Uprising 2013 2.-3.03.2013. Novosadski sajam

Obaveštenja o najnovijim turnirima u Zmaju i prijateljskim klubovima.
Severian

Uprising 2013 2.-3.03.2013. Novosadski sajam

Post by Severian »

Dragi prijatelji ja evo javljam da je ugovoren i datum i mesto za Uprising.

Dogovoreno je da ćemo biti u hali Master ako bude mesta u odnosu na sajam knjiga koji se dešava u isto vreme ili u Biznis centru koji naši stari posetioci znaju kao mesto gde smo najčešće i držali turnire i gde se održalo jedino Prvenstvo Srbije daleke 2004. godine :).

Uprising je do sada bio individualni turnir sa nekim elementima timskog takmičenja gde je jedini ustupak bio da članovi time ne mogu da igraju međusobno. Pošto nam dolazi ETC postoji inicijativa da još malo vežbamo pa smo mislili da ostanu manji timovi (od 4 člana) ali da se uparuje slično kao na ETC-u.

Koristićemo ETC pravila i postavke stolova koje smo predložili. Naša ideja je da se do uprisinga naprave i koriste kompletno novi tereni te da nam to bude neka vrsta testa i pripreme za sam ETC. Baš u tom smislu smo rešili da pokušamo da organizujemo i FOW i 40 K turnir paralaleno.

Detaljnije informacije slede...
Archibald Redoak, Grand Trabbar of Waukeen, Overgold of Eninok, Financial Minister of Bothwelian Duchy
www.valhala.eu
teclis

Re: Uprising 2013 2.-3.03.2013. Novosadski sajam

Post by teclis »

bolje da bude 5 clanova
Severian

Post by Severian »

Zašto ? Zanima me logika iza toga ? mi smo mislili 4 prosto da bi bilo više timova da komepticija ima smisla.
Archibald Redoak, Grand Trabbar of Waukeen, Overgold of Eninok, Financial Minister of Bothwelian Duchy
www.valhala.eu
teclis

Post by teclis »

Severian wrote:Zašto ? Zanima me logika iza toga ? mi smo mislili 4 prosto da bi bilo više timova da komepticija ima smisla.
veci timovi veca zabava
Yogurt

Post by Yogurt »

Sa 5 igraca nekako bude lepsi system uparivanja. Ali 4 je super jel ce biti vise timova i lakse ce da se skupe timovi iz inostranstva, mozda ce skupljane 5 igraca biti puno za neke timove, 4 stanu u jedan auto.
bojan
WH rulesmaster

Post by bojan »

Sa 5 je potrebno minimum 60 igraca (12 timova) da bi to funkcionisalo kako treba. Treba misliti i o toj strani.
CYNIC, n.
A blackguard whose faulty vision sees things as they are, not as they ought to be. Hence the custom among the Scythians of plucking out a cynic's eyes to improve his vision.
Hertz

Post by Hertz »

Koji sistemi će biti zastupljeni na Uprising-u? Samo Warhammer ili i FoW?
Image
milosh

Post by milosh »

Hertz wrote:Koji sistemi će biti zastupljeni na Uprising-u? Samo Warhammer ili i FoW?
Severian wrote:Koristićemo ETC pravila i postavke stolova koje smo predložili. Naša ideja je da se do uprisinga naprave i koriste kompletno novi tereni te da nam to bude neka vrsta testa i pripreme za sam ETC. Baš u tom smislu smo rešili da pokušamo da organizujemo i FOW i 40 K turnir paralaleno.
Image
Snotling

Post by Snotling »

Koja je poentaza na kraju, i koliko clanova po timu, i da li se igra uparivanje kao na ETCu i kakav je rules pack uopste...? :mrgreen:
deka
Medved ili Jeti? Odlučite sami.

Post by deka »

Elem, ostalo je manje od 4 nedelje do turnira. Mogu neki detalji vezani za propratni sadržaj, tj. WH40K, odnosno FoW?

Mislim, bilo bi lepo da mogu ljudi da se pripreme, organizuju vreme i tako to...
Image Image
Severian

Post by Severian »

Ja se izvinjavam na kašnjenju ali evo i detalja:

https://docs.google.com/folder/d/0B8FKp ... sp=sharing
www.valhala.eu
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

A zasto su forge world modeli zabranjeni? Ako se misli da FW pravila ne mogu da se koriste, napisite tako, ima jako puno ljudi koji imaju FW modele koji nemaju posebna FW pravila. Ili koriste FW modele za regularne modele iz armije, opet ne koristeci FW pravila

Dalje, koliko rundi se igra, 5 ili 6? ono da je sesta "team event" je malo nejasno.
Pendargon wrote:...po toj logici, mogao bih da isecem lepih 10 kockastih komada stiropora, na devet zalepim bolter i bolt pistolj, i granate, i mali nozic, jednom zalepim powerfist da viri, a na jednog zakacim lasscannon, i imam savrsenu jedinicu chaos space marinaca....
Image Image :badger: :badger: :badger:
kgkid

Post by kgkid »

To se misli na pravila.

Sesta je team event, a ne partija.
To je divna tradicija Uprisinga, da se umesto jedne partija organizuju razna nadmetanja timova, nevezana za igre minijaturama.
Detalji tih nadmetanja su tajna dok se ne stigne do samih takmicenja. :D
kuliraj dete, zivot je pred tobom.
Severian

Post by Severian »

Pravila za 40k se nisam mešao jer se ne razumem previše. Luku sam zamolio da ih sastavi i ona nam je mnogo pomogao i uradio to. Sva pitanja vezana za to moraćete postaviti njemu jer ja prosto nemam pojma.
www.valhala.eu
RatGod
Strvinar

Post by RatGod »

Znaci Boco vrlo je jednostavno ako su zabranjeni modeli zabranjena su i pravila, to se naravno ne odnosi ako mislis na karaktera iz FW kojeg koristis kao neki model ali ovo je primarno za tenkove i MC itd to je jednostavno onako kako ETC kaze.
1000 year-old lords of the walking dead? Chosen avatars of the dark gods leading horrible creatures from another dimension? Ancient members of the civilization who created the very world upon which we wage our wars? Bah! We're skittish mutant rats. We've got a bell. And we're going to ring it till your ears hurt bleed. Bitches.
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Da je tako jednostavno, ne bih skretao paznju ;) Ako kaze "zabranjeni su modeli" onda svi oni lepi Mk3 oklopi sto imamo i sto ih ljudi koriste kao marince NE MOGU da se koriste. Sto je potpuno debilno. Obrati paznju na wording ;) Tu bi trebalo da stoji "Forge World entries may not be used, but FW models may be used as proxies for regular codex models."

Ja zaista ne zelim da dodju ljudi na turnir, i neko ima sternguard veterane u mk3 oklopima iz FW-a, i dodje mu protivnik i kaze "e, izvini, ne moze, to su FW modeli, daj GW modele sternguarda".
Pendargon wrote:...po toj logici, mogao bih da isecem lepih 10 kockastih komada stiropora, na devet zalepim bolter i bolt pistolj, i granate, i mali nozic, jednom zalepim powerfist da viri, a na jednog zakacim lasscannon, i imam savrsenu jedinicu chaos space marinaca....
kgkid

Post by kgkid »

Evo zasto ja volim 40k. A "heraldiku nisi ispostovao"? :D

Znaci, ne verujem da bi se to desilo ni na ETC, sve dok ispostujes osnovni WYSIWYG... :)

Nisu dozvoljeni modeli koji nemaju pravila u osnovnim kodeksima. Sve one letelice i slicno. Mislim da Mozes i Sciborove marince da koristis, sve dok nemaju oruzje koje odudara od rostera. :D
Telion
Commissar Weasel

Post by Telion »

Mislim da je najmanji problem da se u Rulespack dopise recenica: "Forge World/Imperial Armor units are NOT allowed, however players may still use their Forge World models to represent a unit from their codex."

I tako resismo sve nesporazume... :roll:
"MISSION SUCCESSFUL! Once again, I...Cato Sicarius..."
Severian

Post by Severian »

Pošto su mnogi pitali:

Sudija za 40k će biti Dušan Jović, sudija za WHFB je Nebojša Milić, za FOW se još dogovaramo.
www.valhala.eu
Severian

Post by Severian »

ručespack popravljen
www.valhala.eu
Kirgan
Ser

Post by Kirgan »

I dalje WHFB rules pack ne radi strana 3 ili deo za Chaos :roll:
Josef Quartjin (Enemy Within):

"Zbogom Wittgendorf-e na k...c te nabijem" Sommerzeit 13. 2512.
kgkid

Post by kgkid »

Dok se ne ispravi dokument... evo te strane koja fali:

Vampire Counts
Zombies, Dire Wolfs units are 0-3 each
Master of Black Arts/Blasphemous Tome upgrade are 1pd each
Ethereal units 0-3, and max 2 of same kind/characters.
Howls/shrieks max 2 in total.
Flying units 0-4
Max 15 mounted characters and black knights combined
Vargheists max 8 models
Red Fury/Quick Blood/Terrorgheist/Necromancer Lord, max 2 in total.
Terrorgheist 0-1

Warriors of Chaos
Hellcannon 0-1
Marauder Horsemen units are 0-3
Infernal Puppet counts as +1 PD and +2DD
Tendrils of Tzeench and Conjoined Homunculus both counts as +1 PD
If you have warriors, knights, and or chosen with marks of tzeentch in army then you can take max 2 out of 3 of warshrines and favor of the gods (2xwarshrines or warshrine and favor of the gods)
Maximum of 8 skullcrushers.

Wood Elves
Wood Elf armies have an extra 200 points for their roster (2600 total)
All victory points scored against this army are decreased by 10% (excluding bonus points for banners, general, etc.)
Glade Riders, Scouts units are 0-3 each
Wood Elves may take a maximum of 70 models with a missile weapon instead of 45. Only Glade guards (including scouts) count for max of 70
kgkid

Post by kgkid »

Iz nekog razloga na google docs kad se gleda ova strana fali.

Download dokumenta kad se odradi, pa se otvori sa kompa, sve je na broju. :D
teclis

Post by teclis »

Nigde ne pishe (ili sam ja preskocio) - Da li treba rostere da saljemo do 20.? i da li treba sastav tima da saljemo do 20. feburara?
Severian

Post by Severian »

rostere do 20. Molio bih. A ako vam nije tesko voleo bi sto pre da vidim ko planira da dolazi ?
www.valhala.eu
Hertz

Post by Hertz »

Greška. Post za brisanje.
Image
Dzon Vejn

Post by Dzon Vejn »

Da li su i za 40k potrebni rosteri do 20.?
That was a hazardous consultation of the Libre Mortis my Lord. An ordeal of high and low doom. The moment I approached the book, it bit me most ferociously.
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.

Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.

And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.

Glory to Arstotzka!
teclis

Post by teclis »

Severian wrote:rostere do 20. Molio bih. A ako vam nije tesko voleo bi sto pre da vidim ko planira da dolazi ?
Ono sto znam je sigurno jedan tim Kiwi, Josip, Jagosh i ja. Drugi tim bi bili Kirgan, Sloba?, Mitar? i Igor? . Za ostale ne znam jer pretpostavljam da idu na 40k deshavanje...
igor
Mental midžit

Post by igor »

Ja i moj kum dolazimo.
Sto se tice tima - nemam pojma za to, nas je dvoje :D
Severian

Post by Severian »

Timove možemo i kasnije da sastavimo...

Za sada me zanima samo koliko igrača uopšte imamo.
www.valhala.eu
igor
Mental midžit

Post by igor »

Pa racunaj oko nas 9-10 max za WH dolazi.
Jer kontam ima par ljudi koji su igrali prosle godine WH sada ce doci da igraju 40k :P
Hypodermic
Blago kluba Zmaj

Post by Hypodermic »

Dzon Vejn wrote:Da li su i za 40k potrebni rosteri do 20.?
+1 za ovo pitanje, posto bi morali vec ove nedelje onda da krenemo sa spremanjem armija ako moramo.
Severian

Post by Severian »

Ja bi očekivao da vidim prijave do 20-tog a rostere maksimalno do 25.

Takođe bih molio da primetite je FOW promenjen i da sada traje 2 dana i 5 partija zato što ja nisam primetio da je napisano da traje jedan i podrazumevao sam da traje koliko i svi ostali turniri. Stranci su u tom smislu i obavešteni i zato dolaze.

Može doći do kompromisa i dogovora na licu mesta ako ne bude dovoljno timova.
Last edited by Severian on Tue Feb 12, 2013 9:43 pm, edited 1 time in total.
www.valhala.eu
teclis

Post by teclis »

What Igor said... Oko osmoro ljudi ocekuj. Kad da se javimo za smeshtaj?
Severian

Post by Severian »

Ja bih vam predložio da već sada rezervišete sovu a ako nema mesta mogu vam i ja pogledati neku drugi hostelčić...
www.valhala.eu
Kirgan
Ser

Post by Kirgan »

In :twisted:
Josef Quartjin (Enemy Within):

"Zbogom Wittgendorf-e na k...c te nabijem" Sommerzeit 13. 2512.
RatGod
Strvinar

Post by RatGod »

Mislim da sto se tice 40k nema svrhe da se salju rosteri ranije jer moramo da se dogovorimo dosta stvari (mi medjusobno iz BG) a naravno tu je i ono da 90 % igraca iz BG nece doci na 40k ako ne bude stranaca.

Tako da Vlado zamolio bi te da to sa rosterima ne vazi za 40k jer se jos ne zna odziv ljudi a i nije problem pregledati ih tamo ili Dule dan, dva ranije u BG a ostatak tamo rostera tamo.
1000 year-old lords of the walking dead? Chosen avatars of the dark gods leading horrible creatures from another dimension? Ancient members of the civilization who created the very world upon which we wage our wars? Bah! We're skittish mutant rats. We've got a bell. And we're going to ring it till your ears hurt bleed. Bitches.
Severian

Post by Severian »

Cilj slanja rostera je upravo da se vidi brojno stanje... Mi iz irganizacije imamo puno posla oko spremanja terena i stolova i važno nam je da znamo koliko imamo učesnika. Slanje rostera nije garancija ali jeste pokazatelj ozbiljnosti... Koliko ja čujem slovenci dolaze. V
www.valhala.eu
RatGod
Strvinar

Post by RatGod »

Pa ne mozemo to tako jer ne znamo da li je timski ili ne to utice na dosta stvari. Neka se ljudi zvanicno prijave ovde otvori temu i to je to a rostere na licu mesta, ja mislim da je to najbolje pogotovu sto onda nema uticaja na strance da se pozuruju i da samim time i odustaju.
Severian

Post by Severian »

Dešavalo se da ljudi predaju pogrešan roster iz neznanja ili nepažnje, Ako se to na vreme primeti onda može i da se popravi.

Samo na osnovu broja prijavljenih možemo znati da li imamo 6 timova koliko je neophodno za timski turnir. Ako vi imate bar 2 tima onda će biti dovoljno za timsko učestvovanje.

Konačna odluka je sledeća:

Prijave do 20-tog i rosteri do 25-tog.
www.valhala.eu
Post Reply

Return to “Turniri i dešavanja: Bez paljenja kartica i prevrtanja stolova od 2003.”