Jos Rumora!
Moderators: Telion, Hypodermic
-
- Blago kluba Zmaj
Re: Jos Rumora!
Spec karakter koji daje da su paladini trupe
+
3x5 paladina sa medikom
+
3x stormraven
+
upgrades za paladine (po izboru)
= manje od 1750 poena.
+
3x5 paladina sa medikom
+
3x stormraven
+
upgrades za paladine (po izboru)
= manje od 1750 poena.
- PeraNekron
Vindicare assassin je sada bas uzasan. Pogotovo ona opcija da ukine inv save nekom modelu, do kraja partije.
Sve je sjajno bajno, ali bas skupo. Inquisitorial retinue je bas zanimljiv.
Jedino mi smor sto nigde nema wargear sekcija u ovom pdf-u. :?
Lord Kaldor Draigo is one bad-ass motherfu**er.... 8O
Sve je sjajno bajno, ali bas skupo. Inquisitorial retinue je bas zanimljiv.

Jedino mi smor sto nigde nema wargear sekcija u ovom pdf-u. :?
Lord Kaldor Draigo is one bad-ass motherfu**er.... 8O
Mind Uploader wrote:... Kazem ja da je Pera isti Darth Vader, samo bez te moralne dubine...
Hypodermic wrote:Da nije robotech-a ne bih bio ovakakv kakav jesam!
Giga wrote:Realno, sasvim je logicno da mogu bez problema da ih bace sa par stotina metara i da budu prilicno sigurni da tom land raideru nece biti nista
igor wrote:jako je tesko uzimati puno poena jer se igra po knjizi.
- Histericni Istoricar
- Kапитан Рубинщайн
Jokaero se vratio, nemogu da verujem pa toga nije bilo vec 20 godina. Ja sam odusevljen zeljom GWa da ozivi neke mrtvace okolo. Drzte palceve pa ce biti i Squatova uskoro, a ostalim jazvcima sa matorim kodeksima da ne pricamo.
U jednog Bocu, mi verujemo!
- PeraNekron
Ima bas dosta abhumana u 40k svetu. Poceli su sa ogrynima , pa ratlinzima, sada jokaero. Ima i beastmena, nightsidera, demiurga itd. Ovo je bas lep "retro" trend.
Onaj Shunkin majmun djubretar moze komotno da prodje kao Jokaero. :D

Mind Uploader wrote:... Kazem ja da je Pera isti Darth Vader, samo bez te moralne dubine...
Giga wrote:Realno, sasvim je logicno da mogu bez problema da ih bace sa par stotina metara i da budu prilicno sigurni da tom land raideru nece biti nista
-
- Blago kluba Zmaj

ne znam da li da ga turim ovde ili u "da se nasmejete"... :lol:
Smrt fašizmu, Sloboda : Rad - 2 : 0...
-
- Blago kluba Zmaj
The First wave has been confirmed!
Grey Knight Codex Softback – £17.50 RRP
Grey Knights Boxed 5 man Set -£20.50 RRp
Can be built as;
* A Grey Knight Squad
* Interceptor Squad (Can teleport 30″ once per game)
* Purgation Squad (Heavy Support can have psy-cannons, psilencer or incenerators. Have psyk-out grenades and can fire at targets the can not see due to Astral Aim.
* Purifier Squad (Elite Squad with 2 attacks and the cleansing flame psychic attack)
The Grey Knight Nemesis Dreadknight – £33 RRP
Grey Knight Terminators / Paladins – £27.70
(Paladins are two wounded ws5 terminators with apothecaries)
Lord Kaldor Draigo – £13.80 RRP
(HQ choice that makes Paladins troops and grants D3 universal special rules)
Castellan Crowe – £10.25
(Makes Purifier Squads Troops)
Jokaero Weaponsmith – £7.70 RRP
An awesome space monkey!
Sudeci po GW sajtu, ovo ce biti potvrdjeno koliko vec sutra. Ostaje samo da vidimo koliko je istina.
- Pendargon
- Moderator bez portfelja
- Location: Between Heaven and Hell... In Heaven they don't want me, but the Devil doesn't want a competition
Jbs mi sve, onda sam bas temptovan da pocnem da ih sakupljam... mozda cak i vise nego dark eldare, tu sam prosao will check :-)

- Pendargon
- Location: Between Heaven and Hell... In Heaven they don't want me, but the Devil doesn't want a competition
Sa druge strane, ako je verovati GW sajtu, novi osnovni marinci za Demonhuntere su najruzniji komad plastike koji je skoro izasao iz gw kuhinje. Terminatori su super, ali iskreno se nadam da su oni samo lose slikani... a i poprilicno su skupi za 5 malih plasticnih cika po boxu?

- PeraNekron
Lupas gluposti, svi su bas lepi....osim Nemesis Dreadknighta, koji izgleda kao da su ga porucili iz Dexter's Laboratory... :lol: :lol: I da....svi G(r)ey Knights imaju power weapone....oh, divote....
- Pendargon
nesto cisto sumnjam u to....
ako je tako, debelo su prejako prejaki...
Naravno, vec imam listu u glavi, i ne, u njoj nema nemezis dreadknighta.
Model je ODVRATAN, a i nepotreban.
ako je tako, debelo su prejako prejaki...
Naravno, vec imam listu u glavi, i ne, u njoj nema nemezis dreadknighta.
Model je ODVRATAN, a i nepotreban.

- PeraNekron
Pise na sajtu.Pendargon wrote: ako je tako, debelo su prejako prejaki...
Pravis listu, a? Ti bi da igras sa Imperatorovim miljenicima,a?Each Grey Knight is equipped with a Nemesis force weapon and storm bolter as standard, meaning that not only can each model unleash two shots a turn, even on the move,but all of their close combat attacks will ignore armour saves.Even without additional equipment, a Grey Knight army is a force to be reckoned with, but when you consider the options available to them, their combat potential is astonishing. Each Nemesis weapon type grants different advantages in addition to its status as s force weapon, from the aggressive halberd option (+2 Initiative), to the near impenetrable defence offered by the Nemesis warding stave (2+ invulnerable save in combat). The heavy weapons wielded by the Grey Knights are similarly deadly, with the psycannon offering the dual role of heavy or assault weapon, and the multi-barrelled psilencer able to unleash a ferocious six shots a turn.
Ah,ah...nema veceg vernika od bivseg gresnika... :lol: 8-) :D
- Pendargon
Brate...
Pa ovi su poludeli...
Pritom, ti to sve dobijas za bijednu, bijednu cenu od 20 poena po modelu (ili 24-26 za max effect). Thousand sons i mali ruzicasti marinci placu u cosku :-D
Ma jok, ako se secas, ja sam pre jos par godina imao napad ciscenja jeresi, kada sam hteo dual landraider Gk i/ili sestrice :-D.
Realno, nove gk ne zelis da sretnes na tabli, a kako ih pobede tiranidi to zaista ne znam :-D (hehe bocmane
)
Pa ovi su poludeli...
Pritom, ti to sve dobijas za bijednu, bijednu cenu od 20 poena po modelu (ili 24-26 za max effect). Thousand sons i mali ruzicasti marinci placu u cosku :-D
Ma jok, ako se secas, ja sam pre jos par godina imao napad ciscenja jeresi, kada sam hteo dual landraider Gk i/ili sestrice :-D.
Realno, nove gk ne zelis da sretnes na tabli, a kako ih pobede tiranidi to zaista ne znam :-D (hehe bocmane

- PeraNekron
Cekam ja lepo nekrone...i ocekujem rending pucanja, i wbb dok se boje ne rastope, slow and purposeful i feel no pain pride, i sve resto.... :lol:
Čim je zakleti Heretik, pomenuo mogućnos' vraćanja pod svetlost Imperatora, o'ma puko forum... :lol: :lol: :lol:

-
- Blago kluba Zmaj
Za sve one koje mrzi da ide do GW sajta, izvolte:

I da, SVE je plastika. Sem Draga naravno, posto se ne secam da je ikad specijalni karakter bio u plastici, ali sta sad. Za ovog dextera gore, mogu da kazem da su se zaista potrudili da lici da je iz 40k sveta... ali to je i dalje dexter.
Edit:
I da, njihovi boxovi su od po pet modela. Nema vise onog lepog boxa od 10 grey knight marinaca, sada ih je samo 5.

I da, SVE je plastika. Sem Draga naravno, posto se ne secam da je ikad specijalni karakter bio u plastici, ali sta sad. Za ovog dextera gore, mogu da kazem da su se zaista potrudili da lici da je iz 40k sveta... ali to je i dalje dexter.
Edit:
I da, njihovi boxovi su od po pet modela. Nema vise onog lepog boxa od 10 grey knight marinaca, sada ih je samo 5.
Otisao na GW sajt, i prvo sto me je docekalo je Dreadknight... Zamalo da umrem od smeha...

Lolz, a ti pricao pre 1-2 nedelje kako su novi GK ubogi... :lol:Pendargon wrote:ako je tako, debelo su prejako prejaki...

- Pendargon
Pa to je mala razlika izmedju : cela armija ima cc weapon, i CELA ARMIJA IMA POWER WEAPONE! :lol: :lol: 8-) 8-)
Dosta suptilno, ali pomalo bitno, zar ne mislis...
Dosta suptilno, ali pomalo bitno, zar ne mislis...

- PeraNekron
Orci ili bilo koje horde ih i dalje isevaju bez problema.
- Pendargon
Ja se kladim da se orci samo presaviju i umru kada pravi build Grey knightova izadje na teren. Mnogo bolje prodju nob bikeri, nego horda orci.
Obrati paznju na malu stvar zvanu cleansing flame. Genestealeri, Orci, i ostale karakondzule sa gazilion napada bez armor savea dodjite da se pobijete sa grey knightovima...
Problem bi im verovatno predstavljali neki elitni eldari, i ekstremno shooty imperijalna garda, i slicno.
U CC-u, oni mogu da prime bilo sta na grudi i izadju pevajuci, ili bar jednako dobri kao i protivnik. A umeju i da pripucaju.
Obrati paznju na malu stvar zvanu cleansing flame. Genestealeri, Orci, i ostale karakondzule sa gazilion napada bez armor savea dodjite da se pobijete sa grey knightovima...
Problem bi im verovatno predstavljali neki elitni eldari, i ekstremno shooty imperijalna garda, i slicno.
U CC-u, oni mogu da prime bilo sta na grudi i izadju pevajuci, ili bar jednako dobri kao i protivnik. A umeju i da pripucaju.

Just 2 words pray Heretics http://www.belloflostsouls.net/2011/03/ ... tions.html 

Goal i have no goal Fraulein i just want eternal war "Major Montana Max"
"Après moi, le déluge"
"Après moi, le déluge"
Elem, Daemonhunters su zvanično prestali da postoje...
Sada se na listi armija za WH40K, nalaze Grey Knights...
Sada se na listi armija za WH40K, nalaze Grey Knights...

- PeraNekron
GW ocigledno resio da proda sve Grey Knightove, do poslednje kutije. Obican bijedni marinac kosta 16 poena, ima bolter, frag/krak bombe i power armor. Grey Knight kosta 20 poena, ima storm bolter, force weapon, frag/krak bombe, power armour, i psychic power.....hm, znaci 1 poen za force weapon, 1 poen za storm bolter, 1 poen za psychic power, i 1 poen za "mnogo-sam-zajeban" tarifu, ili taksa zato sto mora da vrne bolter....posteno... :lol: :lol:
Ostaje da vidimo na sta ce liciti novi nekroni...ili novi haosi....time will tell, stay tuned....

Ostaje da vidimo na sta ce liciti novi nekroni...ili novi haosi....time will tell, stay tuned....

- Pendargon
Shvatio si, Petre.
A imaju i bolji-od-vanille assault cannon (psycannon) i bolji -od-vanille heavy flamer... i to po diskontnim cenama iz supermarketa za siromasne. A i psi poweri su im, realno sranje : Sta, ceo unit dobije +1 na snagu, a gle, svi imamo power weapone? MA daj, bezveze...
Ili, napadne nas mnogo buba, a pre nego sto iko udari one sve popiju po ranu na 4 i vise, i to se racuna u combat resolution... ma potpuno neupotrebljivo... itd...
Samo ta mala, mala cinjenica da svi imaju powerweapone je... brate...
A imaju i bolji-od-vanille assault cannon (psycannon) i bolji -od-vanille heavy flamer... i to po diskontnim cenama iz supermarketa za siromasne. A i psi poweri su im, realno sranje : Sta, ceo unit dobije +1 na snagu, a gle, svi imamo power weapone? MA daj, bezveze...
Ili, napadne nas mnogo buba, a pre nego sto iko udari one sve popiju po ranu na 4 i vise, i to se racuna u combat resolution... ma potpuno neupotrebljivo... itd...
Samo ta mala, mala cinjenica da svi imaju powerweapone je... brate...

-
- Blago kluba Zmaj
It gets better - za samo ekstra 5 poena imaju jos jedan
I to verovatno sa re-roll to-wound pravilom. Nije ni cudo sto ih ima 5 u kutiji, da ih ima 10 ne bi dovoljno zaradili :D

- PeraNekron
Malo zastarelo, ali svejedno vrhunski! :D
http://www.youtube.com/watch?v=D_B83Do2T84
Simpaticno je sto nemesis force weapon ukida daemonic/psyker eternal warrior usr....hihihi, daemon prince.....instant-gimp...:D
http://www.youtube.com/watch?v=D_B83Do2T84
Simpaticno je sto nemesis force weapon ukida daemonic/psyker eternal warrior usr....hihihi, daemon prince.....instant-gimp...:D
Da li GK imaju power weapone snage 5,6...? Koliko ja razumem, svi power weaponi osim nekih Terminatorskih ne modifikuju snagu.Pendargon wrote:Sta, ceo unit dobije +1 na snagu, a gle, svi imamo power weapone? MA daj, bezveze...
Power weapon snage 4 nije nesto zbog cega bih se mnogo plasio. Snaga 4 je dovoljna ako se boris pr. T3 modela i mozda pr T4 modela, ali pr. necega sa T5 ili nedaj boze monstera sa T6, ti places...
Da bi power weapon bio do jaja, treba da ima snagu bar na 5, ili/i neki re-roll, kao Marinacki Lightning Claws. Ako GK unit koji ima PW snage 4 odjednom dobije snagu 5, to moze da bude velika stvar...
- Pendargon
Zerg, ne pratis fabulu radnje.
Sve Grey Knightovske jedinice su psykeri. I mislim da vecina (ako ne i sve, a sigurno sve bitne) imaju psy-power koji se zove Hammerhand, koji se baca na pocetku svake cc faze, i ako uspes, svi modeli u jedinici dobiju +1 na snagu. Tako da, ako uspeju, cela jedinica ima sagu 5 powerweapone (jer im je powerweapone rodila mama).
Eto, zato kazem...
Sve Grey Knightovske jedinice su psykeri. I mislim da vecina (ako ne i sve, a sigurno sve bitne) imaju psy-power koji se zove Hammerhand, koji se baca na pocetku svake cc faze, i ako uspes, svi modeli u jedinici dobiju +1 na snagu. Tako da, ako uspeju, cela jedinica ima sagu 5 powerweapone (jer im je powerweapone rodila mama).
Eto, zato kazem...
Ne petre, ide ovako : 1 poen za force weapon koji instagibuje demona i psykere bez obzira na eternal warrior, +1 poen za storm bolter, +1 poen za psy power, +1 poen za aegis, i za 0 poena psy-granate za koje i ne znam sta rade, ali zvuce kewl i sigurno maltretiraju neke demone/psykere...hm, znaci 1 poen za force weapon, 1 poen za storm bolter, 1 poen za psychic power, i 1 poen za "mnogo-sam-zajeban" tarifu, ili taksa zato sto mora da vrne bolter

A da ne pominjemo faktor ako je tu i librarian mogu biti i St6 power/force weapons jer lepo pise da su obe moci kumulativne 
A sto i lepo kaze Grand Master je bog rata +/- na reserve roll uz psihic power leci dosta problema a D3 na bufovanje jedinica lepim stvarima kao sto su Scout scoring itd divota + Librarian moze svog prijatelja Velikog Dexter Robota dovesti na 6 incha baciti +1 str i dati celoj jedinici Ini10 tog turna i da da sve to papreno kosta ali to niko nema i mogucnost fokusa je prelepa
A tek bombona za vozila (nazalost ne za Velikog robota) psibolt ammo +1str za sve vrste boltera (jeste i za storm pa vise nije defensive) ali zato assault cannon cak i nesto moze da otvori 8O

A sto i lepo kaze Grand Master je bog rata +/- na reserve roll uz psihic power leci dosta problema a D3 na bufovanje jedinica lepim stvarima kao sto su Scout scoring itd divota + Librarian moze svog prijatelja Velikog Dexter Robota dovesti na 6 incha baciti +1 str i dati celoj jedinici Ini10 tog turna i da da sve to papreno kosta ali to niko nema i mogucnost fokusa je prelepa

A tek bombona za vozila (nazalost ne za Velikog robota) psibolt ammo +1str za sve vrste boltera (jeste i za storm pa vise nije defensive) ali zato assault cannon cak i nesto moze da otvori 8O
Goal i have no goal Fraulein i just want eternal war "Major Montana Max"
"Après moi, le déluge"
"Après moi, le déluge"
Ma nemam ja problem sa tim, dokle god nisu potpuno imuni na magiju :D. Par lash-eva po njima, dok 1 ne prodje. A onda sledi onoliko pita koliko je potrebno da sve pobijes :D. Plus ih lash vrati nazad, tako da ne vide combata :P.
Mada moram priznati, sve ovo sto pricate deluje zaista mnogo mocno, za zaista malo poena. Taman ce Nikola moci malo da leci haos-frustracije :D.
Mada moram priznati, sve ovo sto pricate deluje zaista mnogo mocno, za zaista malo poena. Taman ce Nikola moci malo da leci haos-frustracije :D.
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.
Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.
And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.
Glory to Arstotzka!
- joggy
- Hronos
eto, kolko mi je bilo drago na pocetku, sad mi je opet bezveze.
Kad sam krenuo da ih skupljam (to je bila prva 40k armija) bili su tek izasli, sa bezveze pravilima. I onda su me skoro uvek prali sa table. Dobro, postojao je jedan Bojanov build koji smo isprobali i koji je mogao do nekle da se takmici.
Kad sam prvi put proleteo novu knjigu, pomislio sam da su sad konacno igrivi u raznim varijacijama, ali da nisu prejaki posto sve to kosta neke poene. Sad kad citam malo raspravu i ramisljam, dolazim do zakljucka da ce sad da ciste sve pred sobom, sto je opet bezveze
. Nista, da uzmem onda armiju voltrona/dexterbota/transformersa, jel ce to nesto ublaziti situaciju?
Kad sam krenuo da ih skupljam (to je bila prva 40k armija) bili su tek izasli, sa bezveze pravilima. I onda su me skoro uvek prali sa table. Dobro, postojao je jedan Bojanov build koji smo isprobali i koji je mogao do nekle da se takmici.
Kad sam prvi put proleteo novu knjigu, pomislio sam da su sad konacno igrivi u raznim varijacijama, ali da nisu prejaki posto sve to kosta neke poene. Sad kad citam malo raspravu i ramisljam, dolazim do zakljucka da ce sad da ciste sve pred sobom, sto je opet bezveze

"Narod u demokratiji ne može da pogreši. Kakva god da je odluka naroda to je odluka Boga." Vulin.
"Potrebno je da vozilo koje vrši transport ima onu ruku napred, da prebacuje... Imaju proizvođači, ja sad ne znam ko su“ Velja.
„Na Beka su pucali amateri, jednom je čak spala kapuljača“ Nesa.
"Potrebno je da vozilo koje vrši transport ima onu ruku napred, da prebacuje... Imaju proizvođači, ja sad ne znam ko su“ Velja.
„Na Beka su pucali amateri, jednom je čak spala kapuljača“ Nesa.
Ja bih ipak odigrao nekoliko partija sa njima pre nego sto bi ih proglasio prejakim.
Jos nesto:

Orks. They can loot anything. :lol:
Jos nesto:

Orks. They can loot anything. :lol:
- Histericni Istoricar
- Kапитан Рубинщайн
Samo sto ovi jazavci tebi isevaju Demon princa ko mladog majmuna.Dzon Vejn wrote:Ma nemam ja problem sa tim, dokle god nisu potpuno imuni na magiju :D. Par lash-eva po njima, dok 1 ne prodje. A onda sledi onoliko pita koliko je potrebno da sve pobijes :D. Plus ih lash vrati nazad, tako da ne vide combata :P.
.
U jednog Bocu, mi verujemo!
i ja sam imao isti ovaj osecjaj....deamon hunteri, su vojska koju sam stvarno zeleo da skupim, zato sto su imali neke stvari koje su meni bile zanimljive, a sad svi prichaju kao da manje vishe ne zele da igraju sa njima zato sto su prejaki...ali s druge strane, verujem da cju ja uvek mocji da napravim vojsku koja je meni zabavna za igranje, a nije tolko previshe jaka :Pjoggy wrote:eto, kolko mi je bilo drago na pocetku, sad mi je opet bezveze.
s druge strane dekster mi se ne svidja....ruzan je i necju ga kupovati...ali zelim ga za orkove....tako preterano bolje izgleda sa orkom nego sa dk-om...
"I like my women like i like my cannons: Big, Loud and full of fire"
Eee Historicni Istericaru, nije on jedini koji tu magiju moze da ima
.

I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.
Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.
And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.
Glory to Arstotzka!
- Pendargon
Pa jeste, ali objektivno, uz sve lash, (a ovo mi je tesko da kazem kao haotiku), mislim da bi me dobar build Demonhuntera obrisao sa stola. (ako bi sa druge strane takodje stajao neko ko zna da igra).
To vam je klasicni gw kodeks creep. Demonhunteri su bili armija koja se slabo prodavala, i sada mora da se proda. SVE.
Sa druge strane, pogledajte koliko im kosta plasticni box od 5 obicnih demonhunterskih marinaca.... pljackoprevara! :-D
Ali cekajte, cekajte... kada izadje novi haos kodeks sledece godine, siguran sam da ce Thousand sonsi bacati munje iz bulje, da ce Emperors childern da ubijaju demonhuntere kada ih mrko pogledaju, da ce sama pojava obliteratora da unisti parce gaming stola, a novo megavozilo za haos i dropod iz kog moze da padne cela armija u prvom krugu da slomi sve pred sobom...
8-) 8-)
I tako idemo u krug... :-D
To vam je klasicni gw kodeks creep. Demonhunteri su bili armija koja se slabo prodavala, i sada mora da se proda. SVE.
Sa druge strane, pogledajte koliko im kosta plasticni box od 5 obicnih demonhunterskih marinaca.... pljackoprevara! :-D
Ali cekajte, cekajte... kada izadje novi haos kodeks sledece godine, siguran sam da ce Thousand sonsi bacati munje iz bulje, da ce Emperors childern da ubijaju demonhuntere kada ih mrko pogledaju, da ce sama pojava obliteratora da unisti parce gaming stola, a novo megavozilo za haos i dropod iz kog moze da padne cela armija u prvom krugu da slomi sve pred sobom...

I tako idemo u krug... :-D

- PeraNekron
E tako, ovako zvuci realnije i ispravnije. :DPendargon wrote:...ako izadje novi haos kodeks u nekoj od sledecih godina,..