P.S:
Na koliko bodova se igraju turniri? Mi imamo oko 3500 Svaba i Britanaca (+paratruperi americki).
Moderator: deka
Imamo u planu da odaberemo najbolje iz obe edicije i igramo house rules. Sa sve dokumentom sta je razlicito od V4. Najveca zamerka nam je sto pola tenkova koje imamo nema u knjigama. Po nekoj logici u Africi StuG G nije koriscen, sto je budalastina. Nazalost imamo ih 18 a Panzera 0, i 2 tigra. Tako da nam je koliko toliko neigrivo po novim pravilima, iako je nam sve ofarbano za pustinju. Ima stvari iz V4 koje su super ali su knjige za vojske malko slogirane za nas ukus. Gde se igra u BG-u? Da jednom vidimo doci u posetu i videti terene i tako to? Kada smo vec kod toga ima li kod nas da se nabave vojske? Da ne bismo porucivali sa strane. Da li je nebitno kako su ofarbani modeli za turnire?deka wrote: ↑Wed Jan 31, 2018 11:10 am Time što ste se vratili na V3 zatvorili ste sami sebe u tu vašu gildu...
Koliko se god ljudima ne sviđala V4 pravila (uključujući tu i moju malenkost) V4 je defakto standard i svi turniri se igraju po V4 prvilima, tako da nećete baš biti u prilici da se naigrate FoW-a izvan vase male grupe koja prferira V3.
A učešće na turnirima u toj varijanti možete da zaboravite...
Što se tiče poentaže, ista se razlikuje po periodima:
=> EW - 1650 (pošto bi ETC trebalo tako da se igra)
=> MW - 100 (to je bila početna preporuka)
=> LW - 1780 (zvanična BF preporuka)
=> TY > 100 (po mom iskustvu kada se igra u manje of 100 poena I to samo sa tenacima igra malo gubi smisao)
Nama se ne dopada sto pola tenkova koje imamo nisu pokriveni pravilima, originalno su to modeli iz Takede (Zrenjanin) koji su donirani kako bi ljudi mogli da se igraju. Tada je bila aktuelna V2 ako se secam, imamo Afrika knjigu od tada i modele za taj period. Problem je sto nam je pola armije neupotrebljivo u V4. Nismo nikada V3 full igrali vec sa house pravilima, koja su vecinom u V4Duc d' Elchingen wrote: ↑Wed Jan 31, 2018 3:50 pm Igra se u Grenadier Games na Terazijama i u Zmaju.
Što se nabavke tiče tu je Grenadier Games.
V4 je sasvim dobar sistem samo se treba malo navići obzirom da su verzije od 1 do 3 bile manje više isto samo malo drugačije.
V4 je 80% isti kao i V3 u nekim stvarima bolji a u nekim lošiji.
U Beogradu, Vršcu i Kragujevcu se igra V4 (kao i svuda u svetu ako žele da imaju podršku Battlefronta) tako da je moja topla preporuka da se prihvati V4.
Za pustinju pored 3 postojeće knjige uskoro izlaze i Italijani i još jedna knjiga za Engleze.
U komandnim kartama mogu da se nađe par dodatnih jedinica i par dodatnih lista.
Zvezdini tenkovi se samo preko veba mogu poruciti? Znam za taj Mediafire, prvo sam poceo na 4chan-u da se raspitujem za igruDeathJester wrote: ↑Wed Jan 31, 2018 5:46 pm Iz mog ( veoma ogranicenog ) iskustva sa FoW-om > tenkovske liste su sranje. Bar nemacke. Protiv pesadije ne mozes nista ni sa jednom tenkovskom listom, osim ako te ne kenja 6ica ko foku ili te posere neki scenario dobar :-D Tenkove dodajes pesadijskim listama da imas cime da ubijes protivnicke tenkove koje je on mozda dodao svojoj pesadijskoj listi.
Ako vam trebaju Mid War panzeri povoljno, imam ja 3 na prodaju Panzer IV iz nemackog mid war startera :-D
Zvezdini tenkovi su vam tipa 350 din komad, pa mozete i tu da navalite. A pesadija Plastic Soldier company i Battlefront.
Sve knjige za dz ovde > https://www.mediafire.com/?8ciamhs8husms#8ciamhs8husms
Draze nam je da razmisljamo u metrima, nije tolika strasna razlika koristiti iinčeDuc d' Elchingen wrote: ↑Wed Jan 31, 2018 11:35 pm Pogledao sam ovaj link za karticu.
Primetio sam da koristite metrički sistem dok mi u Beogradu, Vršcu i Kragujevcu koristimo imperijalni.
Ima razlike jer inč nije striktno 2.54cm.
Jasno, nismo mi toliko zadrti za pravila i tehnikalnosti. Turniri oduzimaju isuvise vremena, a sa obzirom da je wargame znaju smarati.deka wrote: ↑Thu Feb 01, 2018 11:16 am Elem, ono što ja mogu da vam preporučim (pošto ni sam nisam pretoničanin, a takođe ni ljubitelj V4 pravila) je da ako planirate da se igrate samo međusobno radite šta vam volja, igrate po kojim god želite pravilima, sa kavim god želite kućnim pravilima i razdaljine merite kako god...
Ali, ukoliko planirate da zađete u "svet", bilo gde da dođete, bilo Vršac, bilo Kragujeva ili Beograd, svuda će se igrati po aktuelnoj verziji pravila, razdaljine će se meriti u Inčima i koristiće se isključivo "fabrički materijali i podešavanja"...
Tako da na vama je da rešite šta vam je volja.
*Zbog promene sistema koji igram, ovo treba citati kao "combined late US veteran artillery barage of 12 or more barrels with first roll to range in success"Dzon Vejn wrote:Ali uopste nije poenta u tome... poenta je da ti:
1. Nemas veru u Sigmara, i zato ti Hellblaster ne radi protiv goblina, kostura, itd.
2. Verujes u tamo neke tenkove, i ostale alternativne metodologije imperijalne borbe, dok je u stvarnosti Hellblaster osnova svega :D - dakle topovi, mortari, handugnneri, tenkovi - to sve dodje i prodje; jedino je Hellblaster siguran posao.
Osim Age of SigmarDuc d' Elchingen wrote: ↑Fri Feb 02, 2018 8:32 pm Da li V4 ima nedostatke? Ima. Ima ih i V3, imaju sva pravila za bilo koji sistem i period.