Masters 2018 tabela:
1. Zerg 8.6 poena
2. Dusan Kosanovic 8
3. Djordje Bjelajac 4.2 poena
4. Nenad Nikolic 3.8 poena
5. Sunka 1.4 poena
Masters 2018:
Za razliku od prethodnih godina, ove godine mi je plan da se poeni skupljaju tokom cele godine, te da samim tim bude vise turnira. Poeni se skupljaju na sledeci nacin:
1. Plasman na turniru:
1.1 Broj rundi: pobeda donosi 2 boda, neresena partija 1 bod.
1.2. Koeficijent turnira: k = 2/broj igraca. Plasman se obrne i pomnozi sa koeficijentom (primera radi, ako je turnir od 8 igraca, koeficijent je 2/8 = 0.25, te dalje, ako ste bili prvi dobijate 8*0.25 = 2 boda, a ako ste bili zadnji 1*0.25 = 0.25 boda).
2. Ofarbanost:
2.1. Potpuno ofarbane armije (mislim da nema potrebe da pojasnjavam - svi znamo sta je minimum 3 boje na svim figurama) dodaju 1 bod (sve liste u armiji moraju zadovoljavati ovo da bi se dobio poen)
2.2. Armije kojima su sve baze potpuno obelezene (180 stepeni line of sight - za modele koji nemaju 360 stepeni line of sight) i uradjene (minimum je ili obojeni osnovni nanos - npr. pesak obojen u neku boju, ili makar 2 nanosa - npr. pesak i travica) dodaju 1 bod (sve liste u armiji moraju postovati ovo)
3. Ucesce na internacionalnom turniru dodaje 1 bod (sve liste u armiji moraju zadovoljavati ovo da bi se dobio poen).
4. Samo ucesce na turniru, ukoliko ste odigrali sve runde na turniru: 1 bod
Reprezentativni primer: plasman: 9. mesto na turniru od 16 igraca, uz 3 pobede, nije bilo stranaca, nepotpuno obojena armija sa potpuno uradjenim postoljima, odigrali ste ceo turnir do kraja = 3*2 + 0.125*8 + 0 + 1 + 0 + 1 = 9 bodova
Organizatori domacih turnira su u obavezi da najave turnir minimum 7 dana unapred (pozeljno sto vise) da bi se turnir bodovao.
Ucesnici internacionalnih turnira su u obavezi da najave odlazak na turnir minimum 7 dana unapred, kako bi i ostali igraci mogli da se prikljuce.
Domaci turniri su limitirani na 1 turnir u 4 nedelje u okviru istog grada. Ako se lepo budemo organizovali, ovako bi mogli na svake 2 nedelje da imamo po 1 turnir.
Da bi se turnir racunao u masters plasman, organizatori turnira su u obavezi da obezbede minimum 2400 dinara po turniru u nagradni fond za masters (dakle, turnir od 8 igraca bi imao cenu ulaza 300 dinara, dok bi turnir od 16 igraca imao ulaz od 150 dinara). Imajte na umu da odredjeni klubovi imaju dodatne troskove.
Turniri mogu biti bilo kog tipa, ne mora samo steamroller. Formati takodje, na organizatoru turnira je da odabere format.
Turniri nemaju minimalni broj igraca.
Razgovaracu sa Pedjom oko nagrada, tj popusta na iste. Sa obzirom na to da bi nagradni fond trebao da bude znatno veci ove godine, ocekujem da cemo moci da obezbedimo i znatno bolje nagrade, kao i nagrade za razne kategorije (prva tri mesta (30%, 25%, 15%), best painted (10%), lucky random player koji nije nagradjen za nesto drugo (10%), most active player (10%)).
Za ucesce na master turniru ove godine bice neophodno da imate ofarbano sve osim unita, u svim listama, kao i da su sve baze propisno uradjene (kao sto je gore kod bodovanja opisano). Mislim da je blizu godinu dana dovoljno da se ovo ispostuje. Sledece godine ce biti zahtevana i kompletna ofarbanost i kompletno uradjene baze.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zdravo drustvo,
kao sto znate, imam u planu da nastavim organizovanje WMH turnira / Mastera i u 2018. godini. Sa nekima od vas sam vec pricao o idejama za sledecu godinu, trenutno prolazim kroz sve ideje koje su iznesene. Ono sto vidim kao generalni konsenzus je da ljudi zele veci broj turnira tokom godine, i da se svaki boduje za kvalifikacije.
Osetite se slobodnim da iznesete svoje ideje za 2018. godinu. Pa da prodiskutujemo. Molim vas samo da diskusija bude konstruktivna.
Takodje, kontaktirao me je covek iz Grcke, da proveri da li bi bili zainteresovani da dodjemo na njihove turnire. Oni imaju 2 veca turnira, jedan u maju, sto mi se cini da bi bilo izvodljivo za nas, i jedan u decembru kada i mi imamo poprilican broj turnira i kada nije pred/letnja sezona.
Pored svega, dotakao se i mogucnosti formiranja WTC tima (5 ljudi), kazu da su u protekle 3 godine bili na 30ak internacionalnih turnira, i da im je WTC bio daleko najbolji. U poljskoj je sledeci. Zainteresovani? https://wmhwtc.wordpress.com/
C&C welcome