Mini 40K turniri u klubu Zmaj

Sve vezano za ovaj tabletop wargame.

Moderators: Telion, Hypodermic

Post Reply
bojan
WH rulesmaster

Re: Mini 40K turniri u HS-u

Post by bojan »

Hypodermic wrote:Usled fakultativnih obaveza...
Ako si fakultativne onda su neobavezne.
Ako su fakultetske onda je nesto drugo u pitanju.
CYNIC, n.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
PeraNekron

Post by PeraNekron »

Nemojte mesati transcedentno i transcedentalno, molim vas. O:)
Mind Uploader wrote:... Kazem ja da je Pera isti Darth Vader, samo bez te moralne dubine...
Hypodermic wrote:Da nije robotech-a ne bih bio ovakakv kakav jesam!
Giga wrote:Realno, sasvim je logicno da mogu bez problema da ih bace sa par stotina metara i da budu prilicno sigurni da tom land raideru nece biti nista
igor wrote:jako je tesko uzimati puno poena jer se igra po knjizi.
prokleti zabagovani forum

Post by prokleti zabagovani forum »

Mislim da imam groznicu eeeeehh.... moracu da otkazem. :(
Ovo znaci rat!
Telion
Commissar Weasel

Post by Telion »

Zbog raznih otkazivanja situacija sa prijavljenim igracima je sada ovakva:
1. Pera
2. Ridji
3. ja
4. Vic
5. Milinovic
6. Histericni
7. Dorian
8. Luka
"MISSION SUCCESSFUL! Once again, I...Cato Sicarius..."
Telion
Commissar Weasel

Post by Telion »

Zamolio bih Duleta da postuje konacni plasman sa Winter War Tournamenta..

A evo mojih utisaka:

1. bitka- Rista sa Black Knight-ovima (SM)- Zbog magle..nismo se videli pola bitke, a sve njegovo sto je deep strike-ovalo kod mene bilo je odmah ili odstreljeno ili ubijeno u CC-u..kasnije nisje uspeo to da nadoknadi..pobeda za mene.

2. bitka- Pera sa Necronima- Obicno pobedi Pera, ali je danas bilo malo drugacije..Power Fistovi su pogodili oko 80% udaraca sto mi je omogucilo da jedne Necron Warriore sklonim sa jednog obj, dok su Tac Marinci, Assault Marinci i Kapetan ubili pola Immortala, a drugu polovinu i Lorda stigli i umlatili..pobeda za mene, srce na mestu.. :D

3. bitka- Ridji sa Tyranidima- Finale, kao i na prethodnom turniru, ali ovaj put znatno neizvesnija bitka. Cetvrtine, po 1 objective, sav teren je dangerous.. Ridji me je opet naterao da svoju vojsku iskoristim bukvalno do poslednjeg modela..na kraju izvukoh nekako draw. Fantasticna partija, cestitke na osvojenom turniru (bolja VP razlika od mene, drugoplasiranog.. :P )
PeraNekron

Post by PeraNekron »

Telion wrote:..pobeda za mene, srce na mestu.. :D
We'll be back..... :wink: :twisted:
Mind Uploader wrote:... Kazem ja da je Pera isti Darth Vader, samo bez te moralne dubine...
Giga wrote:Realno, sasvim je logicno da mogu bez problema da ih bace sa par stotina metara i da budu prilicno sigurni da tom land raideru nece biti nista
Telion
Commissar Weasel

Post by Telion »

Moze sledeci Mini turnir 19.2. ? Ucesce isto 200 din, pocetak takodje u 11h..a sad, da vidimo one bitnije stvari..hocete li klasican turnir sa 3 bitke iz osnovne knjige pravila..ili da opet igramo neki tematski, sa spec pravilima i slicnim..?
-Hocete Doubles Tournament (dva igraca po 1000 poena)..? Kill Team/Combat patrol (5 bitki)..? Dajte neki predlog ili "glasajte" za neki od ponudjenih.. :)

Sto se tice poentaze..mislim da je najbolje ,ako igramo 1 vs 1 ,1500 poena jer onda lepo stignemo da odigramo 3 bitke..a kada igramo u vise zavrse se 2- 2 i po i onda to ne lici na turnir.. :wink:

Ovu najavu dajem mesec dana unapred, s obzirom da su vecina igraca ili studenti ili zaposleni ljudi, pa da mogu sebi da planiraju unapred ako hoce da se igraju, mislim da je tako skroz ok..
Pozdrav! :)
ZergLord

Post by ZergLord »

Mogli bi smo neki normalni.
Sto se tice poentaze..mislim da je najbolje ,ako igramo 1 vs 1 ,1500 poena jer onda lepo stignemo da odigramo 3 bitke..
Ali 1750 poena je bolje. :P I ja se ne secam kad nismo stizali na takvom turniru da odigramo 3 partije. Recimo znam da smo na Doubles turniru (1000 poena po strani) jedva odigrali drugu a trece nije bilo...
PeraNekron

Post by PeraNekron »

Sve moze, sem doubles.
A sto ne u 2000 poena, a? Ako odredjeni ljudi ne bace warp-time, moze se komotno odigrati 3 partije za dan. ;)
deka
Medved ili Jeti? Odlučite sami.

Post by deka »

Meni je svejedno šta se igra...

Može čak i doubles tournament, ili čak možda Combat Patroll :!: To nismo igrali odavno, recimo 400pts, i jedno 5 partija...
Image Image
VicTheTrader

Post by VicTheTrader »

deka wrote:Meni je svejedno šta se igra...

Može čak i doubles tournament, ili čak možda Combat Patroll :!: To nismo igrali odavno, recimo 400pts, i jedno 5 partija...
Moze combat patrol!
When in deadly danger, when beset by doubt, run in little circles, wave your arms and shout. - parody of the litany of command

Hurry up before we all come to our senses! - King Julien
Telion
Commissar Weasel

Post by Telion »

Pa dbr..ajde onda da igramo Combat Patrols.. :)
CP postuje sledeca pravila za FoC:

1. Armies are not more than 400 points.
2. You must have at least 1 Troop choice.
3. You may include a single HQ Choice, but no more than one.
4. You may spend remaining points on anything else in the Codex.
5. No model can have more than 2 Wounds.
6. No special or unique characters.
7. No model can have save better than 3+ or 4+ invulnerable.
8. Vehicles cannot have a total AV greater than 33. Calculate this by adding Front, Side (only count the side once) and Rear armor values.
9. No Ordinance weapons.

E ovako..s obzirom da je predvidjeno da se ovo zavrsi za maksimalno 45 minuta..igrali bi, ako se slazete, 6 bitki tog dana. I posto igramo na samo 400 poena..igralo bi se na pola table, tj 120x90 cm.
Takodje, ovaj turnir je zanimljiviji kad nas igra sto vise, sa sto vise razlicitih armija, tako da..apelujem na sve da se prijave.. :D I da snabdeju vojskom neke ljude koji bi se mozda igrali, a nemaju vojske.. :wink:
Stevan

Post by Stevan »

Ja bi pikao al imam jedan praktican problem..mogu samo nedeljom da igram.
Ako budete pravili jednodevne miniturnire,koji se igraju Nedeljom..igracu svaki verovatno.
Sto se tipa turnira/poentaze tice, igrao bi svaku varijantu..do 2000 poena.
Poz,
"Moj pas nema nos!"
"Pa kako onda mirise?"
"Odvratno!"
No 1

Post by No 1 »

Ja bih pre tri partije po 2000 poena, ajde da se glasa šta bi ljudi najviše voleli.
Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi.

Image
Telion
Commissar Weasel

Post by Telion »

Tri partije u 2000 poena se nikada nece zarsiti, igrali smo ranije tako i znamo svi kako bi se to zavrsavalo- ljudi bi se uglavnom smorili i onda polovina druge i reca partija ne bi licile ni na sta..plus ima nekih ljudi koji malo sporije igraju tako da je onda to jos dodatno otezavajuca okolnost.. :wink:

A rezultate sta se desi kada das ljudima da glasaju sta bi najvise voleli mozes videti ako pogledas nekoliko postova gore..i na jos neke prethodne stranice..jedan hoce jedno, drugi nesto trece, treci hoce peto..itd itd..

@ Stevan- Warhammer 40k turniri su se uvek organizovali subotom, eventualno postoji mogucnost da se igraju 2 dana i samo se u tom slucaju se igra nedeljom..
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

hmmm, da... vidi, pitanje, kako ne postoji tiranid sa sinapsom koji em ima manje od 3 rane em ima sejv koji je manji od 3+/i4+, da li bi udovoljili nama bubama malu reviziju pravila, ili da vucemo bez sinapse pa kud koji mili moji sa LD testovima?
Pendargon wrote:...po toj logici, mogao bih da isecem lepih 10 kockastih komada stiropora, na devet zalepim bolter i bolt pistolj, i granate, i mali nozic, jednom zalepim powerfist da viri, a na jednog zakacim lasscannon, i imam savrsenu jedinicu chaos space marinaca....
Image Image :badger: :badger: :badger:
PeraNekron

Post by PeraNekron »

A copor genestealera? Njima ne treba sinapsa, a i sasvim fino rade.
Pendargon
Moderator bez portfelja
Location: Between Heaven and Hell... In Heaven they don't want me, but the Devil doesn't want a competition

Post by Pendargon »

1. Mnogo genestealera
2. Profit!

edit: a i tyrant nije jedina sinapsa, valjda... ima svakakvih buba sa sinapsom...
Image
ImageImageImageImageImage
PeraNekron

Post by PeraNekron »

Mozemo i da igramo u 500 poena, sa svim gore navedenim pravilima. ;)
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Pendargon wrote:1. Mnogo genestealera
2. Profit!

edit: a i tyrant nije jedina sinapsa, valjda... ima svakakvih buba sa sinapsom...
Ma necu profit :P Hocu malo sarenila, vodio sam genestealere prosli put bas iz ovog razloga. Mislim, mogu opet to, ali bih voleo da vodim i neke gaunte ili nesto i da ne moram svaki put da bacam 6 i manje da bi isti nesto radili.

A sto se tice sinapsi, ako preskocimo Tyranta i Tervigona, imamo:
-Warrore... njok, 3 rane
-Warrior alpha... njok i on, isto 3 rane
-Zoantrope... 2 rane ali 3+ inv sejv.
-Specialni karakteri tiranidski - svi preko 3 rane.
Pendargon wrote:...po toj logici, mogao bih da isecem lepih 10 kockastih komada stiropora, na devet zalepim bolter i bolt pistolj, i granate, i mali nozic, jednom zalepim powerfist da viri, a na jednog zakacim lasscannon, i imam savrsenu jedinicu chaos space marinaca....
Ridji

Post by Ridji »

A da mi igramo na 1750 ili 1500? Opet sa nekim specijalnim pravilima kao prosli put
deka

Post by deka »

Uh bre, što ste vi bube dosadne... HQ pa Hq...
Ne morate da imate isti u listi uopšte...
Jedino što je obavezno je 1 troop choice...
Image Image
Telion
Commissar Weasel

Post by Telion »

Ajoj..nema, kao sto kazu- "svetu se ne moze ugoditi".. :roll:
Ridji wrote:A da mi igramo na 1750 ili 1500? Opet sa nekim specijalnim pravilima kao prosli put
Slazem se sa tobom..radim na nalazenju nekih spec. pravila, danas sam 2-3h trazio i nista zanimljivo nisam nasao.. Mogli bi i "Cities of Death" Tournament..malo da se bijemo u gradovima, a sta kazete..? U tom slucaju Tyranidi spremite Genestealere, a ostali..sta da vam kazem, spremite flamere.. :P
Ako ocete, moze to..pravila za Cityfights su uglavnom ista kao za 5. ediciju, tako da bi to bile vise-manje klasicne bitke sa malo drugim objectivima (postavka je uvek po cetvrtinama), i naravno- stratagemima! 8-) 3 po igracu, birali biste ih na pocetku svake bitke..ili, da bude jos zanimljivije..na pocetku turnira..pa da vam ostaju za sve tri partije..
Histericni Istoricar
Kапитан Рубинщайн

Post by Histericni Istoricar »

Flameri! Flameri! Flameri! Ja sam za Cityfigths! Ocu sve da vas dominiram moj flamerima i ubagovanim Vulaknom! Bahahahahahha!
U jednog Bocu, mi verujemo!
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

moze i cityfight, moze i combat patrol, heck, moze i combo ta dva. Samo sam se nadao da ne vucem samo genestealere, ali sta cu sada :P
PeraNekron

Post by PeraNekron »

Sve sto cu reci...

Image

Bice kako Nemanja kaze. Pa ko voli, nek' izvoli.
hindza

Post by hindza »

Telion wrote: ..radim na nalazenju nekih spec. pravila, danas sam 2-3h trazio i nista zanimljivo nisam nasao..

Imam ja neki pdf i 2 .doc-a sa "specijalnim misijama". jedan je Hazardous enviroments, i valjda se baca kockica pa šta ispadne to se igra, drugi i treći su scenariji: "additional gw missions- the breach" i "additional gw missions- winter war"
ako oćete mogu to da vam uploadujem, pa da pogledate šta vam je zanimljivo pa da igrate...
Smrt fašizmu, Sloboda : Rad - 2 : 0...
Telion
Commissar Weasel

Post by Telion »

Telion wrote:Pa dbr..ajde onda da igramo Combat Patrols.. :)
CP postuje sledeca pravila za FoC:

1. Armies are not more than 400 points.
2. You must have at least 1 Troop choice.
3. You may include a single HQ Choice, but no more than one.
4. You may spend remaining points on anything else in the Codex.
5. No model can have more than 2 Wounds.
6. No special or unique characters.
7. No model can have save better than 3+ or 4+ invulnerable.
8. Vehicles cannot have a total AV greater than 33. Calculate this by adding Front, Side (only count the side once) and Rear armor values.
9. No Ordinance weapons.

E ovako..s obzirom da je predvidjeno da se ovo zavrsi za maksimalno 45 minuta..igrali bi, ako se slazete, 6 bitki tog dana. I posto igramo na samo 400 poena..igralo bi se na pola table, tj 120x90 cm.
Takodje, ovaj turnir je zanimljiviji kad nas igra sto vise, sa sto vise razlicitih armija, tako da..apelujem na sve da se prijave.. :D I da snabdeju vojskom neke ljude koji bi se mozda igrali, a nemaju vojske.. :wink:
Da ne bih ponovo sve pisao.. :P

Znaci, neka ovaj turnir bude Combat Patrol..5-6 bitki, ostaje ucesce 200 din, pocetak u 11 h, 19.2.
E sad..skrenuta mi je paznja da se Tyranidima nijedna sinapsa ne uklapa u CP pravila, ali to se da lako resiti:

1. Zoantrope.. 3+ inv (4+ inv max)
2. Tyranid Warriori 3 rane (2 rane max)

Ili da bubama damo da u nekim normalnim kolicinama imaju jednu od ove dve sinapse iliiii...da jednostavno ne vodite stvorenja koja imaju "Lurk".. Ne morate da vodite samo Genestealere, mozete i Hormagaunte, oni imaju "Rage" a to i nije tako lose, cak i kada se padne LD test..zar ne..? :wink:
I neke druge bube nemaju tako mali Ld,pa ga mozda nekad i prodju..

Ove patrole ce se boriti u urbanim zonama (razruseni Imperijalni gradovi, postrojenja, mozda neki Orkovski kampovi i sl) sto znaci da ce vam biti dozvoljeno na pocetku turnira da izaberete jedna Cities of Death Stratagem, koji biste, u zavisnosti da li ste pobedili ili izgubili mogli da zamenite sa nekim drugim (u slucaju draw niko ne bi mogao da menja stratagem). Ali o tome vise kasnije, kada preradim neke stratageme koji imaju neka zaostala useless pravila.. :roll: :)

Moze ovako, a..? Ako necete da se igra sa Stratagemima recite, najmanji problem je izbaciti ih...mada mislim da bi nam bilo zabavnije sa njima.. :wink:

Izvol'te prijave: :D
Ridji

Post by Ridji »

Kao da su warriori velika mudrost za ubiti. Aj u jedinici max 3 warriora da bude,cisto da imamo bar neku sinapsu...?
To otvara puno razlicitih mogucnosti za razliku od liste bez sinapse.
P. S. Prijava
deka

Post by deka »

Baš sam sinoć predlagao Nemanji opkladu, ko će prvi da gunđa zbog nečega :evil: :evil: :evil:

Ja ćem se igram kako god bilo...
Image Image
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Prijava.
Ridji

Post by Ridji »

Aman bre uopste ne gundjam... Samo savetujem ne bi li malo izbalansirali igru.
Nego Nemanja sta mislis za warriore?
deka

Post by deka »

Pa nije velika mudrost ubiti warrior-e kada se igra "velika" partija, recimo 1500 i više poena... Terminator sa ili bez čekića, ili neko pucanje...

Ali u 400-500, to nije baš tako lako...
Image Image
Telion
Commissar Weasel

Post by Telion »

Hive Node Stratagem
Tyranidski organizam koji ima sledece statove
WS2 BS0 S4 T4 W2 I2 A2 Ld- Sv5+ (ili 4+)
Synapse Creature, Immobile (ne krece se), Defensive Granades.

Ako vam je toliko do Synapse.. :wink:

Mada se skroz fino napravi "patrola" od 57 (ako se ne varam) Hormagaunta i Venomtropa (Cthulu-a, lignjica ili kako mu je vec ime..) svi imaju Rage i trce ka protivniku..imaju cover itd itd..
Ili umesto nekih Hormagaunta se ubaci neka Hive Guarda koja, posto igramo na pola table ima domet u 80% slucajeva.. Genestealeri su uvek tu....nemojte da vam ja vec smisljam liste.. Mada sam danas napravio bas fine patrole za svaku rasu..za neke cak i dve.. :P Pa ako je nekom slucajno problem da smisli 400 poena..neka me kontaktira na PM.. :lol:

I jos nesto..ako zelite da ubacite malo fluffa (kao ja na primer), mozete na Cp gledati na 2 nacina:
1. Patrola na zadatku..obezbedjuje svoj sektor, ceka pojacanje, trazi neki rare item, IG je u poteri za nekim odbeglim zloglasnim robijasem i sl..medjutim srece drugu patrolu i pocinje borba.

2. Elitni odred (Marinaca) poslat na zadatak da udari u srce neprijateljske teritorije, ili kao u filmu "Ultramarines" tako nesto.. Dok neprijatelj salje svoju Elite jedinicu kako bi eliminisala protivnike i sprecila ih u izvrsenju zadatka..

Vodite se malo fluffom ljudi.. :)
ZergLord

Post by ZergLord »

Dosta bre vise sa debatom o sinapsi. Vasa rasprava nema smisla. :x

Da li vi shvatate da su Tiranidi, cak i bez ovih specijalnih pravila, skoro neigrivi u 400 poena!?! Sto se u manje poena igra to su Tiranidi slabiji, odnosno imaju sve manje i manje opcija za dobre kombinacije. U ovakvoj maloj velicini im jedino preostaje da spamuju Genestealere, to je jedino sto moze da radi u 400 poena (ali cak i za to nisam siguran koliko uspesno).

Molim vas, recite mi koju armiju mogu Tiranidi da izvedu sa i bez ovim ogranicenjima, cak i sa specijalnom sinapsom, a da ta armija nije smejurija? (osim spamovanja Genestealera)
Mada se skroz fino napravi "patrola" od 57 (ako se ne varam) Hormagaunta i Venomtropa (Cthulu-a, lignjica ili kako mu je vec ime..) svi imaju Rage i trce ka protivniku..imaju cover itd itd..
Ja ubijem 25% Hormagaunta iz jedne jedinice i oni pobegnu zbog Ld 5. I ako budem imao priliku nateram da ostali Hormagaunti jure moj prazan Rhino dok ih polako ubijam na daljinu ili u CC-u...
Ridji

Post by Ridji »

Zerg upravo zbog toga sto si napisao ti treba synapsa...
Cim ubacis 2-3 warriora postaju malo igriviji.
A hive node je imobile,tako da nema skoro nikakvu ulogu
Telion
Commissar Weasel

Post by Telion »

Vidi Zerg..slazem se ja da ti Hormagaunti ne mogu nista protiv vozila, ali zato imas Hive guradu..bas kao sto sam i napisao.. :wink:
Nemam ja nista protiv da se Tyranidima dozvoli da imaju 3 Warriora, ali to onda nije u redu prema ostalim vojskama koje postuju ogranicenja.. Zamisli da se npr IG "skine" pravilo no Ordinance..recimo..i onda Antic ili/i Dorian kao Gardista uzme Basiliska..i celu patrolu samo s njim ubiju.. Ili save 2+ pa povedes CC Termose sa pair of Lightning Claws sa Chaplainom, pa kad te ass imaju re-roll to hit re-roll to wound..itd itd.. :roll:

Uzdajte se Tyranidi malo u bacanje niskog broja na 2d6..sta da vam kazem.. :)

Kao sto rece Milinovic..u 1500 nije problem ubiti Warriore..ali na 400 poena..bas i nisu..jos ako ih vodis lepo sa macevima,pa saseku celu patrolu..dok ih ne pogodi Basilisk u glavu..hehehe... :P :lol:
ZergLord

Post by ZergLord »

Ridji wrote:Zerg upravo zbog toga sto si napisao ti treba synapsa...
Cim ubacis 2-3 warriora postaju malo igriviji.
Ne kazem da nam ne treba sinapsa, kazem da je nebitno sta Tiranidi donesu u 400 poena osim ako je to Genestealer spam.

EDIT:
Vidi Zerg..slazem se ja da ti Hormagaunti ne mogu nista protiv vozila, ali zato imas Hive guradu..bas kao sto sam i napisao.. :wink:
Ok. Razbiju HG jedan transport, i onda Hormagaunti charguju sadrzaj. Ali onda Hormagaunti moraju da se pomole Hive Mind-u da ne izgube, jer ako izgube cak i za 1, gotovi su.
Last edited by ZergLord on Sun Jan 23, 2011 6:43 pm, edited 1 time in total.
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Onda zerg nemoj da igras sa tiranidima. Ja hocu, kakvi god limiteri bili. nek uvedu i da ne mogu rending unite da imam, pa cu i bez genestealera igrati.

Dosta vise pointless rasprave, pravila za turnir su iznesena. Mozete da se prijavite ili ne.
Histericni Istoricar
Kапитан Рубинщайн

Post by Histericni Istoricar »

Oce neko sir uz svo ovo vino? Imam fin koziji...
Ako se nekom ne svidja neka (kao ja npr) ne igra.
U jednog Bocu, mi verujemo!
Post Reply

Return to “Warhammer 40k: Živ je Slaneš, umro nije”