 tenka) jedan se boguje odmah a drugi u drugom krugu borbe. Juris drugog platuna (3 tenk + Cic) jedan tenk i CiC se boguju odmah... Tu i zavrsavamo partiju. Minja-vazno-da-se-zabavimo-igrac kao i obicno nudi povoljne uslove zavrsetka... ono kad bolje razmislim bilo bi idealno imati Minju za bankara koji vam odobrava kredit... :D

U svako slucaju bilo je super a sad svi istim elanom da se bacimo na kampanju... Pedja, Minja i Goran na odigravanje a Slovic na zavrsavanje kozaka... :mrgreen:
opsidiannight wrote:Nema svrhe da ga osudujemo sto prodaje figure jebo je u stisci.

meloras

Post by meloras »

Posto mi je ovo bio prvi fow turnir zaista nemam zamerki na organizaciju.Slozio bih se sa Skobrom da je definivno uvodjenje sudije vrlo pozeljno bas zbog situacija gde sam ja prve dve partije veci deo vremena proveo daveci zajedno sa protivnicima Pedju,Slovica i Gorana sa nekim sitnicama u pravilima.
Izbor scenarija je bio ok,mada ako je sparivanje protivnika islo random za prvi krug nevidim zasto ni scenario nebi mogao isto tako da se bira.Eventualno za drugu i trecu partiju da se vidi po rezultatu prethodne koji bi scenario bio najbolji (recimo ako sam izgubio prvu da nebudem napadac u cauldron scenariju u drugoj vec nesto sto bi vise prilicilo nekome ko je pobegao sa bojnog polja i sl).

Partije:
US Rifle company vs Grenadir company
Nategnuto je bilo jer sam ja bio napadac sto definitivno nije prilicilo sastavu liste.Izuzetno losi rolovina kockama kao i cinjenica da je svaba bio stalno ukopan sumi dovela je do propasti vise nego cinjenica da se sve odigravalo na vrhu velikog brda,u sumi.I protivnik i ja smo bili skakljivi sa pravilima,on sa range in za avione a ja sa pucanjem aa mitraljezima na vozilima.

Us rifle company vs Grenadir company
Break thru,sva pesadija se kretala stalno ka objektivima i tamo je cucala i cekala nemacke rezerve.Sasvim lepi rolovi i za mene i za protivnika ucinili su ovu partiju vrlo opustenom i uzivajucom.

Us rifle company vs Panzer company
Ova partija je bila bas sjajna.Iako polovina moje vojske nije ni mogla da se meri sa panzerima,losa selekcija jedinica koje pocinju na tabli je uzela danak vrlo brzo.Ipak,ovde su stravicno losi rolovi za penetraciju bili na nivou naucne fantastike,kad su Goranovi pzIII (4 tenka) popili u vise krugova ~50+ hitaca sto at10 sto at12,i nikako nisu hteli da umru.Ali svakako highlight ove partije su 57mm topici koji iznova i iznova dolaze pod tesku vatru svih Goranovih tenkova i svaki put bi se spasili.
U jednom trenutku smo shvatili da je to vec 6 krug i igra se nastavlja jer protivnik srecom ima jedan jedini vod u 15,9" od jednog objektiva,a ubrzo se sve zavrsilo kad ja vise nisam imao nicim da se bijem protiv njegovih tenkova.
Duc d' Elchingen

meni uopšte nije bio problem da tokom prve partije pomažem 7 ljudi i to ću sa zadovoljstvom raditi i ubuduće.
ono što je siguran lek za ove stvari je igranje, igranje i samo igranje.
što više igrate to ćete bolje znati pravila i imati manje potrebe za pomoći sa strane
opsidiannight
Чика Дринки

Post by opsidiannight »

Turnir, po meni, bolji od prethodnog. Sledeci ce biti bolji od ovoga iskreno cu se potruditi da bude.

Vaistinu nam trebaju jasnije definisani i unapred objavljeni sistemi bodovanja i scenarija koji se igraju. To bi dovelo do nekih fokusiranijih turnira, po pitanju lista i scenarija. odnosno manje fleksibilnosti i neiyvesnosti ali vise reda.

Prva partija protiv Vlade, malo je bezveze, bez da Vladino umece unizavam, al on je odigrao desetak partija pre turnira i jednostavno nije jos uvek savladao materiju kako valja. Ne sumljam da ce za jos desetak odigranih partija biti izazovan protivnik. U njemu naslucujem opasnog Nemackog kombinatorika.

Druga partija
Moma me je namucio ko niko. Iskreno, pobedio sam samo na Momino ne poznavanje pravila i njegovu losu srecu u partiji. Malo je falilo da moje defanzivno igranje na ''siguricu'' dovede do kraha padobranaca.

Treca partrija.
Joj ovo je bio cudan raspored, zbog Skobrinog peha u prve dve partije i Ubica indijanaca i ja smo ga izbegli u finisu. Padobranci su definitino najmucnija pesadijska armija za igrati spracu nje. Zapao mi je po rezultatu Dzoni koji se branio u najgorem scenariju koja je njegova vojska mogla da zamisli, ''Cauldron''. Prva dva kruga me nikako nije htelo pinovanje njegove pesadije i jedan ceo vod padobranaca je oduvan u cekanju nemoguceg napada. Treci krug i sreca se okrenula, dodjose mi dva pojacanja i Dzoni je iskusio posledice loseg postavljanja. Verujem da vise nikad nece staviti obzervere u assault range. Dva voda padobranaca su se prosetala kroz sumicu jeduci zeke i Fasiste ko da su mesni narezak i osvojisi mi pobedu. I opet mi je bilo zao sto protvnik nije malo iskusniji u igri pa da partija bude zanimljivija za obojicu.

Opsti ustisak je da ''noviji'' Svabovi trebaju da steknu malo iskustva. Tek tada ce pokazati ''Arijevske zube''.
Zao mi je sto zbog raspolozivih igraca nisam igrao Nemacke Pionire. Ne zbog uspeha, verovatno bih prosao gore, vec zbog izazova.
Falili su Rusi, Skobra je kriv za sve. :)
Fale Axis minor nations, Finci, Rumuni i Madjari. Joco skupi tih deset iljada za celu Finsku vojsku pa da se igramo. Moramo da rodimo Madjarsku vojsku za Zulufa kako znamo i umemo, Ja se javljam kao kupac jednog voda pesadije. Svi dobri ljudi cekaju se, Vise na novom topiku.

Sve u svemu, jedva cekam sledeci turnir i iskusnije Nemce. Doduse, na sledecem cu i ja biti Nemac pa nek se veterani cuvaju. Nema te konzerve koju mali pionir ne moze da otvori ili protivnika koga ne moze da spali.

16-17 Rajh do Tokija.
Image
Duc d' Elchingen

ajde kada svi pripovedaju o svojim partijama i ja ću

Partija 1
protiv Poznića i njegovog DAK-a. izgubio sam 4-3 a na kraju se partija odlučivala prostim bacanjem kocke. na početku svog poslednjeg kruga poznić je trebao da baca company moral i prošao ga je.
u svakom slučaju jedna veoma lepa partija koja je ponajviše bila edukativnog tipa. obeležilo ju je neverovani rolovi Poznića za avione (nisu došli niti jedan jedini put) moje fantastično zaglavljivanje i kasnije neuspešno odglavljivanje tenkova kao i jako loše bacanje sejva za moje topove. verovatno sam mogao ovu partiju da odigram mnogo, mnogo bolje ali nije mi žao. edukativni momenat mi je bitinij od takmičarskog

Partija 2
protiv Homera i njedovih panzergrenadira. ovde je na očiglednom primeru dokazano da su 2 Tigra u MW čist višak. plus što je Homer platio danak neiskustvu i ostavio Tigrove u rezervi. da su od početka bili na tabli i štitili objektive imao bi mnogo, mnogo veće probleme. ovako iskoristio sam brzinu da već u drugom potezu uništim hmg, AA, CC i da osakatim jedan vod panzergrenadira. Homerovi Tigrovi su došli u drugom potezu ali uspeli samo da bejluju jednog šermana. avione sam koristio samo kao lovce i to svaki put uspešno što me je više nego iznenadilo. na kraju u trećem potezu uništio sam još jedan vod pešadije i Homer je automatski pobegao. 6-1

Partija 3
Bye. to sam iskoristio da odradim pokazno-taktičku vežbu sam jednim od Zrenjaniskih gostiju kibicera Đurom
Bathory

Post by Bathory »

Evo i signore Moma da prozbori po koju:

Prvo, najvece pohvale za organizaciju turnira, pogotovo Pedji i S(mo)lovicu :) , pocev od odlicnih terena, preko lepih nagrada, pa do raspolozivosti njih dvojice sto se tice saveta i sudjenja u toku partije.
Drugo, cestitke Nenadu na osvojenom prvom mestu, sto sam nekako i ocekivao (ipak su godine igranja WH-a ucinile svoje) :wink: .Takodje ovde moram da se osvrnem na ocajno lose Nemce, posto je pre poslednje partije, najbolje plasirani nemac bio italijan (na kraju je valjda Goran bio peti, a prva 4 mesta su zauzeli saveznici). Posto ne verujem da je engleska lista toliko superiorna, molim kolege '' osovinase'' da malo vise igraju i vezbaju kako bi na sledecem turniru bili bolji. Da dodam i to da je, po meni ''BYE'' pravilo malo glupo posto se automatski dobija pobeda koja zavisi od rola. Bilo bi lepo da se to od sledeceg turnira izmeni.

I na kraju, utisak zbog koga je meni ova igra trenutno prioritet sto se tice igranja- ljudi koji je igraju. Mislim da trenutno kod nas ne postoji opustenija ekipa koja igra neki sistem. A voleo bi i tako da ostane.

A evo i partija:

1. Vs Minja-americka tenkovska ceta
Dva neiskusna igraca, ja vise a Minja manje (vise zardjao nego neiskusan), odlucila je na kraju kockica, posto sam posle spasavanje Lancie ubio tom istom 2 tenka. Neizvesna i uzbudljiva partija.

2. Vs Slovic-americki padobranci
Muka je kad italijan napada, pogotovo ukopane fearless veterane. Usled par pocetnickih gresaka s moje strane i poslovicno katastrofalnog bacanja kockica pobeda padobranaca. Ova partija mi je bila najinteresantnija zbog neizvesnosti, i ajde da kazem moje solidne igre. Naravno posto je ovo politicki korektan izvestaj necu spominjati izmene pravila koje Slovic u slobodno vreme ukucava u mobilni kao ni namestene kockice :D .

3. Vs-engleska pesadijska ceta
Ovde valja napomenuti pre svega, da se unatoc bezbriznom izgledu rubensovog andjelcica, te nevinog osmejka koji dolikuje kakvom dominikanskom fratru, ispod te krinke krije opaki zglob i jos opakija avionska eskadrila mladog Nikolica.
Od pocetka je islo kako ne treba: pica majstori napadaju british bulldoga u kauldronu, tenkovi grupisani, ostalo razbacano. Engleska avijacija je potamanila nemacke tenkove, AT je talijanske papirne samovente poslala u Danteov pakao, a posle moje nesposobnosti da od 11 bacanja bacim bar jednu peticu, signore Moma, je stisao ruku fra Nenadu i rekao adio vrelom saharskom pesku.

Inace moja ocajna bacanja polako ulaze ne u legendu nego u nesto sto se sa 100% izvesnoscu ocekuje, kao dan posle noci. :( :(
Image
opsidiannight
Чика Дринки

Post by opsidiannight »

Zahvalnice.

Pre svega Pedji, na vremenu, trudu, novcu, volji i strpljenju. Sve bez premca, u velikoj kolicini i sa puno elana. Da se nije bacio na posao ne bismo ni imali turnir, ja ga sam ne bi izneo dalje od idejnog dela u ovoj velicini. Hvala ti Pedja, zaista si kanadski laf.
Potom zahvalnice Cempresu, Goranu i Homeru na vremenu trudu i novcu ulozenom u turnir.
Skobri zahvaljujem na konstruktivnoj kritici i velikom strpljenju i smirenosti u ophodjenju prema organizatorima. Turnirski glas razuma, moglo bi se reci.
Sigilu na prostoru, ukusnom osoblju i prvoj nagradi.
Svim igracima koji su dosli da se igraju, druze nerviraju i raduju sa nama igrajuci ''Flames of War''.

Posebne zahvalnice.
Momi, Vladi i Dzoniju za lepe partije spracu mene. Vise srece sledeci put.

P.S. Moma je uspeo da igranjem natera ljude da pocnu da strepe od neizvesnosti igranja protiv Italijana.
Image
Igor Vasiljevic

Post by Igor Vasiljevic »

Ajd i ja da se javim.. :)
Sve u svemu lepo provedeno vreme na turniru.. pohvale svima na razumevanju za nas neupucene u tajne FOW-a i jos jednom izvinjenje zbog smaranju oko pravila.. Imam vise predloga a skoro nista primedbi osim na temperaturu u Sigilu gde je bilo sparno za prosecnog igraca (igraci sa viskom kilograma).

1. Predlog.. nagrade ..

za najboljeg igraca
za najboljeg Osovinca
za najboljeg Saveznika
slobodno da budu malo skromnije.. npr. kompet vallejo boja za neku armiju ili 2 tenka isl.
naijboljim saveznicima da ide kao nagrada nesto iz nemacke armije i obrnuto :) recimo nek se zove ratni plen :) a i tako vecina igraca ima vise armija.. ili ce ih imati

2. Suvenir..
svakom ucesniku na poklon bedz ili neka plaketa/diploma kao uspomena
50 dinara vece ucesce ne bi oteralo ucesnike .. ovako suvenire imaju samo oni koji su poneli foto aparat :)

3. Scenariji
specijalno za turnir pripremljeni.. po mogucnosti da se logicki nastavljaju na prethodni scenario, polse mozda free for all scenario, oni koji izgube su u odbrani na sledecem scenariju..

4. vreme
zaboravite 4 ili vise meceva na turniru.. racunajte da nama koji dolazimo iz drugog grada bude poprilicno problematicno da nocimo i da igramo i drugi dan..

5. obavezno imati sve sto treba sa sobom
Metar, kockice, markere.. posudjivanje sa drugog stola usporava igru.. i ometa druge igrace

Toliko od mene.. ostalo sto mi padne na pamet okacim ovde :)
p.s. Pozivam zainteresirane da dodju na igranje kod nas u Takedu.. Sifra: imamo klimu ;)
Image
Chempress

Post by Chempress »

Na turnir sam poneo foto aparat ali ako da nisam, posto nisam ni slikao! :( ali bilo je mudrijih od mene! :D

ajde da i ja dam koje slovo o turniru!

mnogo bolje i interesantne nego prosli put, i svi bi smo trebali bar malo da se potrudimo pa da i sledeci bude jos bolji! :D
mozda je bilo malko konfuzije oko parova i stolova, ali no big deal!

Pre turnira sam pricao sa Goranom i rekao mu kako bih najvise voleo da se na turniru pobijem sa njim i Skobrom! I eto prve partije protiv Skobre! :D
ali sad tek vidim da je tu bilo nekih sumljivih situacija. Jbg kao britanski igrac morao sam da znam kako funkcionisu neke stavi ali nisam! Veliko izvinjenje svima, svakako nije bilo namerno!

8x 25pdr je skupo (415p) ali i bas zajebano! Imao sam zaista idealne situacije prtiv Skobre i Dzonija koji su kao pesadija napadali.... a veliki templejt cini cuda! :D
samo saznanje da koristim veliki templejt sa veteranskom artiljerijom koja ima reroll na prvu kocku za spot i pogadja na 3+ odmah unervozi ljude! :D
recce platoon BOG I BATINA! mozda su se pokazali jod bolje jer niko od mojih protivnika nije ih imao na tabli (da li ih je imao uopste neko od nemaca...?) zaista su must have za svaku listu posebno za britance! Sada bih se pre odrekao arty nego reccea! jedino sto protiv neke tenkovske liste ne bi se leba najeli ali opet su tu da smaraju i prete objektivu!
Chempress

Post by Chempress »

Igor Vasiljevic wrote:Sifra: imamo klimu ;)
DOLAZIM!!!
Locked

Return to “Flames of War”