Da li ste koristili >
Vallejo
Matte Medium
Mat Medium extends the colors, increases their fluidity and transparency, and softens the blending of brushstrokes. It heightens the flexibility of the colors, and their adhesion to the surface. Does not yellow or change tonality of the color. Can also be used as a binder for dry pigment.
Drying Retarder
To delay drying time of Model Color, mix a few drops with the color, or dip brush into retarder on the palette. Colors will not change their consistency. Useful for “wet on wet” techniques and reducing skin formation on the palette.
Glaze Medium
A colorless glaze which is used to mix with acrylic colors; improves fluidity, increases transparency, and slows drying time. Ideal for shadows, shadings, glazes and working with pigments.
Crackle Medium
Waterbased medium which is used between two coats of paint to create a weathered effect, or as a final coat to create a transparent crackle surface.
I ako moze josh koji info o ovim proizvodima.
Da li ste koristili >>>?? I josh neki info?
Da li ste koristili >>>?? I josh neki info?
Mole se pametni da ne popushtaju. Stanje je kritichno!!!
`Za novu godinu hocu da mi kupish neshto za figurice`...``Odlichno, kupicu ti Nitro razredjivach`...
`Izvinite, da li je Vash pas beo tokom CELE godine?`
---------------------------------------------------------------------------------------------------
`Nisam recipijent verbalne perforacije karaktera`.
`Za novu godinu hocu da mi kupish neshto za figurice`...``Odlichno, kupicu ti Nitro razredjivach`...
---------------------------------------------------------------------------------------------------
-
Re: Da li ste koristili >>>?? I josh neki info?
Retarder znatno usporava susenje boje te je osecaj pomalo kao da radis sa uljanim bojama. Koristan za wet blending.
Glaze je super za washovanje i glejzovanje. Povecava transparentnost, blago usporava susenje.
Crackle je efekat ispucalosti. Naneses tanak sloj na odredjenu povrsinu, kako se susi tako stvara pukotine.
Zanimljivost: Airbrush cleaner moze da se koristi za ciscenje fleka od washovanja. Dovoljno je blag da ne skida samu boju ispod.
Glaze je super za washovanje i glejzovanje. Povecava transparentnost, blago usporava susenje.
Crackle je efekat ispucalosti. Naneses tanak sloj na odredjenu povrsinu, kako se susi tako stvara pukotine.
Zanimljivost: Airbrush cleaner moze da se koristi za ciscenje fleka od washovanja. Dovoljno je blag da ne skida samu boju ispod.
Koja je razlika izmedju ove dve tehnike konkretno? Ischitala sam svashta po netu i nema nekih praktichnihh primera (mada ogradjujem se nisam dovoljno trazila verovatno).Ko, jel' ja? wrote: Glaze je super za washovanje i glejzovanje. Povecava transparentnost, blago usporava susenje.
Kako se koriste Matte Medium i Glaze Medium? U kom odnosu se meshaju, stavlja li se voda i slichno?
http://www.mainlymedieval.com/ozpainter ... c.php?t=31
Odlichan link za Matte Medium, tako da slobodno zanemraite moja predhodno postavljena pitanja. Inache ako neko ima iskustva sa ovim proizvodima dobro doshla su.
Odlichan link za Matte Medium, tako da slobodno zanemraite moja predhodno postavljena pitanja. Inache ako neko ima iskustva sa ovim proizvodima dobro doshla su.