Ali zanimljive su one kartice koje je Mihajlo planirao. Mislim da su one zamisljene tako da penaliziraju armije koje su jednostrano sacinjene i oslanjaju se samo na jednu stvar. Ako cemo o istorijskoj konzistenciji, ko je jos video vojsku sacinjenu od samih strelaca, ili samih carobnjaka, ili samo konjice ?
Gresis, ovaj..., grdno gresis sine

.... Kartice bas penalizuju vise raznolike armije. Uzecu svoju kao primer:
1. Imam penal sto sam skirmisher (bitan penal!!! (LD))
2. Imam penal sto imam kocije (ono blato)
3. Imam penal sto imam magiju (flux)
4. Imam penal sto imam letenje (storm)
To znaci da ce ljudi u 100% slucajeva imati karticu PROTIV moje armije.... Ajmo sad da uzmemo gunline: imas samo karticu za pucanje... armija je jednako cheesy kao moja. Bretonija: ima samo penal za blato: jednako cheesy armija kao moja. Necu dalje da nabrajam.... ima jos primera...
Sa druge strane (evo samo jedan primer da ne gusim previse): flying circus prakticno nema penal (i dalje je kod tebe u drugom krugu cak i ako dobije -12" na letenje u 2 kruga): jednako cheesy armija kao moja.
Ajde sad nesto drugo da pogledamo:
meni su 3 od 4 CORE choice-a skirmisheri ili konjica. A taj 4. kosta ~400 poena njih 20. Skuplji su cak i od ironbreakera!!! (o isplativosti i da ne pricam: imaju 2 LD manji, nisu imuni na sve i svasta i nemaju oklop (nemaju ni opciju da ga kupe nesto vise od 5+))
Moja ideja da bi armije trebale da imaju po malo od svega.
To nikad neces dobiti, osim mozda pomocu nekih AC (u kome ce neko opet nakon 3 dana kliktanja naci rupu)
Konacno WH je nebalansiran i toga smo svi svesni.
I zato ga ne treba praviti jos debalsiranijim.....
That was a hazardous consultation of the Libre Mortis my Lord. An ordeal of high and low doom. The moment I approached the book, it bit me most ferociously.
I must appologize for the explosion that blew off the door of The Chamber Unbreachable, but the simultaneous emergence of seventeen demons from the book spine, caused the spiritual detonation in the soul stoned air of the room.
The whole enterprise was an experience most horrendeous. None but I could have endured it. I was almost damned twice. Even now my soul is twisted to a cork screw.
I suggest you keep the state of your soul to yourself, and inform us, instead, what you have gleamed from the Grimoire.
Hatred and prejudice will never be eradicated. And witch hunts will never be about witches. To have a scapegoat - that's the key. Humans always fear the alien, the odd. Once the mages had left Novigrad, folk turned their anger against the other races... and, as they have for ages, branded their neighbors their greatest foes.
And 'cause I was gazillionaire and I liked doing it so much, I cut that grass for free.
Glory to Arstotzka!