De Bellis- ili ti Debeli S.

Moderator: Moderators

Locked
Zulufic
Har!Haaaar!Ya, matey!

De Bellis- ili ti Debeli S.

Post by Zulufic »

Ima li ljudi koji su zainteresovani za malo istorijskih pokolja bez magija i veselih vukodlaka....
Imace se zamoljava Vitez Srebrnjak da ako moze mi nekako posalje pravila.....
Image
Image
Image
Igor Vasiljevic

Post by Igor Vasiljevic »

Uvek zainteresiran, pravila imam i proucio sam ih (svih 5 strana).
Za one koji jos uvek nemaju odgovarajuce figure... naoravite samo "postolja" na kojima treba da pise koja je vrsta vojske.
DBA je "laksa" verzija a DBM "teza" jer su i pravila obimnija (oko 10 puta vise stana nego DBA). Army liste imam i neke su OK ali su neke bezvezne, problem je sto sve armije imaju isti broj jedinica ?? (dvanaest ako ose dobro secam)
Image
novot

Post by novot »

Locirana pravila u Beogradu! Dobices ih Zuluficu u najkracem mogucem roku! Drugari koji poslednjih 10-ak godina igraju Antique War games su mi obecali da ce nesto biti od toga!
Uskoro u Grifonu pocinjemo sa istorijskim bitkama, sto srednjovekovnim, sto antickim!
Samo ono što činimo iz ljubavi, činimo slobodno, pa ma koliko patnje iz toga proizašlo.

Istina rađa mržnju. Ko govori istinu, često se zamera drugima.
Igor Vasiljevic

Jel to znaci da ce biti jos uvoza Zvezdinih modela ili da ce se igrati istorijske bitke sa figurama za Conforontation :lol:
Image
novot

Post by novot »

Ne, izvescemo nase Minifigs i Essex minijature, kojih neki od nas imaju i po par hiljada.
Samo ono što činimo iz ljubavi, činimo slobodno, pa ma koliko patnje iz toga proizašlo.

Igor Vasiljevic

novot wrote:Ne, izvescemo nase Minifigs i Essex minijature, kojih neki od nas imaju i po par hiljada.
Strava, jedino sto vam za DB. nece trebati bas mnogo figura. Licno vam onda preporucujem WAB.
Image
novot

Post by novot »

Pa, nesto bas nisam siguran, ali Pascal i Dule Matic su bogami izvodili po 30- 40 postolja figura (svako postolje po 2-4 figure) po DBA pravilima. Da nisu to neka skracena pravila, posto znam da postoji bar 30-50 strana dodatnih pravila. Nesto mi se cini to tvoje mnogo malo.

Igor Vasiljevic

Ne nisam bio da vidim sta su to oni radili ali upravo gledam uputstva...
54 Strane ukupno, od 21-ve strane idu spiskovi armija. Od 17- strane su predlozi za kampanju. A sama pravila pocinju od 4-te stren opisima sta ti treba za igru. Da ti navedem za primer koliko treba figura evo par lista:

Grcki Hopliti Atenjani: 1 postolje sa 4 kopljanika (komanda tj. general) 9 postolja sa 4 kopljanika i 2 postolja sa 2 Psiloi-a sto je ukuono 12 postolja.

Rani Madjari :) 1 postolje sa 3 viteza, (stab) 1 postolje sa 3 viteza 1 postolje sa 3 konjanika 3 postolja sa 2 laka konjanika 3 postolja sa 4 kopljanika 2 postolja sa 3 strelca i 1 postolje... ukupno 12

Post mongolski samuraji: 1x3Cv ili 1x4Bd, 1x3Cv, 5x4Bd, 1x3Sp, 4x5Wb ili 4x7Hd ili 4x3Sp
Prvi broj je broj postolja a drugi je broj figura posle cega ide oznaka tj. vrsta jedinice. Cv - konjica Wb je warband, Hd horda (ocigledno jer ide 7 figura na postolje) Da napomenem da se baze tj. postolja imaju istu sirinu a razlicitu dubinu (dubina zavisi od vrste jedinice i broja figura na njoj). 60mm je standardna sirina za 25 mm figure a ako je u pitanju 3Cv oni idu na bazu duboku 40 mm. 3Sp idu na 60x30 mmm itd. standardno je znaci za DBA da se koristi 12 postolja sa u proseku 3-4 figure na svakom.
Image
Zulufic
Har!Haaaar!Ya, matey!

Post by Zulufic »

Sve u svemu ne svidjaju mi se rano madjarski vitezi....J*bo moje cetiri godine ucenja njihove istorije kad za njih nisam znao..... :D:D:D:D
Image
Image
Image
Igor Vasiljevic

Nisam izmislio termin "rani madjari".
Izvnjavam se sto sam njih uzeo za primer ali nasumice samo odabrao neke spiskove sa armijama da bih pokazao da se u DBA se koristi 12 postolja sa po 3-4 figure na njima.
Image
novot

Post by novot »

Kao sto si rekao- primer, a ono sto sam ja gledao (vise puta) su bile prave bitke- minimum 20-30 postolja sa svake strane. Uostalom, Paskal mi je poslao fotke svojih armija i tu nikako nema 20-30 figura, vec mnogo, mnogo vise.
Btw. Moja krstaska vojska broji oko 250 figura (ukljucujuci carocchio, sa zapreznim volovima, opsande sprave itd.), koliko i saracenska (camel rider-i, razne lake konjice, Memeluci, Nubijci...), jedino su Vizantijci nesto malobrojni, ali ce se i to pojacati vremenom.
Kako bilo, za par nedelja pocinjemo da igramo, cim se ekipa za to okupi, pa cete videti fotke sa novih bitaka.

Igor Vasiljevic

Znam, lepo je to kada ljudi imaju toliko lepih figura, ali ja sam samo rekao da je po pravilima i army listama da se DBA igra sa 12 postolja.
u DBA se armije ne prave sa poeinima vec prema army listama koje su za svaku armiju unapred odredjene.
Image
Locked

Return to “Ostale igre & Razno”