News from the FOW

Tabletop wargame baziran na tematici WW2

Moderator: deka

Post Reply
Nemanja

Re: News from the FOW

Post by Nemanja »

deka wrote:Pa tebi ne trebaju...

Možda zato što ne farbas sam :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol:
grešiš,ovaj,silno grešiš sinko :lol:
Olsianon

Post by Olsianon »

Image
Third Edition Quick Reference Sheets
http://www.flamesofwar.com/hobby.aspx?art_id=3135
Image
Nemanja

Post by Nemanja »

mislim da je većina pravila dobra.naročito me raduju novi ,,pilići" i potpuni hit-nema više da kocka ispaljuje kod uvođenja rezervi

If a player is rolling three or more dice for Reserves, they always get one platoon from Reserves, even if they fail all of the rolls.
\:D/ :applause:

koliko sam shvatio,sada su bunker busteri potpuno neupotrebljivi protiv tenkova???? :oops:
Duc d' Elchingen

Post by Duc d' Elchingen »

pa treba sačekati pravila...
tri reda teksta baš i nije merodavno

ono što mene više buni je činjenica da u QRS stoji da se i dalje rola koliko aviona dolazi a u tekstu se postavlja samo jedan avion...

ko što rekoh, živi bili pa videli
Skobra

Post by Skobra »

Kul je sto konacno dozvolise da hmg pucaju pri pokretu i sto popravise Horse artilery rule.

Ovo mi malo nije jasno

Assaulting teams (page 144)
Teams must be In Command and within 8”/20cm of a
defending team to be able to assault (Soviet companies
with Quality of Quantity increase this to 12”/30cm).

Jel moras da pocnes turn u 8" od neprijatelja ili da nakon movementa budes u 8"? Kako soviet infantry companies uspevaju da iz 12" dodju u kontakt radi asaulta?

Ne svidja mi se promena u smoke bombardmentu - sad ne mozes da vidis izvan 16" (mada smoke sada daje concealement i GtG).

Takodje mislim da ce novi Defansive fire (ne mozes da radis defansive fire sa timom izvan 8") da upropasti svabe kada igraju protiv ruske pesadije.

Takodje mi je totalno nejasno zasto konjica ima samo 4" za break off:
Cavalry only move 4”/10cm when Charging into
Contact, Breaking Off, or Consolidating. Cavalry can
Dismount to Consolidate.
opsidiannight wrote:Nema svrhe da ga osudujemo sto prodaje figure jebo je u stisci.

Skobra

Post by Skobra »

Nemanja wrote:koliko sam shvatio,sada su bunker busteri potpuno neupotrebljivi protiv tenkova???? :oops:
Tako pise u sumiranim izmenama medjutim u reference sheet stoji
Moving Bunker Busters can’t hit vehicles unless they are Bogged Down or Bailed Out.

E sad djavo ce ga znati
opsidiannight wrote:Nema svrhe da ga osudujemo sto prodaje figure jebo je u stisci.

Skobra

Post by Skobra »

Duc d' Elchingen wrote:ono što mene više buni je činjenica da u QRS stoji da se i dalje rola koliko aviona dolazi a u tekstu se postavlja samo jedan avion...
Pa rolas koliko dolazi a na tablu stavljas samo jedan 8O to izgleda samo da nerviraju nas sto smo kupovali po 3 aviona

Duc d' Elchingen

ovih 12" za Sovjete izgleda da se odnosi samo na Def. Fire što je donekle i normalno jer sada koliko sam shvatio max domet za def fire je 8" a ne domet oružja/oruđa
pa da se Sovjetima da šansa da pinuju protivnika
ovim takođe te nekako tera da budeš kompaktiji, samo oni koji počinju Assault na 8" mogu da učestvuju u istom a ne da navučeš xy timova posle 2-3 kruga
verovatno je zbog veličine Sovjetskih četa i taktike povećan u njihovom slučaju domet

bar tako ja tumačim...

QRS je verovatno tačniji što se tiće Bunker Bustera , ono veliki top, teško nišaniti i sl.
Nemanja

Post by Nemanja »

Duc d' Elchingen wrote:ovih 12" za Sovjete izgleda da se odnosi samo na Def. Fire što je donekle i normalno jer sada koliko sam shvatio max domet za def fire je 8" a ne domet oružja/oruđa
pa da se Sovjetima da šansa da pinuju protivnika
ovim takođe te nekako tera da budeš kompaktiji, samo oni koji počinju Assault na 8" mogu da učestvuju u istom a ne da navučeš xy timova posle 2-3 kruga
verovatno je zbog veličine Sovjetskih četa i taktike povećan u njihovom slučaju domet

bar tako ja tumačim...

QRS je verovatno tačniji što se tiće Bunker Bustera , ono veliki top, teško nišaniti i sl.

to je ogromna ispala za neka od mojih omiljenih vozila- ISU 155 i onu nemačku 88icu na kamionu za ew.nastaće priličan haos u armijskim knjigama, treba menjati cene za veliki broj vozila
Duc d' Elchingen

nije isključeno da će njima da ukinu bunker buster karakteristiku i ostave samo breakthrough gun
a i ona samohodna 88 je ionako ranije bila awkward layout tako da svakako nije mogla da se pomeri i puca...
Skobra

Post by Skobra »

Smanjenje na 8'' ima logike kod jurisa - kao nesto se grupises pa jurisas. Medjutim ogranicavanjem na 8'' za defansive fire ubijas prednost command range koje su kvalitetnije trupe imale i onemogucava se dosadasnja svapska taktika dubinske odbrane protiv ruske horde. Nesto mi se cini da ce sada ruski strelkovy da bude ultimativna masinerija smrti

Nemanja

Post by Nemanja »

Skobra wrote:Smanjenje na 8'' ima logike kod jurisa - kao nesto se grupises pa jurisas. Medjutim ogranicavanjem na 8'' za defansive fire ubijas prednost command range koje su kvalitetnije trupe imale i onemogucava se dosadasnja svapska taktika dubinske odbrane protiv ruske horde. Nesto mi se cini da ce sada ruski strelkovy da bude ultimativna masinerija smrti
ja mislim da neće biti velike razlike u praksi.ruska horda zauzima mnogo mesta, pa će (valjda) biti većini platoona koji se brani u tih 8"
Mikaan

Post by Mikaan »

Duc d' Elchingen wrote:QRS je verovatno tačniji što se tiće Bunker Bustera , ono veliki top, teško nišaniti i sl.
Kad se krecu ne mogu da pogode vozila, ali zato mogu da nanisane pesadinca Fritza i da ga otkinu od zivota bez save-a :mrgreen: :mrgreen:
Duc d' Elchingen

ne ako je isti Con i GtG
Skobra

Post by Skobra »

Nemanja wrote:
Skobra wrote:Smanjenje na 8'' ima logike kod jurisa - kao nesto se grupises pa jurisas. Medjutim ogranicavanjem na 8'' za defansive fire ubijas prednost command range koje su kvalitetnije trupe imale i onemogucava se dosadasnja svapska taktika dubinske odbrane protiv ruske horde. Nesto mi se cini da ce sada ruski strelkovy da bude ultimativna masinerija smrti
ja mislim da neće biti velike razlike u praksi.ruska horda zauzima mnogo mesta, pa će (valjda) biti većini platoona koji se brani u tih 8"
Ma nema to veze koliko ruska horda zauzima mesta vec koliko ti timova mozes da ukljucis u def.fire. I pazi sad se gleda po timovima a ne ukljucuje se automatski ceo platun. Pre si mogao svapski platun da razvuces i tako obezbedis maksimalnu mogucu defensive fire a istovremeno izbegnes da te rusi pojedu u prvom krugu jurisa.... sad to mnogo teze fercera.

Skobra

Post by Skobra »

recce vehicle saves (pages 99, 134)
Recce Unarmoured vehicles save on 3+ rather than 5+

Sad ce recce dzipovi biti nocna mora a pritom oni svapske recce patrole sa oklopom 0,1,2,3 postaju budalastina...

Duc d' Elchingen

ne bih se složio sa tom konstatacijom...
Grof Bronza

Post by Grof Bronza »

u novoj knjizi "gray wolf" nemci sada vise nece moci da koriste jagdpanther-e sto je po meni veliki veliki minus i hendikep.... :evil: :( :(
Duc d' Elchingen

zato što je GW kompilacija svih onih malih LW knjiga plus još neki pdf a u njima nije bilo Jagdpantera

možda ubace neku eratu
Olsianon

Post by Olsianon »

Legionnaire Sapper Platoon
http://www.flamesofwar.com/Default.aspx ... rt_id=3141
Image
The Laffly S15TOE
Image
Nemanja

Post by Nemanja »

legionarske bele pantalone su više nego sumljive
Histericni Istoricar
Kапитан Рубинщайн

Post by Histericni Istoricar »

Sto pa nosili su i klot belu uniformu protiv Druza tridesetih.
U jednog Bocu, mi verujemo!
Nemanja

Post by Nemanja »

pa ovo je '42, jedino je kepi blanc.svakodnevna uniforma je standardna pešadijska, paradna je naravno drugačija
Nemanja

Post by Nemanja »

evo i zvanično:

The units which saw action in 1941–43 (the 6e REI in Syria/Lebanon, and the REIMs in Tunisia) wore pre-war uniforms: M1926 helmet, greatcoat, M1920 khaki wool or M1921 khaki drill tunic and half-breeches, M1935 shirt and shorts, with some late 1930s general issue items like a brown sweater with fall collar, khaki long-sleeved shirt with button-down collar, etc. Equipment and weapons were also of pre-war vintage.
bojan
WH rulesmaster

Post by bojan »

Nosili su sve is svasta, u odbrani Bir Hackaim (spelovanje?) su nosili i paradne uniforme zbog nedostatka standardne.
CYNIC, n.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
Skobra

Post by Skobra »

Ma nebitno, za Francuze nikada nije bio problem da bele pantalone ekspresno pretvore u kaki pantalone :mrgreen:

Olsianon

Post by Olsianon »

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Histericni Istoricar
Kапитан Рубинщайн

Post by Histericni Istoricar »

U jednog Bocu, mi verujemo!
Olsianon

Post by Olsianon »

Hertz

Post by Hertz »

Još jedna kampanja (koju nećemo igrati :( )

Image

http://www.flamesofwar.com/Default.aspx ... rt_id=3190
Image
Nemanja

Post by Nemanja »

a zašto ne bi igrali?evo ja se prijavljujem za Italijana.trebaju nam 2-3 igrača sa svake strane, igramo jedan dan svake nedelje, može svako da odigra po 2 partije za dan.grčke figure proksuju francuzi i englezi.
ima li ozbiljno zainteresovanih?
Duc d' Elchingen

problem sa kampanjama do sada je upravo bilo to 2-3 igrača sa svake strane
npr Market Garden je puko kada je Škobra uvideo da se zajebao i pored mojih više puta ponovljenihi saveta
kako je to uvideo tako je prestao da me zove i da se interesuje za progres iste
Cassino IA se meni ne sviđa, mnogo su mi piglu one male liste, a i ne umem da igram sa njima, tako da recimo da sam ja odgovoran za propadanje iste
Skobra

Post by Skobra »

Chek ne kontam sta sam se ja zajebo? I sta si me savjetovao? A ovo "ne zove, ne javlja se" je laskavo al bre nisam valjda ja key faktor za postojanje kampanje... :mrgreen:

A ovo oko malih lista si u pravu - nekako nije to to. Mada bih voleo da vidim neku partiju protiv onih ludackih Grka

Nemanja

Post by Nemanja »

Duc d' Elchingen wrote:problem sa kampanjama do sada je upravo bilo to 2-3 igrača sa svake strane
npr Market Garden je puko kada je Škobra uvideo da se zajebao i pored mojih više puta ponovljenihi saveta
kako je to uvideo tako je prestao da me zove i da se interesuje za progres iste
Cassino IA se meni ne sviđa, mnogo su mi piglu one male liste, a i ne umem da igram sa njima, tako da recimo da sam ja odgovoran za propadanje iste
bolje 5 ljudi koji žele da igraju, nego da ,,igra" 9 ili 10 koje samo čekaš da se dogovore, otežu itd.
nije bitno ni koliko ko odigra partija, važno da se jedna kampanja sprovede od početka do kraja.
što se pak Market gardena tiče, pobeda saveznika je bila jasna kao dan, švapske linije su se raspale i pre božića smo bili u berlinu :mrgreen:
nije čak ni tako malo partija odigrano, tako da ne bih okarekterisao kao propao događaj :D
Duc d' Elchingen

Skobra wrote:Chek ne kontam sta sam se ja zajebo? I sta si me savjetovao? A ovo "ne zove, ne javlja se" je laskavo al bre nisam valjda ja key faktor za postojanje kampanje... :mrgreen:

A ovo oko malih lista si u pravu - nekako nije to to. Mada bih voleo da vidim neku partiju protiv onih ludackih Grka
pa bio si Nemački CiC...
Skobra

Post by Skobra »

Vidi, kao sto sam vise puta i pisao, ja sam se smorio zbog faking istorijske verodostojnosti i posledicnog igranja izmedju "istorijskih zidova" sa ponavljajucim listama. I mislim da je moje pravo da nastavim da igram ili odustanem. Jedan igrac manje (od 12-13), a vi niste deca pa ja da vam zabranjujem da nastavljate ili, ne daj boze da se povodite za mnom.

Sto se tice CiC-ovanja tu kakis samo tako.... valjda te uhvatila ova predizborna groznica :lol:

Baneblade

Post by Baneblade »

svi mi vrlo dobro znamo ko je kriv za prekid svih kampanja do sada,sve se zna,sve je crno na belo!
Александар Велики је заправо српски војсковођа Александар Карановић и он је трећи српски војсковођа који је у свом походу на исток дошао до Индије. Пре њега су то учинили Нино Белов и Сербо Макаридов.
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

Koliko se ja secam stvari, neki (ex)igraci, a koji su bili dokazani kao ljudi koji ne ispaljuju, nisu ucestvovali u nekim kampnjama iz razloga koji takodje postoje crno na belo.

Takodje, iz istih razloga, ti igraci su prodali svoje armije i postali ono (ex)... toliko od mene ;).
That was a hazardous consultation of the Libre Mortis my Lord. An ordeal of high and low doom. The moment I approached the book, it bit me most ferociously.
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.

Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.

And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.

Glory to Arstotzka!
Duc d' Elchingen

Skobra wrote:Vidi, kao sto sam vise puta i pisao, ja sam se smorio zbog faking istorijske verodostojnosti i posledicnog igranja izmedju "istorijskih zidova" sa ponavljajucim listama. I mislim da je moje pravo da nastavim da igram ili odustanem. Jedan igrac manje (od 12-13), a vi niste deca pa ja da vam zabranjujem da nastavljate ili, ne daj boze da se povodite za mnom.

Sto se tice CiC-ovanja tu kakis samo tako.... valjda te uhvatila ova predizborna groznica :lol:
meni je samo simptomatično da si prestao da se javljaš kada si shvatio da ti je strategija prdnula u čabar

što se tiče istorijskih tačnosti e pa zato je reč i o istrorijskom gejming sistemu, u suprotnom zašto ne bi poslali Nemce za EW protiv LW Rusa
mislim sve je to FoW i tako to...

inače srce mi se cepa za neke ex igrače...
noćima ne spavam
brinem se za svoje zdravlje
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

Inace poruka nije poslata tebi (za to bih koristio PM) ;), vec svim igracima. Mada predpostavljam da imas neki svoj razlog zasto si se pronasao...
That was a hazardous consultation of the Libre Mortis my Lord. An ordeal of high and low doom. The moment I approached the book, it bit me most ferociously.
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.

Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.

And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.

Glory to Arstotzka!
Post Reply

Return to “Flames of War”