Evo, specijalno na zahtev El Kapitena Luke, kacim ovaj Battle report. :D
Danas smo Nenad i ja odigrali jednu zanimljivu trening partiju. Nenad je vodio CSM/Necron listu sa gomilom Flyera, a ja sam vodio "Dual-Star" SM/Tau/Inquisition listu.
Detaljnije, Nenadova lista (ispravice me ako sam negde progesio):
A ovo je moja lista:
Igrali smo misiju sa 3 objective-a, po jedan u svacijoj deployment zoni (postavljeni dijagonalno, u suprotne coskove) i jedan na sredini table. Postavka je bila vrlo jednostavna: ja postavio Land Raider Redeemer sa Chapter Masterom, Termosima i Tiguriusom naspram njegovog objective-a, a Nenad je postavio Daemon Princa u area terrain naspram mog, i Catacomb Command Barge iza Aegisa, dok su Centurioni sa Inkvizitorom i Shadowsun infiltrirali naspram Daemon Princa. Sve ostalo je bilo u rezervi (Krootovi u outflanku). Ja sam imao prvi potez u kojem sam napravio jedan penetrating Barzi (i time joj smanjio oklop na 11), dok su Centurioni ubili Daemon Princa. First Blood/Slay the Warlord za mene.
Nenad u svom prvom potezu povlaci Barzu u cosak, a ja izlecem sa 2 aviona, ubijam Barzu i nanosim jednu ranu Overlordu, a jedna jedinica Scouta je dosla iz brda kod mog objectiva. U sledecem krugu Nenadu su se pojavili svi avioni osim jednog, i jedinica kultista, i sa Helldrake-cima ubija oba moja aviona, medjutim poslao je i 3 nekronska na taj deo stola tako da su oni izgubili jedan potez pucanja. u sledecem krugu meni ulazi i druga jedinica Scouta, ne radim nista znacajno, kao ni Nenad, koji je odlucio da mu svi avioni izadju sa stola. Medjutim, u 4. potezu pocinje da se desava nesto ozbiljno. Ja izbacujem Termose na sredinu, dok "nevidljivi" LR sa karakterima povlacim nazad i ubacujem jednu jedinicu Scouta unutra ne bi li je zastitio od silnih aviona i njihovog pucanja, dok drugu jedinicu sakrivam iza brda, a Centurione pozicioniram tako da pokusam da sprecim Helldrake-ove da dohvate moje trupe (moram to jos da vezbam...), dok Krootovi dolaze kod Kultista i ubijaju 9/10 iz jednne jedinice. Nenad, u svom potezu izlece sa svime i uspeva da ubije 3 Centuriona sa Nekronskim Letacima, Cryptek-om i Deathmark-cima, dok sa Death-ray pokusava da otvori LR, ali dobija 2 na pen roll. Medjutim dva zmaja mi spaljuju Scoute iza brda, dok treci sa Kultistima resava Kroot-ove.
U petom krugu konacno uspevam da ga sprecim da me preleti sa zmajevima, izbacujem karaktere na koje bacam Invisibility i pozicioniram Chapter Mastera prvog, kako bi zastitio Scoute koje drze objective, a sa Termosima negiram Objective na sredini koji Nenad ne uspeva da ubije skroz (ubio je 3 Termosa) sa 10 Warriora, Doom Scyte-om, i Zmajem. Ubijam Cryptek-a i 4 Deathmark-a, a on ubija i poslednjeg Centuriona.
Tu se partija i zavrsava, u petom potezu, a ishod je sledeci: Svako drzi svoj objective, ja mu negiram objective na sredini, ja imam First Blood, Slay the Warlord, a on ima Linebreaker. Dok je razlika u Victory Poenima +31 za mene.
Sve u svemu 11-9 za mene je konacan rezultat ove jako tesne, neizvesne i zanimljive partije koja nam je pokazala da jos dosta treba da se vezba do ETC-a. 8-)
P.S. Nenade, ako ti imas neki jos komentar...

"MISSION SUCCESSFUL! Once again, I...Cato Sicarius..."