Film koji ste poslednji gledali?
- Fenjer-paša
Re: Film koji ste poslednji gledali?
Spomenuo ja Baraku...
Možda i treba da bude lektira, samo mi reci za šta...? Nemam ništa protiv filma, samo mi nije jasno ko, šta, kako i zašto...
Možda i treba da bude lektira, samo mi reci za šta...? Nemam ništa protiv filma, samo mi nije jasno ko, šta, kako i zašto...
I wear my Grudge like a crown of negativity... desperate to control all and everything... unable to forgive...
- Verterdegete
Gledao sam sinoc novog Serloka...
pa nije isti. i to ne samo u pogledu koncepcije - ok Serlok je batinas - vec i u nacinu izvedbe. Nov Serlok nije misteriozan.
Svidja mi se muzika iz filma, pogotovo Rocky Road to Dublin tokom boks meca...
Ne svidjaju mi se neke nedoslednosti koje stari Serloci nisu imali...
Glavni negativac ima frfljavi zub, koji nestaje tokom govora pred parlamentom, Serlok u jednom trenutku kaze "... and we'll see how deep the rabbit hole goes." - sto je cuvena aluzija na Alisu u zemlju cuda, koja je nastala posle Serloka, i druge, manje zanimljive nedostatke, od kojih su prethodnici bili operisani...
Zabava za vece, u svakom slucaju...
pa nije isti. i to ne samo u pogledu koncepcije - ok Serlok je batinas - vec i u nacinu izvedbe. Nov Serlok nije misteriozan.
Svidja mi se muzika iz filma, pogotovo Rocky Road to Dublin tokom boks meca...
Ne svidjaju mi se neke nedoslednosti koje stari Serloci nisu imali...
Glavni negativac ima frfljavi zub, koji nestaje tokom govora pred parlamentom, Serlok u jednom trenutku kaze "... and we'll see how deep the rabbit hole goes." - sto je cuvena aluzija na Alisu u zemlju cuda, koja je nastala posle Serloka, i druge, manje zanimljive nedostatke, od kojih su prethodnici bili operisani...
Zabava za vece, u svakom slucaju...
Pamti, pa vrati...
Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix
Pazi, vidi, kockica ima 6 strana, a terminator gine samo na 1... by Chomie
Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix
Alisa je napisana 1865. a prva prica u Serlok Holms kanonu smestena je u godinu 1890.
Dawngreeter wrote:ima i toga
rekurzivno glupilo
90% svega je sranje, a to ukljucuje i preostalih 10%
kao inspiracija za novog holmsa nisau posluzile samo knjige o njemu,vec i istoimeni strip koji mislim da je davno izdavao dc comics.mozda zbog toga deluje malo sirovo,ali je svejedno odlican film.
Александар Велики је заправо српски војсковођа Александар Карановић и он је трећи српски војсковођа који је у свом походу на исток дошао до Индије. Пре њега су то учинили Нино Белов и Сербо Макаридов.
- Verterdegete
bugs life - crtani
nije los crtani...
nije los crtani...
Pamti, pa vrati...
Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix
Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix
- opsidiannight
- Чика Дринки
Saints And Soldiers
Dobar ratni film, prijalo mi je da ga pogledam.
Dobar ratni film, prijalo mi je da ga pogledam.

"This time, next year, we'll be millionaires!"
- Verterdegete
Sweet Insanity
Koje je zadovoljstvo , nakon onih silnih multimilionskih sranja, odgledati jedan posten trash...
Koje je zadovoljstvo , nakon onih silnih multimilionskih sranja, odgledati jedan posten trash...

- Rat with a tool
Let the right one in
Odlican film, skroz cudan, ali neverovatno prijatan.
Odlican film, skroz cudan, ali neverovatno prijatan.
- Verterdegete
The Road
Izuzetno tezak i neprijatan za gledanje, ali su fotografija i dramaturgija odlicni.
Ko je ubedjen da je post-apokalipsa bas cool, think again.
Izuzetno tezak i neprijatan za gledanje, ali su fotografija i dramaturgija odlicni.
Ko je ubedjen da je post-apokalipsa bas cool, think again.
Star Trek, Star Wars, and basically every other science fiction series uses hyperspace. 40K, however, uses the Warp, which is the gay pink-purple alternate-reality that explains both interstellar travel and why there are ugly demons running around in sci-fi land. Comparing the two, hyperspace is like DSL, while the Warp is like trying to connect to the internet on dial-up with a frayed wire in the small town of Atalaxupalpatinowahasibixo, Mexico.

- bojan
- WH rulesmaster
Muslis nema gomile kretena u SM odeci i sa pank frizurama? :lol:CirKhan wrote:...Ko je ubedjen da je post-apokalipsa bas cool, think again.
CYNIC, n.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
- Fenjer-paša
Grofica...
Razočarao sam se. Od priče bi mogao da se napravi dobar film, ali ovaj je opterećen lošom glumom i lošim engleskim akcentom. Ta dva u kombinaciji obezbeđuju nepojmljivu izveštačenost svim scenama u kojim likovi govore bilo šta. Scene u kojima ćute (eventualno narator priča u pozadini) su sasvim ok...
Razočarao sam se. Od priče bi mogao da se napravi dobar film, ali ovaj je opterećen lošom glumom i lošim engleskim akcentom. Ta dva u kombinaciji obezbeđuju nepojmljivu izveštačenost svim scenama u kojim likovi govore bilo šta. Scene u kojima ćute (eventualno narator priča u pozadini) su sasvim ok...
I wear my Grudge like a crown of negativity... desperate to control all and everything... unable to forgive...
- Verterdegete
Beogradski Fantom
Mislim, ono, zaista ne vidim zasto ga toliko hvale.
Mislim, ono, zaista ne vidim zasto ga toliko hvale.

- Fenjer-paša
Pa i nije revolucija, samo je relativno zanimljiv. Meni je bilo super što Fantom ne kaže ni reč tokom celog filma...
Pošto lično nisam doživeo, kad sam prepričao ćaletu film, on je bio u fazonu: E, super, sad su i to politizovali i pretvorili ga u ne-znam-kakvog buntovnika i borca za slobodu. Gledao ga bre, budala koja se vozika... :lol:
Šerlok Holms...
Fino ubivenih par sati, lepo sam se ismejao... Ubacivanje Morijartija shvatam kao najavu za nastavak, gledaću ga, samo se nadam da ga Guy Ritchie neće pretvoriti u nešto pretenciozno...
Pošto lično nisam doživeo, kad sam prepričao ćaletu film, on je bio u fazonu: E, super, sad su i to politizovali i pretvorili ga u ne-znam-kakvog buntovnika i borca za slobodu. Gledao ga bre, budala koja se vozika... :lol:
Šerlok Holms...
Fino ubivenih par sati, lepo sam se ismejao... Ubacivanje Morijartija shvatam kao najavu za nastavak, gledaću ga, samo se nadam da ga Guy Ritchie neće pretvoriti u nešto pretenciozno...
I meni je bilo. U medjuvremenu sam saznao da u pitanju nije rediteljski gimmick vec je problem bio sto Milutin Milosevic ima jezivo unjkav i neprijatan glas, tako da su ga cak i u 'Svetom Georgiju..' dubbovali.Meni je bilo super što Fantom ne kaže ni reč tokom celog filma...
Ovako makar izgleda uber cool kada cuti. :lol:
A naravno da neki politicki cin ne mora da bude svesno politicki motivisan, bitne su posledice tog delanja koje nose politicku tezinu.
Star Trek, Star Wars, and basically every other science fiction series uses hyperspace. 40K, however, uses the Warp, which is the gay pink-purple alternate-reality that explains both interstellar travel and why there are ugly demons running around in sci-fi land. Comparing the two, hyperspace is like DSL, while the Warp is like trying to connect to the internet on dial-up with a frayed wire in the small town of Atalaxupalpatinowahasibixo, Mexico.

Nisam znao da su ga dubovali.
Nadam se da ga necemo vise gledati u filmovima. Nesto nisam primetio da zna glumiti.
Nadam se da ga necemo vise gledati u filmovima. Nesto nisam primetio da zna glumiti.
rekurzivno glupilo
- Verterdegete
Odgledah The Box. Hmm... pa...ovaj... Mislim da ne vredi gledati film u bioskopu, kod kuce mozda ali u bioskopu nema potrebe. Moja pretpostavka da ce se nekome svideti, mnogima nece, a neki ce biti i ravnodusni. I imam osecaj da tokom celog filma nesto fali 

"There are times when destiny calls forth a people and demands an action. Now is the time. We are the people. This is our action. Charge!"
"Sanity? Worthless things like that, I would not have as long as I can remember."
"Sanity? Worthless things like that, I would not have as long as I can remember."
- Fenjer-paša
Aeon Flux...
Vizuelno ispoliran do savršenstva, ali takvo ultimativno sranje od filma da to nije normalno... Charlize Theron koja priča kao Švarceneger je ubila ideju koja mi je zapravo bila zaniljivo, kad sam konačno dopro do iste...
Do kraja filma sam se smejao ribi sa šakama umesto stopala... :lol:
Vizuelno ispoliran do savršenstva, ali takvo ultimativno sranje od filma da to nije normalno... Charlize Theron koja priča kao Švarceneger je ubila ideju koja mi je zapravo bila zaniljivo, kad sam konačno dopro do iste...
Do kraja filma sam se smejao ribi sa šakama umesto stopala... :lol:
- opsidiannight
- Чика Дринки
Skoro sasvim obicna prica
Režiser je gledao previše američkih filmova, scenarista se tripuje pogolemo a glumci su neiskusni i neukusni.
Režiser je gledao previše američkih filmova, scenarista se tripuje pogolemo a glumci su neiskusni i neukusni.

"This time, next year, we'll be millionaires!"
- PeraNekron
Tako to biva kada pokusate da od anime-a napravite film. 8)
Mind Uploader wrote:... Kazem ja da je Pera isti Darth Vader, samo bez te moralne dubine...
Hypodermic wrote:Da nije robotech-a ne bih bio ovakakv kakav jesam!
Giga wrote:Realno, sasvim je logicno da mogu bez problema da ih bace sa par stotina metara i da budu prilicno sigurni da tom land raideru nece biti nista
igor wrote:jako je tesko uzimati puno poena jer se igra po knjizi.
- Verterdegete
Sveti Georgije ubiva azdahu
Nemam pojma, meni se film ne svidja...
Nemam pojma, meni se film ne svidja...

ja jos nisam cuo da se nekome svideo...
Pamti, pa vrati...
Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix
Ignorance is bliss.
Cypher, Matrix
- Barrel Dragon
Jbg i meni se svideo.Megabaja wrote:ja jos nisam cuo da se nekome svideo...
I jos dva:
*Srpsko-hrvatska produkcija: NIJE KRAJ
*Jedan nas: Sutra ujutro.

- Fenjer-paša
Stardust...
Tja, lepa bajčica, ali valjda sam očekivao nešto više od Gejmena...
Shawshank Redemption...
Na svoju sramotu, ovaj sam tek sad odgledao :oops: I zaista uživao.
Shawshank Redemption...
Na svoju sramotu, ovaj sam tek sad odgledao :oops: I zaista uživao.
Procitaj knjigu, ima mnogo bolje razresen kraj.Fenjer-paša wrote:Stardust...
Inace, gledao sam Kissing Jessica Stein, i zaista mi je bio mnogo simpatican filmic do pred kraj. Kraj je totalno prodao. Mogao je da bude totalno tezak i nesrecan ali odlucili su se za laksi put, tako da film ostaje tek jos jedan rom-com.
rekurzivno glupilo
- Fenjer-paša
Imam nameru, pošto ionako polako skupljam Gejmenove knjige... Imam veru u njegovo pero, ako već ne i u pravljenje filmova...Shunka wrote:Procitaj knjigu, ima mnogo bolje razresen kraj.Fenjer-paša wrote:Stardust...
- Verterdegete
Giallo
Ne znam jos sta mislim o filmu. Sacekacu da se slegne...
edit: Audio/vizuelno gledano film je prelep. Fotografija je odlicna. Soundtrack je super. Problem je u scenariju. Suvise je ozbiljan da bi se shvatio kao tribute/parodija, a suvise banalan da bi se shvatio kao ozbiljan triler.
Ne znam jos sta mislim o filmu. Sacekacu da se slegne...
edit: Audio/vizuelno gledano film je prelep. Fotografija je odlicna. Soundtrack je super. Problem je u scenariju. Suvise je ozbiljan da bi se shvatio kao tribute/parodija, a suvise banalan da bi se shvatio kao ozbiljan triler.
Last edited by Verterdegete on Wed Feb 17, 2010 12:53 pm, edited 1 time in total.

-
Џули и Џулија, сјајан
Шерлок Холмс, крш
Морганови, тја, гледљив
Атила (новији, на ТВ-у), заспао на пола
Шерлок Холмс, крш
Морганови, тја, гледљив
Атила (новији, на ТВ-у), заспао на пола
"Пoкa цapь Hикoлaй вoйнy вoeвaл,
Pacпутин eму жeну пoeбaл!"
Pacпутин eму жeну пoeбaл!"
- Verterdegete
Liquid Sky
Jos uvek ne mogu da se odlucim da li je ovo jedan od najdebilnijih ili jedan od najgenijalnijih filmova koje sam odgledao...
Jos uvek ne mogu da se odlucim da li je ovo jedan od najdebilnijih ili jedan od najgenijalnijih filmova koje sam odgledao...

Morfijum.
Film nije najlosiji film na svetu, ali je tesko sranje.
- Fenjer-paša
Dead Man...
Negde sam našao kritiku koja savršeno odgovara mom utisku: Jim Jarmusch is trying to get somewhere with this movie, but I have no idea where. Naslovna tema, s druge strane, je neverovatna.
Rain Man...
Nastavljam sa edukacijom, vredi...
I, robot... ponovo...
Čisto da potvrdim da nema nikakve veze sa knjigom...
Negde sam našao kritiku koja savršeno odgovara mom utisku: Jim Jarmusch is trying to get somewhere with this movie, but I have no idea where. Naslovna tema, s druge strane, je neverovatna.
Rain Man...
Nastavljam sa edukacijom, vredi...
I, robot... ponovo...
Čisto da potvrdim da nema nikakve veze sa knjigom...
E, dovraga. A ja se bas ponadao da je Balabanov opet uspeo napraviti nesto sto valja... Mozda najbolje da ga ni ne gledam.Awakened wrote:Morfijum.
rekurzivno glupilo
- bojan
- WH rulesmaster
To je zato sto pokusavas da nadjes "poruku/visu svrhu/stagod" u scakom filmu. A Dead Man je vrsta filma koji predstavljaju zanimljivu pricu, ispricanu na lep nacin sa lepom scenografijom. Nesto poput Barry Lyndon-a.Fenjer-paša wrote:Dead Man...
CYNIC, n.
- Fenjer-paša
Nije to u pitanju. Ne tražim "viši" smisao, tražim bilo kakav smisao. Ako konstatujemo da je radnja Dead Mana priča ispričana radi priče, onda mi se ta priča ne sviđa.
- Barrel Dragon
Ja znam da ti znas da ja znam da ti znas,da...Fenjer-paša wrote:Nije to u pitanju. Ne tražim "viši" smisao, tražim bilo kakav smisao. Ako konstatujemo da je radnja Dead Mana priča ispričana radi priče, onda mi se ta priča ne sviđa.

- bojan
- WH rulesmaster
Dobro, ne volis pricu o nesnalazenju lika u jednom za njega potpuno stranom svetu i njegovoj (uglavno neuspeloj) interakciji sa lokalnim likovima...Fenjer-paša wrote:...Ako konstatujemo da je radnja Dead Mana priča ispričana radi priče, onda mi se ta priča ne sviđa...
Nego da li se tebi svidela knjiga "Stranger in the Strange Land"?
CYNIC, n.
- Fenjer-paša
Ne bih znao, nisam čitao :oops: