POZITIVNO:
1. Dobijes gotove figure - ofarbane, sklopljene, na postoljima... znaci sve
2. Ima mnogo taktike i malo kockice. Svaki creature ima 4 osnovna stat-a (level, move, HP, AC), i gomilu drugih stvari koje su jedinstvene samo njemu.
3. Dosta materijala se moze skinuti sa neta (tereni, pravila....).
4. Nije potrebno veliko ulaganje za pocetak. Mi smo kupili manje od 10 booster-a (ili preciznije kutija) i super se igramo. Plus u kutiji dobijes 8 creature-a sto je stvarno dosta. Booster je nesto preko 1000 kinti (ne znam tacno koliko). Posto postoje 4 frakcije najbolje je da se skupi 4 coveka za pocetak i podeli kintu. Figure su zajednicke i menjate posedovanje frakcija da bi bilo raznovrsnosti sto vise.
5. Jako veliki broj creature-a... Ima milijardu kombinacija sa svakom frakcijom... Sve kartice za kreature mozete skinuti sa neta, odstampati, i dobiti njihove stat-ove...
6. Ko je igrao bilo koju vrstu frp-a/d&d-a, nece imati problem sa pravilima.
LOSE:
1. Kvalitet farbanja je kako kod koje figure, ali pretezno tabletop... kod nekih nazalost nije. Figure su gumene (sa jedne strane mana, jer imas osecaj kao da se igras sa igrackama za decu, medjutim sa druge strane ne moras da vodis racuna o guljenju farbe i slicnim stvarima)
2. Postoje booster-i.... stvar koju ja mrzim, ali dobro... ako igraju 4 normalna coveka to nije problem... I naravno, kao i kod svih boostera rare je mnogo jaci od uncommona koji je mnogo jaci od commona... Medjutim sa druge strane i commoni su JAKO bitni jer cine vecu bandu (oni uglavnom kostaju izmedju 3 i do 10 poena, a igra se u 100 poena... Medjutim i taj sm*da od 3 poena moze da bude JAKO koristan... recimo ima 5% sanse da nanese nekom baji lep damage, plus koristi vasem baji da flank-uje i time dobije bonus... itd., itd.).
3. Za one kojima je glupo u pocetku da koriste proxy-je, moraju da uloze vise para (ne mnogo vise)... Medjutim meni recimo ne smeta da mi skeleton warrior predstavlja skeleton archera