[WHFRP] [Previranje] Players thread
Moderator: Moderators
ahm . . . ne bih da kvarim zabavu, ali postoji i sekcija KNJIGE . . . pa izvol'te . . . :lol: :P 8)
P.S.
Extra, jos samo Kirgan pa moze novi krug . . . \:D/
P.S.
Extra, jos samo Kirgan pa moze novi krug . . . \:D/
There is no problem a cannon* can't solve.
*Zbog promene sistema koji igram, ovo treba citati kao "combined late US veteran artillery barage of 12 or more barrels with first roll to range in success"Dzon Vejn wrote:Ali uopste nije poenta u tome... poenta je da ti:
1. Nemas veru u Sigmara, i zato ti Hellblaster ne radi protiv goblina, kostura, itd.
2. Verujes u tamo neke tenkove, i ostale alternativne metodologije imperijalne borbe, dok je u stvarnosti Hellblaster osnova svega :D - dakle topovi, mortari, handugnneri, tenkovi - to sve dodje i prodje; jedino je Hellblaster siguran posao.
Ma nije ja vise volim prevod jer ne znam engleski.
Anyway što se tiče plej treda jedan paladinski potez
znači moj karakter pretpostavljam da ovo neće da preživi ali bar će valjda ovi ostali da se spasu. Sad posto je fight treba uzeti u obzir i XP koji smo do sada dobili tj nakon fighta sa crvom i ako smo presli nivo i to da se uračuna
. Takođe nadam se da će vatra privući neka razumna stvorenja u blizini ako ih ima i koja bi eventualno mogla da pomognu protiv monstera + sudbina bi trebala da nam bude naklonjena jer smo upravo prosli vec jedan tezak fight.
Anyway što se tiče plej treda jedan paladinski potez

Hrabro mladicu . . . hrabro . . . ali . . . jel imamo mi uopste baklju ? ? ? A licno mislim da nam je bolje da budemo ZAJEDNO . . . pa makar svi ostali satrti u jednom danu . . . A ja bih sacekao ostale akcije pre nego povucem svoj potez . . .
*Zbog promene sistema koji igram, ovo treba citati kao "combined late US veteran artillery barage of 12 or more barrels with first roll to range in success"Dzon Vejn wrote:Ali uopste nije poenta u tome... poenta je da ti:
1. Nemas veru u Sigmara, i zato ti Hellblaster ne radi protiv goblina, kostura, itd.
2. Verujes u tamo neke tenkove, i ostale alternativne metodologije imperijalne borbe, dok je u stvarnosti Hellblaster osnova svega :D - dakle topovi, mortari, handugnneri, tenkovi - to sve dodje i prodje; jedino je Hellblaster siguran posao.
Normalno da imamo kako mozemo da se krecemo nocu kroz sumu sem ako nismo sa infravizijom 
ma jok djokica je ionako poluranjen, bolje da ja pravim novi char nego da svi neslavno zavrsimo
a plus mozda i uspijem ako bude srece 
...ustvari mozda bolje da preuzmem jednog healera posto ovi ionako ne postuju.

ma jok djokica je ionako poluranjen, bolje da ja pravim novi char nego da svi neslavno zavrsimo

...ustvari mozda bolje da preuzmem jednog healera posto ovi ionako ne postuju.

Ma jok . . . tucicemo se do smrti . . . nase ili njegove . . .
(bolje njegove).
P.S.
Niko nije naglasio da nosi baklju a mozemo da idemo kao slepci ili po mesecini . . .

P.S.
Niko nije naglasio da nosi baklju a mozemo da idemo kao slepci ili po mesecini . . .

Ne znam kako je kod vas ali u mom delu carstva nosenje baklje i piromanija nije najpopularniji nacin za bezanje i skrivanjeNiko nije naglasio da nosi baklju a mozemo da idemo kao slepci ili po mesecini . . .

I ja mislim da je najbolje da teramo zajedno, for better or for worse (da, da, vec cujem neke opaske na temu HE

Sto se tice novog lika, ako ti je dosadio ok. Meni licno je djokica bas gotivan lik i ne bih voleo da nas napusti, pa makar i na tako plemenit nacin

PS: Koliko namigivanja, prozvace me ljudi namigusa :lol:
PPS:

Znate pustite mene da komuniciram nemoj da ginete uludo ipakje ovo moj fah a i od srodne smo sorte ako nista drugo to nam je jedina sansa realno i bez borbe je ona a od HE se ocekuje da bude namigusa tako se ne brini za provokacije jer je to u njihovom slucaju nemoguce jer su rodjeni isprovocirani za sva vremena tako da je sve drugo slabije od toga te nema onda provokacija
:lol: 8) 

Josef Quartjin (Enemy Within):
"Zbogom Wittgendorf-e na k...c te nabijem" Sommerzeit 13. 2512.
Ha ha jeste sve sto kazete ali bolje bi bilo da se ne kacimo svi sa njim
mislim ionako treba od ove da trazim lijek a ona ce da zacjeni i tako plus oporavak, mislim i meni je djokica drag ali...
A sto se tice baklje bolje da i zvocaju nego da se lomatamo kroz sumu i siblje, a da ne pricamo da je staza prakticno takva da i ne postoji jer tuda niko i ne prolazi
, a mi nemamo infravision zato baklja je kolko ja znam sasvim uobicajena. Mislim da je cistina pa i ajde mjesecina ali ovo je suma, mrak i polomili bi se bez svjetla i isli bi pa brzinom od 100m na sat i to u ko zna kojem pravcu
i to ne jedan nego svi po baklju
ili bar prvi i zadnji.
Jedina stvar je da su vukodlaci postali dobrice, mada nesto sumnjam ali eto ga skartna pa cemo da vidimo

A sto se tice baklje bolje da i zvocaju nego da se lomatamo kroz sumu i siblje, a da ne pricamo da je staza prakticno takva da i ne postoji jer tuda niko i ne prolazi

Jedina stvar je da su vukodlaci postali dobrice, mada nesto sumnjam ali eto ga skartna pa cemo da vidimo

Ja sam svo vreme racunao da nemate baklju - niko nije pomenuo, a bilo mi je logicnije da se krijete po sumi bez iste. Ne zaboravite, Nebor i Djokica su u sumu posli pravo iz kafane, praveci se (manje vise) da su pijani. Sto bi iko drzao baklju pored sebe dok jede i pije? Da biste imali baklju morali biste da je maznete negde... Ako je to tako, kazite. Bitno mi je JAKO. Staza do Vestice postoji, i nije bas mrkli mrak. Baklja bi vam svakako ubrzala napredovanje. Kako dvojica nose Djokicu, treci bi morao da nosi baklju.
@Kirgan:
Nisi drustvu nista objasnio oko svog "dara" IC. Oni jos uvek ne znaju to za tebe.
@Kirgan:
Nisi drustvu nista objasnio oko svog "dara" IC. Oni jos uvek ne znaju to za tebe.
'Well we are wizards,' said Ridcully. 'We're supposed to meddle with things we don't understand. If we hung around waitin' till we understood things we'd never get anything done.'
Hm racunajuci da je prije fighta sa crvom bilo oko 7 casova i da kad smo krenuli iz krcme nije bio tolki mrak vec kad smo dosli do potoka bilo je osam i nesto, znaci pocinje mrak. Po nekoj logici to s neke automatske radnje pijenje vode, paljenje baklje itd. Moj karakter je odpocetka imao bar 10 baklji kao i brus za ostrenje maca i slicne stvari. Posto nismo pravili detaljan popis inventara predpostavljam da i ostali imaju slicne stvari
.
Sad u sustini gledajuci iz nekog obicnog zivota ako ste ikad isli nocu kroz sumu
tesko cete bez baterije jer postoji velika opasnost cak iako veoma dobro poznajete teren da upadnete u nesto, ili padnete preko necega i sl. Sada su to baterije ali ranije su bile baklje i to je predpostavljam bilo neka redovna procedura kad se krece nocu, a mislim da trenutno u igri ("Dan drugi, sat dvadeset i drugi") nema sanse da bi mogli da se krecemo bez baklje kroz sumu.
Evo i radi ilustracije http://www.epilogue.net/cgi/database/ar ... l?id=28511

Sad u sustini gledajuci iz nekog obicnog zivota ako ste ikad isli nocu kroz sumu

Evo i radi ilustracije http://www.epilogue.net/cgi/database/ar ... l?id=28511

I ja sam protiv baklje . . . jer mi bi da POBEGNEMO od grada . . . makar i 100m na 1h . . . A ti Djokice nisi u stanju da nosis baklju . . . prema tome . . . nadglasan si . . . 

"Hm racunajuci da je prije fighta sa crvom bilo oko 7 casova i da kad smo krenuli iz krcme nije bio tolki mrak vec kad smo dosli do potoka bilo je osam i nesto, znaci pocinje mrak. Po nekoj logici to s neke automatske radnje pijenje vode, paljenje baklje itd. Moj karakter je odpocetka imao bar 10 baklji kao i brus za ostrenje maca i slicne stvari. Posto nismo pravili detaljan popis inventara predpostavljam da i ostali imaju slicne stvari"
Sve su to validni komentari, ali ono sto mi se ne uklapa je slika karaktera koji sve svoje sa sobom nosi. No, ako je Djokica takav, nije frka. Znaci, ti si svo vreme na ledjima (ili sa sobom) imao ranac u kome nosis svoje stvari? Za vreme borbe sa spawn-om, dok setas gradom, jedes itd.? Nebor i Djokica su krcmu napustili zurno i tajno - stvari koje niste imali kod sebe su vam ostale u sobi. KK, znaci baklja it is.
P.S. U skladu sa Makijeivim zadnjim, nema baklje
LOL, toliko diskusije oko komada zapaljenog drveta
)) IG, kazi mi samo da li Djokica nosi onaj ranac uvek sa sobom ili ne?
Sve su to validni komentari, ali ono sto mi se ne uklapa je slika karaktera koji sve svoje sa sobom nosi. No, ako je Djokica takav, nije frka. Znaci, ti si svo vreme na ledjima (ili sa sobom) imao ranac u kome nosis svoje stvari? Za vreme borbe sa spawn-om, dok setas gradom, jedes itd.? Nebor i Djokica su krcmu napustili zurno i tajno - stvari koje niste imali kod sebe su vam ostale u sobi. KK, znaci baklja it is.
P.S. U skladu sa Makijeivim zadnjim, nema baklje

'Well we are wizards,' said Ridcully. 'We're supposed to meddle with things we don't understand. If we hung around waitin' till we understood things we'd never get anything done.'
a sto forsiramo toliko neke relativno nebitne stvari. ako IG kaze da ima baklju onda ima baklju. u ovoj situaciji bi malo verovatnije bilo da je izgubio usput (ipak je trenutno u prilicno losem stanju) ali ne vidim potrebu da konstantno objasnjavamo gluposti kao: "Spustam ranac, namigujem Elmi, popijem gutalj hladne vode i ponovo stavljam ranac na ledja". To je gadno i u frpu koji se igra uzivo a online je, IMHO, prakticno nemoguce.
Inace, nastavljamo ka vestici, jel' tako?
@Skartna: jel' ces ti da se ponovo uljudis ili hoces da postidis Smirnofa kod njegove kuje
(sta sad sa odelom?!)
Inace, nastavljamo ka vestici, jel' tako?
@Skartna: jel' ces ti da se ponovo uljudis ili hoces da postidis Smirnofa kod njegove kuje

U principu da najosnovniju opremu nosim sa sobom uvjek kad izadjem iz krcme, to je ranac, mac oklop i ostalo. Ovo za sitne radnje stoji najbolje da se dogovaramo kroz igru i imamo neku toleranciju posto je malko tesko reci sve odjenom pogotovo u jednom postu 
Nego ovaj vukodlak me bas zbunio
kad je dobar mogao je bar da nas izlijeci
nego otkud sad oni bas u tom obliku i jel ima onih obicnih vukodlaka koji su zli.

Nego ovaj vukodlak me bas zbunio

U WH svetu imas kombo tih stvari npr. jedan od dobrih bogova je Ulric bog vukova zime i bitke kod njega imas vukodlake isto je kod Staroveraca druida ali imas i kod odredjenih nemrtvih kao cuvare ali su ti oni najslabija verzija jer ipak je to pod jer su oni pod prirodom malo vise 

Josef Quartjin (Enemy Within):
Definitivno vestica . . .
kaze mi gm da sam takav kovcezic video pre 3 sata u supi, sto ce reci da je morijanin... ona ima skrolove sa nekim runama od kojih se krv ledi u zilama i otrovne bodeze... ne lici to meni na high elfa, vise mi dark elf assasin pada na pamet.
ako je katarina vec otvorila tajne spise naseg dark elfa... ne pise nam se dobro. treba nam dobra prica da se izvadimo iz veze sa dark elfovima u imperiji neposredno posle storm of chaos-a ili smo "propa; f*cked"
i got my thinking hat on a nadam se da cete i vi uraditi slicno jer cemo umesto lecenja popiti malo drugaciji tretman (nikako mi se ne svidjaju crossbow boltovi upereni u ledja)
cisto da se zna, ja sam VRLO protiv "ma sve cemo ih pobiti" pristupa (nekako mi matematika govori da mozda i ne bismo uspeli
)
ako je katarina vec otvorila tajne spise naseg dark elfa... ne pise nam se dobro. treba nam dobra prica da se izvadimo iz veze sa dark elfovima u imperiji neposredno posle storm of chaos-a ili smo "propa; f*cked"

i got my thinking hat on a nadam se da cete i vi uraditi slicno jer cemo umesto lecenja popiti malo drugaciji tretman (nikako mi se ne svidjaju crossbow boltovi upereni u ledja)
cisto da se zna, ja sam VRLO protiv "ma sve cemo ih pobiti" pristupa (nekako mi matematika govori da mozda i ne bismo uspeli

Uf, otkud joj sad ova dvojica i mora da je veoma brza ako se dokopala kovcega koji je bio prije 3 sata u krcmi i kladim se da vec zna sta se tamo desilo i ocekivala je nas dolazak
Bolje bi bilo da je spremila caj i kolace ionako smo redovni gosti 
Sto se tice situacije ja sam za pregovore, nije da smo neki spletkarosi, a i oni nema sta da nam nakace jer su dark elfovi poznati po tome da mogu da prevare bilo koga.

Sto se tice situacije ja sam za pregovore, nije da smo neki spletkarosi, a i oni nema sta da nam nakace jer su dark elfovi poznati po tome da mogu da prevare bilo koga.

Probajte da pisete sva objasnjenja i pricanja u formi monologa i/ili price. Npr.
"Moje ime je XYZ, i dolazim iz dalekog QWER. Moja lutanja su me dovela u ovaj grad, i hvaljena neka je Verena, nasao sam dobro drustvo. Moji prijatelji i ja smo se poduhvatili naizgled nemoguce misije i vec smo izgubili n clanova." Itd.
Umesto da bude samo: "Ispricam sve o sebi."
Prvi pristup daje mnogo vise cari avanturi i uplice igrace u duplji roll-play osecaj. Drugi igraci ce bolje dozivljavati licnost suigraca ako se postuje na taj nacin; a citava prica ce delovati verodostojnije i vise ce liciti na pripovedanje nego na kompjutersku igru. Slobodno pisite duze postove - za sad niko nije u opasnosti da se rasplinjava
Na druchii.net postoji sekcija RPG u kojoj idu paralelno 7 frp-ova - mozete baciti pogled na njihov nacin postovanja. Meni licno se njihovi zapleti i avanture ne svidjaju (uglavnom su: pobij sve, a sad idi tamo i pobij sve, sad prodji i pobij sve, i na kraju pobij sve i donesi mi dokaz; a da, u medjuvremenu ima dosta slucajnih susreta gde treba pobiti sve), ali mi se dopada nacin na koji igraci pisu i predstavljaju svoje likove (zadnje sam citao frp grupu br. 3).
"Moje ime je XYZ, i dolazim iz dalekog QWER. Moja lutanja su me dovela u ovaj grad, i hvaljena neka je Verena, nasao sam dobro drustvo. Moji prijatelji i ja smo se poduhvatili naizgled nemoguce misije i vec smo izgubili n clanova." Itd.
Umesto da bude samo: "Ispricam sve o sebi."
Prvi pristup daje mnogo vise cari avanturi i uplice igrace u duplji roll-play osecaj. Drugi igraci ce bolje dozivljavati licnost suigraca ako se postuje na taj nacin; a citava prica ce delovati verodostojnije i vise ce liciti na pripovedanje nego na kompjutersku igru. Slobodno pisite duze postove - za sad niko nije u opasnosti da se rasplinjava

Ja napisao u obliku monologa . . . nadam se samo da cu izazvati koliko toliko pozitivnu reakciju . . .
maki, sta reci...
smejao sam se pola sata
@cou088:

smejao sam se pola sata

@cou088:
jes' pa da nas posle navatas zato sto lazemo i kao smo pali chat test zbog malog LD. ni ja ni gregor ne znamo gde je taj XYZ, a bogami ni prokleti QWER"Moje ime je XYZ, i dolazim iz dalekog QWER. Moja lutanja su me dovela u ovaj grad, i hvaljena neka je Verena, nasao sam dobro drustvo. Moji prijatelji i ja smo se poduhvatili naizgled nemoguce misije i vec smo izgubili n clanova." Itd.
Sad mi je lakse . . . upalilo je bar na nekome . . .

Pa neide nam lose za sada ako nista bar smo se raspisali 
A ovo sto se tice pobij sve sto se mice, pa u sustini meni je bitno da ima fighta i to obilato, ali u principu bitno mi je da kroz avanturu doživljavam uzbuđenje. Znači to nemora da bude samo dobar fight, to može da bude bilo šta od običnog susreta na ulici do ne znam ni ja recimo višenja nad provalijom na kanapu pokušavajući da dohvatim neku potrebnu stvar. Mislim u suštini volim kad je avantura realna i ono testira moje sposobnosti kao igrača, znači da mi je frka dok igram a ne ono da mi je svejedno
, naravno motivise kreativnost, zalaganje, originalnost itd.
U sustini sve sto sam do sada igrao na webu je otrpilike to, konkretno do sada mi se dopada GM-ov stil naracije i prica iako me malko nerviraju osobenosti WH-a koje ne poznajem bas. Mada iako vec igram 2 godine na netu ipak mi je i samo igranje i dalje prilicno neuhodano.

A ovo sto se tice pobij sve sto se mice, pa u sustini meni je bitno da ima fighta i to obilato, ali u principu bitno mi je da kroz avanturu doživljavam uzbuđenje. Znači to nemora da bude samo dobar fight, to može da bude bilo šta od običnog susreta na ulici do ne znam ni ja recimo višenja nad provalijom na kanapu pokušavajući da dohvatim neku potrebnu stvar. Mislim u suštini volim kad je avantura realna i ono testira moje sposobnosti kao igrača, znači da mi je frka dok igram a ne ono da mi je svejedno

U sustini sve sto sam do sada igrao na webu je otrpilike to, konkretno do sada mi se dopada GM-ov stil naracije i prica iako me malko nerviraju osobenosti WH-a koje ne poznajem bas. Mada iako vec igram 2 godine na netu ipak mi je i samo igranje i dalje prilicno neuhodano.

Sto dzaba? Odkud ti pa sad to? Tvoja prica je u velikoj meri uticala na misljenje koje je Katarina formirala o vama, i na stav koji je zauzela.
Dobro . . . znaci da nastavim . . . :D