Farbarosi priskocite u pomoc sa savetima! Orkovi
- Dark Angels
Farbarosi priskocite u pomoc sa savetima! Orkovi
Shvatam da se naspram mene nalazi 40 orkovskih boyza iz AoBR-a.Skidao sam im viskove i busio rupe na cevkama skoro 4 sata.Spremni su za farbanje.Eto problema.Da li neko ima neki savet kako brzo ALI lepo ofarbati 40 ork boyza.Naravno svestan sam da od farbanja 40 na gomilu nema nista,ali ono u etapama od po 10 dnevno mislim da bi bilo ok.Odmah da napomenem,za garderobu i armor plateove bih koristio ink tehniku ili pak drybrush.Ali kozu ne bih inkovao nikako-vec highlitovao.Svako savet je dobrodoshao-da se ne iznerviram i ne bude WAAAAAGHHHHHH i sve fljus u goblin green :D
Last edited by Dark Angels on Thu Aug 25, 2011 3:58 pm, edited 1 time in total.
Re: Farbarosi priskocite u pomoc sa savetima!
Za Base coat air brush, i tu moje znanje prestaje :lol: :lol: :lol:
Inache meni se svidjaju orkovi gooblin green + wash + drybrush sa nekim femsi tankim prelazom boje odozgore kao finalni highlight :oops: . A bash bi suprotno od tebe malo vishe paznje posvetila armoru ili chemu god, mozda neki feMcy prelaz suprtonih boja (ono zuto - zeleno, crveno - plavo), ne bi ljusnula samo metalik i vozi. Josh ako im svakom na armoru bacish neki free hand u vidu runa/znakova i slichno... predivne figure. Lichno gledala kako je Kirgan tako farbao sad malu armijicu nekih, ne znam ni ja shta su, i ispali su woooooooowwwwwww. A bash bash kratko ih je farbao.
PS. Ovo je ideja osobe koja je ofarbala 1 (slovima JEDNOG) orka, i to nekog shamana. Sad mu se boja vec sljushtila ali i dalje mi je sladak :lol:
PPS. Ako mi josh i dash neki link da vidim kako te figure izgledaju bilo bi mi super, jer ja nikako ne pamtim nazive figura.
PPPS. Pomno pratim temu i hvatam beleshke.
Inache meni se svidjaju orkovi gooblin green + wash + drybrush sa nekim femsi tankim prelazom boje odozgore kao finalni highlight :oops: . A bash bi suprotno od tebe malo vishe paznje posvetila armoru ili chemu god, mozda neki feMcy prelaz suprtonih boja (ono zuto - zeleno, crveno - plavo), ne bi ljusnula samo metalik i vozi. Josh ako im svakom na armoru bacish neki free hand u vidu runa/znakova i slichno... predivne figure. Lichno gledala kako je Kirgan tako farbao sad malu armijicu nekih, ne znam ni ja shta su, i ispali su woooooooowwwwwww. A bash bash kratko ih je farbao.
PS. Ovo je ideja osobe koja je ofarbala 1 (slovima JEDNOG) orka, i to nekog shamana. Sad mu se boja vec sljushtila ali i dalje mi je sladak :lol:
PPS. Ako mi josh i dash neki link da vidim kako te figure izgledaju bilo bi mi super, jer ja nikako ne pamtim nazive figura.
PPPS. Pomno pratim temu i hvatam beleshke.
Mole se pametni da ne popushtaju. Stanje je kritichno!!!
`Za novu godinu hocu da mi kupish neshto za figurice`...``Odlichno, kupicu ti Nitro razredjivach`...
`Izvinite, da li je Vash pas beo tokom CELE godine?`
---------------------------------------------------------------------------------------------------
`Nisam recipijent verbalne perforacije karaktera`.
`Za novu godinu hocu da mi kupish neshto za figurice`...``Odlichno, kupicu ti Nitro razredjivach`...
---------------------------------------------------------------------------------------------------
nemoj ih farbati sve od jednom, probaj recimo 5 po 5 ili 10 po 10, tako ćeš moći dulje raditi bez da se smoriš, da ne spominjem da će ti figure ispasti ljepše 

Ja sam moje boyze farbao u turama od po 5 komada, i još od tada mi je veoma dosadno da farbam više od 5 istih figura odjednom. Što se pomoći tiče Orijana ti je lepo odgovorila a ja ću ti dodati par saveta.
Prvo farbaj kožu, jer ćeš lakše ofarbati odeću posle kože. Posle nanošenja osnovne boje (za koju god da se odlučiš) možeš da odradiš par drybrusheva posle kojih bi pustio ili devlan mud ili thraka green. Posle washevanja bih izvukao par hajlajtova svetlijom bojom (ja sam moje završavao rotting fleshom, ti vidi koju ćeš nijansu). Iskreno bih ti savetovao da koristiš wash za kožu jer daje odlične efekte (opet kažem ja sam koristio devlan mud, ti vidi koje ćeš nijanse).
Posle kože ja im farbam odeću i to u isto vreme u slojevima. Prvo osnovni sloj na čizme, pantalone i tunike. Zatim kreneš da polako hajlatuješ. Posle toga uradiš kaiševe i oklop, detalje na licu i nokte i trebalo bi lepo da ispadnu.
Što se kombinacije boja tiče ja sam za kožu koristio sledeće:
Knarloc green
drybrush Catachan green
Highlight Snot green
Devlan Mud
Highlight Rotting flesh
Prvo farbaj kožu, jer ćeš lakše ofarbati odeću posle kože. Posle nanošenja osnovne boje (za koju god da se odlučiš) možeš da odradiš par drybrusheva posle kojih bi pustio ili devlan mud ili thraka green. Posle washevanja bih izvukao par hajlajtova svetlijom bojom (ja sam moje završavao rotting fleshom, ti vidi koju ćeš nijansu). Iskreno bih ti savetovao da koristiš wash za kožu jer daje odlične efekte (opet kažem ja sam koristio devlan mud, ti vidi koje ćeš nijanse).
Posle kože ja im farbam odeću i to u isto vreme u slojevima. Prvo osnovni sloj na čizme, pantalone i tunike. Zatim kreneš da polako hajlatuješ. Posle toga uradiš kaiševe i oklop, detalje na licu i nokte i trebalo bi lepo da ispadnu.
Što se kombinacije boja tiče ja sam za kožu koristio sledeće:
Knarloc green
drybrush Catachan green
Highlight Snot green
Devlan Mud
Highlight Rotting flesh
- Dark Angels
Pametno govorite prijatelji! 
E ovako:
1)Necu ih farbati u seriji vise od 5 dnevno.Jer znam sebe ako se uvatim u farbanje 10 figura-na kraju dana lovim oci po stolu i nije mi vise jasno dal je frizider marinac ili je TV warp rupa! :lol: (kad farbam marince)
2)Sto se washa tice,ja volim wash na metalic delovima.Znaci ofarbas armor plate u neku srebrnu nijansu i predjes malo sa inkom i to se meni svidja.Naravno klot nesto ofarbano u metalic bez senkica i tome slicno je krsh.
3)Sto se tice kozne odece-cizme,tunike,odela.To bih radio recimo sa brown washom cisto iz brze varijante.Mada sam radio i Noba jednog sa drybrush metodom i meni se svidja.Tako da mozda i preskocim taj deo sa inkovanjem odece.
4)Moji Boyzi ce imati plavo-bele detalje jer su Deathscull klan.
Evo 2 slike mojih vec gotovih radova.Pogledajte cisto da date neku sugestiju na poboljsanje daljeg kvaliteta rada.

:badger:

E ovako:
1)Necu ih farbati u seriji vise od 5 dnevno.Jer znam sebe ako se uvatim u farbanje 10 figura-na kraju dana lovim oci po stolu i nije mi vise jasno dal je frizider marinac ili je TV warp rupa! :lol: (kad farbam marince)
2)Sto se washa tice,ja volim wash na metalic delovima.Znaci ofarbas armor plate u neku srebrnu nijansu i predjes malo sa inkom i to se meni svidja.Naravno klot nesto ofarbano u metalic bez senkica i tome slicno je krsh.
3)Sto se tice kozne odece-cizme,tunike,odela.To bih radio recimo sa brown washom cisto iz brze varijante.Mada sam radio i Noba jednog sa drybrush metodom i meni se svidja.Tako da mozda i preskocim taj deo sa inkovanjem odece.
4)Moji Boyzi ce imati plavo-bele detalje jer su Deathscull klan.
Evo 2 slike mojih vec gotovih radova.Pogledajte cisto da date neku sugestiju na poboljsanje daljeg kvaliteta rada.

:badger:
1. Jedan sloj svetlijeg hajlajta na koži
2. Izbegni crvene detalje (osim krvi) jer se ne slaže sa plavim oklopom
3. Obavezno iskrzaj oklop jer izgleda mnogo lepše na orkovima
Ovo je na prvu loptu
2. Izbegni crvene detalje (osim krvi) jer se ne slaže sa plavim oklopom
3. Obavezno iskrzaj oklop jer izgleda mnogo lepše na orkovima
Ovo je na prvu loptu

Ono sto bih ja svakako promenio su zubi - pa ovi orkovi, bre, umesto da im zubi izgledaju kao tobleroni sa orasima, izgledaju kao da su uredno posecivali zubarske oridnacije :D. To svakako.
A licno, za kozu bih radio vise detalja (to ne znaci da ovo ne valja, nego da se meni licno tako vise svidja) - konkretno neki recimo crni ink da popuni udubljenja oko sisa, stomaka, misica, itd., i / ili dodatni highlight misica (najradije oba). To je, kazem, individualno - i ovako izgledaju ok.
I nikako, nikako, nikako gloss lak :D.
Super izgleda za taj nivo farbanja, ako ti cela armija bude ovakva, izgledace super na tabli
.
A licno, za kozu bih radio vise detalja (to ne znaci da ovo ne valja, nego da se meni licno tako vise svidja) - konkretno neki recimo crni ink da popuni udubljenja oko sisa, stomaka, misica, itd., i / ili dodatni highlight misica (najradije oba). To je, kazem, individualno - i ovako izgledaju ok.
I nikako, nikako, nikako gloss lak :D.
Super izgleda za taj nivo farbanja, ako ti cela armija bude ovakva, izgledace super na tabli

I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.
Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.
And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.
Glory to Arstotzka!
Mat lak definitivno, mada to je stvar lichnog ukusa. Zubi manje beli. Malo vishe highlighta na mishicima.
Inache i da budu ovakvi svi meni se dopadaju :D
Inache i da budu ovakvi svi meni se dopadaju :D
- joggy
- Hronos
sasvim dobar kvalitet obicnog orka. mozda samo malo jos jedan highlight na kozi, i neki braonkast ink na zubima to je jos 5 minuta posla. Ako mislis stvarno da imas orkovsku armiju ofarbanu, ne bi vise od toga doradjivao.
"Narod u demokratiji ne može da pogreši. Kakva god da je odluka naroda to je odluka Boga." Vulin.
"Potrebno je da vozilo koje vrši transport ima onu ruku napred, da prebacuje... Imaju proizvođači, ja sad ne znam ko su“ Velja.
„Na Beka su pucali amateri, jednom je čak spala kapuljača“ Nesa.
"Potrebno je da vozilo koje vrši transport ima onu ruku napred, da prebacuje... Imaju proizvođači, ja sad ne znam ko su“ Velja.
„Na Beka su pucali amateri, jednom je čak spala kapuljača“ Nesa.
- Dark Angels
pa ovaj je jadan ostao sjajan jer mi se istroshio army painter anti shine....
i nadam se da ce ga ikad dodbiti u Sigilu.
Drugo.Za zube se ne slazem jer volim te zube bleach bone da daju neki kontrast.Moje licno misljenje!
A slazem se za kozu da treba posvetliti.

Drugo.Za zube se ne slazem jer volim te zube bleach bone da daju neki kontrast.Moje licno misljenje!

A slazem se za kozu da treba posvetliti.
Malo losiji ugao i mala slika, ali primera radi i ovi zubi su "ugalvnom beli/belkasti" a razlika je ogromna (mani barem - naravno to je sve stvar ukusa):

.
A mogu i tako jarko beli zubi kao kod tvojih, ali da u fluffu armije prilozis da su oni (tvoja orkovaska armija) specificni jer koriste zubnu pastu za izbeljivanje zuba ili da su loot-ovali najboljeg IG dentista
.
Salu na stranu - 1 ti je ofarban, jos jedno 199-299 i imaces spremnu armiju :D :D :D.

A mogu i tako jarko beli zubi kao kod tvojih, ali da u fluffu armije prilozis da su oni (tvoja orkovaska armija) specificni jer koriste zubnu pastu za izbeljivanje zuba ili da su loot-ovali najboljeg IG dentista

Salu na stranu - 1 ti je ofarban, jos jedno 199-299 i imaces spremnu armiju :D :D :D.
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.
Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.
And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.
Glory to Arstotzka!
- Dark Angels
Prvi je samo 1 Nob od 15....xD
Kad bih ja ovde raspiosao sta imam od orkova ne sklopljeno i ne zapoceto...eeee onda bi me tek minula zelja da farbam xD
BTW,prica kaze da su im zubi pare,e pa pare cuvas dok imas! :D Hehehehhehe
I jos jedan BTW:Kako crnci u africi...prljavi,ne kupaju se,a zubi ko biseri! :D
Kad bih ja ovde raspiosao sta imam od orkova ne sklopljeno i ne zapoceto...eeee onda bi me tek minula zelja da farbam xD
BTW,prica kaze da su im zubi pare,e pa pare cuvas dok imas! :D Hehehehhehe
I jos jedan BTW:Kako crnci u africi...prljavi,ne kupaju se,a zubi ko biseri! :D
Uh... bojim se da nisi gori od nekih :oops: koji imaju trocifren broj nesklopljenih figura, i ne zele da znaju koliko neofarabnih :oops: :oops: :oops:
Nemoj sad crnce... prvo oni su primeovani u chaos black, drugo naneto je vise black inka na njih, pa skull white zubi dolaze u kontrast... to su vec jeftini trikovi :D :D :D.
Nemoj sad crnce... prvo oni su primeovani u chaos black, drugo naneto je vise black inka na njih, pa skull white zubi dolaze u kontrast... to su vec jeftini trikovi :D :D :D.
Glory to Arstotzka!
i ja se slazem sa jos jednim highlightom na kozi, taman malko da prosvetlis, moze i standardni brush, camo green ili nesto slicno, a moze i neka svetlija boja, ovako izgleda da si ih samo istusirao...

"I like my women like i like my cannons: Big, Loud and full of fire"
- Dark Angels
E da zaboravio sam zasto imaju crvene detalje pored plavih koji su Deathscull.Pa ovako filozofija orkova kaze:Plavo je srecna boja i mi kao plavi smo pod zastitom nasih bogova.A sto crvena? Pa vozila koja se ofarbaju u crveno idu brze,pa samim time zar i puska koja je crvena ne puca brze,a da ne pricam o crvenim cipelama od kojih trcis brze! :D
Dobro,Chaos Black ljudi (da ne budem rasista)!
Btw kad vidim one Salamanderse koji su zift crni.To mi se bas ne svidja.Izgleda kao da je ceo model zavrsen a glava da je WIP (work in progress).
Rovere sta znaci da su kao istusirani?U smislu higijene ili....? :D
:badger: :badger: :badger: :badger: :badger: :badger: :badger: :badger: :badger: :badger: (samo je extra emoticon)
Dobro,Chaos Black ljudi (da ne budem rasista)!

Rovere sta znaci da su kao istusirani?U smislu higijene ili....? :D
:badger: :badger: :badger: :badger: :badger: :badger: :badger: :badger: :badger: :badger: (samo je extra emoticon)
Mani se filozofije, vizuelno ova plava i crvena na istoj figuri vriste. Ako si hteo crvene detalje onda si trebao da uzmes Evil Sunz klan (kao ja nprDark Angels wrote:E da zaboravio sam zasto imaju crvene detalje pored plavih koji su Deathscull.Pa ovako filozofija orkova kaze:Plavo je srecna boja i mi kao plavi smo pod zastitom nasih bogova.A sto crvena? Pa vozila koja se ofarbaju u crveno idu brze,pa samim time zar i puska koja je crvena ne puca brze,a da ne pricam o crvenim cipelama od kojih trcis brze! :D

Glory to Arstotzka!
- Dark Angels
Samo vi zae'bvajte i pod'ebavjte! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dobro dobro necemo vise crvene na figurice :P
Dobro dobro necemo vise crvene na figurice :P
- Dark Angels
Re: Farbarosi priskocite u pomoc sa savetima! Orkovi

Eto zavrsenih Mega Armorovanih Nobova

Zavrsen Nob

I custom loota
Kao što već rekoh mislim da bi battle damage po oklopu dodao na sveukupnom utisku.
http://th09.deviantart.net/fs71/PRE/f/2 ... 47s1sz.jpg
Bash mi se svidja armor (kremasti). :D :D :D
Po meni jedino shto nedostaje jeste josh jedan sloj highlight -a. I lichna preferacija jeste da ako bojim lice tako da izgleda iscrtano/iztetovirano, u tvom sluchaju plavo/zeleno, onda ne bi istu boju koristila za oklop, nekako se lice izgubi u celoj onoj skalameriji.
Bash mi se svidja armor (kremasti). :D :D :D
Po meni jedino shto nedostaje jeste josh jedan sloj highlight -a. I lichna preferacija jeste da ako bojim lice tako da izgleda iscrtano/iztetovirano, u tvom sluchaju plavo/zeleno, onda ne bi istu boju koristila za oklop, nekako se lice izgubi u celoj onoj skalameriji.
- Dark Angels
Milose mozes li ti da postujes neke slike tvojih orkova? Zanima me da vidim.
Teško. Ja nemam odgovarajući fotoaparat, jedino da koristim ovaj sa mobilnog a on je srednje žalostan. Ima negde na Kreativnoj sekciji fotografija jednog noba kada sam učestvovao na online takmičenju pa možeš potražiti. I jedino ako negde vidiš na slikama sa poslednjeg turnira možda ima neki close up.
- Dark Angels
A ma nemoj da slikas i da ze zezas sa time,ja sam mislio ako imad neke slike.Cisto da bacim pogled.
Ako neko zeli ja imam pristojno fotosokocalo pa mozemo organizujemo fotografisanje mnijatura. Napominjem mogu doci iskljuchivo kao radna snaga da klikcem, jer o fotografisanju minija nemam pojma, pa dobro bi bilo da dodje i neko ko zna.
- rocknrolla
a da vi sve to lepo metnete na lopatu i zapalite? onako da bude sis kebab?
- Dark Angels
Ja samo da dodam jedan updejt.Probao sam i kupio 4 nova GW washa.Thraka Green,Gryphon Sepia,Devlan Mud,Badab Black.
Utisak:
Gryphon Sepia-za moj ukus previse zut.
Badab Black-previse sveta.Mada ga jos nisam probao na metalnim delovima.
Thraka Green-probao na jednom Gretchinu.Sloj Goblin Green boje i premazano sa Thraka Green.Meni se svidja.Zaista lako i jednostavno se dobija Orkovska koza.
Devlan Mud-SUPER!Bestial Brown bojom premazan kozni ogrtac na Orku i premazan sa Devlan Mud-om.Efekat EXTRA!
Moj neki zakljucak:Super inkovi jer na kraju ne svetle i ne sijaju.Treba ih naneti u jacem sloju da se brazde popune tamnije.Sa 2 inka sam prezadovoljan.Olaksali su mi rad dosta dok druga 2 nisam lepo isprobao ili ih nisam bas shvatio-uglavnom sto se mene tice nisu neki.
Utisak:
Gryphon Sepia-za moj ukus previse zut.
Badab Black-previse sveta.Mada ga jos nisam probao na metalnim delovima.
Thraka Green-probao na jednom Gretchinu.Sloj Goblin Green boje i premazano sa Thraka Green.Meni se svidja.Zaista lako i jednostavno se dobija Orkovska koza.
Devlan Mud-SUPER!Bestial Brown bojom premazan kozni ogrtac na Orku i premazan sa Devlan Mud-om.Efekat EXTRA!
Moj neki zakljucak:Super inkovi jer na kraju ne svetle i ne sijaju.Treba ih naneti u jacem sloju da se brazde popune tamnije.Sa 2 inka sam prezadovoljan.Olaksali su mi rad dosta dok druga 2 nisam lepo isprobao ili ih nisam bas shvatio-uglavnom sto se mene tice nisu neki.
- Dark Angels
Samo haos figure smeju da se pale na lopati! :D
- rocknrolla
sta bre haos?! ono je gorela 13 kompanija!! hahaha
Smrt fašizmu, Sloboda : Rad - 2 : 0...
- Dark Angels
Pa ono sta znam....nekako mi se cini ta "rdja" ili sara,ne znam sta je stvarno,nekako bas naivno i vestacki izvucena na Gazgulu...