Jos Rumora!

Sve vezano za ovaj tabletop wargame.

Moderators: Telion, Hypodermic

Post Reply
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Re: Jos Rumora!

Post by Hypodermic »

joggy wrote:mene vise brine ona cena tamo od 100 evara. Za sta bre???
To je verovatno ostalo jer ne znaju kolika ce cena da bude (sumnjam da stoji 99.99 jos ruzicasto kao realna cena za sve :P ).

Interesantan pristup, izdacemo upgrade sprue koji ce ici u osnovnom boksu vukova pa ga koristite u kombinaciji sa svim ostalim da im date SW izgled.
Eto, recimo, meni se svidjaju, podsecaju me na stare trapere iz perioda osvajanja severnoamerickih teritorija. Trapere koji su prosli po 100 godina, ali sta sad. Kome se ne svidja, nek ne stavlja glave vec samo ove "lucky weasel tail" amajlije i regularne slemovei i gotov posao :)

Odusevljava me koliko su ljudi postali kriticni i pristupaju po prici "ako ima u forge world-u, gw mora da nudi isto ili bolje"...
Pendargon wrote:...po toj logici, mogao bih da isecem lepih 10 kockastih komada stiropora, na devet zalepim bolter i bolt pistolj, i granate, i mali nozic, jednom zalepim powerfist da viri, a na jednog zakacim lasscannon, i imam savrsenu jedinicu chaos space marinaca....
Image Image :badger: :badger: :badger:
prokleti zabagovani forum

Post by prokleti zabagovani forum »

Bas tako! Ako Forge World koji ima xyz manje para, logistike, ljudi... moze da napravi onakve figure onda GW mora da nudi isto ili bolje.
Ovo znaci rat!
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

prokleti zabagovani forum wrote:Bas tako! Ako Forge World koji ima xyz manje para, logistike, ljudi... moze da napravi onakve figure onda GW mora da nudi isto ili bolje.
U stvari, suprotno je. FW drze neki momci iz GW-a koji imaju dovoljno para da uposle pro sculptore koji ce da odrade posao i da naprave pro limited figurice. A masovna proizvodnja ce naravno da bude manjeg kvaliteta iz prostog razloga da bi platio onih ludih 30 funti za jednu do dve figurice iz FW arsenala. I zato ce GW uvek nuditi gore, da bi mogli i GW i FW da egzistiraju.
Pendargon wrote:...po toj logici, mogao bih da isecem lepih 10 kockastih komada stiropora, na devet zalepim bolter i bolt pistolj, i granate, i mali nozic, jednom zalepim powerfist da viri, a na jednog zakacim lasscannon, i imam savrsenu jedinicu chaos space marinaca....
joca☻

Post by joca☻ »

bas su lepo modeli.super su ih odradili.
PeraNekron

Post by PeraNekron »

Ok izgledaju...ali me isuvise podsecaju na chaos maraudere u power armorima. Ajde da imas bradatog marinca tu i tamo...ali bas svi da budu! :lol: :lol: A specijalni characteri su bas za****ni. Ragnar Blackmane daje svom unitu furious charge, samo sto umesto jednog napada,dobijaju d3 kada charguju. Logan Grimnar u armiji znaci terminatori (wolf guard) su troop choice ,a stari Njarl Stormcaller puca chain lightning na protivnika...zanima me kako to izgleda. 8)
Mind Uploader wrote:... Kazem ja da je Pera isti Darth Vader, samo bez te moralne dubine...
Hypodermic wrote:Da nije robotech-a ne bih bio ovakakv kakav jesam!
Giga wrote:Realno, sasvim je logicno da mogu bez problema da ih bace sa par stotina metara i da budu prilicno sigurni da tom land raideru nece biti nista
igor wrote:jako je tesko uzimati puno poena jer se igra po knjizi.
Dexter

Post by Dexter »

Jbt, Svemirski Cetnicki pokret sa svojim Long Fang Commander-om Drazom StormHammer-om Mihajlovicem, za Imperatora i kralja!
"Jebes ti Cak Norisa kad Jelena Karleusa spava a budna je sasvim!" - Hitler

"On the first day, Man created the machine in his own image." - Library keeper, Animatrix
Ko, jel' ja?

Post by Ko, jel' ja? »

Hypodermic wrote:
prokleti zabagovani forum wrote:Bas tako! Ako Forge World koji ima xyz manje para, logistike, ljudi... moze da napravi onakve figure onda GW mora da nudi isto ili bolje.
U stvari, suprotno je. FW drze neki momci iz GW-a koji imaju dovoljno para da uposle pro sculptore koji ce da odrade posao i da naprave pro limited figurice. A masovna proizvodnja ce naravno da bude manjeg kvaliteta iz prostog razloga da bi platio onih ludih 30 funti za jednu do dve figurice iz FW arsenala. I zato ce GW uvek nuditi gore, da bi mogli i GW i FW da egzistiraju.
Trula ti je priča. Figure izgledaju odvratno.
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Trula ili ne, plausible je, plus mi se modeli svidjaju. ajmo ko ima neki RUMOR jos da doda, o vizuelnom izgledu ako zelite raspravljajte negde drugde.
ZergLord

Post by ZergLord »

Hypodermic wrote:ajmo ko ima neki RUMOR jos da doda, o vizuelnom izgledu ako zelite raspravljajte negde drugde.
Evo:

http://www.warseer.com/forums/showthread.php?t=212260
Histericni Istoricar
Kапитан Рубинщайн

Post by Histericni Istoricar »

Vucja konjica... Ma daj bre!
U jednog Bocu, mi verujemo!
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Dok mi vucja konjica zvuci ql, ovo mi je malo totalno ludo:
Saga of the Warrior Born - +1 attack for each kill in previous Assault Phase
Ovo ima potencijal geometrijske progresije, tj ako si svaki potez u hth-u sa necim, jednostavno dodajes i dodajes napade dok god ubijas... mislim, nije mnogo napada, ali moze biti gadno ako ti ti ekstra napadi donesu vise ubistava nego u predhodnoj fazi, itd itd...
Histericni Istoricar
Kапитан Рубинщайн

Frenzirane budale... Gledam konjicu, pa nesto mislim. Mogao bih da napravim za moje gustere...
Giga

Post by Giga »

Histericni Istoricar wrote:Frenzirane budale... Gledam konjicu, pa nesto mislim. Mogao bih da napravim za moje gustere...
Gusterima uzmes one Cold Ones dinosauruse iz fantasya, i stavis da se racunaju kao motori i eto ti super Salamander jedinice. :D
Image
ZergLord

Post by ZergLord »

We also talked in general about Space Wolves and he said that Space Wolves would have extrem stats and some nice special rules but would pay with a lot of points.
Ovo je sasvim ok.
Iron Priests – Will most likely be brought in line with Codex Techmarines
Sta?
Lone Wolf – A one-man unit that will be “really strong” and act similar to Tyranid Lictors. Supposedly berserk survivors of Units searching for death so they may join their fallen brothers. Concede a Kill Point if they aren’t killed.
Zanimjlivo...
Lukas the Trickster - Apparently a Blood Claw upgrade. Has the Doppleganger Cape that forces the enemy to re-roll successful to-hit rolls. Had his secondary heart ripped out by a Dark Eldar, and replaced it with a stasis bomb. His Special Rule is called "the last laugh", and any models in base contact with him when he dies are removed from play.
Vec zamisljam Carnifexe, Tyrante i Genestealere koji umiru pokusavajuci da ubiju ovu budalu...
Dexter

Post by Dexter »

ZergLord wrote:
Lukas the Trickster - Apparently a Blood Claw upgrade. Has the Doppleganger Cape that forces the enemy to re-roll successful to-hit rolls. Had his secondary heart ripped out by a Dark Eldar, and replaced it with a stasis bomb. His Special Rule is called "the last laugh", and any models in base contact with him when he dies are removed from play.
Vec zamisljam Carnifexe, Tyrante i Genestealere koji umiru pokusavajuci da ubiju ovu budalu...
Ja zamisljam zavrsnu scenu iz Predatora! :lol:
"Jebes ti Cak Norisa kad Jelena Karleusa spava a budna je sasvim!" - Hitler

"On the first day, Man created the machine in his own image." - Library keeper, Animatrix
opsidiannight
Чика Дринки

Post by opsidiannight »

Šta fali, zatamniš ih malo i dvoglave orlove farbaš u belo. Eto ti zavičajne armije. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Image
"This time, next year, we'll be millionaires!"
Baneblade

Post by Baneblade »

Well folks, the wait is pretty much over. Codex Space Wolves is in black boxes headed to FLGS across the world, and will be available for purchade October 3rd. Eyewitness first hand tidbits are reporting that:

Counter-attack and Acute Senses is the de-facto standard for the Space Wolves, replacing Combat Tactics, and Combat Squads.

All our favorite HQs are back,and a few new ones. The basic Wolf Lord is a close combat monster (WS:6, A:4) at the relatively budget cost of a Necron Lord. If equipped lightly he offers quite a point-efficient punch.

We will be seeing a VERY strong retooling of the basic troops choices in the army. Grey hunters will be equipped as CSMs, with Counter-Attack, Acute Senses, and ATSKNF, for the price of a standard CSM. Blood Claws are BS/WS:3 but have a huge number of attacks on the charge. Same price as Grey Hunters. Both troops choices offer no heavy weapon options, but double specials at max squad size (some of them free).

Wolf Guard add +3 pts per model for an extra attack, and a huge myriad of weapon options, plus the critical ability to be assigned as needed to many squads in the army at deployment time.

Wolf Scouts are back with a reduced number of special weapons available to them, but still can pack quite a punch, with a potent combo of USRs (infiltrate, scout, move-thru-cover, behind enemy ines, etc...)

Thunderwolf Cavalry are real. Yes you heard that right, marines riding giant wolves are headed for a tabletop near you...be warned!

Fenrissian Wolf Packs are in.

Longfangs are the sole heavy weapon toting infantry in the list, and boy do they get them at a bargain rate (cheaper than any other marine/csm dev-havoc squad), and up to 5 per squad. Look for these small teams popping up all over the place with thier budget cost and ability to split fire intact.

The Leman Russ tank is gone, but the LR Crusader and Redeemer will make it up to you.

In general, the real meat of the army is not overcosted, and smart players will have a mass infantry option (with rhinos/razorbacks/pods options) if they desire that play style. The army looks like a true "shock and awe" elite force that can really go for the jugular, compared to the finesse deployment and maneuver tricks you see with players exploiting the combat-squads/tactics rules.

WWWWWWWWWEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEHHHHHHHEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE...HHHHHEEEEEEEEE
Александар Велики је заправо српски војсковођа Александар Карановић и он је трећи српски војсковођа који је у свом походу на исток дошао до Индије. Пре њега су то учинили Нино Белов и Сербо Макаридов.
Giga

Post by Giga »

Gledam danas ova nova pravila za SW-ove iz rumor threada sa warseera... I ono, nadam se da su ti rumori lazni, posto ovo nema smisla realno.

Evo dve stvari iz codexa koje mi najvise bodu oci;

Gray Hunteri, troop choice, imaju istu opremu kao haos marinci (pistolj, bolter, chainsword), imaju And They Shall Know No Fear, Counter attack, imaju opciju da ubace wolf guarda kao sergeanta, te da na taj nacin imaju po dva power fista po unitu. Ako ih ima 10 u jedinici (dakle ako nemaju wolf guarda) mogu da uzmu dva specijalna oruzja, od kojih ce neka (flameri, 100%) biti za dzabe. Jedan GH ce da kosta 15 poena. Njihova jedina slabost je sto ne mogu da uzmu heavy oruzje.

Ako valjda imas wolf lorda u armiji (sto je super opcija, zato sto wolf lord ima iste statsove kao genericki chapter master iz SM codexa, s tim sto ima jedan napad vise i kosta 25 poena manje), mozes da uzmes jednu jedinicu wolf guardova kao trupe. Dakle, mozes da uzmes terminatore sa cekicima i stitovima u land raideru kao trupe (sa sve land raiderom, posto im je on dedicated transport). Izgleda i da u poenima kostaju manje.

Dakle, ako su ovi rumori tacni (a izgleda da jesu, posto gomila ljudi tvrdi da su citali codex u oficijelnim GW-ovim prodavnicama), to znaci da ja mogu da napravim svaku listu koju inace igram, samo sa ultraprenabudzenom verziju taktikal squadova (za manje poena) + terminatorima u LR-u kao trupama. Cak mogu da teoretski napravim za mnogo manje poene HQ-a koji je znatno ubitacniji od Vulkana He'Stana.

Otprilike jedini nedostatak u ovom SW-ovom codexu, koliko vidim, je sto nemaju sternguardu i attack bikeove (ali naravno imaju zujalice, tako da nedostatak attack bikeova i nije toliko osetan).

Ono... Iskreno se nadam da ce se ispostaviti da su vecina ovih rumora pogresni i da je SW codex zapravo napravljen sa balansom na umu. Jer realno, ne vidim razlog zasto bi bilo ko nastavio da igra vanilla codex, ako vukovi mogu da naprave sve iste liste, samo pet puta bolje. A i pritom izgleda da nece morati da se oslanjaju na specijalne karaktere...
Image
ZergLord

Post by ZergLord »

Ono... Iskreno se nadam da ce se ispostaviti da su vecina ovih rumora pogresni i da je SW codex zapravo napravljen sa balansom na umu.
:lol: :lol: :lol:

Da li ti znas da su SW uvek bili broken i da ce uvek biti?

Osim toga, pise negde na pocetku topica da ce SW dobiti neke fensi mocne upgrade, ali da ce biti vrlo skupi. Uvek ce biti outnumberovani. Spec. karakteri im navodno kostaju vise od Gazgkula.
joggy
Hronos
Hronos

Post by joggy »

ja naprotiv mislim da ce biti bas takvi kako pise u rumorima. Pa treba neko i da kupi te vukove zar ne? Da bi mogo da napravis istu listu kao sto vodis sada, samo 10x bolju, moraces da kupis sve modele opet, jer ovi tvoji nemaju vucije repove i brade, i nisu ofarbani u plavo.
Downside? Kad to sve lepo budes kupio, cekaces 10-15 godina na sledeci kodeks, i do tog vremena ta lista a i sve ostalo iz tog codexa ce biti vec godinama out of date. Isto tako, polovina modela koje budes kupio za ovaj codex nece postojati u sledecem (evo vidis primer za lemman rus-a)
"Narod u demokratiji ne može da pogreši. Kakva god da je odluka naroda to je odluka Boga." Vulin.
"Potrebno je da vozilo koje vrši transport ima onu ruku napred, da prebacuje... Imaju proizvođači, ja sad ne znam ko su“ Velja.
„Na Beka su pucali amateri, jednom je čak spala kapuljača“ Nesa.
Giga

Post by Giga »

Da li ti znas da su SW uvek bili broken i da ce uvek biti?

Osim toga, pise negde na pocetku topica da ce SW dobiti neke fensi mocne upgrade, ali da ce biti vrlo skupi. Uvek ce biti outnumberovani. Spec. karakteri im navodno kostaju vise od Gazgkula.
To da cu uvek biti outnumberovan sam navikao i ovako i onako.

Ali brate svejedno, video sam ove nove codexe, Orkove, IG, SM, i svi su prilicno onako pravljeni sa nekim balnsom na umu. To sto ce vukovima spec karakteri da budu skupi ne znaci mnogo kada oni za 100 poena kupuju apgrejdovani ekvivalent SM chapter mastera koji potencijalno moze da uzme sagu da postane Eternal Warrior. Pored toga ti spec karakteri i ne trebaju nesto preterano.
ja naprotiv mislim da ce biti bas takvi kako pise u rumorima. Pa treba neko i da kupi te vukove zar ne? Da bi mogo da napravis istu listu kao sto vodis sada, samo 10x bolju, moraces da kupis sve modele opet, jer ovi tvoji nemaju vucije repove i brade, i nisu ofarbani u plavo.
Downside? Kad to sve lepo budes kupio, cekaces 10-15 godina na sledeci kodeks, i do tog vremena ta lista a i sve ostalo iz tog codexa ce biti vec godinama out of date. Isto tako, polovina modela koje budes kupio za ovaj codex nece postojati u sledecem (evo vidis primer za lemman rus-a)
Joggy brate, otkud tebi ideja da cu ja bilo sta da kupujem. :geek:

Jednostavno cu uzeti moje sadasnje marince, i igrati po pravilima vukova. Jedina razlika izmedju obicnih codex modela i vukova je sto vukovi imaju dodatnu kozmetiku u vidu svih onih wolf peltova i slicnih sranja. Sve ostalo je identicno, jedino sto ce vukovi po svemu sudeci imati koji powerfist vise, a to se sve da srediti.

Jedini modeli koje ja nemam, a koji se pojavljuju u novom SW kodexu, su ovi copori vukova i vuko-jahaci. Sve ostalo je tu, i moze da se iskonvertuje sa standardnim marincima. Ja cu bukvalno moci da igram codex SW isti dan kada izadje.
Image
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Giga wrote:Joggy brate, otkud tebi ideja da cu ja bilo sta da kupujem. :geek: Jednostavno cu uzeti moje sadasnje marince, i igrati po pravilima vukova.
Srecno sa nalazenjem protivnika...
Giga

Post by Giga »

Hypodermic wrote:
Giga wrote:Joggy brate, otkud tebi ideja da cu ja bilo sta da kupujem. :geek: Jednostavno cu uzeti moje sadasnje marince, i igrati po pravilima vukova.
Nema sta da trazim. Vec ih znam nekoliko.

Realno, da mi neko dodje i kaze da moj taktikalac ne moze da se koristi kao gray hunter zato sto nije ofarban kao SW, iskreno receno ja bih odbio da igram sa njim. Ikada u zivotu. Hvala i dovidjenja. :lol: :lol: :lol:
Image
ZergLord

Post by ZergLord »

Hypodermic wrote:
Znas sta, na turniru bih se bunio. Ovako je svejedno...
Histericni Istoricar
Kапитан Рубинщайн

Hm Gigo ako hoces da igras po vucjim pravilima, potrudi se da budu sto slicniji vucima. Nije tesko to uraditi. Nabavi neke bradate glave, nesto sekira, vucijih repova ima svuda i prefarbaj ih (znam da da biti to bio treci put). Gledaj na ovo kao na ispunjavanje WSIWYG.
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

ZergLord wrote:
Hypodermic wrote:
Znas sta, na turniru bih se bunio. Ovako je svejedno...
Sto se friendly partija tice, ja se secam doba kada smo imali bukvalno papirice i ko zna sta sve, kao proxy modele. Tada nisu ni postojale original figure u Srbiji. A i tada je to bilo samo u kucnoj radinosti, dakle u klubu sam igrao sa figurama koje imam.

Sto se tice turnira, zaista, mislim da se nikome ne bi svidelo da ja postavim na tablu kockice secera i da tvrdim da su to moji tiranidi... jebiga, nekako sam oduvek zeleo da imam tiranide, ali me mrzelo da farbam toliko figura. O money sink efektu da i ne govorimo.

Treba imati granicu ;).
That was a hazardous consultation of the Libre Mortis my Lord. An ordeal of high and low doom. The moment I approached the book, it bit me most ferociously.
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.

Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.

And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.

Glory to Arstotzka!
Pendargon
Moderator bez portfelja
Location: Between Heaven and Hell... In Heaven they don't want me, but the Devil doesn't want a competition

Post by Pendargon »

U prijateljskim parijama sto se mene tice tvoji marinci mogu da proksuju nekrone, eldare i taue odjednom, (mislim da bih jedino zamerio da proksuju Chaos space marince, jer toliko mrzim lojaliste 8) 8) :lol: :lol: ), ali na turniru bih zamerio, ako nista jer nemas WYSIWYG.
Znas, tom logikom bi mogao da dodjes sa full necronskom vojskom i tvrdis da :"Su to sve marinci koji su stavili kacige koje lice na lobanje jer su mnogo opaki, a land raider im je piramidalan jer je imao susret sa presom za gvozdje..."
Znas... ne pije...
Image
ImageImageImageImageImage
joggy
Hronos
Hronos

Post by joggy »

da, istom logikom smo imali i burago modele ferarija i porsea kao land speedere (eto vidis, land speeder, ovi idu brzo, sto da ne?).
Ja generalno volim da igram uvek WYSIWYG i sa ofarbanim modelima. Par proxyja ili recimo pola neofarbanih figura je ok u friendly partijama (mislim na protivnika, ja skoro nikad to ne radim). Ali priznaces da glupo izgleda kada tvoja lepo ofarbana i WYSIWYG armija igra protiv hrpe sive plastike, ili protiv nekrona koji se pretvaraju da su krootovi, ili protiv blood angela koji su plavi.
"Narod u demokratiji ne može da pogreši. Kakva god da je odluka naroda to je odluka Boga." Vulin.
"Potrebno je da vozilo koje vrši transport ima onu ruku napred, da prebacuje... Imaju proizvođači, ja sad ne znam ko su“ Velja.
Giga

Post by Giga »

E nalupali ste se gluposti, da covek ne poveruje. :lol:

Jedino sto razlikuje SW-ove od bilo kojih drugih marinaca je paint scheme i kozmetika u vidu bradatih glava i vucjih suknjica. Reci da to nije WYSIWYG, iako je sva relevantna oprema prikazana na figurama (lojalisticki power fist je lojalisticki power fist bez obzira kako je ofarban) je potpuno besmisleno.

U praksi, ako mogu da koristim vulkana i pedra i lysandera koji nisu ofarbani kao salamanderi, crimson fistovi i imperial fistovi, respectively, onda nema razloga zasto ne bih mogao da koristim i SW-ovski kodex ako je sva relevantna oprema WYSIWYG.

Pogledajte stranu 47, 5th ed rulebooka. WYSIWYG se odnosi na opremu, a paintjob se ni ne spominje. Kada bi na turniru dosao nekome i rekao da neces da se igras sa njim zato sto njegove plasticne cikice (na kojima je sva relevantna oprema prikazana po WYSIWYG pravilima) nisu ofarbane onako kako si ti zamislio da treba da budu ofarbane, to bi ti upisali kao da si predao partiju.
Image
PeraNekron

Post by PeraNekron »

Hypodermic wrote:Srecno sa nalazenjem protivnika...
Pendargon wrote:Znas... ne pije...
Histericni Istoricar wrote:ako hoces da igras po vucjim pravilima, potrudi se da budu sto slicniji vucima.
ZergLord wrote:Znas sta, na turniru bih se bunio. Ovako je svejedno...
Dzon Vejn wrote:Sto se tice turnira, zaista, mislim da se nikome ne bi svidelo da ja postavim na tablu kockice secera i da tvrdim da su to moji tiranidi
joggy wrote:Ali priznaces da glupo izgleda kada tvoja lepo ofarbana i WYSIWYG armija igra protiv hrpe sive plastike, ili protiv nekrona koji se pretvaraju da su krootovi, ili protiv blood angela koji su plavi.
Nemam sta da dodam. :D
Mind Uploader wrote:... Kazem ja da je Pera isti Darth Vader, samo bez te moralne dubine...
Hypodermic wrote:Da nije robotech-a ne bih bio ovakakv kakav jesam!
Giga wrote:Realno, sasvim je logicno da mogu bez problema da ih bace sa par stotina metara i da budu prilicno sigurni da tom land raideru nece biti nista
igor wrote:jako je tesko uzimati puno poena jer se igra po knjizi.
ZergLord

Post by ZergLord »

Jedino sto razlikuje SW-ove od bilo kojih drugih marinaca je paint scheme i kozmetika u vidu bradatih glava i vucjih suknjica. Reci da to nije WYSIWYG, iako je sva relevantna oprema prikazana na figurama (lojalisticki power fist je lojalisticki power fist bez obzira kako je ofarban) je potpuno besmisleno.

Pogledajte stranu 47, 5th ed rulebooka. WYSIWYG se odnosi na opremu, a paintjob se ni ne spominje.
Znaci, po tvojoj logici mogu da dodjem da igram sa vojskom ofarbanom kao Ultramarinci i da igram po Black Templars pravilima.

TO TAKO NE MOZE.

Mislim, u prijateljskim partijama radi kako hoces, to ce ti biti na nivou proksija. Ali svako ko dodje na turnir sa takvom armijom je debil.
U praksi, ako mogu da koristim vulkana i pedra i lysandera koji nisu ofarbani kao salamanderi, crimson fistovi i imperial fistovi, respectively, onda nema razloga zasto ne bih mogao da koristim i SW-ovski kodex ako je sva relevantna oprema WYSIWYG.
Kodeks ti dozvoljava da ti se armiji prikljuci commander iz tudjeg chaptera, to nije isto kao da igras ceo chapter sa modelima koji jedva lice na njih.
Histericni Istoricar
Kапитан Рубинщайн

Gigo sacekaj da kodeks dodje, pa odigraj deset partija sa raznim kombinacijama Vukova, pa se onda odluci sta ces. Malo ti treba da tvoji momci postanu pravi Vuci, vec imaju jako slicnu kolor semu, pobogu...
joggy
Hronos
Hronos

Post by joggy »

U knjizi za space marince pise: Evo vam ovi karakteri, mi smo napisali da oni pripadaju tom i tom chapteru, ali vi mozete da ih nazovete i ofarbate kako ocete, dokle god je protivniku jasno da su to vanila marinci i da je to taj karakter.

U pravilima za GT u engleskoj pise: Ako imate chapter koji nije vanila, mozete da ga koristite kao vanila, ali morate da posebno naglasite protivniku da je vanila. Ako imate chapter koji je vanila (prvensveno se odnosi na kolor semu) ne mozete da ga koristite kao named chapter, odnosno mora da bude ofarban kako treba i da ima dodatke koje imaju standardni modeli tog chaptera.

Tako pise u pravilima, koja su recimo vazila i na ovom sad turniru u HS-u, tako da ti recimo ne bi mogo zvanicno da igras sa bronzanim space vukovima koji nemaju vucije repove i brade.

I na kraju, ja se vodim time da ljudi kupuju ono sto im se svidja, ne ono sto je najzabagovanije u datom trenutku. Ako rade ono drugo, molim lepo, kupi figure pa da igramo. Sad, u prijateljskim partijama bi i pustio to u smislu da probas kako izgleda pa da vidis dal da investiras u novu armiju, ali svakako ne bi igrao protiv proksija iz partije u partiju, a pogotovo ne na turniru.
ZergLord

Post by ZergLord »

A sad on topic.

Tiranidi u novom kodeksu dobijaju 4 nova unita, i svi znaju da je jedan od njih Trygon. Kolike su sanse da ostali imaju veze sa Genestealer cultom? :geek:
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

male, ali ima dobre sanse da ce biti varijacije broodlorda i/ili liktora (i to ne kao death leaper, vec nesto konkretnije).

Neke predpostavke i/ili nade :) :
-carnifexi nisu elita vise ali ce moci mozda u unit
-genestealeri back u elite a mogu da budu trupe ako imas broodlorda (sto je nekako logicno gledajuci zadnje kodekse da rade slicne stvari i drugim armijama).
-stari rumori da ce krila uzimati weapon slot i da ce devoeurs biti 4+ wounds always su i dalje u opticaju
-sve vreme spominju neke anti-vehicle stvari, a nista konkretno oko toga... povratak biovora? povratak template weapona?
Histericni Istoricar
Kапитан Рубинщайн

Carnifex mora da bude hevy, sve drugo, pa cak i elita je glupost. Prokleta buba je tenk i kraj.
Danas sam bas nesto razmisljao o biovorima, po meni (ovo zvuci jako glupo, jer sam ja samo igrac) trebao bi da ima svoje dosadne mine, ali da ima ceo komplet i jos ponesto od oruzja/orudja, jos neku kombinaciju, tipa biovor hidra sa AA/AI topovima.
Genestealer cult, bar po meni (opet glupost) bi mogao da bude zasebna armija u okviru Buba kodeksa. Bez mesanja pravih buba i kultista.
orome pancevo

Post by orome pancevo »

Od novih armija mogu da se pojave samo neki novi marinci,a deljenje rase(pa i unutar same knjige kao chapter/cult...)se nece desiti.Barem ja tako mislim.
audaces fortuna iuvat
Shunka wrote:Upravo sam se setio da sam ja mod ovde!
Aman bre ljudi ne preterujte u zajebavanju coveka!
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Histericni Istoricar wrote:Carnifex mora da bude hevy, sve drugo, pa cak i elita je glupost. Prokleta buba je tenk i kraj.
to nije sporno, nego posto sada jeftinije variante mozes da vuces kao elitu verovatno ce to da ukinu a kao kompenzaciju da stave da mozes da ih vodis kao unit (hmmm, jos da mogu da imaju relativno razlicita oruzja-biomorphe i da ja budem presrecan :D)
Danas sam bas nesto razmisljao o biovorima, po meni (ovo zvuci jako glupo, jer sam ja samo igrac) trebao bi da ima svoje dosadne mine, ali da ima ceo komplet i jos ponesto od oruzja/orudja, jos neku kombinaciju, tipa biovor hidra sa AA/AI topovima.
postoji jos jedan oblik spore mina, koji lebde u vazduhu i cekaju avijaciju, nesto kao dirizabl, samo organsko. mogli bi to da im dodaju, ali doticni je toliko glup da ga nema cak ni u aeronautici :D
Genestealer cult, bar po meni (opet glupost) bi mogao da bude zasebna armija u okviru Buba kodeksa. Bez mesanja pravih buba i kultista.
Ima jedan unit koji fali ovde, a koji je egzistirao ranije - genestealer hybrids. F1 do F3 genestealeri, iliti oni koji i dalje imaju primese originalne rase (purebred genestealeri su cetvrta generacija, iliti F4). Ovo bi recimo bilo moguce, da mozes da imas genestealer hybrids koji su losiji oblik genestealera, ali kosta manje. A i dalje koristi delove iz genestealer sprue-a, znaci ne moraju da se pretrgnu sa pravljenjem novih modela.
ZergLord

Post by ZergLord »

Ima jedan unit koji fali ovde, a koji je egzistirao ranije - genestealer hybrids. F1 do F3 genestealeri, iliti oni koji i dalje imaju primese originalne rase (purebred genestealeri su cetvrta generacija, iliti F4). Ovo bi recimo bilo moguce, da mozes da imas genestealer hybrids koji su losiji oblik genestealera, ali kosta manje. A i dalje koristi delove iz genestealer sprue-a, znaci ne moraju da se pretrgnu sa pravljenjem novih modela.
Hm, bar to da ubace... :pray:
joggy
Hronos
Hronos

Post by joggy »

jel ce biti novih plasticnih modela (kao recimo liktor i sl)?
Post Reply

Return to “Warhammer 40k: Živ je Slaneš, umro nije”