Evo da vam i veteran mnogijuh bitaka rekne koju :P
Ukratko kako je to islo: sastavio sam listu ujtru pred turnir po principu "evo ovo imam" :D (sermane nisam ni pod razno hteo da ubacim jer i dalje tvrdim da su ubogi tenkovi).
Elem, lista je bila: charlie, 2 jedinice pesadije sa granatama, machine guns, heavy mortar, full artiljerija, AT guns, i 3 kocke aviona.
Sto se Charlija tice, koristio sam ga sve ukupno 2 puta u igri (jednom sam bacio 5 i 6, te je on bio apsolutno nebitan, drugi put 2 i 3 da otpinujem nesto - sto je takodje bilo apsolutno nebitno). Dakle nije da je on nesto sad ultra mega bitan, odlucivac partija, itd.....
Avioni su jako lepo odradili posao, i mogu samo da kazem da 3 kocke uopste nije malo. Plus teras protivnika da razmislja, da se siri po tabli, itd.
Sto se tice partija, 1. sam igrao protiv panzer divizije sa 3+3+2 panzera III, jacim stugovima i marderima. Artiljerija plus avioni su pocistili par tenkova u prva 2 kruga, do tada je on ubio 4 artiljerije koje su gadjale direktno. Onda sam uveo ambush na isto njihovo mesto AT gunove, koji su nastavili da saraju po tenkovima, to ga je primoralo da se priblizi, pokusao je assault, moje granate su jako lepo radile, i to je bilo to otprilike.
2. partiju sam se susio (o cemu cu vise komentara dati kasnije).
3. partiju sam igrao protiv Mominih italijana, gde mu ama bas nista nije islo za rukom - bio je napadac, sve sto je imao na tabli je random postavljanjem stavio tamo gde je bila moja deploy zona, u prvom krugu sam mu ubio 2 tenka od papira, pre nego sto je mogao ista da pomeri, avijacija je u jednom trenutku spustila pitu na 3 panzera ubivsi i oteravsi ih sa table :D, i na 1 tenk od papira, koji se doduse spasao. Onda mi je dosla artiljerija i dokrajcila sve tenkove, i nagrizla njegovu artiljeriju (sve je to stajalo sa moje strane tako da sam mogao direkt da gadjam). Tako da je Moma negde u 3. krugu predao partiju, jer mu nije ostalo nista sto moze meni ista da ubije...
Sto se tice sistema, slazem se sa time da igraju saveznici protiv svabova, ali mislim da pre svega mora da postoji "rezervni igrac" tako da bude paran broj igraca, drugo, ako vec ima neparan broj igraca, mislim da je malo neposteno bacati koliko je pobedio (treba uvek da dobije max 6:1) iz prostog razloga: dva igraca imaju po 2 pobede od 6:1, random ispadne neko od njih za "by" i on automatski bude penalizovan - znaci em mu ne date da se igra, em mu jos onda ne racunate full pobedu. A tek na stranu to koliko je taj "by" vazan (jer to znaci da ce 3 igraca imati automatske pobede, bez ispaljenog metka, sto je prilicno glupo, a posebno u FoW-u, gde je ipak bitno da odigras jednako partija, razlog: svaka lista ima nesto sto joj jako ne prija, a ovako smanjujete nekome sansu za 33% da ce naleteti na takvu listu).
Inace u svim ozbiljnim igrama - "by" dobijaju najbolji igraci i racuna im se kao "full" pobeda. Nije da je bilo preterano bitno ovaj put, posto one 2 koje sam igrao - dobio sam sa 6:1 (mislim da je samo jos 1 partija na celom turniru bila pobedjena sa 6:1, a da nije bio "by"), mada je moglo da bude polemike....
Zelje, cestitke i pozdravi:
Pre svega hvala Sigilu koji nas je "udomio" i obezbedio nagradu za 1. mesto. Zatim hvala Pedji i Slovicu koji su se bavili organizacijom, ulozili jako puno truda, i mogu vam reci odradili fenomenalana posao. I last but not the least, hvala svima koji su se pojavili na turniru, te omogucili ovo lepo druzenje, a posebno onima koji su igrali protiv mene.
Ostaju mi jos samo
moralne dileme vlasnika bmw-a: da li prodati tigrove i dokupiti UK sta mi fali (75-80% verovatnoca), ili skupiti lw GER listu (20-25% verovatnoce).
That was a hazardous consultation of the Libre Mortis my Lord. An ordeal of high and low doom. The moment I approached the book, it bit me most ferociously.
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.
Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.
And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.
Glory to Arstotzka!