Mini 40K turniri u klubu Zmaj
Moderators: Telion, Hypodermic
Re: Mini 40K turniri u HS-u
I šta nakraju bi od turnira???
Mislim, osim perinog čavrljanja na nekronskom... :lol:
Mislim, osim perinog čavrljanja na nekronskom... :lol:

- PeraNekron
Prvi Ogi (tako sto je u prvoj ofuljio Shukakua, drugu ne znam sta je radio, a trecu je Boca predao, sitan incident, ali o tome stvarno ne treba trositi reci), drugi Ridji (prvu se 'ladio posto nas je bio neparan broj), treci ja, a cetvrti Zerg. Fino zezanje, u svakom slucaju.
Mind Uploader wrote:... Kazem ja da je Pera isti Darth Vader, samo bez te moralne dubine...
Hypodermic wrote:Da nije robotech-a ne bih bio ovakakv kakav jesam!
Giga wrote:Realno, sasvim je logicno da mogu bez problema da ih bace sa par stotina metara i da budu prilicno sigurni da tom land raideru nece biti nista
igor wrote:jako je tesko uzimati puno poena jer se igra po knjizi.
Sta kazete na jedan mini "Winter War Tournament" ? :D
Recimo 8. ili 15. januara (kako se dogovorimo)..a koristili bi se neki prilagodjeni "battlefield special rules" tipa- Lost in the Snow, Freezing Fog, Snowdrifts....(naravno, svi tereni bi, logicno, trebali da budu snezni, a videcu to sve sa Duletom..)
Igrale bi se tri bitke, ucesce 200 din, pocetak u 11..
Ovo su svi battlefield special rules: (po 2-3 bi se koristili za jednu bitku, onda se promene neki drugi za sledecu..itd itd)
http://www.games-workshop.com/gws/conte ... ue&start=2
Recimo 8. ili 15. januara (kako se dogovorimo)..a koristili bi se neki prilagodjeni "battlefield special rules" tipa- Lost in the Snow, Freezing Fog, Snowdrifts....(naravno, svi tereni bi, logicno, trebali da budu snezni, a videcu to sve sa Duletom..)
Igrale bi se tri bitke, ucesce 200 din, pocetak u 11..
Ovo su svi battlefield special rules: (po 2-3 bi se koristili za jednu bitku, onda se promene neki drugi za sledecu..itd itd)
http://www.games-workshop.com/gws/conte ... ue&start=2
"MISSION SUCCESSFUL! Once again, I...Cato Sicarius..."
- PeraNekron
Ja sam za.
A jel mogu ja da koristim Tomb Stalkera?
A jel mogu ja da koristim Tomb Stalkera?

Mind Uploader wrote:... Kazem ja da je Pera isti Darth Vader, samo bez te moralne dubine...
Giga wrote:Realno, sasvim je logicno da mogu bez problema da ih bace sa par stotina metara i da budu prilicno sigurni da tom land raideru nece biti nista
I ja sam za. Pravila su sva ok,osim one lavine koja obrise sa table svu pesadiju na ground level-u. Nehumano :D
A ti nemoj imati pesadiju na ground flooru..
I izjasnite se kada vam vise odgovara.. 8. ili 15. januar..
1. Pera
2. Ridji
3. ja
4.
5.
6.
7.
8.

I izjasnite se kada vam vise odgovara.. 8. ili 15. januar..

1. Pera
2. Ridji
3. ja
4.
5.
6.
7.
8.
-
- Blago kluba Zmaj
Malo bih da obrisem prasinu sa Blood Angela. Po mogucnisti 15ti, tada vise nemam predavanja
Pa, neka od imperijalnih frakcija će se već pojaviti, ako ne bude (pre)velikoga snega...
Btw. ko se to nama prvi prijavio... :D
Ako se ne varam Dule već oštri sekirče, da predupredi neke nepredviđene momente... :lol: :lol: :lol: :lol:
Btw. ko se to nama prvi prijavio... :D
Ako se ne varam Dule već oštri sekirče, da predupredi neke nepredviđene momente... :lol: :lol: :lol: :lol:

- Histericni Istoricar
- Kапитан Рубинщайн
Sjajna ideja Nemanja, ja sam za ako se igra 15tog.
U jednog Bocu, mi verujemo!
Prijava.
- prokleti zabagovani forum
Hvala hvala Histericni, trudim se.. :DHistericni Istoricar wrote:Sjajna ideja Nemanja, ja sam za ako se igra 15tog.
Dobro, neka onda bude ovako-
Subota 15. 1. 2011. ,"Winter War Tournament", 1500 pts, ucesce 200 din, 3 bitke sa misijama iz osnovne knjige pravila+dodatna pravila za battlefield (naknadno cete biti obavesteni o detaljima), pocetak u 11h..
Prijavljeni:
1. Pera
2. Ridji
3. ja
4. Boca
5. Milinovic
6. Histericni
7. Zerg
8. Ogi
9.
10.
Ali onda se partija svodi na stekanje po zgradama i iscekivanje lavine(koja lako moze i da se ne doceka),sto i nije bas za turnirsku partiju...
Zašto većina ljudi ima problema sa nečim što nije standardno, i voli da teoretiše na tu temu??? 8O 8O 8O
O, kada se samo setim beskrajo dugačke i nadasve nepotrebne rasprave o restrikcijama za novosađanski turnir....
Oni su odlučili da tako bude, i to je to...
Kada ti nešto nije po volji, imaš dve opcije:
1. Dođeš da se igraš, i probaš da se zabaviš
ili
2. ne dođeš
I to je to...
O, kada se samo setim beskrajo dugačke i nadasve nepotrebne rasprave o restrikcijama za novosađanski turnir....

Oni su odlučili da tako bude, i to je to...
Kada ti nešto nije po volji, imaš dve opcije:
1. Dođeš da se igraš, i probaš da se zabaviš
ili
2. ne dođeš
I to je to...

Ma opusteno. Samo kazem da nije za turnir. Tako smo probali i turnir sa misijama,pa je bila totalna zajebancija,jer nekoga misije useru,a nekoga favorizuju.
Ja nit serem po tome,nit kazem da to ne sme da se koristi. Samo dajem predloge...nista vise
I nemam problema sa necim sto nije standardno. To cak i gotivim
Ja nit serem po tome,nit kazem da to ne sme da se koristi. Samo dajem predloge...nista vise
I nemam problema sa necim sto nije standardno. To cak i gotivim
- VicTheTrader
Prijava.
When in deadly danger, when beset by doubt, run in little circles, wave your arms and shout. - parody of the litany of command
Hurry up before we all come to our senses! - King Julien
Hurry up before we all come to our senses! - King Julien
- Histericni Istoricar
- Kапитан Рубинщайн
Freezing Flood bi trebao da se dopuni tj da ne utice i na vozila i na monstrume.
-
- Blago kluba Zmaj
Meni se svidja ovakav kakav jeste - totalno je random. I imaju ljudi sansu da prezive ako bace keca ili ako se popnu naneku zgradu, brdo, negde gde ste se dogovorili da je ground 2 ili vise. Sto moze da bude podosta terena, cak i wreck od vozila moze da bude dovoljno visok.
Upravo to Boco..od dogovora igraca zavisi sta ce se tretirati kao "ne ground level"
Prijavljeni:(fino napredujete sa prijavama, videcemo sad ko ce ispaliti..)
1. Pera
2. Ridji
3. ja
4. Boca
5. Milinovic
6. Histericni
7. Zerg
8. Ogi
9. Vic
10.
11.
edit: Za poplavu mozemo da napravimo 2 male izmene:
1. da sve jedinice odnosi na 2+ ali da sva vozila (osim skimera koji su uneffected, ako se slazete) i Monstrous Creature odnosi na 4+
2. da dolazi u drugom na 5+, trecem na 4+, cetvrtom na 3+, petom na 2+, i tek u sestom krugu automatski..tako bi moglo da se desi da uopste ne bude poplave, tako sto se igra 5 poteza a vi u petom bacite 1 za poplavu..
Sta kazete..? Koje izmene ocete,koje necete..? Ako ocete obe..ok, isto tako ako necete obe..recite, ja sam samo dao predlog..

Prijavljeni:(fino napredujete sa prijavama, videcemo sad ko ce ispaliti..)
1. Pera
2. Ridji
3. ja
4. Boca
5. Milinovic
6. Histericni
7. Zerg
8. Ogi
9. Vic
10.
11.
edit: Za poplavu mozemo da napravimo 2 male izmene:
1. da sve jedinice odnosi na 2+ ali da sva vozila (osim skimera koji su uneffected, ako se slazete) i Monstrous Creature odnosi na 4+
2. da dolazi u drugom na 5+, trecem na 4+, cetvrtom na 3+, petom na 2+, i tek u sestom krugu automatski..tako bi moglo da se desi da uopste ne bude poplave, tako sto se igra 5 poteza a vi u petom bacite 1 za poplavu..

Sta kazete..? Koje izmene ocete,koje necete..? Ako ocete obe..ok, isto tako ako necete obe..recite, ja sam samo dao predlog..
Prijava!
"More than any time in history mankind faces a crossroads. One path leads to despair and utter hopelessness, the other to total extinction. Let us pray that we have the wisdom to choose correctly."
Woody Allen
---
http://dorianm.deviantart.com/
Woody Allen
---
http://dorianm.deviantart.com/
-
- Blago kluba Zmaj
Obe zvuce super.
- Histericni Istoricar
- Kапитан Рубинщайн
Prijavljeni:
1. Pera
2. Ridji
3. ja
4. Boca
5. Milinovic
6. Histericni
7. Zerg
8. Ogi
9. Vic
10. Dorian
11. Histericni ???
Ljudi..u vezi poplave ima jedna bitna izmena, zapravo, tako je pisalo i u originalnim pravilima, ne znam kako sam prevideo..izvinjavam se.
POPLAVA "NE RADI" NA SVE VRSTE VOZILA!!! Samo pesadiju, bike-ove, artiljeriju i ostalo odnosi na 2+ i Monstruos Creature na 4+ (kako smo izmenili) i stize u prvom potezu na 5+, drugom na 4+ itd itd..
1. Pera
2. Ridji
3. ja
4. Boca
5. Milinovic
6. Histericni
7. Zerg
8. Ogi
9. Vic
10. Dorian
11. Histericni ???
Ljudi..u vezi poplave ima jedna bitna izmena, zapravo, tako je pisalo i u originalnim pravilima, ne znam kako sam prevideo..izvinjavam se.

POPLAVA "NE RADI" NA SVE VRSTE VOZILA!!! Samo pesadiju, bike-ove, artiljeriju i ostalo odnosi na 2+ i Monstruos Creature na 4+ (kako smo izmenili) i stize u prvom potezu na 5+, drugom na 4+ itd itd..
Ajde budi dobar, pa napravi kompilaciju tih spec. "zimskih" pravila i prikači ih uz listu učesnika...

- Histericni Istoricar
- Kапитан Рубинщайн
Sto mene dva puta prijavi? I sto drugi put sa zancima pitanja?
Tako je bilo u startu sa poplavom.
Tako je bilo u startu sa poplavom.
Evo prijavljenih:
1. Pera
2. Ridji
3. ja
4. Boca
5. Milinovic
6. Histericni
7. Zerg
8. Ogi
9. Vic
10. Dorian
11.
A evo su i sva spec pravila:
1. Lost in the Snow
A driving blizzard can make a disaster of a relatively simple deployment - marker beacons are no longer visible, communications are disrupted and visibility drops to almost nothing.
Units (friendly and enemy) deploying to the battlefield via Deep Strike or Outflank suffer -1 to their reserve rolls. Additionally, units that Deep Strike roll 3D6 for scatter, rather than 2D6.
2. Freezing Fog
Visibility across the battlefield has been drastically reduced, leaving the combatants to blindly guess at enemy positions.
Use the Night Fighting scenario special rule from the main rulebook to represent the freezing fog. Note, however, that searchlights cannot be used, as they are unable to penetrate the swirling mists. Additionally, assault grenades have no effect in this game - the assaulting troops cannot see the defenders clearly enough to glean full advantage from their grenades. Roll a dice at the start of each game turn - if you roll under the turn number, the fog lifts and the stratagem no longer applies.
3. Snowdrifts
The wind has driven snow and ice into the confines of the ruins, creating vast frozen drifts that are treacherous to traverse.
All city ruins (read-area terrain) count as dangerous terrain. Furthermore, units must roll an extra dice for all difficult terrain tests, and discard the highest result. If this stratagem is used in the same game as the Lost in the Snow stratagem then roll a D6 for each area terrain at the start of each player turn. On a roll of 1, that terrain is treated as impassable terrain for the rest of the game. Any units in that ruin must immediately move out of the terrain - any model unable to do so for any reason is overwhelmed by the mounting snowdrifts and removed from play.
4. Freezing Flood
An icy river has burst its banks somewhere near the battlefield - its chill waters could sweep the battlefield at any point.
The Freezing Flood is rolled for at the start of each game turn exactly as if it were a unit in reserve - it cannot arrive on the first game turn, but will arrive on the second game turn on a 4+ and then on a 3+ in the next turn and so on. Immediately as the Freezing Flood arrives, only units on the first or higher floors of buildings are safe. Roll a D6 for every unit at 'ground' level. On a 2 or more, the unit is swept away by the chill waters. All models in the squad are removed as a casualties. Once the Freezing Flood's onset has been resolved, the water level subsides, leaving the entire battlefield to be treated as difficult terrain. Vehicles are unaffected.
-Uz one nase izmene da moze da stigne i u DRUGOM potezu na 5+ i da Monstrous Creature odnosi na 4+
5. Frozen Engines
Unprepared vehicles can quickly succumb to the effects of the extreme cold. The enemy's vehicles are ill-equipped to deal with the sub-zero weather. If their tanks and transports are left stationary for long they will cease to function as engines seize and axles freeze up.
At the end of each of the enemy player's turns he must roll a D6 for each of the vehicles that did not move. On a roll of 2+ it has frozen up treat it as having suffered a crew stunned result.
EDIT ("house rules" promenjena)
1. Pera
2. Ridji
3. ja
4. Boca
5. Milinovic
6. Histericni
7. Zerg
8. Ogi
9. Vic
10. Dorian
11.
A evo su i sva spec pravila:
1. Lost in the Snow
A driving blizzard can make a disaster of a relatively simple deployment - marker beacons are no longer visible, communications are disrupted and visibility drops to almost nothing.
Units (friendly and enemy) deploying to the battlefield via Deep Strike or Outflank suffer -1 to their reserve rolls. Additionally, units that Deep Strike roll 3D6 for scatter, rather than 2D6.
2. Freezing Fog
Visibility across the battlefield has been drastically reduced, leaving the combatants to blindly guess at enemy positions.
Use the Night Fighting scenario special rule from the main rulebook to represent the freezing fog. Note, however, that searchlights cannot be used, as they are unable to penetrate the swirling mists. Additionally, assault grenades have no effect in this game - the assaulting troops cannot see the defenders clearly enough to glean full advantage from their grenades. Roll a dice at the start of each game turn - if you roll under the turn number, the fog lifts and the stratagem no longer applies.
3. Snowdrifts
The wind has driven snow and ice into the confines of the ruins, creating vast frozen drifts that are treacherous to traverse.
All city ruins (read-area terrain) count as dangerous terrain. Furthermore, units must roll an extra dice for all difficult terrain tests, and discard the highest result. If this stratagem is used in the same game as the Lost in the Snow stratagem then roll a D6 for each area terrain at the start of each player turn. On a roll of 1, that terrain is treated as impassable terrain for the rest of the game. Any units in that ruin must immediately move out of the terrain - any model unable to do so for any reason is overwhelmed by the mounting snowdrifts and removed from play.
4. Freezing Flood
An icy river has burst its banks somewhere near the battlefield - its chill waters could sweep the battlefield at any point.
The Freezing Flood is rolled for at the start of each game turn exactly as if it were a unit in reserve - it cannot arrive on the first game turn, but will arrive on the second game turn on a 4+ and then on a 3+ in the next turn and so on. Immediately as the Freezing Flood arrives, only units on the first or higher floors of buildings are safe. Roll a D6 for every unit at 'ground' level. On a 2 or more, the unit is swept away by the chill waters. All models in the squad are removed as a casualties. Once the Freezing Flood's onset has been resolved, the water level subsides, leaving the entire battlefield to be treated as difficult terrain. Vehicles are unaffected.
-Uz one nase izmene da moze da stigne i u DRUGOM potezu na 5+ i da Monstrous Creature odnosi na 4+
5. Frozen Engines
Unprepared vehicles can quickly succumb to the effects of the extreme cold. The enemy's vehicles are ill-equipped to deal with the sub-zero weather. If their tanks and transports are left stationary for long they will cease to function as engines seize and axles freeze up.
At the end of each of the enemy player's turns he must roll a D6 for each of the vehicles that did not move. On a roll of 2+ it has frozen up treat it as having suffered a crew stunned result.
EDIT ("house rules" promenjena)
Last edited by Telion on Sun Jan 09, 2011 11:46 pm, edited 1 time in total.
Jos u prvom potezu da lavina ulazi na 5+...
taman da nemas vremena da se sklonis i zavrsis partiju pre nego sto i pocne
-
- Blago kluba Zmaj
Cenim da je mislio da u DRUGOM ulazi na 5+, a u trecem na 4+... ali cekamo nemanju da to protumaci.
Ridji wrote:Jos u prvom potezu da lavina ulazi na 5+...
Hypodermic wrote:Cenim da je mislio da u DRUGOM ulazi na 5+, a u trecem na 4+... ali cekamo nemanju da to protumaci.
Lalalalalalalalalala..samo lupetam gluposti..ispravljeno je gore u postu..

Ovo mi u svakom slucaju deluje kao samoubilacka misija. 8O
- Histericni Istoricar
- Kапитан Рубинщайн
Ajde dosade ne kukajte ili ne igrajte. Sta ima veze i tako ovo samo zezanje. Ne zavise vam zivoti od ishoda turnira.
Prijavljujem se i ja!
- Histericni Istoricar
- Kапитан Рубинщайн
Ako se niko ne prijavi do petka, zbog neparnog broja ja idem na klupu za rezerve.
Subota 15.1. Winter War Tournament. Ucesce 200 din, 1500 poena, 3 bitke, pocetak u 11h.
Evo prijavljenih (u slucaju neparnog br igraca Histericni ce biti rezervni igrac):
1. Pera
2. Ridji
3. ja
4. Boca
5. Milinovic
6. Histericni
7. Zerg
8. Ogi
9. Vic
10. Dorian
11. Luka
A evo bitaka koje ce se igrati i koja ce spec pravila biti koriscena (izbacena je POPLAVA, mozete da odahnete.
)
1. Dawn of War, Kill poeni (Frozen Engines, Freezing Fog)
2. Pitched Battle, D3+2 (Frozen Engines, Lost in the Snow)
3. Spearhead, po 1 objective (Frozen Engines, Snowdrifts)
Evo prijavljenih (u slucaju neparnog br igraca Histericni ce biti rezervni igrac):
1. Pera
2. Ridji
3. ja
4. Boca
5. Milinovic
6. Histericni
7. Zerg
8. Ogi
9. Vic
10. Dorian
11. Luka
A evo bitaka koje ce se igrati i koja ce spec pravila biti koriscena (izbacena je POPLAVA, mozete da odahnete.

1. Dawn of War, Kill poeni (Frozen Engines, Freezing Fog)
2. Pitched Battle, D3+2 (Frozen Engines, Lost in the Snow)
3. Spearhead, po 1 objective (Frozen Engines, Snowdrifts)
- PeraNekron
A neeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.........Telion wrote:(izbacena je POPLAVA, mozete da odahnete.)

Fuck jeeeeeeeeeeah! :D
-
- Blago kluba Zmaj
Usled fakultativnih obaveza, ja cu morati da ispalim. crap.
Zao mi je ljudi, ali nesto mi je iznenadno iskrslo i moram da ispalim...