Alternative History

Moderator: Moderators

Locked
argh

Alternative History

Post by argh »

Jel' moze neka preporuka iz ove šbbkbb oblasti? Za F.K. Dikovu knjigu Covek u visokom dvorcu znam, i trazim je, a Murkokov Vitez sudbine mi se i nije mnogo dopao (da li je do prevoda, ili su naracija i razvoj likova losi...), pa bih ga zaobisao.
Endure... In enduring grow strong.
GM Ranko

Post by GM Ranko »

ako umes po engleski ima puno dobrih knjiga i mozes da ih kupis za 150 kinti kod ulicnog prodavca na stanici autobuskoj preko puta Sava Centra...

elem... ima citav serijal World War koji je skroz istripovan i koji se pita sta bi bilo da je paton upravljao legijama, a hanibal tenkovima

onda imas Spaceship of King David koji je zaista sjajan, pa onda serijal Jannisaries koji je ludacki dobar, imas Videssos Cycle koji govori o alternativnoj vizantijskoj istoriji, onda zatim imas Lost Legion o rimljanima koje su kidnapovali vanzemaljci itd...

posecuj Knjizaru antikvarnicu u knez mihajlovoj, naci ces svasta

ima i citav serial Casca the Eternal Soldier koji ti je odlicna alternativna istorija...

r
"AAAAAAAARGH AAAARGH AAAARGH"
"Jel to sve?"
"Nije, ima jos - AAAAA i onda AAAAARRRR"
argh

Post by argh »

Engleski nije problem, a posto kod nas vecina stvari kasni/lose se prevodi, izvorne verzije knjiga cesto (p)ostaju jedina ispravna mogucnost. =| Hvala ti na savetima, provericu. Usput, ovo
elem... ima citav serijal World War koji je skroz istripovan i koji se pita sta bi bilo da je paton upravljao legijama, a hanibal tenkovima
zvuci poznato... Ko je autor? Harry Turtledove?
Endure... In enduring grow strong.
GM Ranko

Post by GM Ranko »

e taj :)

imas gomilu njegovih knjiga na pomenutoj stanici tip prodaje za 100-150 kinti...

GMR
"Jel to sve?"
srebrni vitez

Post by srebrni vitez »

Једна интересантна књига се зове Паване, али не могу да се сетим које писац.
Slartibartfast

Post by Slartibartfast »

Za F.K. Dikovu knjigu Covek u visokom dvorcu znam, i trazim je
Prilicno neobicna knjiga. Meni se svidela 8) i preporucujem je; imam je u srpskoj varijanti. Prevod i nije los, ali mi se svidela engleska verzija koje ima u Platou - sa sve slikom americke zastave koja umesto zvezdica ima svastike :wink: . Lepo.
Meditations of evolution increasingly vaster: of the moon invisible in incipient lunation, approaching perigee: ...of the procession of equinoxes: ...of the parallax or parallactic drift of socalled fixed stars, in reality evermoving from immeasurably remote eons to infinitely remote futures in comparison with which the years, threescore and ten, of alloted human life formed a parenthesis of infinitesimal brevity.

-Excerpt of meditations during demonstrations of various constellations; Ulysses
GM Ranko

Post by GM Ranko »

heh ima ona jedna, zaboravih kako se zove, na slici su vitezovi kralja artura koji prevrcu tenk...

GMR
"Jel to sve?"
Deda

Post by Deda »

Imas i knjigu Faderland (nisam siguran kako se pise) koja je u slicnom fazonu kao i Covek u ...Nesecam se kako sam tacno dosao do nje i kome sam je dao dalje (ima tome 3 god.) ali ako se kreces u drustvu koje se interesuje za frp nabasaces na nju pre ili kasnije.
Boban

Post by Boban »

Dikov "Èovek u visokom drvorcu" i Robertsov "Pavane" objavljeni su na srpskom u biblioteci Kentaur osamdesetih (da, znam da je bilo davno, :) )... dobra vest je da je Dikov roman reprintovan na srpskom i može se kupiti svuda...
Locked

Return to “Knjige”