Alternative History
Moderator: Moderators
Alternative History
Jel' moze neka preporuka iz ove šbbkbb oblasti? Za F.K. Dikovu knjigu Covek u visokom dvorcu znam, i trazim je, a Murkokov Vitez sudbine mi se i nije mnogo dopao (da li je do prevoda, ili su naracija i razvoj likova losi...), pa bih ga zaobisao.
Endure... In enduring grow strong.
ako umes po engleski ima puno dobrih knjiga i mozes da ih kupis za 150 kinti kod ulicnog prodavca na stanici autobuskoj preko puta Sava Centra...
elem... ima citav serijal World War koji je skroz istripovan i koji se pita sta bi bilo da je paton upravljao legijama, a hanibal tenkovima
onda imas Spaceship of King David koji je zaista sjajan, pa onda serijal Jannisaries koji je ludacki dobar, imas Videssos Cycle koji govori o alternativnoj vizantijskoj istoriji, onda zatim imas Lost Legion o rimljanima koje su kidnapovali vanzemaljci itd...
posecuj Knjizaru antikvarnicu u knez mihajlovoj, naci ces svasta
ima i citav serial Casca the Eternal Soldier koji ti je odlicna alternativna istorija...
r
elem... ima citav serijal World War koji je skroz istripovan i koji se pita sta bi bilo da je paton upravljao legijama, a hanibal tenkovima
onda imas Spaceship of King David koji je zaista sjajan, pa onda serijal Jannisaries koji je ludacki dobar, imas Videssos Cycle koji govori o alternativnoj vizantijskoj istoriji, onda zatim imas Lost Legion o rimljanima koje su kidnapovali vanzemaljci itd...
posecuj Knjizaru antikvarnicu u knez mihajlovoj, naci ces svasta
ima i citav serial Casca the Eternal Soldier koji ti je odlicna alternativna istorija...
r
"AAAAAAAARGH AAAARGH AAAARGH"
"Jel to sve?"
"Nije, ima jos - AAAAA i onda AAAAARRRR"
"Jel to sve?"
"Nije, ima jos - AAAAA i onda AAAAARRRR"
Engleski nije problem, a posto kod nas vecina stvari kasni/lose se prevodi, izvorne verzije knjiga cesto (p)ostaju jedina ispravna mogucnost. =| Hvala ti na savetima, provericu. Usput, ovo
zvuci poznato... Ko je autor? Harry Turtledove?elem... ima citav serijal World War koji je skroz istripovan i koji se pita sta bi bilo da je paton upravljao legijama, a hanibal tenkovima
Endure... In enduring grow strong.
-
- Slartibartfast
Prilicno neobicna knjiga. Meni se svidela 8) i preporucujem je; imam je u srpskoj varijanti. Prevod i nije los, ali mi se svidela engleska verzija koje ima u Platou - sa sve slikom americke zastave koja umesto zvezdica ima svastikeZa F.K. Dikovu knjigu Covek u visokom dvorcu znam, i trazim je

Meditations of evolution increasingly vaster: of the moon invisible in incipient lunation, approaching perigee: ...of the procession of equinoxes: ...of the parallax or parallactic drift of socalled fixed stars, in reality evermoving from immeasurably remote eons to infinitely remote futures in comparison with which the years, threescore and ten, of alloted human life formed a parenthesis of infinitesimal brevity.
-Excerpt of meditations during demonstrations of various constellations; Ulysses
-Excerpt of meditations during demonstrations of various constellations; Ulysses