Polazak sa stanice posle 12, okupljamo se, krecu price, krece alkohol kod vec poznatih alkosa :D
Upadamo u bus, gde nas ukupno ima 10 sa 2 vozaca :D:D:D
Stizemo rano na stanicu, cekamo 3h da pocne turnir.
Stizemo na turnir, cuga se rakija od Mladena (tradicija vec), prica se sa ljudima, slede prvi paring. :P
Moja lista je bila:
Great unclean one lvl 4, ASL svima, breath s4,
herald tze lvl2 loremaster/dispel,
herald nurgle lvl 1 banner of sundering i staff boundspell
herald khorne sa s7 flaming i armor 3+
28 bloodlettera sa +d6 prvi charge
21 plague bearer sa reroll to wound
2x5 harpija
2x3 flejmera
3screamera
3 nurgling baze
Sa oko 1100p u magiji, cilj liste je da ne izgubi partiju (znaci ono najgore vezbanje za draw zbog ETC-a) i da proba izvuci u barem jednom po partiji kombo -d3 na T i onda dva puta da proba baciti d6 s5 pa T test za jos d6 s5, pa jos...
Ja prvu dobijam da igram protiv:
WC sa lvl 4 mag, lvl 1 bsb mag, general na disku, 2x18 warr,2 kocije, 9 knigtova (unutra je bsb), hellcannon i altar.
Njegov nedostatak kucica i bilo kakvih smaraca mi daje da se jako dobro postavim.
Odsecam mu celu armiju postavkom u ugao.
Jako monotona partija gde on ide ka meni 4 kruga i onda bezi zadnja 2.
Ja mu ubijam obe kocije sa flejmerima/GUO, nanosim 2 rane lordu preko kombo magija, ubijam hellcannon sa GUO. Njemu prolazi pita na mog herald of nurgle koji pada look out i naravno umire..to je 280+100p za njega..
Draw sa +70 za mene

Druga partija vs Lizard
on je imao slan sa +d6 i ethernal, 2x 30 saurusa, unit od 3 salamandera, 4 unita skinkova, 3 unita skink kameleona, 3 saurus heroja (jedan na cold one).
Jako jednosmerna partija, prolazi mi kombo -d3 T pa onda d6 s5 t Test i ubijam mu u prvom potezu 12 saurusa, ubijam sve tri jedinice kameleona sa harpijama/nurglinzima.
Drugi potez opet mi prolazi -d3 T gde mu spustam T na 1, i bacam magiju da radi T test ili pije wound svaki model u unitu no armor save, ostaje mu u unitu 2 saurusa, oba heroja na po 1 wound.
Stvaram 5 nurgling baza iza njega, kojima u sledecem krugu chargam 2 saurusa i ubijam.
On sa slanom i herojima prelazi u drugi unit. Sledeci potez mu ubijam jos 2 unita skinkova i 3 salamandera.
Njemu prolazi dwelers na bloodlettera i moj herald umire na roll 6..
U zadjem potezu nekako se provlaci sa 3 skinka iza mene i ubija mi herald of tze koji pada dva warda..
Pobeda 12:8 :P
treca partija vs jagos the vampire :D:D:D
ghoul king - koji nikada combat na turniru nije video :D, lvl 3 mag, wraith king, vampirica na covern of throne, terorgheist, vargulf, 3 varghaista, 2 spirit hosta, 2 unita kucica, unit kostura.
Lepo se postavljam i otvaram partiju.
U prva dva poteza mu ubijam spirite,kucice i vargulf-a, snajpam 2 wounda lvl 3 magu.
I onda jedna od dve najvece greske - odlucujem da se igram pa sta bude :D:D
Sve pomeram napred, dajem mu da bira chargove :P
On udara sa hordom ghoulova i covernom u bloodlettere, terorgheist i varghaistima u GUO.
Ovde prestajem da pisem sta se desava i ostavljam da drug Jagos napise lepse :D:D:DD:D:D::D:D:D:D:D:D
Poraz od 8:12, najbolja partija na turniru :P
Drugi dan
vs Mladen :D:D:D:D
Banishment spam, lvl 4,lvl1, lvl1, lvl 1 bsb, archeri 2x10, archeri 20, 2x20 white lion, 4 eagle :D:D:D
Solidna postavka sa obe strane, od dobija da igra prvi.
Prvi potez nista magijom nije uradio, tj bacio je 1 magiju za 6 krugova :P (na zalost samo je to bilo dovoljno)
Ja u prvom potezu ubijam par white liona, i GUO napred 12 inca (druga greska na turniru, trebao je stojati iza brda dok ne udjem u combat sa unitom magova, al ja rekao ae da probam na sve ili nista..)
Drugi krug scrollam i dispelujem banishmente, brejkujem mu orla i archere, padaju panicu lioni beze na drugu stranu kroz ostale unite.
Treci potez prolazi mu banisment uprkos miscastu (od mog bannera) ja failujem da dispel sa tri kocke na 13 (13-4, znaci na 9!!!)
Baca 11 hitova od kojih wounda 10!!!! na 3+!
Ja padam 8 sava...rekoh uf, makar sa dve rane on moze da ubije sve white lione (gube ASF dobijaju ASL, on ima breath weapon, i magijsku fazu da baci svi stats su 1 u dodiru)...
ALI mladen gadja sa 20 archera, 2 woundaju na 6, GUO pada oba warda na 5+ i mladen dobija 620+450=1070 poena za jednu figuru :D
Sledece 3 poteza mladen nema shooting/magiju, preskace faze, sa svime bezi sto dalje.
Ja pokusavam u zadnjem potezu neke lude chargove na tipa 10-11, failam i to je to.
16:4 za Mladena, prava etc partija sa njegove strane, greska sa moje, al makar dobijam piva i piva,i jos piva.. :D
poslednja partija vs Bretonija :D
Nadao sam se ovakvom matchupu, jer ja mislim da mi odgovara.
3 poteza on se mucio da dodje do mene (postavio sam vojsku izmedju zgrade/sume i brda), magijom mu ubijam pola unita viteza.
U trecem potezu on charga sa generalom koji ima heroic KB na GUO. Nije znao da GUO daje svima ASL, nanosim mu dve rane preko s8 udarca i jos 2 preko breath weapona :D
Okrecem se prema grailovima koji tuzno gledaju :P
U isto vreme mu ubijam jedne pegaze sa 3 nurglina u ledja i 3 screamera u front.
Radim charge sa harpijama u mali unit knigtova, 28 bloodlettera u drugi veliku lance sa magicom, plague beareri i GUO u grailove.
On tu predaje partiju jer se za kako bi se zavrsilo, nece da igra jos 1h da mu sve umre, hoce covek da ide ranije kuci i vodi dete na neku izlozbu.
Pisemo + 2700 za mene, 20:0
Sve u svemu, lep turnir.
zao mi je sto protiv nasih ljudi tj josketa i mladena nisam igrao "turnirski" ali oni to znaju, nisam mogao jednostavno da se stekam i da igram na poene.
Generalno sam zadovoljan sa listom, lista tesko gubi, pravljena je da testiram za ETC dal moze biti "sigurna" da izvlaci draw-minor win.
Misljenja sam da cu promeniti listu u bloodthirster/2 heralda u po 30 bloodletera/3 harpije/tzeentch loremaster i unit od 7-8 fiendova. 2 potez hth pa sta bude.

Cestitke Dopudji i Kirganu na 4 i 6 mestu, prave hth liste koje se pokazuju da jako dobro rade po ovom AC-u. :D