teclis - kolo 1 - ocena 7.5
hypodermic - kolo 1 - ocena 8.5
deka - kolo 1 - ocena 8
dellamorte - kolo 1 - ocena 9.5
kirgan - kolo 1 - ocena 7
boris radujko - kolo 1 - ocena 0
uruk-hai - kolo 1 - ocena 7.5
mandragoran - kolo 1 - ocena 8.5
stefaz - kolo 1 - ocena 9.5
hindza - kolo 1 - ocena 5.5
olsianon - kolo 1 - ocena 9
dzon vejn - kolo 1 - ocena 7.5
rover - kolo 1 - ocena 0
opsidianknight - kolo 1 - ocena 0
igor - kolo 1 - ocena 6
viking - kolo 1 - ocena 7.5
shukaku - kolo 1 - ocena 7
dorian - kolo 1 - ocena 9.5
joggy - kolo 1 - ocena 8.5
snotling - kolo 1 - ocena 8
badtaste - kolo 1 - ocena 7.5
Slede komentari:
teclis - fina konverzija (istina meni je GW model lepsi, ali opet o ukusima bla bla bla). Lepo ofarbana i figura i baza. Jedini prigovor (ne mana) probaj da se figura malo razlikuje od baze ovako se stapa jedno sa drugim. Prvo ti dadoh ocenu 8 ali kada sam posle davao neke druge ocene smanjih za 0.5 jer su neki komplikovaniji modeli sa vise detalja dobili tu ocenu.
boca - mnogo dobro ofarban tenkic, svaka cast. Ovome doprinose i fino obradjene fotografije.
deka - jos jedan lepo ofarban tenk. Pola ocene manje od Boce verovatno samo zbog losije fotografije, da su uzivo tu verovatno bi bio egal.
dellamorte - nikome nisam dao 10ku da ne podignem lestvicu previsoko za kasnija kola, ali dellamorteov dzin je meni mozda i najlepsa figura ovog kola.
kirgan - meni se ovi kirganovi radovi bas ne dopadaju. Daleko od toga da su losi, ali Kirgan moze mnogo bolje, zbog toga losija ocena. Takodje ne svidja mi se zeleno ofarban okvir postolja.
uruk-hai - lepo uradjeno postolje, simpaticna figura i solidno farbanje.
mandragoran - videh kociju i uzivo dok je jos bila u progresu farbanja. Izgleda veoma dobro, Stefane samo tako nastavi. Posebno mi se svidja sto su konji razlicite boje jer me uvek nerviralo kada jedinice i figure imaju konje sve identicne boje (kao da su blizanci :D ).
stefaz - stef je standardno odlican, jedno od boljih farbanja ovog kola. Ipak moze on to bolje i verujem da ce 10-ke zasluziti u narednim kolima
hindza - najlosiji rad u konkurenciji. Samo osnovne boje bez ikakvih sencenja i hajlajtova. Verujem da ce biti mnogo bolje kada bude imao vise vremena.
olsianon - odlican elfic, za nijansu losiji od najboljih radova.
dzon vejn - pristojan imperijalac, ali znam da moze mnogo bolje. Zbog toga verovatno losija ocena, kao podsticaj :D
igor - takmici se sa mnom za najlosiju fotografiju figure

ipak cini se da je skavenski BSB zamrljan, treba mu vise preciznijih hajlajtova i mogao je da padne neki free hand na zastavi ovako zvrji prazna.
viking - lepo ofarban maroder, pravi table top kvalitet.
shukaku - fotografija nije mutna (kao neke

) vec slikana izdaleka i tesko mogu da razaznam kako je ofarbana figura. Zbog toga prosecna ocena.
dorian - sjajan DE, standardno odlican Dorianov rad :D
joggy - lepa tau jedinica, svidja mi se nestandardna sema farbanja
snotling - lep freehand, ali Ceda zna koju ja zamerku imam na njega

Ipak i uz tu zamerku mnogo lep vitez.
badtaste - zanimljiva boja za kroota, da je lepse fotografisano bila bi veca ocena.
Trudio sam se da budem objektivan, da ocene dodelim i u skladu sa svim radovima ali i u skladu sa duelom u kojem su takmicari, da onaj ciji mi se rad vise svidja bude bolje ocenjen. Zbog toga sam nekoliko puta korigovao ocene ali nadam se da niko nije nezadovoljan :D
I ja apelujem na nekoga ko zna kako se fotografise da to podeli sa nama jer je moja figura (a verujem i jos nekih ljudi) uzivo i na slici potpuno druga stvar. Pod kakvim svetlom treba fotkati, jel bolje sa blicem ili bez, jel bolje zumirati ili ne...