Film koji ste poslednji gledali?

Filmske teme.
Post Reply
Shunka
Jožin z bažin

Re: Film koji ste poslednji gledali?

Post by Shunka »

Gledao sam i ja Salvation sinoc sa kolegama. Uzasan je. Neverovatno je koliko u svakom aspektu robuje T. kecu i dvojci... Dakle Dzon Konor je bitan ne zato sto je mega baja ekstraordinare nego zato sto je proreceno da ce on biti veliki vodja. I on mora po svaku cenu da spasi Kajla Risa zato sto on mora da otputuje u proslost da mu j**e kevu... I razni jadni pokusaji da se ubaci sto veci broj referenci na prethodne filmove po jedinici vremena.

Alternativno, kako je to rekao jedan od kolega:
Sve, sve... ali MOTOTERMINATORI!
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

A sto, meni se mototerminator bas svidja :) Izgleda smo ocekivali razlicite stvari od filma. Mada, slazem se sa betom, dok svarci ne kaze hasta la vista nije to to ;)
Pendargon wrote:...po toj logici, mogao bih da isecem lepih 10 kockastih komada stiropora, na devet zalepim bolter i bolt pistolj, i granate, i mali nozic, jednom zalepim powerfist da viri, a na jednog zakacim lasscannon, i imam savrsenu jedinicu chaos space marinaca....
Image Image :badger: :badger: :badger:
Slartibartfast

Post by Slartibartfast »

Zapravo, Terminator je kada Svarci kaze "I'll be back", i to sa vrlo *negaticnim* prizvukom. Ovi nastavci generalno ne valjaju :P
Meditations of evolution increasingly vaster: of the moon invisible in incipient lunation, approaching perigee: ...of the procession of equinoxes: ...of the parallax or parallactic drift of socalled fixed stars, in reality evermoving from immeasurably remote eons to infinitely remote futures in comparison with which the years, threescore and ten, of alloted human life formed a parenthesis of infinitesimal brevity.

-Excerpt of meditations during demonstrations of various constellations; Ulysses
Gassalasca Jape

Post by Gassalasca Jape »

Pa dobro, to je valjda svima jasno.
Mislim, terminator je super serijal. Steta sto nisu pravili nista posle drugog nastavka.
Dawngreeter wrote:
U ovoj prici Evropa je kao drugi Isus Hrist. Zrtvovala se za grehe Sovjeta.
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Veceras gledam Salivation pa cu videti. Ali meni je treci bio skroz ok. Nikad ga nisam gledao kao nastavak drugog, on mi je vise bio homage Terminatoru i u tom pogledu je ok.

Ovo sto Shunak rece, da poenta postaje kako John Connor robuje svojoj "sudbini". To je shit. Bas sam se nadao da ce to nekako da izbegnu. Bojim se da Salivation necu moci da gledam ni kao film koji nije vezan za Terminator serijal.
Is it bright where you are? Have the people changed? Does it make you happy?
Image
Giga

Post by Giga »

Ja mislim da je treci bio sasvim OK. Mislim, cela poenta T3 je bila da bude summer blockbuster. Zabavna akcija, efekti, svarceneger i nista vise. To sam ocekivao i to sam i dobio na tone.

Naravno, i dalje smatram da je T3 smece u odnosu na keca i dvojku, ali kao akcioni summer blockbuster T3 je sasvim dobar film. Svakako mnogo bolji nego cetvrti deo.

A ovo za Dzona Konora sto robuje svojoj sudbini je najmanji problem u celom filmu. Recenice koje likovi izgovaraju, gluma, idiotske nelogicnosti u prici, preocigledan stormtroopers marskmanship academy, T-600 koji iz nekog neobjasnjivog razloga izgledaju kao kvazi-kosturi umesto kao konkretne ratne masine, itd.

Ma uzas.

EDIT: Mototerminatori imaju smisla kao specijalizovane killing masine. Za razliku od T-600 i onih ogromnih dvonogih robota, koji su cista decja nebuloza.
Image
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

I am summarily unimpressed. OK, film nije los. U smislu bas los. Ali je los jer nije na nivou svoje predmetne materije. Nije trojka koja se vrlo lako dozivljava kao neki fan-made omaz. Non stop koz ceo film ti na nos natrljavaju kako je taj film vezan za T2. Non stop. Bilo koja od tih referenci da je usamljena bi bila simpaticna. U ovakvom non-stop rafalu postaju nesnosne, dosadne i glupe. Film, zapravo, kao da nema nista drugo da kaze osim da je to "ono sto ima veze sa T2".

Ima zanimljive akcione scene, do duse. I rezisera koji ne ume da ih poveze. Onaj covekoterminator bi trebalo da je glavni akter, da izbace Connor-a i Reese-a, da ne izigravaju glupila gde "prorocanstvo" postaje samo sebi svrha pored kojeg rat izmedju ljudi i masina postaje bezznacajna stvar u pozadini, i onda bi mozda bio dobar film. Mozda.
Image
Slartibartfast

Post by Slartibartfast »

Gassalasca Jape wrote:Pa dobro, to je valjda svima jasno.
Mislim, terminator je super serijal. Steta sto nisu pravili nista posle drugog nastavka.
Ali, ni drugi nikada nije imao smisla. Samo je bio najskuplji, najisplativiji i najstagod film kada se pojavio.
Meditations of evolution increasingly vaster: of the moon invisible in incipient lunation, approaching perigee: ...of the procession of equinoxes: ...of the parallax or parallactic drift of socalled fixed stars, in reality evermoving from immeasurably remote eons to infinitely remote futures in comparison with which the years, threescore and ten, of alloted human life formed a parenthesis of infinitesimal brevity.

-Excerpt of meditations during demonstrations of various constellations; Ulysses
Gassalasca Jape

Najkulji je rec koja ti treba. I najkulji je i 15 godina kasnije. :P
Sto mu, samim tim, pruza vise smisla nego sto je neophodno. -_-
Dawngreeter wrote:
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Ma prvi je bio los horor u najklasicnijoj formi. Drugi je imao neki neodredjeni sarm koji je mozda dopreo do sire publike zato sto je film bio skup ali nije posledica para. Par legendarnih scena je legitimno antologijskog karaktera (T1000 kada trci za kolima sa rukama u obliku kuka, Sarah Connor koja puca iz vincesterke koju repetira jednom rukom, onih par scena sa Arnijevim memorabilnim vanlajnerima...) ali nisam siguran da je film zaista dobar, izvan tih par simpaticnih momenata.

Ono sta je najgore je, mitologija Terminatora non stop pokusava da kaze da sudbina nije predodredjena. To je cela fora sa tim time loop paradoksom. Iznova i iznova pokazuju da se stvari mogu drugacije desiti, ali da ce vremenski kontinuum sam nekako da se uklopi u bitne tacke kao sto je radjanje SkyNet-a, vracanje Reese-a u proslost, itd. Cak i na kraju Salivation-a Connor kaze da sami prave svoju sudbinu. I onda to ilustruju tak osto je ceo film o tome da Connor mora da spasi svog caleta jer ce prostor-vreme kontinuum da se resetuje ako to ne uradi. Pa jebem mu mater, ljudi.
Image
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Los horor? Pre bi se reklo dobar B film. Sa zaokruzenom pricom gde je putovanje kroz vreme 'stable time loop' - ne postoje alternativne verzije dogadjaja.
Drugi film u tom kontekstu zaista nema smisla.
rekurzivno glupilo
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Pa dobro, da, ok B film na nacin na koji su fino odradjeni stereotipicni horori dobri. Los mislim iskljucivo tehnicki, u odnosu na Triple-A produkciju koja je postala ocekivana od Termiantor serijala.
Image
Slartibartfast

Post by Slartibartfast »

I prvi ima scene antologijskog karaktera - "I'll be back" sa sve napadom na policijsku stanicu; Arnijevo "samolecenje"; poslednja scena sa presom... ali to nije ni bitno. Prvi deo je bio jeftin, pametan, i koncizan. U prvom delu je Reese *pogresio* kada je ubedjivao Saru da "sami pravimo nasu sudbinu", sto ona i shvata na kraju (a zaboravlja u drugom delu). Da ne pricam o tome sto na pocetku T1 lepo kazu da su ljudi prakticno dobili rat protiv masina, i da je Arni poslednji pokusaj Skynet -a da spasi samog sebe - ironije li, to ga je upravo i unistilo. Sasvim legitiman komentar na temu putovanja kroz vreme. Plus ima fantastican originalni soundtrack, koji su u nastavku uspeli samo da razvodne.

I, da, original ima ubedljivo najbolji kraj: i pored same scene koja izgleda sjajno, postoji i odredjena rezigniranost: Sara Konor vozi ka Meksiku, znajuci da apokalipsa dolazi, ali takodje znajuci da ona nosi kljuc spasa covecanstva (i to ne samo bebu :)). Zato mi se nastavci ne dopadaju - prvi je potpuno zaokruzen. No, opet, T2 je svakako bolji od ovih ostalih gluposti.

EDIT: Ono sto je Shunka rekao. S tim sto ja zaista volem prvoga terminatora.

Megabaja
Baja

Post by Megabaja »

B film je iskljucivo produkcijska odrednica.
Pamti, pa vrati...

Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix

Pazi, vidi, kockica ima 6 strana, a terminator gine samo na 1... by Chomie
Gassalasca Jape

Slazem se s Probisvetom pre svega oko kraja keca.
No, sumnjivi kvaliteti na stranu, T2 je svakako imao najvise uticaja na pop kulturu, slicno kao sto je i Aliens imao.
Dawngreeter wrote:
Giga

Post by Giga »

Iskreno receno, meni je prvi terminator, za vreme kada je izasao, bio vise nego fantastican i originalan film. To sto je pretrpeo test vremena i sto je i dan danas jako poznat govori samo za sebe.

Dodjavola, sada mi se gledaju stari terminatori. :lol:
Image
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

I meni. Pogotovo dvojka (nju ne pamtim kad sam prethodni put gledao, svakako pre fakulteta a mozda i pre srednje skole)...
rekurzivno glupilo
Megabaja
Baja

Post by Megabaja »

to je zato sto ste blasfemus svi do jednoga - ja imam na jednom DVDju tri terminatora i tri matriksa. Da se ja pitam to bi stajalo uz bibliju u onim americkim motelima...
Pamti, pa vrati...

Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix

Gassalasca Jape

Image
Dawngreeter wrote:
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Leon
Najzad sam odgledao neiseckanu verziju filma... Preterano mnogo do jaja film.
rekurzivno glupilo
Giga

Post by Giga »

Shunka wrote:Leon
Najzad sam odgledao neiseckanu verziju filma... Preterano mnogo do jaja film.
oO

Nisam znao da ima produzena verzija. Sta su dodali?
Image
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Citat sa imdb trivia strane:
The original script had more scenes with "awkward sexual tension" between Mathilda and Léon. These scenes were later cut out for the American release dubbed "The Professional", but were included in the 1996 European release, as well as in the deleted scenes of the special edition DVD. They were reintegrated back into the film for the 'International Cut', which is now available on DVD.
Takodje ima vise scena gde se Matilda uci poslu na praksi. I jos poneki detaljcic tu i tamo...
Edit: e, da, ima i gde Leon objasnjava svoju tragicnu proslos'.
rekurzivno glupilo
shilja

Post by shilja »

Jel kako je voleo Fikus a ovaj mu nije uzvratio ljubav :p Ali on iz pristojnosti nije hteo da ga ostavi. Koje bese prica, zasto uvek setaju saksiju sa sobom?
"There are times when destiny calls forth a people and demands an action. Now is the time. We are the people. This is our action. Charge!"
"Sanity? Worthless things like that, I would not have as long as I can remember."
Rover

Post by Rover »

Clue - ekranizacija igre cluedo iz '85, jako zabavan film...odushevljen sam
"I like my women like i like my cannons: Big, Loud and full of fire"
Gassalasca Jape

Ja ne mogu da gledam Leona opet. Apsolutno sam nesposoban da podnesem gledanje u Natali sa 13 godina.
Kao odraslu? Nema problema. Sa trinaest? No way, man.
Dawngreeter wrote:
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Nata je 13 godina napunila nekih 3 meseca pre premijere filma. Kapiram da je tokom snimanja uglavnom imala 12.
Bas je mala i slatka.
Ne kapiram zasto neko ne bi mogao to da gleda...
rekurzivno glupilo
Giga

Post by Giga »

Nata je 13 godina napunila nekih 3 meseca pre premijere filma. Kapiram da je tokom snimanja uglavnom imala 12.
Bas je mala i slatka.
Ne kapiram zasto neko ne bi mogao to da gleda...
U nekim ljudima pedofilske misli izazivaju ogromno osecanje krivice, a oni to ne mogu da podnesu. Cudna je to rabota... :lol:
Image
Gassalasca Jape

Shunka wrote: Ne kapiram zasto neko ne bi mogao to da gleda...
http://en.wikipedia.org/wiki/Tantalus
Dawngreeter wrote:
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Vidis, ima tu necega!

U medjuvremenu sam srecno skinuo i odgledao drugog Terminatora. Taj film naprosto zraci ljudskom toplinom!
rekurzivno glupilo
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Ostrvo
Dobar ruski film. Podseca po mnogo cemu na Spring, Sumer, Fall, Winter... And Spring od Ki-duk Kima. Samo, jeli, sa pravoslavljem i Rusima.
Nije moja omiljena vrsta filma ali valja se i to gledati.
rekurzivno glupilo
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

U prethodnih nekoliko nedelja sam gledao: Sweeney Todda (ponovo), Repo: The Genetic Opera, Dr. Horrible's Sing Along Blog (ponovo), Once More, With Feeling epizodu Buffy, Jesus Christ Superstar (ponovo, mada ovaj put drugu verziju)... I gleda mi se jos filmova/cegagod sa pevanjem! Stoga zelim da cujem preporuke!

P.S. Odoh da nadjem negde Dancer in the Dark.
Edit: Nasao sam ipak prioritetniju stvar - komentar za Dr. Horrible-a.
rekurzivno glupilo
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Rocky Horror Picture Show. Jedno deset puta u krug. Onda skines soundtrack.
Image
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Trenutno sam na 55 minuta Twilight-a. Znaci, fizicki mi je muka, moram da pravim pauzu. Ko gleda ovo govno? Hm, izgleda ja...
Image
Gassalasca Jape

E, a jel' bolji od True Blooda?
Dawngreeter wrote:
Shunka
Jožin z bažin

Post by Shunka »

Ne kenjaj previse; film ni u kom slucaju nije dobar, ali moze da se odgleda bez posledica po mentalno stanje.
A gledaju svi koji su gledali filmove o Hari Poteru i kodu Da Vincija.
rekurzivno glupilo
Slartibartfast

Post by Slartibartfast »

"Cat on a Hot Tin Roof"

Film zaista pati od nedostatka homoseksualnosti ( :mrgreen: ), ali je zato jos jedan u nizu dokaza da je Newman zapravo bog.

Gassalasca Jape

Htedoh odlgedati film odmah nakon citanja drame, te pogledah trejler. Ne secam se zasto, ali me je odvratio od ideje skidanja filma. :hmmm:
Dawngreeter wrote:
Dawngreeter

Post by Dawngreeter »

Shunka wrote:Ne kenjaj previse; film ni u kom slucaju nije dobar, ali moze da se odgleda bez posledica po mentalno stanje.
I beg to differ. 55. minut je ono kada Edward vodi Bellu na vr' planine i pokazuje joj kak osvetluca i prica kako je ubica i oh, joj, jadan ja, jadna ti, jadni mi, kako se volimo ali, oh, ja sam ubica, jao, kuku, vidi sto se volimo. Ne preuvelicavam kada kazem da mi je bilo fizicki muka. Zadnji put mi je stomak imao takvu reakciju na Blood Rayne.
Image
Giga

Post by Giga »

Sada kada vec spominjete Twilight, to me je uvek zbunjivalo zasto bi bilo ko zeleo da cita/pise o vampirima koji imaju sve vampir bonuse, ali im sunce i kolac ne predstavljaju ama bas nikakav problem?

Mislim, onda dobijate prakticno savrsenu jedinku koja ni na koji nacin nije unazadjena svojim neljudskim stanjem. Zapravo, drasticno je unapredjena.

Cak bi i to bilo OK s jedne strane, ali zasto onda svi ti savrseni vampiri, koji su pritom protagonisti, moraju da vajnuju vajnuju vajnuju i samo vajnuju kako im je mnogo uzasno ocajnicki lose u zivotu i kako niko ne bi trebao nikada da pozeli da bude vampir?

Nikada necu razumeti sta ljude kod toga privlaci.
Image
Megabaja
Baja

Post by Megabaja »

Zadnji put mi je stomak imao takvu reakciju na Blood Rayne.
blad rejn ima seks!
Pamti, pa vrati...

Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix

Post Reply

Return to “Film: Pokretne slike u Putinačkom bioskopu”