Mini 40K turniri u klubu Zmaj
Moderators: Telion, Hypodermic
Re: Mini 40K turniri u HS-u
Danasnji turnir je bio extra zabava. Nadam se da ce biti jos jedan za dve nedelje i da ce opet biti valjan odziv. :D

- PeraNekron
Nekroni su se vratili u velikom stilu. The C'tan are pleased. 

Mind Uploader wrote:... Kazem ja da je Pera isti Darth Vader, samo bez te moralne dubine...
Hypodermic wrote:Da nije robotech-a ne bih bio ovakakv kakav jesam!
Giga wrote:Realno, sasvim je logicno da mogu bez problema da ih bace sa par stotina metara i da budu prilicno sigurni da tom land raideru nece biti nista
igor wrote:jako je tesko uzimati puno poena jer se igra po knjizi.
Bio je to izrazito lep mini-turnir divna zabava hvala svim protivnicima na dobroj zabavi :D
Goal i have no goal Fraulein i just want eternal war "Major Montana Max"
"Après moi, le déluge"
"Après moi, le déluge"
Super je bio turnir..nadam se da su se svi lepo zabavili...i drago mi je da smo ga konacno odrzali.. :D (posle toliko vremena..
)

"MISSION SUCCESSFUL! Once again, I...Cato Sicarius..."
- PeraNekron
Samo da dodam da je teren bio idealno rasporedjen, sto je dodatno doprinelo celokupnom (dobrom) utisku. Bilo je lepo videti jos jedan (odrzan) mini turnir. 
PS. Primetio sam da su se neki tereni poceli raspadati (autora tih terena necu pomenuti
). Moracemo malo poraditi na tome.

PS. Primetio sam da su se neki tereni poceli raspadati (autora tih terena necu pomenuti

Mind Uploader wrote:... Kazem ja da je Pera isti Darth Vader, samo bez te moralne dubine...
Giga wrote:Realno, sasvim je logicno da mogu bez problema da ih bace sa par stotina metara i da budu prilicno sigurni da tom land raideru nece biti nista
Da,tereni su zaista bili super..verujem da su to Dule i Boca dan ranije...
Koji su poceli..? Ja sam video samo da su se one GW-ove zgrade odlepile..mada..nije da sam bas toolikoo zagledao...
(bio sam prezauzet istrebljivanjem Marinaca,pa zatim beskonacnim brojem tiranida..a u trecoj sam bio zauzet pokusavajuci da prezivim... :lol: )
Koji su poceli..? Ja sam video samo da su se one GW-ove zgrade odlepile..mada..nije da sam bas toolikoo zagledao...

- PeraNekron
Vecina terena na prvom stolu. Pocela da otpada fasada :D i jos svasta nesto. Guinness znak je otpao takodje. :lol: Mora da je to bilo zato sto je Monolith promasio Gigin land raider, i umesto njega pogodio zgradu. 8)Telion wrote:.
Koji su poceli..?
I uspeo si da mi umaknes! Sa citava 3 scouta i 6 marinaca. Dobro...tako mozete da prenesete vest o junackoj pogibiji svog hrabrog kapetana, koji se (opet) pukim slucajem nasao na vetrometini na sred poljane, u sred cross-firea izmedju destroyera, monolitha i 20 warriora u rapid fire range-u. :lol:Telion wrote: a u trecoj sam bio zauzet pokusavajuci da prezivim
A pa to je jos od ranije... Nego..mogli bi da uradimo neke baze onim zgradama..ako nista drugo..bar da budu stabilnije..

Jbg..tezak je zivot mog kapetana... :lol: Pokusao je da se docepa Immortalla(koje sece sa nekom neobicnom lakocom.. :P ) medjutim..Monolith ih je teleportovao iz njegovih ledja,ostali su Destroyeri..i onda je bilo-Mama..Dobro...tako mozete da prenesete vest o junackoj pogibiji svog hrabrog kapetana, koji se (opet) pukim slucajem nasao na vetrometini na sred poljane, u sred cross-firea izmedju destroyera i 20 warriora u rapid fire range-u.

- PeraNekron
Necrons never fight fair.
Boco, di su rezultati? 

- VicTheTrader
Bilo je zabavno (bez obzira sto sam proso ko bos po trnju...
). Nadam se da ce se za dve nedelje ponovo odrzati tturnir sa istom poentazom?

When in deadly danger, when beset by doubt, run in little circles, wave your arms and shout. - parody of the litany of command
Hurry up before we all come to our senses! - King Julien
Hurry up before we all come to our senses! - King Julien
Da bre..gde su?!
E..hocemo sledeci turnir 13. Ferbuara? U koliko poena..? Meni se igra neki..kao onaj"Bocin"sto je bio na 500..

E..hocemo sledeci turnir 13. Ferbuara? U koliko poena..? Meni se igra neki..kao onaj"Bocin"sto je bio na 500..

Baš je bio zabavan turnir. Odigrah svoje prve dve i po bitke u 40k univerzumu. Žao mi je samo što sam morao da odem na pola poslednje partije sa Vicom ali zaista je bilo neodložno. Hvala mojim protivnicima na super bitkama sa dosta napucavanja, a iskreno se nadam da ću na sledećim turnirima stići i da udarim koji put 

-
- Blago kluba Zmaj
Geee, sorry for having a life and going out saturday night...Saethwyr wrote:Necrons never fight fair.Boco, di su rezultati?

Eve vam na rezultati:
Code: Select all
Petar Jovanovic 30 547 10 682 30 1226 70 2455
Mijat Vujacic 30 937 10 -682 30 538 70 793
Dorian Mogos 1 71 30 487 30 1190 61 1748
Nemanja Dojkic 30 -71 10 -127 1 -538 41 -736
Nemanja Jovicic 30 88 10 127 1 -1226 41 -1011
Miodrag Stoilkovic 1 -88 1 -487 30 0 32 -575
Nikola Antic 1 -937 30 622 1 -1190 32 -1505
Milos Nikolic 1 -547 1 -622 1 0 3 -1169
- PeraNekron
Watching Star Trek series all night doesn't count.Hypodermic wrote: Geee, sorry for having a life and going out saturday night...![]()

Kad je sledeci turnir? Cisto da znam odmah da li cu moci. I jel' zna neko kada je onaj veliki?
Ovaj mini-turnir je nadam se 13. februara sledeci..a mogli bismo da se dogovorimo u koliko poena..
A Veliki je najverovatnije 1. i 2. maja (pogodilo se da je subota i nedelja.. :D ) i bice u 1750 poena...

A Veliki je najverovatnije 1. i 2. maja (pogodilo se da je subota i nedelja.. :D ) i bice u 1750 poena...
Sledeci mini turnir je 20.02., 1750pts.
Pocetak u 12h, max 14 igraca, 3 runde.
Pocetak u 12h, max 14 igraca, 3 runde.
"They shall be my finest warriors, these men who give of themselves to me. Like clay I shall mould them, and in the furnace of war forge them. They will be of iron will and steely muscle. In great armour shall I clad them and with the mightiest guns will they be armed. They will be untouched by plague or disease, no sickness will blight them. They will have tactics, strategies and machines so that no foe can best them in battle. They are my bulwark against the Terror. They are the Defenders of Humanity. They are my Space Marines and they shall know no fear."
Emperor of mankind – on the Creation of the Space Marines.
"By reason. By truth. I have learned how your hearts and minds function. With that lore, I brought peace to this culture."
"--At the cost of freedom."
"Peace reigns, as I reign. I wouldn't expect your to understand. You are a little man, with little dreams."
"--You've ushered in the peace of the graveyard. Peace, at the cost of surrendering all choice, all freedom. The city lies in terror, forced to live by the standards you place upon our shoulder."
"Yes...yes."
"--But every sin...is punished, but punished by death, no matter the crime. No matter the scale of the sin. The people of the city live in silence, lest a single word earn them death for speaking out against you."
"Yes. Listen. Listen to the sound of raw silence. Is it not serene?"
- Night Haunter addressing a gathering of Nostraman nobles
"Your presence does not surprise me, Assassin. I have known of you ever since your craft entered the Eastern Fringes. Why did I not have you killed? Because your mission and the act you are about to commit proves the truth of all I have ever said or done. I merely punished those who had wronged, just as your False Emperor now seeks to punish me. Death is nothing compared to vindication."
Emperor of mankind – on the Creation of the Space Marines.
"By reason. By truth. I have learned how your hearts and minds function. With that lore, I brought peace to this culture."
"--At the cost of freedom."
"Peace reigns, as I reign. I wouldn't expect your to understand. You are a little man, with little dreams."
"--You've ushered in the peace of the graveyard. Peace, at the cost of surrendering all choice, all freedom. The city lies in terror, forced to live by the standards you place upon our shoulder."
"Yes...yes."
"--But every sin...is punished, but punished by death, no matter the crime. No matter the scale of the sin. The people of the city live in silence, lest a single word earn them death for speaking out against you."
"Yes. Listen. Listen to the sound of raw silence. Is it not serene?"
- Night Haunter addressing a gathering of Nostraman nobles
"Your presence does not surprise me, Assassin. I have known of you ever since your craft entered the Eastern Fringes. Why did I not have you killed? Because your mission and the act you are about to commit proves the truth of all I have ever said or done. I merely punished those who had wronged, just as your False Emperor now seeks to punish me. Death is nothing compared to vindication."
-
- Blago kluba Zmaj
Takodje
Prijavljujem se...
- PeraNekron
Prijavljujem se.
-
- Blago kluba Zmaj
BITNO!
Molim sve ucesnike od ovog turnira da provere koliko mini-rulebooka imaju kod sebe, posto moj fali :/ Ako ga neko nadje, vecito zahvalan.
Molim sve ucesnike od ovog turnira da provere koliko mini-rulebooka imaju kod sebe, posto moj fali :/ Ako ga neko nadje, vecito zahvalan.
- PeraNekron
Mozda si ga pozajmio nekome, pa je taj neko odneo kuci. Ili je neko poneo taj isti rulebook sa sobom, misleci da je njegov.
-
- Blago kluba Zmaj
Licno ga u ruke nisam nikome dao, samo sam ga izvadio iz torbe kada sam davao figure milosu. Moguce je da ga je neko koristio za proveru nekih pravila, i da se dalje vukao i onda bio spakovan sa jos necim, zato rekoh pogledajte po kucama, jer kod mene nije.
Nadam se da nije dobio noge, u prevodu, vec da je slucajno neko spakovao i moj sa svojim. Ili da ga je kirgan u nedelju sklonio u orman....
Nadam se da nije dobio noge, u prevodu, vec da je slucajno neko spakovao i moj sa svojim. Ili da ga je kirgan u nedelju sklonio u orman....
Mogao bi neki od sladećih malih turnira da bude Combat Patrol?
Pravila dorađena za 5 ediciju možete pogledati ukoliko ih skinete sa sledećeg linka...
http://www.box.net/shared/f2sjsv4b2x
Čini mi se da bi bilo zabavno, bez velikih tenaka i ultra nabudženih karaktera...
Pravila dorađena za 5 ediciju možete pogledati ukoliko ih skinete sa sledećeg linka...
http://www.box.net/shared/f2sjsv4b2x
Čini mi se da bi bilo zabavno, bez velikih tenaka i ultra nabudženih karaktera...

Da,tako nesto sam ja bas juce nesto predlozio Boci... mogli bi...:D
edit: Mada..neki bi malo patili jer ne bi mogli da vode ono sto najvise voleee... :lol:
edit: Mada..neki bi malo patili jer ne bi mogli da vode ono sto najvise voleee... :lol:
A ko to inače šalje u izvodnicu???Telion wrote:jer ne bi mogli da vode ono sto najvise voleee.

- PeraNekron
Deluje zanimljivo. Jedan lord bez iceg, squad warriora i 2 tomb spydera (ne mogu scarabe, jer imaju 3 rane, tomb spyder ima 2). I ostaje mi 10 poena za wargear kod lorda. Wow! Obilje! 8) :lol:
Pa ja mislim da bi necija izvidnica imala LR... :lol:
To se igra na 400 poena...kako 2 squada Warriora i Tomb Spideri... 8OSaethwyr wrote:Deluje zanimljivo. Jedan lord bez iceg, squad warriora i 2 tomb spydera (ne mogu scarabe, jer imaju 3 rane, tomb spyder ima 2). I ostaje mi 10 poena za wargear kod lorda. Wow! Obilje! 8) :lol:
A Lord ima 3 rane ako se dobro secam...
edit pogresno procitao...nemas 2 squada Warriora..jbt... :oops:
- PeraNekron
Lord (posto nema drugog HQ slota - a compulsory force organization chart se mora ispostovati) .- 100 poena
1 squad warriora - 180 poena
2 tomb spydera - 110 poena
Svega : 390 poena
Ostane mi 10 poena da lord dam chronometron ili tako nesto. :lol:
1 squad warriora - 180 poena
2 tomb spydera - 110 poena
Svega : 390 poena
Ostane mi 10 poena da lord dam chronometron ili tako nesto. :lol:
-
- Blago kluba Zmaj
Pise "you MAY" - sto znaci ne treba ti ni HQ.
Medjutim, tyranidi su igrivi iskljucivo u jednoj kombinaciji - genestealeri. I to genestealeri bez broodlorda. NIsta drugo ne mogu da vodim jer ne radi.
Ne postoji sinapsa koja ima manje od 3 rane ili manji save od onih navedenih. Sto znaci da bilo koju trupu sem genstealera da uzmem, ista nece raditi nista pametno jer nema sinapse (sem hormagaunata koji ce bezglavo jurisati u smrt). Hmmm... Da igram sa blood Angels? :D
Medjutim, tyranidi su igrivi iskljucivo u jednoj kombinaciji - genestealeri. I to genestealeri bez broodlorda. NIsta drugo ne mogu da vodim jer ne radi.
Ne postoji sinapsa koja ima manje od 3 rane ili manji save od onih navedenih. Sto znaci da bilo koju trupu sem genstealera da uzmem, ista nece raditi nista pametno jer nema sinapse (sem hormagaunata koji ce bezglavo jurisati u smrt). Hmmm... Da igram sa blood Angels? :D
- PeraNekron
Da, vidi stvarno, ne moram da imam HQ. Onda mogu da imam 4 tomb spydera. :D :lol:
Sala mala. Imacu 10 warriora, 1 tomb spyder, i 3 destroyera. Eto, pravi combat patrol.
Sala mala. Imacu 10 warriora, 1 tomb spyder, i 3 destroyera. Eto, pravi combat patrol.

Obratite pažnju na ovo:
A i na činjenicu da je ovaj Combat Patrol Revisited skoro sigurno napravljen pre novog Tyranid codex-a...These rules do not necessarily cover every army—some exceptions will need to be made while still remaining true to the spirit of the game. For example, in Codex: Imperial Guard an Armoured Fist squad is a Troops choice, but you must take an infantry platoon before you can take it. It is perfectly reasonable that a mobile unit like this would carry out patrols, so in Combat Patrol, the Armoured Fist squad can be taken on its own.

- PeraNekron
Ovo je skroz ok ideja za mini-mini-turnir.
Po 4 igraca na svakom stolu (dakle 3 x 3 stope za svaku partiju), 400 poena. Brzo se zavrsi, tesko da tu moze neko da razmislja previse. :D

JA nigde u kodeksu IG nisam nasao Armoured Fist squad,shvatam da su oni neka preradjena pesadija(verovatno u tenkovima)...jel moze neko da mi pojasni sta je tacno to...? :?
Um...moj Marinci..
Chaplain sa Power Fistom
10 Taktikalaca(Flamer,Multimelta,Power Fist)
5 Scouta(Camo cloaks,Sniper rifle)..tacno 400
prava patrola... :D
Ma da...iako oni preporucuju 4x4 stope...moze i dva puta 4x3 (posto je sto 4x6)..
i da se igraju recimo..6 partija..ako se odazove dovoljan broj ljudi...
Um...moj Marinci..
Chaplain sa Power Fistom
10 Taktikalaca(Flamer,Multimelta,Power Fist)
5 Scouta(Camo cloaks,Sniper rifle)..tacno 400
prava patrola... :D
Ma da...iako oni preporucuju 4x4 stope...moze i dva puta 4x3 (posto je sto 4x6)..
i da se igraju recimo..6 partija..ako se odazove dovoljan broj ljudi...
-
- Blago kluba Zmaj
Samo da tiranidi mogu da vuku warriore kao sinapsu i vozi, ja sam za :D
Armoured Fist squad sarge+9gardista u chimeri...
Možeš da imaš 1 na svaki normalan IG platoon...
Možeš da imaš 1 na svaki normalan IG platoon...

- PeraNekron
Bio u prethodnom codexu, kao poseban unit, vise ne.
@Boca : imas problem. Zoanthrope ima ward 3+, tako da ne moze. Alpha warrior ima 3 rane, ni to ne moze. Broodlord ima 3 rane, ni on ne moze....Jedino copor genestealera, ili gomila gauntova sa mozgovima leminga. :D
@Boca : imas problem. Zoanthrope ima ward 3+, tako da ne moze. Alpha warrior ima 3 rane, ni to ne moze. Broodlord ima 3 rane, ni on ne moze....Jedino copor genestealera, ili gomila gauntova sa mozgovima leminga. :D
Cekaj bre, realno, u cemu je poenta ovakvih pravila kada mozes da ubacis 3 stvari i pritom ne mozes nista zanimljivo da imas? Marinci fazon cak ne mogu ni obicnog kapetana da vode. =P
Ne vidim kakav zanimljiv turnir mozemo da imamo gde se svaka partija svodi na gomilu taktikal marinaca koji se peglaju medju sobom. Nema zanimljivih HQ-ova, nema zanimljivih vozila, nema zanimljivih jedinica, samo tu neke trupe i to je to. Onaj prosli u 500 je bar bio show jer su ljudi dovodili svakakve zajebancije, pa je bilo i neke taktike izboriti se sa svime time.
Ne vidim kakav zanimljiv turnir mozemo da imamo gde se svaka partija svodi na gomilu taktikal marinaca koji se peglaju medju sobom. Nema zanimljivih HQ-ova, nema zanimljivih vozila, nema zanimljivih jedinica, samo tu neke trupe i to je to. Onaj prosli u 500 je bar bio show jer su ljudi dovodili svakakve zajebancije, pa je bilo i neke taktike izboriti se sa svime time.