Manji report sa moje strane, nadam se da ce i ostali vikend ratnici da dodaju nesto kada budu imali vremena.

E pa da krenemo,
Krecem za NS u petak posle posla, stizem u hotel, spavanje.
Subota, nalazimo se svi tamo, pricamo, gledamo liste i cekamo draw.

Hajde prvo moja lista:
dreadlord na pegazu, 1+ reroll armor, 2+ ward od magije /3+ od shooting, d3wounds i KB u svakom prvom krugu hth.
bsb na pegazu, 1+ armor, 4+ ward , charmed shield - nisam se ni jednom setio u 5 partija da ga iskoristim

3x8 dark ridera, muzicar, samostrel
10 vestica sa muzicarom
10 vestica sa muzicar i vatrenom zastavom.
5 harpija
3! hidre sa bljuvanjem vatre
4 boltera
2 x 5 doomfire warlock
Poenta armije je da outdropuje u postavci, odradi solidno kretanje kroz partiju pa da smara nekih 3-4 poteza i upuca sta moze dok ne ucharguje sa kombinacijom 2 hidre / heroji na pegazima.
Game #1 vs Decko iz KG sa chaos warr - izvinjavam se nisam mu zapamtio ime. ;(

Sarena lista, lord na demonic mount sa svasta nesto, 1+ armor, 3+ ward, bsb isto tako kao on, lvl 4 tze mag u bunkeru warriora. unit marudera na konjima, 2 unita kucica, veliki unit trolova (8kom) i hellcannon i 3 bloodcrushera
Znao sam da cu da ga dobijem na postavci, stavljam sve na max razdaljinu zbog njegovog maga (tj hidre) - koje nisu ni videle kombat jer se ne bi bas proslavile. Ideja je da mu u prvom potezu upucam sav chaf, pa da u drugom sa bsb i lordom charge na crushere.
To se i desava ubijam mu sve kucice i maraudere, odustajem od charga na bloodcrushere jer hocu da bolterima probam da ubijem nesto - sto i radim, skidam valjda 1 komad i dajem mu da me on charge (u karaktere)
Polako ga okruzujem sa armijom, blokiram mu harpijama warriore. Lord i bsb dobijaju kombat protiv crushera za jedan, tu se zeznem pa kazem ne jurim da bih namesito da sledeci potez radim charge u hellcannon. To se ispostavilo greskom jer su posle 2 crushera ce drzati zaglavlenjog lorda i bsb (jedan crusher na 1 rani) i prolaziti lude savove i break svaki potez.. jedne witcice i hidra umiru od njegovog lvl 4 maga. Ovde sam dobro odigrao, lepo sam ga feedovao da ne okrene taj unit celu partiju. 6 poteza je taj unit stajao u 4 inca levo/desno pokusavajucu da nesto uradi.
Elem da nastavimo.
Veliki unit trolova mu spustam na 3 komada sa doombolot spamom i pucanjem. posle u njih udaraju wichice i doomfire warloci.
Ubijam sve trolove ali njegov bsb prezivi na rani i ubija witchice kao i jedne warlocke.
Bolteri i darkrideri spustaju unit warriora na 4 komada u koje je pobegao i bsb.
Poslednji potez pucam mu u heroje sa bolterima i to hit:1,1,1,2..
Sve u svemu, jakoo lepa partija, zanimljiva. Kocka je imala malo uticaja ali sta da se radi.
Ocekivao sam veci rezultat ali 14:6 za mene je okej.
Game # 2 vs Sven sa DE

On vodi staru listu dark elfova, totalno staticne. 2x 14 crossbowmena, 3 boltera, 2 lvl 4 magice (shadow i death), heroj sa cloak na pegazu, jedan unit witchica od 10, corsaire sa bsb hag i 5 harpija.
Postavlja sve oko centra.
Ja standarno na ivicu table hidre, witchice i boltere.
Sva konjica,warloci i heroji da levi bok gde je bio najslabiji.
Prvi potez sam kod njega, umire mu jedan unit samostrelaca od magije.
Drugi potez umiru mu bolter a ja se namestem sa oba karakter na 1 inc ispred corsaira da me charge :D ovo radim da bih blokirao nejgovog pegaz heroja sa KB da mi charge njih.
Treci potez mu ubijam druge samostrele sa bolterima, harpije i ostaje mu pegaz heroj na 1 rani.
On od drugog poteza ide sa blokom egzekutora ka meni da juri hidre sa pitom.
Jedna pita mu prolazi ali kaci jednu hidru koja prolazi test na 2.
Drugi pitu mu dispell pa 3 hidre dolaze do unita od 30 egzekutora koji ostaje na 7 modela i dve magice posle 3 templata

Ubijam mu bolter i heroja shootignom.
Ovde zavsavamo partiju jer je meni umrlo par modela konjica a njemu ostalo mozda 10tak figura

20:0 za mene, nisam ovako ocekivo jer je dosta zavisilo od toga ko igra prvi. Ali postavkom (njegovom gde je dva boltera iskljucio iz igre) i mojom mislim da sam igrao i drugi isto bi bilo.
DE jednostavno ne mogu vise da se igraju sa pesadijom i 2 x lvl 4 na sve to bez shadeva/ridera

Game #3 vs Maxa demon

Zaboravio da slikam

Svaki put igramo na uprisingu

On vodi lord of change, nurgle bsb u bunkeru plaguebearera, 3 bloodcrushera, 4 nurgle muve, 4 beast of nurgle, 2x 5 furija, skullcannon, 2x10 horora.
Pravim 2 velike greske u postavci, stavljam hidre jedna iza druge. Iza brda ali na brdu bolter pa njegov cannon moze da ih gadnja.. Hvala bogu dobio je jednom samo 3 rane drugi put 1 to wound pa to nisam osetio.
Druga greska sve ostalo stavljam na drugu stranu oko kuce gde su njegovi crusheri, muve i lord, cannon i jedni horori.
Tu se igrao zmurke, ubijam muve i crushere, cannon i jedne horore. Gubim bsb-a, oba unita warlocka i 2 unita dark ridera.
Dve hidre jedva ubijaju beast of nurgle, treca ostaje sa nurglovcima. Ubijam mu furije. Lord mu ostaje ziv kao i unit plague bearera, nedovoljno na pobedu.
Vec sam od 3 poteza znao da sam trebao da se fokusiram na desnu stranu i lakse uzmem poene jer su crusheri i muve smesni vs moj lord/bsb kada ih charguju.
Trebao sam cekati da njegov lord izleti ispred boltera pa tek onda da se brinem.
Elem, super partija ali na kraju 10:10 :P
Pauza, nazad na spavanje.

Game #4 vs Joske the konjica :D

Njegova standarnda lista, 2x6 silver helmova, unit archera, 3 boltera, 2 unita fast cav, 10 princeza sa lvl 4 high mag, bsb, lord. 1200p unit :D, frozen feniks i jedan oro :D
On sve desno pa i ja skoro

On ide ka meni ja se spremam. Ostavlja mi warloke na 1 komad pucanjem, njemu jedan fast cav.
Drugi potez njemu jendi helmovi od warloka u hth, meni zadnji warlock sto je ostao sam od feniksa.
Sprema se sve za charge. Ja failujem oba charga hidrama na feniksa i staju ispred njegove bombe.
Tu on kupi obe hidre, feniks ide u bolter orao u drugi.
Ja mu charge bombu sa oba heroja i hidrom u bok. witchice ubijaju feniska a shoting orla.
Lordovi se biju u kombatu :D Njegov pravi 3 rane s7 gde moj ne uspeva da save nista na 5+. Moj uzvraca sa 2 rane s6 koje rade d3 i jednim KB. on prolazi oba save i ward na 5+ od KB..
Ubijam mu sve 9 princeza od deset, on meni bsb-a, hidra mi bezi, nece da juri i namesta se da u njegovom charge bolter i da ode sa table.
Posto igram drugi namestim se da cekam sa witchicama i doomfire warlocima da ga charge kada izadje (da mu makar ubijem maga lvl 4) i mozda poslednju princezu.
Meni jedan unit darkridera sto je ostao i jedna hidra sto se smirila ubijaju archere i jedan bolter.
Poslednji potez mu ubijam maga ali ne i princezu. On ubija vestice, warloci beze i stize ih.
Na kraju njemu zivo 2-3 heroja sa jednom princezom, bolter, unit silver helmova i fast cav.
Meni hidra, rideri i bolter :D
Posto tih par heroja sa princezom drze 1000p on me dobija 15:5 :P
Jakoo lepa partija, opet malko kockica kada je trebalo i okrene se za njega u korist.
Game #5 vs Jagos the vampire :D

Njegova standardna lista :D Jedini covek na turniru sa vise dropova od mene :D :D :D
Znaci 3 unita zombija, 40 gulova, 8 crypt horora, velika mrtva curka sto vristi, 2 mala duha, 3 vargaista, vampir baja lord lvl 4, nekromanser lvl 2 valjda?, corpse kart, mortis eng...
On naravno sve stavlja oko centra u 12 inca

ja postavka standarno, bolteri, vestice i hidre na ivicu table, sva konjica na desno.
Moj cilj je bio da mu dam sta sam morao a onda lepo da probam da ukombinujem charge sa 2-3 hidre u ghoulove, heroji u crypt horore a ostalo da ustrelim.
Krece partija, on napred ja oko njega.
Stize on vec u drugom potezu tu, prolazi mu kretanje.
Ubijam mu ja nesto sitno cistim.
Zatvara mi jednu hidru sa duhom, drugu charge sa slepim misevima

Ovde pravi gresku baca dizanje a ne shvata da moze da potigne i miseve i time blokira crypt horore..sto i radi.
Pucanjem i breath mu smanjujem ghulove pa ih posle charge jedna hidra i witchice.
lord i bsb charge mortis koga ubijaju, on eksplodira a Jagos iskusno za br hitova na moje unita baca redom: 12,10,11,10,10 i 8 :D
Ubija tu svasta nesto meni, nesto sebi ali ne mnogo znacjano.
Heroji overun u bok crypt hororima gde umesto da ubiju ceo unit odmah, na d3 od lorda i napade od mastera jagos baca 4 ili 5 regen na 5+

Crypt horori umiru sledeci potez posto se hidra prikljucila zabavi, ostale dve hidre sklanjaju unit ghulova.
Sve se okrece i gleda Jagosevih 65? zombija sa lordom i magom

Ovde idem na IF sa warlocima na unit i uspem da bacim soulblight :D Warloci tj dva sto su ostala od eksplozije mortisa umiru :D
Challange lordova, niko nikome nista.. prolazi mi d3 wounds ali narano pada 1.. hidre ubijaju zombije, bsb maga pa umire od vristanja letece mrtve curke. :P
Jednu od 3 hidre blokira duh, koji nanosi ranu, brejkuje je i zakolje. Taj isti duh je ubio drugi unit vestica :D MVP partije ako ne i turnira

Elem, dva poteza posle i tuce, lord mu umire od combat rez.
Njemu ostaje curka, jedni zombiji i jedan duh. Meni malo vise i partija se zavrsava.
15:5 za mene, ovde sam zadovoljan kako sam odigrao. Njega je jedna greska kostala da crypt horori ne uzmu makar jednu hidru, ovako su samo umrli bezveze.
Zavrsavam sa 64 boda, skoro 13 po pariji. Zbog paitned 15/30 ne zavrsavam kao 7-8 nego 12

Sve u svemu solidno, mislim da sam mogao mnogo bolje vs Demona i da bih dobio Josketa da mi nije umro lord.. Al dobro, kocka je k**va. :D
Armija je zanimljiva, par stvari cu zameniti za sledeci turnir definitivno.

Mislim da su 2 hidre dovoljne, riderima treba stit (idiot zaboravio sam da sada ne gube FC ako im se kupi) i trebaju biti u unitu od 10 komada.
Umesto cetiri boltera cu probati 2x10 shades. 20 komada uz 30 ridera je 100 pucanja, pa ako prodje soulblight - mislim da je okej?
Doomfire warloci kao i lord su apsolutni MVP, jako jako korisni.
Vestice su dobre ali samo ovako u 2x10, samo jako ih je tesko zastiti da ih ne ubje promaja. :P
Cestitam Nenadu na apsolutnoj dominaciji, oti na cistom skillu da sa onakvom armijom bude treci!

Nikoli vise srece sledeci put, a meni vise pameti.