Kvalifikacioni turnir WHF 12.01.2013. Novi Sad

Obaveštenja o najnovijim turnirima u Zmaju i prijateljskim klubovima.
Severian

Kvalifikacioni turnir WHF 12.01.2013. Novi Sad

Post by Severian »

Detalje javljam za par dana ali ovo Vam je da se orjentišete.
Pošto nekima odgovara subota a nekima nedelja, ovaj prvi će biti u subotu a sledeći put kad dođe red na nas, napravićemo u nedelju.

Molim da se prijavite što pre ako planirate dolazak pošto mi moramo da smislimo neko mesto za igranje u zavisnosti odbroja igrača
Evo i spiska prijavljenih do sada:

1. Josip
2. Jagoš
3. Igor
4. Nenad
5. Teklis
6. Kirgan ?
7. Nikola ?
Last edited by Severian on Wed Dec 19, 2012 12:31 am, edited 1 time in total.
Archibald Redoak, Grand Trabbar of Waukeen, Overgold of Eninok, Financial Minister of Bothwelian Duchy
www.valhala.eu
igor
Mental midžit

Re: Kvalifikacioni turnir WHF 12.01.2013. Novi Sad

Post by igor »

Ja dolazim!
Samo jedno pitanje, jel se igra u valhala klubu?
Posto ne znam koliko moze stane stolova dole?
Ako nas bude 10+ jel ima mesta za 5 stolova/partija istovremeno?
Severian

Post by Severian »

Videćemo koliko bude zaiteresovanih pa ćemo prema tome odrediti gde se igra.
Archibald Redoak, Grand Trabbar of Waukeen, Overgold of Eninok, Financial Minister of Bothwelian Duchy
www.valhala.eu
teclis

Post by teclis »

Ja sam poprilično zainteresovan :D

Ušate bate za lukovima se spremaju :twisted:

Samo mi reci, Vlado, po kom rulespacku se igra???
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

Najbolje bi bilo da dobijemo link ka konkretnim pravilima.
That was a hazardous consultation of the Libre Mortis my Lord. An ordeal of high and low doom. The moment I approached the book, it bit me most ferociously.
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.

Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.

And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.

Glory to Arstotzka!
Joske

Post by Joske »

dolazim i ja :)
Kirgan
Ser

Post by Kirgan »

Ako bi bila nedelja dosao bi, mada ima nekih promena u firmi... tako da cu tek posle ng znati :roll: :twisted:
Josef Quartjin (Enemy Within):

"Zbogom Wittgendorf-e na k...c te nabijem" Sommerzeit 13. 2512.
Jagos

Post by Jagos »

I ja se prijavljujem.
Yogurt

Post by Yogurt »

Ja cu se potruditi da dodjem ali ne verujem da cu stici.

Zasto niji u nedelju? Ove stvari uvek treba biti u nedelju jer je nedelja dan odmora i skoro svima slobodan dan, puno ljudi rade u subotu. Ali u nedelju bi mogao biti u novom sadu u 11 ujutru.

Inace ja radim sa decom pa posto radim kada oni nisu u skoli radim i subotom i nedeljom. Verovatno ne bi mogao da dodjem ni na jedan on tih kvalifikacionih turnira :( Ne mogu previse slobodnih vikenda da uzimam. Ili bi morao da odustanem od Jatacenja za zamenu za jedan kvalifikacioni turnir a to bi bilo bezveze.

Jel bi mogao jedan od tih turnira da se odrzi radnim danom? Posecenost bi verovatno bila ista/slicna.
Kirgan
Ser

Post by Kirgan »

Yogurt wrote:Ja cu se potruditi da dodjem ali ne verujem da cu stici.

Zasto niji u nedelju? Ove stvari uvek treba biti u nedelju jer je nedelja dan odmora i skoro svima slobodan dan, puno ljudi rade u subotu. Ali u nedelju bi mogao biti u novom sadu u 11 ujutru.

Inace ja radim sa decom pa posto radim kada oni nisu u skoli radim i subotom i nedeljom. Verovatno ne bi mogao da dodjem ni na jedan on tih kvalifikacionih turnira :( Ne mogu previse slobodnih vikenda da uzimam. Ili bi morao da odustanem od Jatacenja za zamenu za jedan kvalifikacioni turnir a to bi bilo bezveze.

Jel bi mogao jedan od tih turnira da se odrzi radnim danom? Posecenost bi verovatno bila ista/slicna.
Podrzavam :twisted:

Severian

Post by Severian »

http://www.mediafire.com/view/?p1jisyedcydjbr5 izmene: Tk: 2400 pts. Hierotitan is worth 1 PD. Casket of Souls 0-1 WoC: Max 2 combined units of hellcannon and Skullcrashers. Skullcrashers Max. 4 Models per unit.

Ideja je da isprobamo i timsko igranje. Timove ćemo formirati na licu mesta u zavisnosti od broja igrača.
www.valhala.eu
Yogurt

Post by Yogurt »

Uh super za timsko igranje.

Ja bi TK ostavio +100 pojena. Ako je hierotitan 1pd onda terano izbor izmedju titana i casketa, i to tera TK da biraju novi nacin igre, sa monsterima ili slicno, a drugi nacini igre im nisu toliko efikasni.

Takodje WoC ostavis hellcannon i crusherse, jer nema razloga da se diraju. Onda nema warshirne. Takodje dozvolis i dupli warshrine, sto da ne? U 2400 pojena staje 6 crushera i hellcannon. To je po meni jaka stvar sta stane u tih 600 pojena ali nije prejaka.
-Ako se limitira na 4 crushera bice u svakoj WoC listi: 4 crushera, hellcannon, warshrine. Svaka lista ce imati to. I onda posledice toga je da svako ubacuje favour of the gods na razna mesta.
-Ja verujem da warriore ne treba dajlje da se diraju sem da se kaze max 5 crushera u jedinici, samo da mozes da dobijes look out sir ako neko hoce da ubaci nekog karaktera na juggernautu za fun.
teclis

Post by teclis »

da li TK i dalje imaju -10% ono sranje? I da li imaju max 3PD per phase?
igor
Mental midžit

Post by igor »

Pa dao ti covek link, sve ti lepo pise.. samo treba procitati :)
teclis

Post by teclis »

igor wrote:Pa dao ti covek link, sve ti lepo pise.. samo treba procitati :)
napisao je izmene. Sta ja znam sta znace izmene... Ako izmene znace da nema +200pts, vrv znaci i da nema 10% ono sranje. Al to nije napisao :)
joggy
Hronos
Hronos

Post by joggy »

ne mogu jos da tvrdim sa sigurnoscu, ali pisi i mene pod verovatno
"Narod u demokratiji ne može da pogreši. Kakva god da je odluka naroda to je odluka Boga." Vulin.
"Potrebno je da vozilo koje vrši transport ima onu ruku napred, da prebacuje... Imaju proizvođači, ja sad ne znam ko su“ Velja.
„Na Beka su pucali amateri, jednom je čak spala kapuljača“ Nesa.
kgkid

Post by kgkid »

-10% je uzrokovano vecim brojem poena. Ukoliko se ukine veci broj poena, onda nema razloga za -10%.

OK su ove izmene.

Sta mislis da probamo i ogranicenje na samo jedan L4 istog lora u timu? :?:

Ja se nadam da dolazim i ja.
kuliraj dete, zivot je pred tobom.
igor
Mental midžit

Post by igor »

Kod DE kaze: Repeater Bolt Throwers 0-2, jel to znaci da mogu da imam 4 jer po knjizi idu 2 kao 1 izbor ili..? (Kod HE nista ne pise, znaci oni mogu 4?)
Nesto sam se istripovao, nikada u zivotu nisam koristio RBT a sada mi palo na pamet.. :roll:
kgkid

Post by kgkid »

Ne znaci. To znaci da mozes da imas 2. Posto u opstim restrikcijama stoji da nema dupliranja Rare stvari, a ovako ti oni odobre da ipak povedes 2.
igor
Mental midžit

Post by igor »

Aha, hvala na brzom odgovoru.
Posto kod HE to ne pise, oni mogu samo 1?
teclis

Post by teclis »

kgkid wrote:Ne znaci. To znaci da mozes da imas 2. Posto u opstim restrikcijama stoji da nema dupliranja Rare stvari, a ovako ti oni odobre da ipak povedes 2.
A gte to pise da nema dupliranja rare stvari?
igor
Mental midžit

Post by igor »

Ja nigde nisam nasao.
Pise samo po restrikcijama za armije da su neki rare izbori 0-1..
kgkid

Post by kgkid »

Ne, ne pise to za Rare, provericu tacno za HE.

Ako pise 0-2 opnda je to ipak samo 0-2, ono dva za jedan Rare se inace ignorise.

Proveravam pa pisem detaljnije, sa stranicama i sve...

EDIT:

Iscitao relevantna dokumenta ponovo i:

1. BRB p. 135, prvi podnaslov: Duplicate choices precizira da mozes da imas 2 ista Rare choice (3 ista Special) i da ako kaze dve jedinice za jedan izbor, mozes, efektivno da imas do duplo vise. (ovo bi znacilo da DE ima max. 4 RBT, HE takodje, a patuljak max. 6 BT, bez obzira na rune, inzenjere i slicno)

2. AR za ETC ne komentarise ovaj deo vec dodaje restrikciju za max. 3 ista Core. Takodje postavlja limit na max. 4 masine. (i naglasava da se masine koje su 1/2 tako i racunaju)

3. AR za ETC dalje limitira broj RBT kod DE na 0-2. Ovo je eksplicitni limit na broj komada, ne na broj izbora, tako da su DE limitirani na max. 2 RBT. HE nemaju takve limite, tako da mogu da izvedu 4 RBT. Patuljak je limitiran na max. 6 BT i jos jednu masinu preko zbog limita na max. 4 masine (ETC) i na max 3 ista special (BRB).

Limiti za DE armiju su prilicno strogi. :/
igor
Mental midžit

Post by igor »

E hvala za detaljni komentar, sada mi sve ima mnogo vise logike ;)
Kontam zasto su stavili limit, jer da moze 4 boltera... bile bi vojske sa npr: 4 boltera=24 s4 pucanja na 4+, 35 rpt xbow-70 pucanja s3 na 5+, 2x30 corsaira = 80 pucanja s3 na 4+ sto je inace smor lista.. (s3, mali range corsaira itd, ali uz neki spell boost moze i da bude okej nesto)
ali generalno vise od 100 pucanja smara a tek 170+ pucanja.. ;)
teclis

Post by teclis »

Jel su dozvoljeni conga lines :mrgreen: ?
kgkid

Post by kgkid »

Konge nisu u worst play dokumentu, jos uvek.

Diskutuje se o tome kako da se zabrane, ili izbegnu, a da to ne prolazi kroz AC. Ja mislim da je Worst Play pravo mesto za konge.

Gledao sam na ETC i bilo je igraca koji su ih koristili, ali nije mnogo. Oni koji jesu koristili isli su cak i na CoC u kongi, ledjima okrenuti neprijatelju. Mislim, pravila to ne brane, ali ocigledno je takvo ponasanje protiv duha igre i suvislosti u smislu da je WHFB ipak nekakva simulacija rata.
teclis

Post by teclis »

Severian wrote:http://www.mediafire.com/view/?p1jisyedcydjbr5 izmene: Tk: 2400 pts. Hierotitan is worth 1 PD. Casket of Souls 0-1 WoC: Max 2 combined units of hellcannon and Skullcrashers. Skullcrashers Max. 4 Models per unit.

Ideja je da isprobamo i timsko igranje. Timove ćemo formirati na licu mesta u zavisnosti od broja igrača.

mogu da pitam odakle ove restrikcije kad nije izasao rulespack?
trazio sam na whf i nisam uspeo da nadjem... diskusija se uglavnom vodi oko limita za demigriphe, mournfange, kruna komande. Zasto ne stavite i limit na unit size demigrifa? Oni ipak imaju 50% vise rana nego krasheri, a pritom ne mozes ih vozati jer nisu frenzirani, i po FAQ-u su T4!!!

edit: i demigrifi mogu imati rroll to hit!!!
Kirgan
Ser

Post by Kirgan »

teclis wrote:
Severian wrote:http://www.mediafire.com/view/?p1jisyedcydjbr5 izmene: Tk: 2400 pts. Hierotitan is worth 1 PD. Casket of Souls 0-1 WoC: Max 2 combined units of hellcannon and Skullcrashers. Skullcrashers Max. 4 Models per unit.

mogu da pitam odakle ove restrikcije kad nije izasao rulespack?
trazio sam na whf i nisam uspeo da nadjem... diskusija se uglavnom vodi oko limita za demigriphe, mournfange, kruna komande. Zasto ne stavite i limit na unit size demigrifa? Oni ipak imaju 50% vise rana nego krasheri, a pritom ne mozes ih vozati jer nisu frenzirani, i po FAQ-u su T4!!!

edit: i demigrifi mogu imati rroll to hit!!!
Agree :evil:

kgkid

Post by kgkid »

To su njihove izmene ETC AC-a. To je da bi se testirale stvari o kojima se diskutuje vezano za sledeci AC...
teclis

Post by teclis »

Diskutuje se o svasta cemu...
Kirgan
Ser

Post by Kirgan »

Ako cemo o diskusijama ima tu mnogo precih stvari... :roll: :evil:

teclis

Post by teclis »

Kako bi bilo fer ja cu doci na taj kvalifikacioni turnir 12. januara i igracu po rulespacku po kojim svi igraju. Pa kad AR committee objavi novi rulespack onda cu igrati po njemu

Ne zelim da se cimam do novog sada usred ispitnog roka da testiram rules pack, a da mi taj rezultat koji ostvarim ulazi u rekord

Tolko od mene
kgkid

Post by kgkid »

Ali to tacno tako i funkcionise... Igras po aktuelnim pravilima i testiras nove stvari, koje zelis da ubacis u AC... Ako valja, onda vrsis pritisak na AR.com da se to ubaci u Draft. Onda se to dodatno testira i na kraju Kapiteni glasaju...

Ove godine smo resili da se u celu pricu ukljucimo aktivnije, a ne da budemo pasivni posmatraci i da samo koristimo pravila koja kreiraju drugi timovi. :D

U tom smislu, sve pocinje ovde, na nasim forumima. Ukoliko mislite da nesto treba limitirati, ili olabaviti, predlazite, diskutujte! :D
teclis

Post by teclis »

kgkid wrote:Ali to tacno tako i funkcionise... Igras po aktuelnim pravilima i testiras nove stvari, koje zelis da ubacis u AC... Ako valja, onda vrsis pritisak na AR.com da se to ubaci u Draft. Onda se to dodatno testira i na kraju Kapiteni glasaju...
Evo ja cu da vam testiram kad budem igrao u klubu i ovako partije obicne (citaj: nisu prijateljske, vec sa turnirskim listama). Ali necu da testiram u kvalifikacijama. Mislim da je to fer.
Yogurt

Post by Yogurt »

Ja takodje mislim da nije fer ostetiti jednog iraca za kvalifikacije. TK jesu slabija vojska od ostalih i sigurno ce nesto u ARu da pokrije njihov nedostatak. Ako su kvalifikacije igrajte sa standardnim ETC pravilama bez dodatnih. Malo i ovaj hierotitan sprecava TK igre. Jer se jos uvek dobija +3pd za TK igrace? Sve te stvari moraju da se uzmu o obzir.
-Ako treba nesto da se testira napravimo sve MC +33% pojena. To je za mene nesto sto bi trebalo da se iztestira, mnogo vise nego neka izmena za TK.
Kirgan
Ser

Post by Kirgan »

ScullCrushers nisu imba iz sledecih razloga: 2W tj ne 3 ili vise kao ostali MC, frenzy ne bas najsrecnija opcija za imati (da je bar never loosing, pa ajde de), diskutabilan AS 0+ ili 1+ ( da je 0 pa da razmotrimo nesto).
Tako da bi voleo da cujem objasnjenje za dodatno sakacenje istih :evil:
TK da se sakati.... Ljudi nemojte me zezati, ima toliko toga sto je imba i to realno, a vi po njima udarili :roll: :evil:

Yogurt

Post by Yogurt »

Kirgane, uzmi bilo koji drugi MC i charguj u skullcrushere. Jedino sto ce pobediti skullcrushere je mournfangovi sa dragonhide bannerom, i to za malo i samo u prvoj rundi ako mournfangovi charguju, svaka ostala runda pobede skullcrusheri. A mournfangovi su i skuplji a sa bannerom jos skuplji. Skullsrusheri pobede sve ostale u skakom slucaju jer charguju ili ne charguju. Ali inace MC su stvarno prejaki i po meni ne treba da se stave neke restrikcije na njih nego neki komp na njima.

Po meni imaju AS1+. GW je to napravio tako da imaju 0+ ali ne mogu da imaju 0+ jer je maximum 1+ i nigde ne pise da imaju 0+. Ako bi army knjiga pisala da imaju 0+ onda bi imali jer je army jaca od knjige, ali ne pise.
Kirgan
Ser

Post by Kirgan »

Ima tu jedna stvar, a to je gledanje globalne armije a ne samo dela :roll: :evil:

Jagos

Post by Jagos »

Ili recimo da moj gul king cardzuje u skalkrasere. Ali to se ja samo hvalim :)
Severian

Post by Severian »

Što se pravila tiče, dogovarate se sa Andrijom, ja nemam pojma o tome i nemam vremena da se time bavim.

Što se turnira tiče:
Okupljamo se od 09:30-10:00 i onda počinjemo. Stisnućemo se u Valhali ako nas bude do 14.
Upad je 300 dinara i celokupni nagradni fond ide pobedničkom timu za upad na Uprising. Ako nas ne bude dovoljno za timove onda nagradni fond ide na prva tri mesta u odnosu 50:30:20% i može da se koristi kao upad na Uprising ili kao vaučer u klubu. (Ako se prijavi više od 14 igrača koliko je limit za igranje u klubu onda ćemo dodati nešto malo troškova transporta do alternativne lokacije).

Pošto je to sad već jako blizu, molio bih da se prijavite najkasnije do ponedeljka ako ćete sigurno doći da znam koliko imamo igrača i da se prema tome organizujemo.

Zahvaljujem.
www.valhala.eu
Post Reply

Return to “Turniri i dešavanja: Bez paljenja kartica i prevrtanja stolova od 2003.”