Diskusije o army listama

In imaginary world of happy pony land

Moderator: teclis

Post Reply
JTFCUP

Re: Diskusije o army listama

Post by JTFCUP »

Teclis-u daj lore of death pa samo cepaj po karakterima, zmajevima, hidrama i ostalim stvarima pa onda kada ti se vrate kocke rokni jedan Purple sun po ostatku armije i spremi se za sledecu partiju :)

U sustini kao i uvek Teclisu ce sve kocke da idu tako da ce onaj mage retko kad da baca nesto. Jedino ako Teclis uzme death onda se isplati drugi mage sa nekim lore-om koji ima neki dmg (npr heavens) da pocne da baca komete kad Teclis eliminise protivnicke wizard-e. Meni je ta kombinacija odlicno prosla samo sto sam umesto Teclisa koristio book of hoeth. Zmajevi, Hidre i ostali monsteri i monstrous infantry imaju I2-3 tako da Purpe sun to sve brise sa table, i to onaj sa manjim templateom jer je lakse da se baci a i dalje lepo zahvati, a posto elfovi imaju I5 cak i ako dobijes Miscast nece mnogo da ti pobije tvojih. Ja sam dobio Miscast dok je Mage bio u Phoenix Gardi i niko nije poginuo. Da ne pricam koliko pomaze -1T i -1S kada bacis na neku jedinicu i ispucas je ili svima u 12", a i -3LD ti je lek protiv steadfast-a.

Drugoj Phoenix Guardi ne treba Warbanner, njima treba onaj Armour Piercing banner.

BSB je odlican, druga opcija za njega bi bio Banner of the World Dragon da jedan unit bude imun na magiju da bi sprecio nekog sa Lore of Death da tebi radi sto bi ti njemu trebalo da radis ili da baci zadnju od Life na Teclisa i eliminise ga na 4+.

Lore of Life lepo izgleda na papiru ali nije nesto. d6 modela po krugu nije mnogo, a T7 pomaze samo da ti jedinice prezive a ne da eliminisu protivnika. Lore of Shadow je mnooogo bolji. Bacis Seaguardima Mindrazor i nema sta nece da ubiju ili ukombinujes -d3 inicijativa i Purple Sun.

25 phoenix guarda mislim da je mnogo. 20 lepo zavrsavaju posao,a ostaje ti 150 poena za npr Armour Piercing banner i jos dva eagle-a.

To su moji predlozi. Death i neki lore za dmg, samo Teclis ili Death i Shadow. Armour piercing na druge PG. I jos 2 eagla ne bi bila lose.
Image
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

Imas premalo jedinica, a koje pritom ne rade nista, i previse poena u magiji (koja takodje moze da ne radi nista). Svaka shooting armija ce te ukloniti sa table u prvih par krugova, a nisam siguran ni protiv konjickih armija kako si zamislio da igras. A u 2500 poena (koliko vidim taj format igrate) mogu da stanu i zmajevi sasvim fino - protiv kojih ti nemas ama bas nikakvo resenje. Magija je sada dosta nepouzdana (ima puno kombinacija na kockicama koje ti ne odgovaraju), a uz to ako bacis 6 kockica, ceka te smrt od skrola, ako si level 1-2 postanes zaba, itd. Sve sto bi magija ubijala kod tebe je u 2. krugu. Uz toliku magiju, padace i neki miscasti, a kada se to desi, onda to najcesce mnogo ne valja.
That was a hazardous consultation of the Libre Mortis my Lord. An ordeal of high and low doom. The moment I approached the book, it bit me most ferociously.
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.

Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.

And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.

Glory to Arstotzka!
Joske

Post by Joske »

ajde nešto slično ali malo drugačije...

Prince - 257 Pts
General
Great Weapon
Armour of Caledor
Guardian Phoenix
Radiant Gem of Hoeth
Lore of Death

Archmage - 350 Pts
Level 4
Lore of Life
Talisman of Saphery
Silver Wand
Folaraith's Robe

Noble - 168 Pts
Battle Standard
Great Weapon
Armour of Destiny

3x 10 Archers - 330 Pts

20 Lothern Sea Guard - 295 Pts
Shields & FC
Banner of the Eternal Flame

20 Sword Masters of Hoeth - 405 Pts
FC
Banner of Sorcery
Ruby Ring of Ruin

13 White Lions - 245 Pts
FC
War Banner

5 Dragon Princes - 160 Pts
Musician

Lion Chariot - 140 Pts

3x Great Eagle - 150 Pts

Princ uzima spirit leech naravno. Opredelio sam se za lore of life jer će održati mučene elfove u životu nešto duže a i throne of vines me čuva od miscasta. Pored ovakvog magijskog opredeljenja uzeo sam jedinice koje umeju da mlate a ne koje umeju da prežive pa odatle ova gomila swordmastera. U white lione ide ili BSB ili princ zavisi od situacije, onaj drugi gde je najpotrebniji a mag se šteka gde stigne jer za magije koje baca ne mora da vidi ništa. I u magiji i u pucanju imam mogućnost da negiram regeneraciju pa možda 40-50 strela i uspe da ubije vargulfa ili hidru. Ako ne bar imam malih jedinica strelaca za bacanje :) Mag je zanimljiv jer može da drži u chalengeu neku stoku i da baca augmente za to vreme ili da drži zgradu ako se neko zajebe pa uđe u kombat sa njim samim i tako... Kako vam se čini?

ili možda nešto sasvim drugačije...

Prince - 612 Pts
General
Great Weapon
Star Dragon
Armour of Caledor
Vambraces of Defense

Mage - 175 Pts
Level 2
Lore of Beast
Annulian Crystal

3x 10 Archers - 330 Pts

Shields & FC

7 Sword Masters of Hoeth - 105 Pts

20 Phoenix Guard - 390 Pts
FC
Amulet of Light
Razor Standard

14 White Lions of Chrace - 253 Pts
Musician & Standard
Lion Standard

Lion Chariot of Chrace - 140 Pts

4x Great Eagle - 200 Pts

pa ko šta voli... meni ova druga deluje zabavnije :)
JTFCUP

Post by JTFCUP »

Prva definitivno!

Meni je dobra ideja da Swordmasterima stavljam Banner of Arcane Protecion da imaju neki ward save od magije ali vidim da onda nema dobrog kandidata za Banner of Sorcery.

S obzirom da se sad bije u dva reda a HE imaju rerroll skoro uvek, +1CR na White Lions i nece nesto da pomogne jer ce retko da gube combat. Mozda je njima Banner of Arcane Protection bolji posto imaju isti save kao i Swordmasteri protiv magije a jdinica nije bas velika da moze da prezivi jedan 3d6 S4 magic missile.

Ako ti ostane poena stavi Potion of Foolhardiness na WL championa. Ima 3 napada na charge za onih 50 poena ako ubijes karaktera u challengeu za 5 poena nije lose.
Image
PeraNekron

Post by PeraNekron »

Posto ce se ovde (u Bg) uglavnom igrati u 2000 poena, nastoj da tako pravis liste (ako nameravas da igras u Bg, jel'te). Moja preporuka je da se ne oslanjas previse na magiju. Nijedna lista nije nesto, ali su obe zanimljive.
Mind Uploader wrote:... Kazem ja da je Pera isti Darth Vader, samo bez te moralne dubine...
Hypodermic wrote:Da nije robotech-a ne bih bio ovakakv kakav jesam!
Giga wrote:Realno, sasvim je logicno da mogu bez problema da ih bace sa par stotina metara i da budu prilicno sigurni da tom land raideru nece biti nista
igor wrote:jako je tesko uzimati puno poena jer se igra po knjizi.
No 1

Post by No 1 »

U Beogradu se igra u 2000 poena iz dva razloga: ili ljudi nemaju dovoljno core jedinica ili ne znaju da igraju protiv nekih zverki, karaktera i sl. pa to rešavaju manjim brojem poena. Ako hoćeš da igraš na više samo kaži, uvek ima i onih drugih.
Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi.

Image
Joske

Post by Joske »

Evo onda jedne i na 2000...

Prince - 257 Pts
General
Great Weapon
Armour of Caledor
Guardian Phoenix
Radiant Gem of Hoeth
Lore of Death

Mage - 175 Pts
Level 2
Lore of Beast
Annulian Crystal

Noble - 168 Pts
Battle Standard
Great Weapon
Armour of Destiny

2x 10 Archers - 220 Pts

Shields & FC

19 Phoenix Guard - 375 Pts
FC
Amulet of Light
Razor Standard

13 White Lions - 250 Pts
FC
Banner of Arcane Protection

5 Dragon Princes - 160 Pts
Musician

2x Great Eagle - 100 Pts
bojan
WH rulesmaster

Post by bojan »

No 1 wrote:U Beogradu se igra u 2000 poena iz dva razloga: ili ljudi nemaju dovoljno core jedinica
Nesto sumnjam.
ili ne znaju da igraju protiv nekih zverki, karaktera i sl.
haha Sada bih rekao sta mislim o igrackom umecu generalno ali bolje da cutim...

Poenta je da ce ovogodisnji turnir biti u 2000pts.
CYNIC, n.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
No 1

Post by No 1 »

Nije da sam neko zakeralo ali me interesuje razlog zašto 2000 a ne npr 2200, 2500, ne vidim da su se pravila izmenila toliko da se igra usporila pa je potrebno smanjiti broj poena. Jedino mi liči da treba ustvari sprečiti HE zmaja, Toreka i tako još nešto.

Image
prokleti zabagovani forum

Post by prokleti zabagovani forum »

HE zmaja sada gnoblari probijaju na 6 tako da je zmaj bezopasan sa druge strane torek zastekan iza brda/kuce/necega u uglu table...
@Joske: Lista ti i dalje ne radi, moras da probas da bi znao.
Ovo znaci rat!
Joske

Post by Joske »

prokleti zabagovani forum wrote: @Joske: Lista ti i dalje ne radi, moras da probas da bi znao.
Divno rečeno, samo nemam pojma šta to znači :-k
milosh

Post by milosh »

Meni se 2000 poena svidja jer se veoma lako izracunava 1/4 :) Uostalom cini mi se da se svuda u svetu sa izlaskom 8. edicije preslo na 2k poentazu.
Image
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

No 1 wrote:U Beogradu se igra u 2000 poena iz dva razloga: ili ljudi nemaju dovoljno core jedinica ili ne znaju da igraju protiv nekih zverki, karaktera i sl. pa to rešavaju manjim brojem poena. Ako hoćeš da igraš na više samo kaži, uvek ima i onih drugih.
Isto tako mozes reci da ima onih koji ne umeju da igraju BEZ zverki, pa im je potrebno 2500 ;). To je ista konstatacija, samo iz drugog ugla ;).

Mislim da tu nema nekog posebnog pametovanja - postoje, u zemlji i okruzenju, razliciti turniri, razlicitih formata, razlicitih ucesnika i razlicitog propratnog programa, te ce svako izabrati ono sto njemu najvise odgovara, a nece otici tamo gde mu ne odgovara ;).

Po mom licnom iskustvu, 2000 je sasvim lep format, ne zato sto ne mozes da uzmes zverke, vec zato sto te opasno limitira da moras da se opredelis za nesto - ne moze sve.
That was a hazardous consultation of the Libre Mortis my Lord. An ordeal of high and low doom. The moment I approached the book, it bit me most ferociously.
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.

Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.

And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.

Glory to Arstotzka!
Keeper of the flame
Agram HQ

Post by Keeper of the flame »

milosh wrote:Meni se 2000 poena svidja jer se veoma lako izracunava 1/4 :) Uostalom cini mi se da se svuda u svetu sa izlaskom 8. edicije preslo na 2k poentazu.
Pa nije baš svuda. Evo turnir u Ljubljani koji se održava ovaj vikend je na 2500 bodova. Mi u Hrvatskoj isto razmišljamo da radimo turnire na 2500 bodova.
Fire will burn the uncalled!
No 1

Post by No 1 »

Pa koliko vidim u Budimpešti i Ljubljani se igra na 2500 poena (baš je standard 2000), AB izračunava poentažu bez problema (nije valjda da računaš sam) a meni je iskreno zanimljivije igrati sa više modela, brojnijim i šarenijim armijama.

Image
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

No 1 wrote:Pa koliko vidim u Budimpešti i Ljubljani se igra na 2500 poena (baš je standard 2000), AB izračunava poentažu bez problema (nije valjda da računaš sam) a meni je iskreno zanimljivije igrati sa više modela, brojnijim i šarenijim armijama.
Zato ces ti ici u Budimpestu i Ljubljanu, mozda Hrvatsku, a ostali, kojima odgovara 2000, oni ce se igrati u BG... prosto, zar ne?

Glory to Arstotzka!
Keeper of the flame
Agram HQ

Post by Keeper of the flame »

Dzon Vejn wrote:Zato ces ti ici u Budimpestu i Ljubljanu, mozda Hrvatsku, a ostali, kojima odgovara 2000, oni ce se igrati u BG... prosto, zar ne?
Ili jednostavno ići na sve navedene turnire nebitno na koliko bodova i zabaviti se... prosto, zar ne?
Fire will burn the uncalled!
PeraNekron

Post by PeraNekron »

Dosadni ste. Neka moderator pobrise sve komentare koji nemaju veze sa temom, ukljucujuci i ovaj.
Mind Uploader wrote:... Kazem ja da je Pera isti Darth Vader, samo bez te moralne dubine...
Giga wrote:Realno, sasvim je logicno da mogu bez problema da ih bace sa par stotina metara i da budu prilicno sigurni da tom land raideru nece biti nista
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

Keeper of the flame wrote:
Dzon Vejn wrote:Zato ces ti ici u Budimpestu i Ljubljanu, mozda Hrvatsku, a ostali, kojima odgovara 2000, oni ce se igrati u BG... prosto, zar ne?
Ili jednostavno ići na sve navedene turnire nebitno na koliko bodova i zabaviti se... prosto, zar ne?
Naravno, tu spada ostalih 99% populacije kojoj nije bitna poentaza ;).

Glory to Arstotzka!

@Joske: "moras da probas da bi znao" taj deo je bitan i nadam se veoma razuman. Npr; ja sam napravio skoro istu listu kao ova tvoja zadnja, odigrao par bitaka (3-4) i zakljucio da mi mag uopste ne treba i da te feniks garda proda - ne prodjes skoro ni jedan ward u presudnom trenutku a ne naneses dovoljno stete jer svaki ima samo 1A S4, tj. masteri i/ili lioni bi se pokazali mnogo bolje, i zato umesto feniksa uzmes jednu jedinicu mastera (vecu) i jednu liona (manju).
Ovo znaci rat!
Joske

Post by Joske »

tako bre reci, konkretno :)
hvala na savetu

:mrgreen:
Ovo je moja trenutna lista:

Caradryan
Korhil
Battle Standard Bearer; Great Weapon; Heavy Armour; Shield; Banner of the World Dragon

Archers 20; Musician ; Standard Bearer ; Light Armour
Archers 20; Musician ; Standard Bearer ; Light Armour

Sword Masters 15; Musician ; Standard Bearer ; Bladelord; Pidgeon Plucker Pendant; Ironcurse Icon; Standard of Balance
White Lions 13; Musician ; Standard Bearer ; Guardian; Lion Standard
Dragon Princes 5

Great Eagle
Repeater Bolt Thrower
Repeater Bolt Thrower

Korhil ide u mastere kao i bsb a karadrijan u lione, tako da imam 2 stubborn jedinice na 9 sa rr. Vodim i jedne i druge u 2 reda tako da svi udaraju. Masteri su imuni na magiju dok lioni imaju ward na 4, masteri su imuni na psihologiju dok su lioni imuni na fear i teror. Dve jedinice strelaca jer nemam sea gardu. Malo princeza bez icega da ulove neku masinu/pucace/smaraju nesto. Orla da izvuce neke fanatike, blokira mars, smeta. Boltere za svaki slucaj, uvek se isplati imati 2 boltera, stavis ih u sumu/kucu/neki teren samo ne na brdo i njima je lepo. Aaaaaaa, uh, odo da spavam.
Ovo znaci rat!
Iskusinjo

Post by Iskusinjo »

Vilenjaci za ETC (pravila: http://www.warhammer.org.uk/phpBB/viewt ... 18&t=86186).

Prince (general)
Crown of Command
Armour of Caledor
Guardian Phoenix
235 poena

Archmage lvl 4, Shadow Lore
BoH
360 poena

Noble, BSB
Enchanted Shield
126 poena

Mage lvl 1, Shadow Lore
Silver Wand
110 poena

24 White Lions
Musician
366 poena

20 Phoenix Guards
FCG
330 poena

19 First Archers
Standard, Musician
Banner of Eternal Flame
234 poena

19 Archers
Standard, Musician
224 poena

20 SpearElves
FCG
205 poena

5 Dragon Princes
Musician
160 poena

Great Eagle
50 poena

Kako vam se čini? Da li su elitne pešadije odgovarajuće? Šta mislite o princu? Iako se pokazao vrlo dobrim u 3 test partije, dvoumim se da ubijem njega i princeze i kupim treću pešadiju. Pomagajte, ljudi! Ovim vilenjacima treba vaša pažnja.
RatGod
Strvinar

Post by RatGod »

Pa ne znamo koji ti je plan to moras da nam kaze koji karakter gde ,koji lore.

Ne vidim cemu spear elfovi ,ja bi jos strelaca ,to znam
1000 year-old lords of the walking dead? Chosen avatars of the dark gods leading horrible creatures from another dimension? Ancient members of the civilization who created the very world upon which we wage our wars? Bah! We're skittish mutant rats. We've got a bell. And we're going to ring it till your ears hurt bleed. Bitches.
PeraNekron

Post by PeraNekron »

Verovatno oce tu i tamo da im cusne Okkam's Mindrazor, pa da nekog oduce od zivota. Ok je lista, valjda, ne bih znao, ne igram sa tim ETC trt-mrt stagod. Cudi me da nisu ukinuli taj Book of Hoeth, kada su ukinuli sve zivo. Mada ja i dalje mislim da ce ti svi elfici zginuti uzasnom smrcu od ozbiljnog pucanja, ili jos ozbiljnijeg prebijanja. Karakteri su ti mnoooogo lomljivi, mozda general nije, ali ostali samo cekaju neki random great weapon u glavu.
milosh

Post by milosh »

Iskusinjo wrote:Prince (general)
Crown of Command
Armour of Caledor
Guardian Phoenix
235 poena
Šta radi ovaj lik? Osim što daje Ld 10? Znam šta mu daje CoC ali ova druga dva itema???

Iskusinjo wrote:Archmage lvl 4, Shadow Lore
BoH
360 poena
Dobar izbor, biću-Teclis-kad-porastem.

Iskusinjo wrote: Noble, BSB
Enchanted Shield
126 poena
Svako treba da ima BSB-a

Iskusinjo wrote: Mage lvl 1, Shadow Lore
Silver Wand
110 poena
Mislim da ti uz lorda maga ne treba, jedino ne znam šta radi ovaj silver wand.

Iskusinjo wrote: 24 White Lions
Musician
366 poena

20 Phoenix Guards
FCG
330 poena

19 First Archers
Standard, Musician
Banner of Eternal Flame
234 poena

19 Archers
Standard, Musician
224 poena
WL su ok, mada bih ja poveo 30 komada. PG su bunker za archmaga ali bih ja poveo 25 komada jer nemaš life lore, archere bih podelio u jedinice od po 10 komada. Bolje pucaju, a ako ih neko napadne izgubiš manje poena.
Iskusinjo wrote: 20 SpearElves
FCG
205 poena

5 Dragon Princes
Musician
160 poena

Great Eagle
50 poena
Spearelves? Ne igram sa vilenjacima ali ne vidim njihovu upotrebnu vrednost. Bolje još archera.
Princeze - ok, ali pucanje i magije ih obogalje.
Great eagle. Zašto nemaš više komada :D
Image
Iskusinjo

Post by Iskusinjo »

Princ ima 2+ as i 5+ ws. Nije bas najoklopljeniji lik u igri. Za sada se u testovima pokazao ok, al i dalje je skupoća. On ide u feniks gardu. Feniks garda nije štekerski blok u ovoj listi već idu napred i biju sa snagom 9. :)
Mag prvog nivoa koji zna ekstra spel je tu da bi Teklis vonabi sigurno znao Okams majndrejzor. Na proslom ETCu sam sa spel familijarom i Cinčovim bajom na zmaju gejtvej dobio u jednoj od 6 partija. Takodje, sluzi za to da kad velikom magu postane gusto iskoristi lor atribjut šedoua. Zato mali mag. :D
To nisu 20 spirmena, to je 20 vundova koji čuvaju velikog maga, bsba i smrde u pozadini. Stavio bih još strelaca, al ac dozvoljava max 45. :(
Dešavalo se da se ljudi zabiju u te blokove strelaca, pa da dobije batina zbog poslednjeg spela. Tu se još zaista dvoumim da li da ih podelim, još ću morati da probam.
Ne znam ni da li da izbacim princeze i ubacim još tri orla umesto njih. :? Treba mi jedna jedinica koja će vijati smetala tipa salamandere, trčati na neprijateljske mašine i makar malo vatre odvući sa mekanih blokova.
Vilenjacima jesu problem pucačke vojske, a to ću valjda izbeći uz pomoć sistema uparivanja.

Imam još neku suludu, poluozbiljnu listu sa 2x28 WLova i magom koji kasta lajf mađiju, al bi se moji drugovi iz reprezentacije verovatno ljutili kad bih to poveo. 8-)
Gledaću uskoro da okačim i liste ostatka ekipe pa da se i to našminka koliko god može.

Hvala vam na komentarima :D
Highborn of Ulthuan

Post by Highborn of Ulthuan »

Ako zelis lorda peske koga skoro niko nece ubiti das mu Vembrejs i Caledorov oklop i das mu jos Gem Hrabrosti i GW :wink:
Verterdegete

Post by Verterdegete »

Treba mi savet za sastavljanje neke liste za opstu upotrebu po kojoj bih mogao da znam sta jos trebam da nabavim. Skupljam Dark Elfove.

Ovo su sve minijature koje imam:

Dreadlord
2 obicne sorcererke
1 Supreme Sorcererka
Malus Darkblade

36 DE Warriora
14 DE Crossbowmena
20 Corsaira

20 executionera
10 Witch Elfica
5 Cold One Knights

2 Ranged Bolt Throwera

I videcu uskoro da nabavim jednu Hidru. Dakle, sta bi mi jos trebalo za jednu pristojnu 2500 poena listu ?
Image
teclis

Post by teclis »

ajd malo da osvezim temu :). elem, pravim neku tako osmoedicijsku listu za vampire. cilj je da spamujem magiju (+6/+3 na casting) jer nesto nisam fan miscasta + IoN dobro ide uz spam nekako mi logicno.

ghoul king [395]
lvl1
sword of bloodshed
dragonbane gem
potion of strength
red fury

master necroman [200]
lvl4

vampire [211]
sword of antiheroes
seed of rebirth
dragonhelm
shield
heavy armour
red fury

necroman [65]

40 ghouls [410]
ghast

41 zombies [133]
standard
musician

20 zombies [75]
standard
musician

1 corpse cart [121]
unholy lodestone
spear

1 host [45]

1 host [45]

1 host [45]

2 fell birds [32]

2 fell birds [32]

1 varghulf [175]

1 varghulf [175]

1 mortis engine [240]
blasphemous tome

sta mislite o listi?
Jagos

Post by Jagos »

Ma nesto mi je poznata ta lista :) samo je nesto vise okrenuta ka magijama. Pa pazi, sugestija je da pazis ako uzimas korps kart, jeste da on daje svima u 6 ASF sto je super, ali to je ceriot sa muvmentom 4. Nema sporije od toga, a da bi imao neku korist od njega onda ce i cela armija da se vuce. Ako uspes da ovo uklopis to je strava.

Druga stvar se tice master nekromansera. Ja imam VEOMA slicnu armiju, pa sto se tice njega umesto lvl4 ja mu dajem blek periapt. Jeste, imaces +3 na dispel, ali i +5 na kasting je dovoljno dobro. Ali zato, kad sacuvas koju kocku sledeca faza je bruka. Jos ako das krst buk malom nekromanseru, ima da se protivniku pos***s u zivot. To je retko dobar ajtem, baca dobre magije bez mogucnosti fejlovanja, izbija protivniku redovno vise kocki nego sto ces da ulozis.

Ne znam na koliko poena si pravio listu, al nesto si zabrljao - mala jedinica zombija je 70 a ne 75 poena. Ako je sve na 2400 onda ok, al ajd prebaci na 2500 pa da se igramo :)
teclis

Post by teclis »

Jagos wrote:Ma nesto mi je poznata ta lista :) samo je nesto vise okrenuta ka magijama.
sta cu kad je ghoul king ultimate combo 8-) . plus sa mortis enginom on tad ima 4+ regen a to je vec ozbiljan sejv plus je zasticen od vatre (killing blow mu je ahilova peta).

sto se tice karta - u pravu si. 2 kruga bi mogo nesmetano da se krecem (2x8" marsh) i onda sam izvan ASF & dizanje mrtvih radijusa. eventualno:
1) da spreci juris neprijatelja u 2/3 krugu, tj. da ih uplashi posto su mi sve magije spam+augment - a gulovi sa ASF i mali vampir sa ASF su brutalni.
2) ili ako zombi autobus naraste toliko da moze da ih hvata (2D6+1/4 zombija po IoNu + jedna kocka moze rroll = ~11 zombija po IoNu) i daje taj ASF kojim zelim malog vampira da pustim da kolje. ako je u btb sa jednim herojem to je 5A S6 rroll to hit + red fury, a ima i pristojan sejv 3+as/5+regen
3) mozda bi resenje bilo da vanhel bacam na kart da odrzava tempo (posto mali vanhel je one target only).
opet to je sve jalova taktika. mogao bih da oprobam, mada mislim da jagose stvarno imas poentu ovde ;)

master narkoman ne moze u 2400 da uzme to, 25% lord mu ne dozvoljava. nesto mi se ne odrice od kraljevog napitka snage xD. avaj, u 2500 sasvim druga prica.

ah da, zajeb 70pts ipak :D . nista onda visak poena u jos 2 zombija, hooray :mrgreen:

razmisljao sam da malom vampiru dam shadow pa da moze da lore attributom:
1) zameni mesta sa kraljem kad zashkripi kombat, pa da on malo pokaze njima ko je kralj
2) zameni mesta sa malim narkomanom ako zelim da sacuvam ~150pts (210-65)
3) miasma spam ili miasma pojacana verzija ako mi zashkripi kombat pa ciljam na to da dobijem IF + da pobegnem ^ovo gorepomenuto uradim^

recimo mogu da ciljam na to da smanjim inicijativu nekih I2 protivnika (I3 je sansa 66%) , u kombinaciji sa trigger-kart-ASFom = zombiji rrolluju to hit :roll: 8O 8O 8O
Jagos

Post by Jagos »

Ma, imam i ja korps kart i posto je model sam po sebi divan (na svoj morbidan nacin) hteo sam da ga ukljucim u pricu ali me je odvratilo to sto ima muvment 4, pa posto je ceriot onda nema marsiranja, znaci max 4. E, sad, ako bih cak i hteo da trosim vanhela na njega, sto je samo po sebi ludo jer je i domet vanhela mali, on bi opet mogao da se krece samo jos 4 inca, jer vanhel kaze da mozes da se kreces "up to 8"" kao da si u remaining moves, sto je opet max jos 4 za korps kart. Prava steta.

Ja Strigoja ne bih dirao, moj je isti taki. Cudo jedno sta taj moze u potezu da ubije.

Sedou na malom vampiru je dobra fora. Sve poente ti stoje na mestu. Hteo sam ovo da probam ali jos nisam stigao :( Obaranje inicijative ili vepn skila protivniku koji se bije sa gulovima je suvo zlato. Jos ako se redovno bijes sa haj vilenjacima kao ja, obaranje inicijative znaci da nema rirolovanja na ASF - sta vise da se trazi.

Ja, kao sto znas, furam dva vargulfa i terorgajsta. Ne znam osim nas dvojice jos nikog da gura dva vargulfa, ali ta dvojica sta rade u kombinaciji, nikad ih ne bih menjao.

Mozes na korps kart da stavis bejlfajr, on ima fin domet bez obzira sto se krece polako. Ili da stavis vukove, dzabe su ali imaju vangard i snagu 4 u cardzu, sto ume dosta da znaci protiv vor masina. Uzmes pet komada - 40 poena - stavis 3 napred i dva pozadi, uska formacija koja lako stize do masine a svi ce da biju.
No 1

Post by No 1 »

uska formacija koja lako stize do masine a svi ce da biju
Konjica, zveri i sl. - protiv mašine udara samo njih 3 (da ne đidaš slučajno :wink: ).

Image
Jagos

Post by Jagos »

Zapravo, monstrous infantry, cavalry, beasts udaraju sa troje, ostali sa sestoro. Ovde se monstrous odnosi na svo troje, ne samo na infantry, sto znaci da obicne konjice opet moze da bije sest. U svakom slucaju, Dire Wolves su vorbistovi pa iovako moze da ih bije sest.

Nema djidanja :)
Dellamorte

Post by Dellamorte »

sta mislite o ovoj listi???
koliko toliko pokusavam da iskoristim prednosti sinergija...zato mi pucanje slabije... a bas bi da probam kokoske i grejtsvordove

lords
Arch lector,shield, mace of hellstrum,meteoric iron (in Gs unit) 204
Wizard lord(lore of life/light),dispel scroll, talisman of prezervation (in Gs unit) 270

474

heroes

Capitan of empire Bsb,full plate,shield,gleming pennant (in Gs unit) 98
Witch Hunter ,bitting blade,vh speculum,brace of pistols (in sword unit) 105
Battle wizard (lore of shadows)lv2,feedback scroll (in sword unit) 150

353

Core

Swordsmen(49,fc)
-12 cbows detachment 481

Knights(6 ,proceptor&musican) 152

633

special

demigryph 5 (fc) 320
greatswords 28(fc-flaming banner) 348
cannon 120

788

rare

hurricanum 130
rocket battery 120

250

total:2498
..we have purpose
-----------------------
ako pobedish u olimpijadi za retardirane ,to ne menja cinjenicu da si i dalje... :commisar:
teclis

Post by teclis »

lords
Arch lector,shield, mace of hellstrum,meteoric iron (in Gs unit) 204
Wizard lord(lore of life/light),dispel scroll, talisman of prezervation (in Gs unit) 270
474

ok sasvim, nemam nikakvih komentara. stavi wizardu Shrieking Blade da malo utera strah, i stavi ironcurse icon da malo sacuvas te skupe greatswordove :)
heroes

Capitan of empire Bsb,full plate,shield,gleming pennant (in Gs unit) 98
Witch Hunter ,bitting blade,vh speculum,brace of pistols (in sword unit) 105
Battle wizard (lore of shadows)lv2,feedback scroll (in sword unit) 150

353
- najs. cold blooded & rroll & steadfast pa nema mu ravne :)
- veshtcu skini to oruzje, jerbo ima +1A od brace of pistols. za tih 10pts mu dash neki napitak +1A u jurishu je moj favorit. kad cujes KB onda budzis napade - to mu je neko nepisano pravilo :D. speculum radi posao zamenis napade i imas 6 napada sa KB rroll + rroll to wound protiv mene nemrtvog.
- nisam fan fidbeka, al ajde :). ja bih mu stavio TOTS jer ce pomoci witchhunteru da uradi posao kako treba. stavis wizarda na cosak i witchhuntera pored. a za ostatak poena power stone i wizardlordu sceptre of stability.
Core

Swordsmen(49,fc)
-12 cbows detachment 481

Knights(6 ,proceptor&musican) 152

633

mislim da bi trebao da uklonis samostrele i da stavis strelce obicne. tako ovaj gad od witchhuntera moze da zapreti + ostatak poena ubacis 10 kopljanika kao drugi detachment
special

demigryph 5 (fc) 320
greatswords 28(fc-flaming banner) 348
cannon 120

788
ok sasvim nemam komentara

rare

hurricanum 130
rocket battery 120

250
odlican izbor!

total:2498

sve u svemu ok lista. jaka, bije se ozbiljno to je dobro. nikako dosadna :)
Dellamorte

Post by Dellamorte »

e hvala ti puno punooo na totalno konstruktivnom odgovoru :))))) sad vidim i gde bi moglo da skripi :))))
u svakom slucaju napravicu te izmene :)))
od srca hvala puno :)
..we have purpose
-----------------------
ako pobedish u olimpijadi za retardirane ,to ne menja cinjenicu da si i dalje... :commisar:
No 1

Post by No 1 »

Koliko vidim tebi samo greatsword-i mogu nešto da prebiju, jesi li razmislio da uzmeš kombinaciju od npr. 40 Swordsmen-a sa detachmentom od 20 helebardista (udare u bok, ponište redove, biju snagom 4 a njih biju iz jednog reda). Šta radi 5 demigryphona, iz drugog reda ne biju a 5 njih je mnogo široko, mislim da je bolje jedna ili dve jedinice po 3. Jedan top je kao da igraš lutriju možda nešto uradi a možda i ne (uglavnom), ili 2 ili makar inžinjera (kako kažu nema tog problema koji top ne može da reši). Zar nije helblaster bolji, od tri bacanja treba da baciš dva puta misfire da bi mu se nešto ozbiljno dogodilo.

PS Gledam ove armijske liste za vampire i imperiju pa nešto mislim ovi sadašnji patuljci su sve kompetentniji.

Image
teclis

Post by teclis »

No 1 wrote:Šta radi 5 demigryphona, iz drugog reda ne biju a 5 njih je mnogo široko, mislim da je bolje jedna ili dve jedinice po 3.

PS Gledam ove armijske liste za vampire i imperiju pa nešto mislim ovi sadašnji patuljci su sve kompetentniji.
Kontam da je 5 demigrifona iz jednog razloga - jedan ce da izgine od neceg i ostace 4 da se biju sa bilo kojom bus formacijom i da im zadaju muke. Dve jedinice od po 3 ptichurine imaju svoje prednosti, velika su pretnja za razne stvari, ne samo za pesadiju. Ja volim MSU (multiple small units) jer mi daje prednost u odnosu na protivnika (ako imam vishe jedinica) u postavljanju vaznih jedinica tamo gde treba. Mozda je jedina mana jedinice od 3 panika - jedan umre i moras da polazes paniku.

Sta ti ja znam, meni su Reiksguard vitezovi bolji od demigrifchina. Dobro, ne mogu bash reci bolji al su pouzdaniji za ulogu koju ja ocu da ih koristim (zakucavanje u pesadiju i cekanje da tvoja pesadija pridje s boka i zavrsi posao). Za poene 3 demigrifa mozes uzeti 6/7 reiksgarda - imaju isti sejv, isti toughness, isti movement, doduse demigrifi imaju vishe rana. Razlika je - demigrifi imaju 2x vise napada i ako se ne proslave bacanjem to hit/to wound jednostavno ginu od kombat rezolucije. Sto se ne moze reci za Reiksguarde koji su stubborn. Takodje ptichurine udaraju prilicno jako u svakoj rundi kombata, ne samo kad jurishaju; al zato Reiksgardistima mozes pridruziti karaktere (rroll to hit, cold blooded). Sve u svemu Gamesworkshop lepo balansira nove knjige (eteralci su jedino 'pain in the ass'). Istina izlaze novi modeli, al te niko ne tera da ih uzimas. Zavisi sta vishe volis. I iskreno to sa patuljcima mozda teze da ih ojacaju, jer svi cekaju taj Hobit da izadje pa da se ljudi napale na male bradate stvorove, pa i na fantasy uopste barem se nadam :)
Post Reply

Return to “Warhammer Age of Sigmar's Fantasy Battles”