VI Hobby Store Warhammer Tournament 14.-15.11.2009
Re: VI Hobby Store Warhammer Tournament 14.-15.11.2009
Pazite,epidemija nije proglasena bez razloga. Ima vec dovoljno obolelih,bolest se lako siri,i zbog toga se za sada samo apeluje da se izbegavaju javna okupljanja. Bolest takodje ne treba doziveti kao obican grip,jer ostavlja trajne posledice po organizam(kao nakon upale pluca-smanjeni plucni kapaciteti,manji transport kiseonika itd.). Ja savetujem da se odlozi turnir iz dva razloga. Prvi-nakon epidemije ce moci da dodju i ljudi van nase zemlje. Drugi-treba biti dovoljno samosvestan i poslusati lekare sta savetuju. Na taj nacin se sprecava moguce sirenje zaraze(ipak kod ove bolesti postoji znacajan broj ljudi koji su "zdravi prenosioci" i upravo oni su ti zbog kojih se epidemija i siri). Na kraju krajeva nismo valjda toliko zavisni da moramo sada da odigramo turnir,po svaku cenu,makar sekire padale sa neba :D
To je moje misljenje i misljenje lekara koji su odrzavali posebne seminare povodom ovog problema. Ipak je bolje spreciti nego leciti...
To je moje misljenje i misljenje lekara koji su odrzavali posebne seminare povodom ovog problema. Ipak je bolje spreciti nego leciti...

- orome pancevo
Idi gledaj u sunce...ili tako nesto.Ridji wrote:Pazite,epidemija nije proglasena bez razloga. Ima vec dovoljno obolelih,bolest se lako siri,i zbog toga se za sada samo apeluje da se izbegavaju javna okupljanja. Bolest takodje ne treba doziveti kao obican grip,jer ostavlja trajne posledice po organizam(kao nakon upale pluca-smanjeni plucni kapaciteti,manji transport kiseonika itd.). Ja savetujem da se odlozi turnir iz dva razloga. Prvi-nakon epidemije ce moci da dodju i ljudi van nase zemlje. Drugi-treba biti dovoljno samosvestan i poslusati lekare sta savetuju. Na taj nacin se sprecava moguce sirenje zaraze(ipak kod ove bolesti postoji znacajan broj ljudi koji su "zdravi prenosioci" i upravo oni su ti zbog kojih se epidemija i siri). Na kraju krajeva nismo valjda toliko zavisni da moramo sada da odigramo turnir,po svaku cenu,makar sekire padale sa neba :D
audaces fortuna iuvat
Shunka wrote:Upravo sam se setio da sam ja mod ovde!
Aman bre ljudi ne preterujte u zajebavanju coveka!
?
Ali moras da ides u skolu ili na fakultet, ili na posao. Moras da ides u prodavnicu, udjes u autobus - tvoja porodica ce imati sve te kontakte sve ako ih ti ne ostvaris, pa ces i ti moci da se zarazis... I zato nemoj biti paranoican, mlad si i jak, sve i da nekom nesrecom dobijes bolest - izlecices se. Razlozi su zanimljivi - prvi - nasa ( i nijedna druga) granica nije zatvorena zbog epidemije, i - drugi - da li slusas lekare o svemu sto ti kazu? peres zube stalno, sedis ispravljene kicme, spavas minimum 8 sati denevno... peri ruke i sve ce biti ok...
ili ako si bas tvrdoglav - vazi ono sto ti je Dobrivoje napisao...
Ali moras da ides u skolu ili na fakultet, ili na posao. Moras da ides u prodavnicu, udjes u autobus - tvoja porodica ce imati sve te kontakte sve ako ih ti ne ostvaris, pa ces i ti moci da se zarazis... I zato nemoj biti paranoican, mlad si i jak, sve i da nekom nesrecom dobijes bolest - izlecices se. Razlozi su zanimljivi - prvi - nasa ( i nijedna druga) granica nije zatvorena zbog epidemije, i - drugi - da li slusas lekare o svemu sto ti kazu? peres zube stalno, sedis ispravljene kicme, spavas minimum 8 sati denevno... peri ruke i sve ce biti ok...
ili ako si bas tvrdoglav - vazi ono sto ti je Dobrivoje napisao...
Pamti, pa vrati...
Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix
Pazi, vidi, kockica ima 6 strana, a terminator gine samo na 1... by Chomie
Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix
Ljudi i ovaj grip je kao i bilo koji drugi, jedina razlika je u tome sto je novi soj pa se siri jako brzo zato sto ne postoji imunitet (kazu da je u 80% svih virusnih infekcija on izazivac) ali mu je klinicka slika blaga. Problem je samo kod ljudi koji iz raznih razloga imaju oslabljen imuni sistem, vecina ostalih ce prelezati grip a nece ni biti svesna. Inace tamiflu po istrazivanjima je efikasan u 99,6% slucajeva za ovaj soj virusa - za paranoike.
Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi.

Ma znam ja da moram na faks,u prodavnicu ili slicno...ali treba razlikovati obaveze od onoga sto nisu obaveze,to sam gore zaboravio da naglasim. Ne treba rizikovati ako bas ne moras. A turnir nije moranje,moze da se malo odlozi dok prodje ovaj talas. No 1 je delimicno u pravu,blagu klinicku sliku ce imati oko 80% ljudi,ali postoji i sansa da skroz zdrav i prav covek zakaci tesku bolest(doduse oko 10%)...
Mada ima i toga da ovo sve jos uvek nije toliko strasno za sada. Ja sam samo napomenuo kako se cuva od epidemije,nisam rekao nista lose...
Mada ima i toga da ovo sve jos uvek nije toliko strasno za sada. Ja sam samo napomenuo kako se cuva od epidemije,nisam rekao nista lose...
Moze li organizator da nam kaze da li ce turnir biti 100 % odrzan?
Da bilo bi dobro dobiti neku potvrdu.
Mrzimsvee wrote:Za sada nema indikacija da ce se turnir odloziti. Tako da se svi lepo igramo za vikend.lieshout wrote:U osnovnim pravilima pd psychology, ali nemam pri ruci pa se samo pravim pametan :oops:
(ozbiljno, sjećam se da je to tamo definirano, za razliku od 6ed gdje si morao ići u FAQ gledati, ali nisam siguran koji je odgovor - mislim da terror ide prije svega, ali pogledaj u BRB)
Šalu nastranu, što je sa epidemijom? Službeno je proglašena i na vijestima kažu da je uvedena zabrana javnih okupljanja. Znam da sam dosadan s time, ali jako mi je bitno da još danas prijepodne imam definitivnu službenu informaciju.
Hvala.
Pamti, pa vrati...
Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix
Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix
Pravi talas se ocekuje u januaru tako da ako se odlaze turnir to bi moralo biti tek za prolece. Kako ono ministar kaze ne treba prilaziti osobama blize od jednog metra a kao sto svi znamo tabla je sirine metar i dvadeset prema tome nema opasnosti.

- orome pancevo
Bas me zanima...ako se od ovako lake bolesti ljudi toliko plase,sta bi bilo da je nesto ozbiljno,recimo kolera,hemoragicna groznica,ili nesto trece...
audaces fortuna iuvat
Shunka wrote:Upravo sam se setio da sam ja mod ovde!
Aman bre ljudi ne preterujte u zajebavanju coveka!
Dal se neko seca pomracenja sunca pre neku godinu kad su se ljudi zatvarali u kuce i navlacili roletne.

Ne plase se gejmeri bolesti, nego jednostavno ne zele da im zbog neke gluposti propadne turnir. Majku mu!
Ma dajte, kada bi 10% zdravih ljudi zakacilo teze oboljenje, do sada bi na ovom forumu, po svim zakonima verovatnoce i statistike, bilo vec nekoliko ljudi koji su bolest zakacili (a nema ih).
Ja vec mesec dana smrkcem i zeza me grlo, i osim toga, nije mi nista. Da li imam taj smrdljivi grip? Verovatno... da li cu primiti bilo kakve lekove ili vakcinu? Naravno da ne, ako ne bude bas neki tezi oblik.
Na fakultetu moje devojke, njih troje je vec obolelo od praseceg gripa i jedna profesorka. To svakako nije 10% studenata. Evo Beta bi mogao da vam da preciznije koliko ljudi studira taj fax
. A nisu ga ni zatvorili.
Dajte bre, dosta sa panikom
. Svi imamo 100 kila, i jos smo mladi da nam to prouzrokuje probleme sa srcem / plucima / necim trecim :D. Dakle, za nas nema zime :D.
Ja vec mesec dana smrkcem i zeza me grlo, i osim toga, nije mi nista. Da li imam taj smrdljivi grip? Verovatno... da li cu primiti bilo kakve lekove ili vakcinu? Naravno da ne, ako ne bude bas neki tezi oblik.
Na fakultetu moje devojke, njih troje je vec obolelo od praseceg gripa i jedna profesorka. To svakako nije 10% studenata. Evo Beta bi mogao da vam da preciznije koliko ljudi studira taj fax

Dajte bre, dosta sa panikom

I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.
Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.
And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.
Glory to Arstotzka!
Ja imam isto 100 kila al nesto bas i nisam mlad. 

Ja sam rekao da od zdravih ljudi generalno(znaci ljudi bez nekih hronicnih bolesti),obolelih od svinjskog gripa oko 10% zakaci tezi oblik. Sto ce reci,tek svaki deseti ce imati tezi oblik...nisam paranoican,i ne plasim se da cu se razboleti,jer sam ja prvi,koji svaki dan provodi po bolnicama...samo sam rekao da treba razmisljati u pravcu sprecavanja sirenja zaraze
- joggy
- Hronos
ljudi pogledajte lepo sve moguce i nemoguce statistike svih nezavisnih zdravstvenih organizacija. Prosek teze obolelih i smrtnih slucajeva je mnogo manji nego kod obicnog sezonskog gripa (cak 10 puta manji), samo eto nekoj farmaceutskoj kompaniji jako trebaju pare pa prave paniku medju narodom.
Kako je i sam ministar rekao jedino sto ce biti preduzeto od "stanja epidemije" je obavezno spricanje (jer njih prodaja vakcina jedino i interesuje), a sve ostalo se nece primenjivati. Znaci granice ostaju otvorene, sve ustanove rade, ide se na posao. Pojedine institucije smeju samoinicijativno da zatvore vrata, ali zar zaista mislite da ce Miskovic zatvoriti Delta City???
Kako je i sam ministar rekao jedino sto ce biti preduzeto od "stanja epidemije" je obavezno spricanje (jer njih prodaja vakcina jedino i interesuje), a sve ostalo se nece primenjivati. Znaci granice ostaju otvorene, sve ustanove rade, ide se na posao. Pojedine institucije smeju samoinicijativno da zatvore vrata, ali zar zaista mislite da ce Miskovic zatvoriti Delta City???
"Narod u demokratiji ne može da pogreši. Kakva god da je odluka naroda to je odluka Boga." Vulin.
"Potrebno je da vozilo koje vrši transport ima onu ruku napred, da prebacuje... Imaju proizvođači, ja sad ne znam ko su“ Velja.
„Na Beka su pucali amateri, jednom je čak spala kapuljača“ Nesa.
"Potrebno je da vozilo koje vrši transport ima onu ruku napred, da prebacuje... Imaju proizvođači, ja sad ne znam ko su“ Velja.
Dodao bih da ne bi bilo lose pogledati ko drzi 70% akcija izvesne farmaceutske firmejoggy wrote:ali zar zaista mislite da ce Miskovic zatvoriti Delta City???

I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.
Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.
And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.
Glory to Arstotzka!
90 ljudi oboli od svinjskog gripa i svi odma' stavljaju maske... Milioni ljudi oboli od side a opet niko ne koristi kondom...

Lepo kazu nasi stari: grip kad se leci traje nedelju dana, a kad se ne leci 7 dana....
Virus ko svaki drugi, a sad sto farmaceutska industrija mora da zaradjuje, to je nesto drugo.... Inace vec se pojavljivao, sedamdesetih valjda. Bilo bi lepo analizirati bas u kakvim kriznim situacijama su ga pustali u promet...
Naravno da cu se vakcinisati u formi pola kile bureka s mesom i litar jogurta.
Napomena: imunitet umrlih je odavno bio sjeban, tako da bi ih dokrajcilo i nesto drugo..
Virus ko svaki drugi, a sad sto farmaceutska industrija mora da zaradjuje, to je nesto drugo.... Inace vec se pojavljivao, sedamdesetih valjda. Bilo bi lepo analizirati bas u kakvim kriznim situacijama su ga pustali u promet...
Naravno da cu se vakcinisati u formi pola kile bureka s mesom i litar jogurta.
Napomena: imunitet umrlih je odavno bio sjeban, tako da bi ih dokrajcilo i nesto drugo..

- bojan
- WH rulesmaster
Sada ozbiljno - zvanicne potvrde su:
Turnira ima.
Granice se NE zatvaraju, samo se ne sme preko njih nositi hrana.
Turnira ima.
Granice se NE zatvaraju, samo se ne sme preko njih nositi hrana.
CYNIC, n.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
- sto mu gromova
i ja imam 100 kila.
- joggy
- Hronos
Cestitamosto mu gromova wrote:i ja imam 100 kila.

"Narod u demokratiji ne može da pogreši. Kakva god da je odluka naroda to je odluka Boga." Vulin.
Cestitam na zlatnoj 100 8) 

Josef Quartjin (Enemy Within):
"Zbogom Wittgendorf-e na k...c te nabijem" Sommerzeit 13. 2512.
Svaka cast na promociji!!!

(Slika je iz danasnje Politike)

(Slika je iz danasnje Politike)
Odlican clanak
!

Bok svima.
Prijavljujem jos jednog decka iz Hrv, Lovro Anic. On ide sa nama (iz Zagreba) i nada se da ce biti mjesta i za njega na turniru. Ako ne- morat ce se extra alkoholizirat tokom vikenda. :D
Prijavljujem jos jednog decka iz Hrv, Lovro Anic. On ide sa nama (iz Zagreba) i nada se da ce biti mjesta i za njega na turniru. Ako ne- morat ce se extra alkoholizirat tokom vikenda. :D
Opet su pobrkali nije Pruski general vec generali i nije sredinom vec je za rat protiv Napoleona III i nisu igrackice vec minijature al ostalo je sasvim ok 8) 

bitno je da je slika izasla u novinama, a covek jos ziv!!!
svaka cast jos jednom!
svaka cast jos jednom!
kuliraj dete, zivot je pred tobom.
Ljudi ja (Nikola Suzic) ne dolazim zbog obaveza na poslu 
Pa ako ima neko od rezervnih igraca neka uskoci

Pa ako ima neko od rezervnih igraca neka uskoci
Ne znam da li je ovoj informaciji mesto ovde, ali kako bilo: Kafana sutra uveče je rezervisana :D To je Vltava (bivši Orač), nedaleko od Kalenićeve pijace. Okupljanje tamo je oko 21 i 30 h.
Samo ono što činimo iz ljubavi, činimo slobodno, pa ma koliko patnje iz toga proizašlo.
Istina rađa mržnju. Ko govori istinu, često se zamera drugima.
Istina rađa mržnju. Ko govori istinu, često se zamera drugima.
-
Заправо, у питању је стара "Влтава" која сада се зове "Орач" :D
Адреса је Маршала Толбухина (по новом Макензијева) број 81
Адреса је Маршала Толбухина (по новом Макензијева) број 81
"Пoкa цapь Hикoлaй вoйнy вoeвaл,
Pacпутин eму жeну пoeбaл!"
Pacпутин eму жeну пoeбaл!"
viteze, ne igras? :?
Pamti, pa vrati...
Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix
Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix
- bojan
- WH rulesmaster
Igrace veceras na stolu u kafani... :lol:Megabaja wrote:viteze, ne igras? :?
CYNIC, n.
Svaka cast na strasnom turniru!

kuliraj dete, zivot je pred tobom.
Svim organizatorima i domaćinima jedno veliko hvala za dobru organizaciju i ugodno druženje!
Dodatna zahvala protivnicima za ugodne i zabavne partije (posebice onima koji su mi dali glas za sports :D ). Nožić već ukrašava dnevni boravak.
I naravno Kirganu za smještaj i vodanje po gradu - hvala starino!
Pozdrav!
Ivan Bedi
Dodatna zahvala protivnicima za ugodne i zabavne partije (posebice onima koji su mi dali glas za sports :D ). Nožić već ukrašava dnevni boravak.
I naravno Kirganu za smještaj i vodanje po gradu - hvala starino!
Pozdrav!
Ivan Bedi
Molim i drugi put 8)