:lol: E па не бих да будем партибрејкер али само да знате да то не постоји из неког хришћанског угла. То је уствари само нека Дантеова фикција коју је он обрађивао у својој Божанској комедији и уствари тако је и треба схватити као неку комедију против тадашњег друштва. Доласком Христа у неком духовном свјету мјења се ствар јер је он растурио капије ада (сад ја сам то малко и позаборављао ово причам по лошем сјећању) и ослободио душе тадашњих људи који су ту били односно дотадашњих пагана који нису знали за Бога (Хомер и осталиа

).
Такође тај пакао и чистилиште не постоје али нажалост зли духови постоје. Сад не могу баш да се сјетим свих детаља али углавном душе које нису прошле у рај мислим да тако лутају около (ово баш нисам сигуран) и чекају поновни долазак Христов када ће да им се поново суди. Мислим сад баш нисам сигуран у ово све што сам рекао али мислим да сам то негдје прочитао и звучи ми ипак логичније од тих Дантеових фикција
E а сад што се тиче раја

ту улазе они који су довољно добри (мисли се довољно способни, добре душе и генерално довољно добри). Прво колко се ја сјећам је свети Петар који је ваљда вратар и ту се пролазе неке провјере да би се ушло али мислим да је у принципу једноставно. Саберу се и одузму добра дјела, али ако је човјек генерално добар ово што је лоше урадио му се и отписије (зато што човјек по природи није савршен и има мане које су већином узроковане тјелесном природом. Е сад пошто је та небеска хијерархија многима непозната небеско царство је састављено од 9 степена анђела и ту људске душе уствари заузимају слободна мјеста која су настала падом неких анђела када су се окренули од бога и приклонили оном злом

Значи највиши степен су Арханђели (Михајло, Гаврило и остали) а испод њих има још девет степена анђела по рангу. Нпр. по мом сјећању Св. Павле се уздигао у треће небо што значи да је ваљда постао анђео трећег степена.
Сад што се мене тиче ја типујем ту негдје међу њих да са богом једем ђевреке

, а надам се да баш нећу да будем мали од палубе, жеља ми је рецимо да будем поред Арханђела Михајла и будем његов замјеник, а онда можда једног дана постанем и десна рука самом Свевишњем

, мада реалније је да ћу добити мјесто ту негје око Св. Саве. А надам се да ће и ова екипа са ових наших форума да се смјести ту негдје.